دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۳۹ - ۲۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۸۳۳
سیاست داخلی

روایتی جدید از ردپای احمدی‌نژادی‌ها در اغتشاشات اخیر /کدام سایت وابسته به احمدی نژادی ها تحریک به اعتراض می کرد؟

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
حجت الاسلام احمد مازنی با بیان اینکه در اعتراضات اخیر از سایت های سلطنت‌طلبان تا سایت «احمدی‌نژاد را تنها نمی‌گذاریم» فعال بودند، گفت: بیشتر تریبون های نماز جمعه در مسیر ایجا نفرت نسبت به دولت حرکت کردند.

به گزارش خبرآنلاین، هرچند دیگر خبری از اعتراضات خیابانی نیست اما هنوز حرف و حدیث هایش پا برجاست؛ یک روز صحبت از پشت پرده های این اعتراضات جای سوال می شود و روز دیگر خبر بازداشتی ها و خودکشی ها محور قرار می گیرد. اظهار نظرها هم که دیگر جای خود دارد و گاهی الفاظی در وصف اعتراضات آن هم از بلندگوی نماز جمعه به گوش می رسد که خودش منشا اعتراض و نقد می شود مانند وقتی که حجت الاسلام صدیقی از لفظ "آشغال" استفاده می کند و حسن روحانی را به واکنش وا می دارد. 

 

کمی آن طرف تر زمزمه هایی از پیگیری های بهارستان نشینان به گوش می رسد، چه در باب درخواست برای تشکیل کمیته حقیقت یاب و چه درخواست برای بازدید از زندان اوین. 

 

همه این ابهامات بهانه ای برای گفتگوی ما با حجت الاسلام احمد مازنی نماینده تهران شد تا از او درباره برخی پشت پرده ها سوال کنیم. مازنی  درباره منشا و محرک اعتراضات گفت: در این اعتراضات سایت هایی از سلطنت طلبان تا "احمدی‌نژاد را تنها نمی گذاریم" فعال بود. او همینطور به نقش تریبون های نماز جمعه هم اشاره کرد و گفت برخی این تریبون ها در جهت ایجاد نفرت نسبت به دولت حرکت کردند. 

 

مشروح مصاحبه ار در ادامه بخوانید:

 

با گذشت چندین روز از اعتراضات هنوز درباره منشا و محرک اصلی این اعتراضات  اخبار ضد و نقیض وجود دارد گفته می شود یک سر عوامل پشت پرده به احمدی‌نژادی ها می رسد چقدر این اخبار صحت دارد؟

من به طور کلی معتقدم داده های کاملی باید داشته باشیم تا بر اساس آن نظر دهیم در حال حاضر فکر می کنم هرکسی بر اساس مقدار اطلاعاتی که دارد تحلیل می کند

 

اما آنچه گفته شده مثلا از زبان مقامات ارشد نظامی بوده که به نظر نمی رسد اطلاعات کمی داشته باشند.

فرمانده باشد یا فرمانبر فرقی نمی کند در این زمینه همه بر اساس اطلاعات خودشان تحلیل می کند. یکی عوامل خارجی را پررنگ می بیند دیکری عوامل داخلی را موثرتر می داند. به عبارت دیگر هرکسی از ظن خود این موضوع را بررسی می کند. اما در عین حال من فکر می کنم تاحدودی آنچه گفته می شود صحت دارد از این بابت که همان سال ۸۴ که  این جریان وارد فضای سیاسی کشور شده بودند ما می دانستیم انتهای کار این افراد می تواند به چنین مسئله ای ختم شود؛ چرا که آنها از همان زمان شخصیت های محترم نظام را هدف قرار داده بودند، مشخص بود که این دایره به دیگر ارکان هم خواهد رسید.

 

همینطور هم شد و این روزها هر جایی آقای احمدی نژاد حضور داشت بحث ها به رهبری و ... هم رسید. در ایام اعتراضات بعضی کانال های مرتبط با اینها هم فعال بوده است و اخباری در این زمینه وجود دارد اما اینکه ایا این فعالیت ها نقش ابدائی و تاسیسی داشته است یا موج‌سواری و دنباله روی بوده هنوز  روشن نشده است. سوال ما از نهادهای امنیتی به ویژه اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات این است که این مسائل را به طور شفاف حداقل برای نمایندگان مجلس مشخص کنند؛ باید روشن شود آیا شروع این مسائل از خارج بوده و در داخل موج سواری شده است یا اساسا در داخل  طراحی شده و از کنترل خارج شده و مورد سوء استفاده دشمن قرار گرفته است. تا این مسائل ریشه یابی نشود ما همان روش جمع کردن مسئله را دنبال می کنیم در حالی که باید موضوع را حل کنیم.

 

آقای مطهری گفت یک سایتی به نام حزب الله یکی از عوامل بود آیا در جلسه غیر علنی صحبتی در این مورد شد ؟

در مجلس بحثی درمورد سایت هایی شد که در این اعتراضات نقش موثری داشتند؛ به گفته وزیر این سایت‌ها از سایت های سلطنت طلبان شروع می شد تا سایتی به نام "احمدی‌نژاد را تنها نمی گذاریم".

 

هرچند این جلسه چندان هم جلسه غیرعلنی نبود و مثل جلسه سخنرانی فرماندهان برای پایگاه های بسیج یا سخنرانی های پیش از خطبه های نماز جمعه بود اما مسائلی از این قبیل هم در آن مطرح شد؛ هرچند باز این سوال مطرح است که چه کسی این بازی را شروع کرده است؛ آیا ریشه در خارج دارد یا داخل؟

 

این مسلم است که ما با یکسری نارضایتی ها در داخل مواجه هستیم  که متاسفانه فضای بروز آن را هم فراهم نکردیم و خود این مسئله مشکل آفرین است به طوری که با یک موج می تواند بحرانی را ایجاد کند. حال وقتی در این شرایط یکی از موارد ابهام آمیز وجود تحرکات داخلی است باید این مسئله روشن شود که اینها چه کسانی هستند؟ که باز می رسیم به همین سایت ها و کانال‌های داخلی و ...

 

برخی سیاسیون از نقش تریبون های مهمی چون نماز جمعه در بروز برخی نارضایتی ها انتقاد می کنند و ...

نمی توان به طور کلی در مورد تریبون ها صحبت کرد و نمی توان انتقادات را متوجه همه ائمه جمعه کرد اما واقعیت این است که بیشتر تریبون های نماز جمعه در مسیر ایجا نفرت نسبت به دولت حرکت کردند و توصیه کردند مردم مخالفت کنند اما اینکه بگوییم اینها فراخوان داده اند نمی توان این نظر را تائید کرد اما می توان گفت  اینها از عوامل فرعی است.

 

اینکه اعتراضات و انتقادات مردم را هر بار به یک اسمی می خوانند یکبار می گویند خس و خاشاک یک بار لفظ آشغال را به کار می برند این تعبیرها چه پیامدی دارد؟

ببینید من به اینکه گوینده ها در چه فضایی این مسائل را بیان می کنند کاری ندارم چرا که برخی اوقات افراد در هنگام خطابه الفاظی از دهانشان خارج می شود که همان برجسته می شود و همه بر آن مانور می دهند اما یک توصیه دارم و آن اینکه به شدت از دوقطبی کردن جامعه بپرهیزیم. هر جامعه ای که دو قطبی شود نتیجه ای جز جنگ داخلی ندارد لذا همه افراد تاثیرگذار، ملت را یکپارچه ببینند. از سوی دیگر منِ طلبه که پشت تریبونی قرار می گیرم فارغ از اینکه این تریبون نماز جمعه است یا مجلس یا یک منبر معمولی فکر نکنم شرایط مانند قبل از انقلاب است که یک نوار کاستی ضبط می شد و در اختیار بخش محدودی قرار می گرفت؛ امروز تریبون هایی که در اختیار افراد قرار دارد تریبون های موثری است و باید در به کار بردن تعبیر ها دقت شود و به گونه ای نباشد که نمک بر زخم مردم بپاشد.

 

بعد از اعتراضات موضوعی که ابهامات زیادی درباره آن وجود دارد بحث بازداشتی ها و مرگ برخی از این افراد است، چه نظارتی از سوی مجلس در این رابطه وجود دارد؟ آیا فراکسیون امید کاری کرده است؟

ما یک نامه ای به قوه قضائیه نوشتیم و خواستیم در این رابطه به ویژه درمورد برخی خودکشی هایی که اتفاق افتاده است گزارشی تهیه شود و مجلس را در جریان قرار دهند.

 

چرا تا این حد خبرهای ضد و نقیض وجود دارد ؟

برای اینکه فضا، فضای مبهمی است  و این مبهم بودن به دلیل نبود اطاعات دقیق است. وقتی به رسانه ها اطلاعات دقیقی داده نمی شود اساسا فضا به سمت مبهم شدن پیش می رود و در این راستا رسانه ملی نیز نقش بی بدیلی دارد.

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش