دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۲۸ - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۱۶۴۵
سیاست داخلی

بی‌توجهی روزنامه‌ها به ادعای جمیلۀ علم‌الهدی دربارۀ فحشا در همایش دیروز

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا
هیچ‌یک با گرایش‌های مختلف به سخنان همسر مرحوم رییسی در صفحه اول اعتنا نکرده‌اند که در حضور میهمانان خارجی و بی‌هیچ ربطی به موضوع همایش از گسترش فحشا در ایران ابراز نگرانی کرد. بی آن گه بگوید از این واژه چه مرادی دارد و ادبیاتی که برخی اهانت به زنان و دخترانی با پوشش و سبک زندگی متفاوت تعبیر کردند.

عصرایران نوشت: با این که عکس یا تیتر جلد روزنامه‌های چاپ تهران در روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ به همایش دیپلماسی مقاومت ومجمع گفت‌و‌گوی تهران اختصاص دارد اما هیچ‌یک با گرایش‌های مختلف اصلاح طلب، اصول‌گرا یا اعتدالی یا مستقل به سخنان جمیله علم‌الهدی همسر مرحوم رییسی در صفحه اوا اعتنا نکرده‌اند که در حضور میهمانان خارجی و بی هیچ ربطی به موضوع همایش از گسترش فحشا در ایران ابراز نگرانی کرد.بی آن گه بگوید از این واژه چه مرادی دارد و ادبیاتی که برخی اهانت به زنان و دخترانی با پوشش و سبک زندگی متفاوت تعبیر کردند.

او گفت:  "فحشا کشور ما را با مشکلات جدی رو‌به‌رو کرده و لابیست‌های نفوذی که به مقاومت به عنوان یک سد بزرگ نگاه می‌کنند و جایگاه کشور ما را در رهبری مقاومت نمی‌توانند تحمل کنند، دست به کاهش استقامت مردم از طریق گسترش فحشا زده‌اند." شاید  اول بار باشد که کسی از مقاومت و فحشا به عنوان دوگانه نقیض هم در یک جمع رسمی سخن می‌گوید. پیش از این از دوگانه "مقاومت و تسلیم" یا "مقاومت و سازش" گفته می‌شد و "مقاومت و فحشا" دوگانه تازه‌ای است برساختۀ خانم علم الهدی.

خانم علم‌الهدی البته منظور خود را از واژۀ "فحشا" مشخص نکرد اما توجه نکردن روزنامه‌ها فارغ از آن که چه گرایشی دارند جدای آن که ربطی میان آنچه او ادعا کرده با روحیات و ادبیات آقای رییسی نیافته‌اند احتمالا به خاطر بار توهین‌آمیز آن بوده است.چرا که اگر منظور او از فحشا گسترش بی‌بند وباری جنسی و تن‌فروشی باشد اعلام و در واقع ادعای آن در حضور میهمانان متنوع خارجی اعم از رییس اقلیم کردستان عراق تا وزیر خارجه طالبان وجهی ندارد و اگر منظور او تغییر پوشش دختران و زنان ایرانی و کنار گذاشتن یونیفورم رسمی چند دهه باشد مصداق اهانت به میلیون‌ها دختر و زن ایرانی است که بعد از جنبش مهسا تغییر پوشش آنها محسوس است ضمن این که به عنوان "همسر شهید رییسی" به همایش دعوت شده بود و نه کارشناس تعلیم و تربیت.

بعید هم نیست اگر روزنامه‌ای ادعای او را به عنوان تیتر صفحه اول می‌آورد با تذکر هیأت نظارت بر مطبوعات رو‌به‌رو می‌شد و آن را مصداق سیاه‌نمایی می‌دانست! 

اول بار است که همسر یک رییس جمهور فقید به جای ذکر معمول سجایا و توصیف روابط خانوادگی می‌کوشد دیدگاه‌های خود را توضیح دهد و برای عجیب و بی‌ربط بودن آن می‌توانید تصور کنید مثلا در سالگرد درگذشت یک رییس جمهور دیگر -هاشمی رفسنجانی- همسر او در نقد احمدی‌نژاد بگوید یا دختر او - فائزه هاشمی- به جای آن که از فراق پدر یا خصوصیات او بگوید خاطرات زندان و روزنامه زن را در تریبون رسمی مطرح کند!  

البته بعید نیست کسانی در حاشیه از خانم علم‌الهدی پرسیده باشند با توجه به نفوذی که داشته خصوصا دخالت‌هایی که در سه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ در حوزه‌های آموزش و پرورش و آموزش عالی به او نسبت می‌دهند توضیح دهد برای رفع این نگرانی چه کرده است.

تیتر درشت کیهان این است: "پزشکیان، غرب را به بستن تنگه هرمز تهدید کرد". این در حالی است که در سخنان رییس جمهور در مجمع گفت‌و‌گو از تنگه هرمز نامی برده نشد و در واقع تفسیر این جملۀ اوست که با حروف قرمز در زیر تیتر آورده‌اند: "انرژی به آن طرف خلیج فارس نرود، همه فلج می شوند".

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

این روزنامه علاقه ویژه‌ای به بستن تنگه هرمز به روی غرب به مثابه یک تهدید و ضرب شست دارد و بارها خواستار آن شده هر چند به تازگی به جای آن به ضرورت عذرخواهی ترامپ به خاطر خلیج فارس هم به عنوان شرط استمرار مذاکرات توجه نشان می‌دهد. 

چنان که در آغاز اشاره شد کیهان هم به سخنان جمیله علم‌الهدی در صفحه اول ولو در حد سوتتیر توجه نشان نداده و منعکس نکرده است.

روزنامه های هم‌میهن و سازندگی نیز و هر دو عکس صفحه اول خود را به نشست گفت‌و‌گوی تهران اختصاص داده اند منتها با تصاویر و عنوان‌های متفاوت. سازندگی: پیام صلح تهران و هم‌میهن: هم‌نشینی تهران. سازندگی به تصویر رییس جمهور پزشکیان بسنده کرده ولی هم‌میهن تصویری که پزشکیان و ظریف و امیر خان متقی وزیر خارجه طالبان به اضافه نیچیروان بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق را در یک قاب نشان می‌دهد جذاب‌تر دانسته است.

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا
جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

روزنامۀ جوان اما به جای عکس خبری که طبعا می‌توانسته گزینۀ اول روزنامه‌ها باشد سراغ عکس تکراری چهره‌های عراقچی و ویتکاف رفته که بیشتر مناسب صفحات دیگر است در حالی که از همایش دیپلماسی مقاومت و مجمع گفت‌و‌گو می‌توانستند تصاویر متناسب با علاقه و سلیقۀ خود انتخاب کنند.

تیتر اول جوان اما قابل توجه است:"جا ماندن از آینده با حذف سازمان ملی هوش مصنوعی" و انحلال سازمان مربوطه را به درستی یک عقب‌گرد دانسته است. در گیر‌و‌دار بحث‌های سیاسی توجه "جوان" به این موضوع فراتر از انتظار از یک روزنامۀ کاملا ایدیولوژیک با گرایش‌های خاص است.

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

 تیتر «تکریم مردان خدمت» در روزنامۀ وطن‌امروز دور از انتظار نیست چرا که مدیر این روزنامه - مهرداد بذرپاش- قرار بود در بال‌گرد مرحوم رییسی به تبریز بازگردد ولی دقایقی دیر می‌رسد و ترجیح می‌دهد سوار بال‌گرد دوم شود و از محافظان بخواهد کیف و کت او را از آن بال‌گرد بیاورند.جدای این وزیر راه و شهرسازی در آن دولت بود و به همین اعتبار نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد و جالب این که شورای نگهبان او را با سابقۀ نمایندگی و وزارت و مدیریت روزنامه رجل سیاسی تشخیص نداد اما دو عضو غیر وزیر دولت مرحوم رییسی - یکی معاون و دیگری دستیار و در عین حال شهردار تهران- را  تأیید کردند.

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

روزنامه فرهیختگان هم به بحث‌های دیپلماتیک توجه نشان داده و با تصویر عباس عراقچی وزیر خارجه نوشته: مناظره قبل از مذاکره. مقوله هوش مصنوعی در این روزنامه هم انعکاس دارد.

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

روزنامه شرق هم عکس صفحه اول را از مجمع گفت‌و‌گو و حین دست دادن رییس جمهور پزشکیان با یکی از میهمانان انتخاب کرده و ترجیح داده تصویری باشد که امیر خان متقی فرستادۀ ویژه و رییس دیپلماسی طالبان چندان به چشم نیاید.

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

همشهری طبق روال روزهای اخیر تیتر را از گفت‌و‌گویی در تلویزیون همشهری و البته دربارۀ مجمع گفت‌و‌گو انتخاب کرده است. تا چندی پیش هر که برای رسانۀ دیداری خود کلمۀ "تلویزیون" را به کار می‌برد صدا و سیما شاکی می‌شد و خود را مدعی انحصاری صوت و تصویر و هر چه رادیو و تلویزیون در ایران است معرفی می کرد و انصافا باید گفت همشهری این تابو را شکسته است و یک سال دیگر که دوران شهرداری علیرضا زاکانی و شورای شهر چمران تمام شود هر چند کارنامه پر و پیمانی در زمینه پروژه های شهری مانند دو دوره کرباسچی (۷۸-۶۸) و قالیباف(۹۶-۸۴) ندارند اما می توانند به شکستن تابوی تلویزیون غیر صدا وسیما اشاره کنند.

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

روزنامه صدا و سیما هم به سخنان دختر آقای علم‌الهدی و همسر آقای رییسی در صفحه اول توجه نشان نداده و با انتخاب تیتر و تصویر از رییس جمهور پزشکیان سیاست همیشگی صدا و سیما در قبال رییس جمهورهای غیر اصول گرا را نشان داده که اگر سخنی بگویند که باب میل آنان باشد ابایی از توجه ویژه ندارند کما این که از میان سخنان مختلف حسن روحانی بخش هایی انتخاب می شد که می پسندیدند یا مربوط به کرونا و موضوعات غیر سیاسی بود.

جام جم با تیتر "شهید جمهور به روایت رییس جمهور" خواسته میان دو رییس جمهور فقید و کنونی نسبتی برقرار کند هر چند می‌دانیم در انتخابات تیر سال گذشته رقبای آقای پزشکیان - منهای آقای پورمحمدی- مدعی ادامۀ راه مرحوم رییسی بودند و نه او.

جمیلۀ علم‌الهدی,واکنش ها به اظهارات جمیلۀ علم‌الهدی درباره فحشا

تابناک: جمیله علم‌الهدی «فحشا» را تهدیدی جدی خواند؛ منتقدان می‌پرسند فقر را چه می‌کنید؟

 سایت تابناک نوشت: خانم علم الهدی با اشاره به مسائل فرهنگی و تهدید نهاد خانواده، از «فحشا» به‌عنوان مشکلی جدی و اصلی در کشور یاد کرد. 

این سخنان خانم علم الهدی، با توجه به جایگاه ایشان به‌عنوان همسر رئیس جمهور شهید و فرزند امام جمعه مشهد و مادر همسر یک شخصیت موثر سیاسی و البته استاد دانشگاه، بازتاب گسترده‌ای یافت و البته پرسش‌هایی را ایجاد کرده است.

بر اساس داده‌های سازمان ثبت احوال، در سال ۱۴۰۱، تعداد ازدواج‌ها نسبت به دهه گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است. خود این آمار به تنهایی وضعیت را شرح می‌دهد.

فقر، بیکاری و تورم، که از مشکلات اصلی اقتصاد کشور هستند، نه‌تنها به افزایش آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق دامن زده‌اند، بلکه بنیان خانواده را نیز تضعیف کرده‌اند. به عنوان مثال، گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد طلاق‌ها در ایران به دلایل اقتصادی و معیشتی رخ می‌دهد به بیان دیگر ریشه بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی، از جمله آنچه ممکن است به‌عنوان «فحشا» یا آسیب‌های اخلاقی تلقی شود، در اقتصاد فاسد و بیمار و ضعیف کنونی نهفته است.

خانم علم‌الهدی، که شخصیتی آگاه به حساسیت‌های رسانه‌ای هستند، احتمالاً از تأثیر چنین اظهاراتی در فضای عمومی مطلع‌اند. این سخنان در شرایطی مطرح شده‌اند که کشور با چالش‌های جدی اقتصادی و اجتماعی متعددی مواجه است. به نظر می‌رسد پس از توقف برخی رویکردهای تند در موضوعاتی مانند قانون عفاف و حجاب، برخی جریان‌های سوپرانقلابی در تلاشند با طرح مسائل فرهنگی جدید و دوقطبی سازی‌های تازه، گفتمانی جدید را در جامعه ترویج کنند.

 خانواده دکتر رئیسی در که جریان انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، بسیار پخته عمل کردند و اجازه سوءاستفاده از شهید رئیسی را به برخی جریانات ندادند، پسندیده است در این فقره هم احتیاط‌های لازم را داشته باشند.

با این حال، ادامه این رویه و تأکید دوقطبی ساز و خشونت آفرین بر مسائل فرهنگی به‌گونه‌ای که بخش‌هایی از جامعه را با برچسب‌هایی مانند «فحشا» مورد خطاب قرار دهد، می‌تواند تبعات ناخواسته‌ای داشته باشد.

 چنین گفتمانی ممکن است به ایجاد شکاف‌های اجتماعی منجر شود و حتی زمینه‌ساز اقدامات خودسرانه یا تنش‌هایی شبیه به ماجراهای تلخ گذشته گردد. این در حالی است که تجربه نشان داده است دوقطبی سازی و درگیری‌های اجتماعی و طبقاتی دقیقاً همان چیزی است که دشمنان به دنبال آن هستند.

بزرگان کشور بارها تأکید کرده‌اند که اقتصاد، اولویت اصلی کشور است. مشکلات معیشتی، بیکاری و تورم، فشارهای سنگینی بر مردم وارد کرده و حل آنها نیازمند تمرکز، همکاری و ارائه راهکارهای عملی است. به‌جای طرح گفتمان‌هایی که ممکن است به تفرقه یا اقدامات نسنجیده منجر شود، بهتر است همراهان دولت شهید رئیسی و همه دلسوزان نظام، انرژی خود را صرف ارائه ایده‌های اقتصادی و گره‌گشایی از مشکلات معیشتی مردم کنند.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش