دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
۱۱:۲۵ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۴۲۹
سیاست داخلی

هادی غفاری: درباره تغییرنظام سیاسی ساکت نمی‌نشینیم

هادی غفاری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

تغییر نظام سیاسی از ریاستی به پارلمانی برنامه ای است که برخی از نمایندگان مجلس تلاش برای اجرایی شدن آن را کلید زده اند. هدف نهایی در چنین طرحی حذف انتخاب رییس جمهوری از سوی مردم است .

 

***ساکت نمی نشینیم

هادی غفاری از فعالان سیاسی در قبل و پس از انقلاب و قایم مقام مجمع نیروهای خط امام در گفت وگو تحلیلی درباره اهداف و مقاصد برای تغییر نظام سیاسی از ریاستی به پارلمانی به ایرنا گفت: من و صدها نفر مثل من ساکت نمی نشینیم و مردم را روشن و خطرات این تغییر را به آنها گوشزد می کنیم. جامعه هم درمی یابد که می خواهند فتنه ای علیه اصلاح طلبان راه بیندازند و به آن رای نمی دهد.

 

هادی غفاری تصریح کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی، روشن ترین چهره دموکراسی در انتخابات ریاست جمهوری متبلور شده و این تنها جایی است که مردم می توانند بدون باندبازی رای خود را کرسی بنشانند.

 

وی تصریح کرد: قانون اساسی تراوش افکار بزرگانی چون شهید بهشتی و ... است که نظام اداره کشور را ریاست جمهوری قرار داده است که در برابر مجلس پاسخگو و برای گرفتن رای اعتماد وزرا هم نیازمند این نهاد است. ضمن اینکه مجلس حق سوال، استیضاح و برکناری وزرا را هم دارد.

 

*** همین اندک سوی دموکراسی هم خاموش می شود

نماینده مجالس اول، دوم و سوم شورای اسلامی ادامه داد: در سرزمینی ۸۰ میلیونی که حدود ۴۰ میلیون آن پای صندوق های می روند رییس قوه مجریه با رای مستقیم مردم برگزیده می شود. حال آنکه در نظام پارلمانی انتخاب رییس قوه مجریه بر این اساس است که چه جریانی و باندی در مجلس به قدرت رسیده است. یعنی باندی با رایزنی در داخل پارلمان آن فردی را که خود می خواهد برمی گزیند. اگر نظام ریاستی تبدیل به پارلمانی شود همین اندک سویی که از دموکراسی وجود دارد هم خاموش خواهد شد.

 

غفاری تاکید کرد: اما اندیشه تبدیل نظام ریاستی به پارلمانی از دو منظر قابل بررسی است. نخست از زاویه بنیانگذاران این تفکر که افرادی هستند که از همان ابتدای انقلاب هم اعتبار و ارزشی برای رای و نظر مردم قایل نبودند و می گفتند مردم حق انتخاب کردن ندارند و آرای مردمی زینتی است. آنها پس از رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی هم بر این باور بودند که امام اعتقادی به انتخابات و رای مردم نداشت ولی متناسب با مقتضیات انقلاب مصلحت را در عدم مخالفت با آن دانست.

 

*** هدف درو کردن اصلاح طلبان است

وی اظهار داشت: دوم از منظر واقعیت های خارجی که خود را به اصولگراها تحمیل کرده است. آنها از سال ۹۲ به بعد دیدند که با وجود تمام فشارهایی که به مردم آوردند باز هم توفیقی در کسب رای آنها به دست نیاوردند. این جماعت به زمین و زمان متوسل شدند و از امام زمان(عج) و در انتخابات اخیر از امام رضا(ع) خرج کردند ولی باز هم نتوانستند نظر مردم را سوی خود جذب کنند.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: آنها می دانند که در انتخابات سال ۱۴۰۰ هم وضع به همین منوال خواهد بود چرا که سقف رای اصولگرایان در بهترین حالت ۱۶ میلیون است در حالیکه اصلاح طلبان ۳۰ میلیون رای دارند و برتری قطعی با آنهاست. آنها برای درو کردن اصلاح طلبان قصد تغییر نظام ریاستی را دارند و چون از اکثریت مردم مایوس شده اند می خواهند از طریقی به ظاهر قانونی راه ورود اصلاح طلبان به حکومت را به طور کامل ببندند.

 

غفاری گفت: آنها از این نکته غافلند که اصلاح طلبی یک فرد نیست بلکه یک اندیشه است و هیچ تفکری را نمی تواند درو کرد مگر اینکه خود حاملان آن اندیشه آنرا به ابتذال بکشند و از چشم ها بیندازند.

 

وی ادامه داد: اندیشه را فقط با اندیشه می توان پاسخ داد. اندیشه اصلاح طلبی در جان مردم ایران ریشه و رسوخ پیدا کرده است و اصولگرایان بدیلی برای آن ندارند. البته من معتقدم به دلایلی اصولگرایان در تغییر نظام ریاستی به پارلمانی ناکام خواهند ماند.

 

*** مردم رای نمی دهند

این مدرس حوزه اضافه کرد: نخست اینکه برای این کار باید قانون اساسی را تغییر دهند. من و صدها نفر مثل من ساکت نمی نشینیم و مردم را روشن می کنیم و خطرات این تغییر را به آنها گوشزد می کنیم. جامعه هم متوجه می شوند که قرار است یک فتنه ای علیه اصلاح طلبان صورت بگیرد و قطعا به آن رای نخواهند داد.

 

غفاری اظهار داشت: صریح بگویم که همین مجلس فعلی که ۱۲۰ نفر آن با نام فهرست امید سر کار آمده اند و ۴۰-۵۰ تن دیگر هم با حمایت حزب اعتدال و توسعه رای آورده اند اگر یک انتخابات بین آقایان روحانی، قالیباف و رییسی برگزار شود به احتمال فراوان قالیباف و رییسی را بر روحانی ترجیح می دهد.

 

این فعال سیاسی گفت: حال تصور کنید که پارلمانی روی کار بیاید که یک جریان بی معنا، بی محتوا و غیردموکراتیک در آن اکثریت مطلق داشته باشند. چنین مجلسی به تعبیر این شعر حافظ که: آنچه استاد ازل گفت بگو می گویم چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم.

 

غفاری افزود: چنین پارلمانی تنها بله قربان گویی اصحاب قدرت را خواهد کرد. معلوم است که نتیجه انتخاب رییس قوه مجریه توسط چنین پارلمانی چه خواهد بود. پس نباید زلف انتخاب رییس جمهور را به زلف مجلس گره زد.

گفتنی است سید هادی خامنه ای دبیرکل و هادی غفاری قایم مقام مجمع نیروهای خط امام هستند .

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش