جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۴۷ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۹۴۷
سیاست داخلی

برخی جريان‌ها با بيان توهمات ذهنی خود برای كشور هزينه نسازند

تراوشات ذهني,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

چند شب پيش در فضاي‌مجازي فيلم‌ها و تصاويري منتشر شد و برخي از جريان‌ها مدعي شدند اين كليپ‌ها مربوط به درگيري‌هاي درون رژيم آل‌سعود است.

 

در اين بين برخي از رسانه‌ها نوشتند:« براساس برخی گزارش های تایید نشده، بعد از وقوع تیراندازی در ریاض، ملک سلمان به پناهگاهی امن در نزدیکی پایگاه نیروی هوایی منتقل شده است. گفته می‌شود پادشاه سعودی با یک کامیون از کاخ فراری داده شده است. برخی گزارش ها حکایت از پرواز جت های ارتش سعودی در سطح پایین بر فراز اسمان ریاض دارد. کودتا شده است؟». مارقریتا استانکاتی خبرنگار وال استریت ژورنال در دوبی نوشت:« کودتایی در کار نیست. گويي یک پهباد (اسباب بازی) به کاخ ملک سلمان نزدیک شده بود و به همین دلیل ساقط شد».

 

عمر خلیفه، روزنامه نگار مصری نيز نوشت:«حامیان بن سلمان می‌گویند در ریاض خبری از درگیری نیست، اما ویدیوها همگی نشان از تیراندازی های شدیدی در پایتخت سعودی دارد». محافظه‌كاران ايران نيز كه حتي دشمني را نيز بلد نيستند در گزارش‌هايي هياهو ايجاد كردند كه گويي رژيم ديكتاتور سعودي از هم پاشيده‌است!

 

تراوشات ذهني

در همين راستا روزنامه مهردادبذرپاش با تيتر«الفرار» نوشت:« شب آشفته شاه پیر و بیمار عربستان و ولیعهد جوان و جاه‌طلب سعودی‏ با انتشار خبرهای ضدونقیض درباره حادثه وقوع تیراندازی شروع شد؛ حادثه‎ای که می‏‌رفت تا به وقوع یک نوع کودتا در این کشور تبدیل شود. در ساعات پایانی شنبه‌شب فضای مجازی با انتشار یک ویديو منفجر شد؛ ویديویی که از تیراندازی در کاخ ملک سلمان و محل استقرار محمد بن‌سلمان حکایت داشت.

 

اخبار تکمیلی از انتقال ملک سلمان و فرزندش محمد از کاخ العوجا واقع در شمال غرب ریاض به یک پایگاه نظامی و بسته شدن آسمان پایتخت به روی همه پروازهای تجاری و نظامی حکایت می‌کرد. کاربران سعودی با انتشار ویديو‌هایی که در آن صدای تیراندازی ممتد به گوش می‌رسد، هشتگ‌های #اطلاق _ نار _فی _حی _الخزامی و #هروب_الملک_سلمان راه‌اندازی کردند.

 

تويیت‌های معارضان آل‌سعود نیز هر چند احتمال وقوع کودتا در عربستان را می‏داد اما سکوت معنادار و واکنش دیرهنگام مقامات امنیتی عربستان در مقابل این مساله، اذهان عمومی را به سمت جدیت آن سوق می‌داد. بالاخره مقامات عربستان دو ساعت پس از وقوع حادثه سکوت خود را شکستند و سخنگوی پلیس منطقه ریاض عربستان وقوع تیراندازی در کاخ العوجا در منطقه الخزامی را تایید و اعلام کرد پلیس ساعت ۱۹:۵۰ روز شنبه به وقت محلی به پرواز درآمدن یک هواپیمای کوچک بی‌سیم تفریحی را در محله الخزامی ریاض رصد کرده است اما محل برخاستن این پهپاد مشخص نیست.

 

وی ادامه داد كه یک هواپیمای بدون سرنشین تفریحی بدون مجوز در این منطقه در حال پرواز بوده و نیروهای امنیتی مطابق با دستوراتی که گرفته‌، در این زمینه اقدام کرده‌اند. براساس گزارش خبرگزاری عربستان، مقام‌های سعودی در حال انجام بررسی‌های لازم درباره وضعیت به‌وجود آمده هستند. خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام سعودی گزارش داد، نیروهای امنیتی به سمت این پهپاد تفریحی در نزدیکی کاخ سلطنتی در محله الخزامی در ریاض تیراندازی کردند. این مقام سعودی افزودكه ملک سلمان پادشاه عربستان در زمان ساقط کردن این پهپاد در کاخ حضور نداشت بلکه در زمین‌های زراعی خود در الدرعیه بود».

 

اين روزنامه ادامه مي‌دهد:«برخی منابع با استناد به انتشار عکسی از تارنمای تخصصی رصد پروازی «فلایت رادار ۲۴»‌ به عنوان سند پرواز یک فروند هواپیمای GLF4 به‌عنوان آمبولانس هوایی سلطنتی عربستان از داخل ارگ سلطنتی ریاض آن هم بلافاصله پس از آغاز تیراندازی‌ها، آن را نشانه خارج کردن شاه و ولیعهد از پایتخت می‌دانند. «غانم الدوسری»، فعال حقوق بشری عربستانی که در تبعید به سر می‌برد، در تويیتی نوشت ملک سلمان به مخفیگاهی در پایگاه نیروی هوایی منتقل شده است.

 

یک مقام ارشد سعودی در ادامه اعلام کرد قوانینی را به کار خواهند بست تا بر استفاده از پهپادهای تفریحی و اسباب‌بازی نظارت و محدودیت اعمال کند. منابع سعودی اما برای حفظ آبرو بعد از تیراندازی شدید، مدعی شدند روی این پهپاد، یک دوربین جاسوسی نصب بوده است. آنچه مایه شگفتی بود این است که چرا نیروهای امنیتی این هواپیمای اسباب‌بازی را با استفاده از تجهیزات الکترونیکی سرنگون نکردند و به سمت آن تیراندازی کردند؟».

 

توهمات پليس‌بازي!

رسانه مشاور احمدي‌نژاد فيلم را پليسي‌تر كرده و به نقل از يك فرد كه اين جريان آن را فعال مشهور عربستاني مي‌خواند، مي‌نويسد:« حمله به قصر پادشاهی توسط خودروهایی انجام شده که خمپاره‌اندازهای ۵۰ میلیمتری حمل می‌کردند. مجتهد افزود: داستانی که حکومت عربستان از این حمله می‌گوید برای رفع حرج ساخته شده و اطلاعات بیشتر را به‌زودی اعلام می‌کند. وی در پست بعدی تایید می‌کند برخی منابع در داخل خاندان سلطنتی می‌گویند هدف حمله شخص محمد بن‌سلمان بوده و هفت تن از طرفین در این درگیری کشته شده‌اند. مهاجمان گریخته‌اند و شاید مهاجمان از پهپاد هم کمک گرفته باشند و این تیراندازی یک ساعت ادامه داشته است».

 

ادعاي پدرخوانده

در همين راستا، پدرخوانده و مقتداي اين روزنامه يعني كيهان نيز مطالبي را با عنوان«حمله مسلحانه براي قتل سلمان» منتشر مي‌كند. شريعتمداري و يارانش در اين مطلب مدعي مي‌شوند كه با وجود سانسور شدید خبری توسط دولت سعودی اما شبکه‌های اجتماعی و فعالان این شبکه‌ها دست به کار شدند و تصاویر نادری از درگیری‌های مسلحانه و سنگین به نمایش گذاشتند. تحلیل‌ها متفاوت بود و هرکسی روایتی متفاوت از این ماجرا داشت. برخی آن را «یک کودتا» تعبیر کردند و برخی نیز آن را تا «نزدیک شدن یک پهپاد اسباب بازی به کاخ حکومتی» تقلیل دادند.

 

در این میان عده‌ای نیز آن را توطئه‌ای طراحی شده توسط بن سلمان دانستند که با هدف قلع و قمع مخالفان برنامه‌ریزی شده است، درست همانند کودتای مشکوک ترکیه در سال ۲۰۱۶ که به اردوغان نسبت داده می‌شود. كيهان ادامه مي‌دهد كه طبق معدود گزارش‌های منتشر شده، ساکنان محله‌هایی که نزدیک به کاخ سلطنتی بودند، محله‌های خود را تخلیه کرده‌اند. برخی شبکه‌ها حتی از زخمی شدن ملک سلمان پادشاه سعودی خبر داده و تاکید کرده‌اند محمد بن سلمان و پدرش به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند. حتی خبر انتقال بن سلمان به پایگاه نظامی سلطنتی توسط نیروهای آمریکایی و بلک واتر هم نقل شده است.

 

عده‌ای هم می‌گویند آمریکایی‌ها در حال اعزام نیروهای خود به محل هستند. واقعیت هرچه باشد، کشته شدن هفت نفر در کنار تصاویری که از این درگیری‌ها منتشر شده نشان می‌دهد، اتفاقات مهمی در جریان است. برخی رسانه‌ها از بسته شدن حریم هوایی ریاض به‌روی تمام پروازهای تجاری و نظامی و پرواز بالگردهای وابسته به گارد ویژه بن‌سلمان خبر داده‌اند. شبکه‌های العربیه سعودی و الجزیره قطر نیز با تاخیر چندساعته از تیراندازی نیروهای امنیتی در محله الخزامی به‌سمت آنچه پهپاد تفریحی خوانده شده، خبر دادند. خبرگزاری انگلیسی رویترز نيز از قول مقام‌های سعودی نوشته این پهپاد با تیراندازی نیروهای امنیتی سعودی ساقط شده است.

 

دشمني هم بلدي نياز دارد!

در اينكه ملت ايران از كودك‌كشاني مانند رژيم سعودي تنفر داشته و خواهند داشت شكي نيست. در اينكه مردم مسلمان كشور ما جنايات منا و فرودگاه‌ عربستان را فراموش نخواهندكرد شك نداريم ومطمئنيم كه ايرانيان خيانت‌هاي رژيم سعودي در منطقه را نيز فراموش نمي‌كنند ولي آيا راه دشمني اين است كه با بيان توهمات ذهني اظهاراتي را به زبان بياوريم و نوچه‌هاي سعودي ما را تمسخر كنند؟! چرا حتي راه دشمني را نيز كسي ياد ما نداده است؟!

 

خاطرمان هست كه زماني در ايران جنگنده‌اي در مركز شهر و نزديك ميدان انقلاب ديوار صوتي شكست و بعد گفتند راه‌گم كرده بود! براي مدتي در آسمان شهر صداي دوشكا مي‌آمد و برخي گفتند كه براي زدن يك هلي‌شات خودي بوده است. آيا بعد از اين رويدادها اين سعودي‌ها جاهل و عقب‌مانده! هياهوي اين‌چنيني ايجاد كردند و سناريو ساختند؟! به نظر بايد شورايي به عنوان شوراي منافع ملي برگزار شود كه در آن دلسوزان كشور حضور داشته‌باشند تا فقط منافع ملي را مدنظر داشته و نگذارند تا جريان‌هاي هزينه ساز براي ايران مشكل ايجاد كنند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش