چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۴
۰۹:۰۴ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۱۷۰۸
سیاست داخلی

ضرغامی: حصر را خیلی به رهبری وصل نکنید / حصر یک مسئله امنیتی است

عزت‌الله ضرغامی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

«حصر را خيلي به رهبري وصل نكنيد». اين جمله را ضرغامي در جمع زندانيان سياسي رژيم سابق گفته و در كانال شبكه پيام‌رسان داخلي‌اش منتشر كرده است. ضرغامي پيش‌تر در برنامه جهان‌آرا گفته بود: «حصر به‌هيچ‌وجه ارتباطي با مقام معظم رهبري نداشت و تصميم شوراي عالي امنيت ملي کشور بود».

 

او در همان جمع زندانيان سابق ادامه داده است: «مسئله «حصر» یک مسئله امنیتی است. همان‌طور که در سال ۸۹ با حضور آقای روحانی در جلسه شورای عالی امنیت ملی به تصویب رسید، هر وقت این شورا با ریاست رئیس‌جمهور به نتیجه جدیدی برسد قاعدتا پیگیری می‌شود». اخيرا محمدرضا تابش، نماینده مجلس و خواهرزاده رئيس دولت اصلاحات، از قول رئیس‌جمهور پیشین ایران گفته بود: «همان‌طور که آقای خاتمی هم چند روز پیش گفتند، ظاهرا مسئله رفع حصر در حد کلان آن از سوی مقام معظم رهبری با رویکرد حل به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شده است».

 

رئيس دولت اصلاحات گفته بود: «نظام و رهبری می‌خواهند این مسئله حل شود و گشایش‌هایی هم ایجاد شده اما این کافی نیست. باید این مسئله حل شود. هیچ کس حق ندارد در این زمینه بگوید رهبری نمی‌خواهند این مسئله حل شود». او در ادامه گفته بود: «معتقدم وقتی تصمیم گرفته شد یعنی رهبری و نظام می‌خواهند این مسئله حل شود و آن تشکیلاتی که باید آن را حل کند، سستی و ناتوانی می‌کند». برخي اخبار از گوشه و كنار هم مؤید سخن رئيس دولت اصلاحات است. اينكه كميته‌اي كه در مجلس براي پيگيري رفع حصر تشكيل شده تاكنون موفق به ديدار حسن روحاني نشده است!

 

محمدرضا تابش در ادامه  گفته بود که حسن روحانی، به عنوان رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی، می‌تواند به رفع حصر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد کمک کند، اما او به کمیته نمایندگان مجلس برای این موضوع وقت ملاقات نداده است. الياس حضرتي، عضو فراکسیون امید مجلس، چندي پيش در نامه‌اي خطاب به روحاني، رئيس شوراي عالي امنيت ملي، نوشته بود: «مطلع هستم که تصمیم‌گیری در این زمینه با اذن مقامات عالی کشور به شورای عالی امنیت ملی واگذار شده است و بسیاری از نهادهای سیاسی و امنیتی کشور هم معترفند که تداوم حصر نه‌تنها هیچ نفعی برای کشور ندارد بلکه همه‌اش خسارت و ضرر و زیان برای نظام و انقلاب اسلامی می‌باشد و شخصیت‌های سیاسی در حصر هم دلبسته انقلاب و نظام و مردمند و هیچ ضرورتی ندارد که برخلاف قانون همچنان در حصر بمانند. امیدوارم جنابعالی با تکیه بر اختیارات قانونی خود و با احساس مسئولیت مضاعف در این زمینه، اقدام به برگزاری جلسه فوق‌العاده شورای عالی امنیت ملی کنید و با اتخاذ تصمیم مناسب برای رفع حصر و ازمیان‌برداشتن محدودیت‌ها برای تحقق مطالبات بخش بزرگی از مردم وارد عمل شوید تا زمینه همگرایی بیشتر فراهم شود».

 

رفع حصر نزديك است؟

‌مسعود پزشکیان هم ۱۴ فروردین، با اشاره به اینکه از رئیس‌جمهوری ایران وعده‌هایی، با ایما و اشاره، درباره حصر شنیده شده است، از او خواست به وعده‌های خود عمل کند. پزشکیان با درخواست برای حل موضوع حصر به هر شکل که به گفته او، «بزرگان صلاح بدانند»، اشاره کرده و گفته بود که «به نفع مملکت است که این گره گشوده شود و اگر مدبرانه در این زمینه عمل کنیم انسجام داخلی هم افزایش پیدا می‌کند». در آخرين اظهارنظر، نوبخت سخنگوي دولت روحاني درباره مسئله رفع حصر گفت: «امروز با توجه به شرایط باید کنار هم باشیم و دولت از رفع حصر حمایت می‌کند، موضع آقای رئیس‌جمهور را می‌بینم و ای کاش بخشی از جامعه تلاش‌های دولت در این زمینه را می‌دانست. اینکه ما با رفع حصر شاهد برخورداری کشور از فرزندانش باشیم، نزدیک است».

 

اگرچه خانواده‌های موسوی و کروبی بارها از اینکه دولت حسن روحانی اقدام عملی برای رفع حصر انجام نداده‌ است، انتقاد کرده‌اند. در ماه‌های گذشته تغییراتی در وضعیت حصر صورت گرفت. چند نفر از فعالان سیاسی به‌ويژه از ميان اصولگرايان موفق به دیدارهای فردی با مهدی کروبی شده‌اند، محدودیت‌های مربوط به زمان‌بندی دیدارهای موسوی و رهنورد با دختران‌شان هم برداشته شد.

 

 

sharghdaily.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش