شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۴ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۳۴۹
سیاست داخلی

واعظی خبر داد؛

آغاز واگذاری بنگاه‌های اقتصادی نهادهای نظامی

محمود واعظی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

در حاشیه حضور محمود  واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری، برخی پرسش‌های مطرح سیاسی را از او پرسیده‌ایم، پرسش‌هایی درباره دلیل تأکید رئیس جمهوری بر اصل مربوط به همه‌پرسی، انسجام درون دولت و فرجام واگذاری‌های بنگاه‌های اقتصادی در بخش‌های نظامی و غیرنظامی. حاصل این گفت‌وگوی کوتاه را بخوانید.

 

 برخی از تأکید رئیس جمهوری بر اصل ۵۹ قانون اساسی که به همه‌پرسی و مراجعه به آرای عمومی اشاره دارد، برآشفتند. به نظر شما دلیل اشاره رئیس جمهوری به این اصل قانون اساسی چیست؟

آقای رئیس جمهوری در این بحث یک هدف کلی را دنبال می‌کردند و آن، پاسخ به القائاتی است که از خارج کشور می‌شود. به عنوان مثال امریکایی‌ها و منافقین عنوان می‌کنند که نظام جمهوری اسلامی در ۴۰ سالگی به بن‌بست رسیده است. آقای رئیس جمهوری با یادآوری این اصل قانون اساسی، در واقع می‌خواهد بگوید که نظام اسلامی، چه از نظر قانون اساسی و چه از نظر سازوکار و ساختارهای درونی، اینقدر قوی، منسجم و بامحتوا است که برای همه مطالبات مردم و برای همه مسائل، راه حل داریم.

 

از این جهت، ایشان یکی از راه حل‌ها برای حل مسائل را این  طور عنوان کردند که اگر روزی مردم در چارچوب اسلامیت و جمهوریت نظام خواسته‌ای داشته باشند اما به هر دلیلی این خواسته در قانون اساسی دیده نشده باشد، این راهکار (مراجعه به آرای عمومی) در قانون اساسی وجود دارد.

 

درباره همین گفت‌وگوی اخیر تلویزیونی رئیس جمهوری، هواداران و حامیان دولت و آقای رئیس جمهوری، عنوان کردند که انتظار می‌رفت آقای رئیس جمهوری ریشه مشکلات و پشت پرده مسائل را مطرح کنند. این خواسته مدت‌هاست که تکرار می‌شود. ملاحظه رئیس جمهوری در بیان این مسائل چیست؟

ببینید! ما باید شرایط امروز کشور را فهم و درک کنیم. همچنین باید در نظر بگیریم که آقای دکتر روحانی در مقام رئیس جمهوری، باید کشور را اداره کنند. ممکن است نگاه برخی به شخص رئیس جمهوری همچون یک رئیس یک حزب یا رئیس یک جریان سیاسی باشد. این در حالی است که ایشان خود را رئیس قوه اجرایی کشور می‌بینند که همه بار مشکلات کشور روی دوش قوه مجریه و شخص ایشان است. از سوی دیگر، برای غلبه بر مشکلات خارجی، تهدیدات خارجی و شرایطی که در کشور وجود دارد، یا مقابله با طراحی‌هایی که از سوی امریکا و برخی کشورهای منطقه همچون رژیم صهیونیستی کشیده می‌شود، امروز بیش از هر زمان دیگری به انسجام وحدت نیاز داریم.

 

در یک چنین شرایطی، اینکه گفته شود آقای رئیس جمهوری بیایید مسائل را بگویید، یا اینکه گفته می‌شود «افشا کن افشا کن»، این رویکرد یعنی اختلاف، یعنی ایجاد دوقطبی، یعنی دودستگی. آیا با دودستگی می‌توانیم مسائل خارجی و داخلی خود را حل کنیم؟ اگر وارد این بازی شویم، چه پیامی را به خارج خواهیم داد؟ آیا این در راستای همان خواسته‌ای نیست که اکنون دشمنان ما به آن دامن می‌زنند؟ مگر غیر از این است که همین حالا رسانه‌های بیگانه زیر آتش اختلافات می‌دمند تا در کشور تفرقه ایجاد شود؟ آیا ما هم باید با دست خود به استقبال تفرقه برویم؟ بنابراین فکر می‌کنیم وظیفه ما آگاهی بخشی است و این آگاهی بخشی، غیر از ایجاد دودستگی یا دوقطبی در کشور است.

 

لایحه تفکیک وزارتخانه‌ها که دولت این همه روی آن تأکید داشت، در نهایت از سوی مجلس رد شد. آقای جهانگیری تأیید کرد که برخی اعضای دولت، مشی دیگری، مغایر مشی دولت دنبال کردند که در نهایت باعث شد مجلس این لایحه را کنار بگذارد. این امر باعث شده برخی عنوان کنند دولت منسجم نیست و برخی اعضای دولت خلاف مسیر کلی دولت حرکت می‌کنند. تأیید می‌کنید؟

قبول دارم که در موضوع تفکیک وزارتخانه‌ها، برخی از وزرا که به طور مستقیم با این مسأله مرتبط بودند، هرچند به صورت علنی کاری نکردند یا چیزی نگفتند، اما زیرمجموعه آنان یا دوستان‌شان در مجلس با کمک همین‌ها، علیه لایحه کار کردند. این را قبول دارم. کار اشتباهی بود و به آنان تذکر هم داده شد. اما این اتفاق به این معنا نیست که همه مسائل در دولت به این صورت باشد.

 

مسأله تفکیک وزارتخانه‌ها برای آنان حیثیتی شده بود. مثالی بزنم. ممکن است فردی در زندگی خود بسیار ایثارگر باشد و ازخودگذشتگی کند، اما در بخشیدن مال خود به دیگران، سختگیر باشد. بنابراین، در مسأله تفکیک وزارتخانه‌ها چنین اتفاقی افتاد که کار درستی هم نبود و به آنان تذکر هم داده شد، اما این یک رویه همیشگی در دولت نیست. اتفاقاً همان برادری که در این زمینه آن کار را کرد، در ۱۰۰ مورد دیگر درباره وزارتخانه‌اش یا سیاست‌هایی که به هر دلیل موافق نبوده، وقتی دولت تصمیم گرفت، جزو مدافعان تصمیم دولت بود و در این راستا کار هم کرده است.

 

هم رهبر معظم انقلاب به ستاد کل نیروهای مسلح دستور دادند  سپاه و ارتش بنگاه‌های اقتصادی را واگذار کنند و هم رئیس جمهوری به زیرمجموعه‌های دولت مانند بنیاد شهید و شستا تأکید کردند که در این حوزه‌ها نیز باید واگذاری‌ها دنبال شود. این روند چه در نیروهای مسلح و چه در دولت، در چه مرحله‌ای است؟

در حال پیگیری است.

 

در ارتش و سپاه هم؟

شروع شده است. در دولت هم همه بخش‌ها واگذاری‌ها را آغاز کرده‌اند. این امر مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و مصوبه سران سه قوه است و رهبر معظم انقلاب نیز آن را تأیید کرده‌اند. این کار به جد شروع شده و اکنون بسیاری از این شرکت‌ها در بورس عرضه شده است. وقتی می‌بینید که بورس به این صورت درحال گسترش است، قطعاً شرکت‌های جدیدی وارد بورس شده است. زیرا با وجود همان شرکت‌های قبلی، بسیار بعید بود بورس چنین رشدی داشته باشد. دلیل رشد بورس، واگذاری شرکت‌های جدید به مردم است. این کار خوبی است و به نظر من نیروهای نظامی هم آغاز کردند و واگذاری آنان در حال انجام است، یا بانک‌های آنها نیز در حال ادغام است. بنابراین در این زمینه گام‌های خوبی هم در دولت و هم بیرون دولت برداشته شده است.

 

اعتقاد به جمهوریت نظام بدون رسانه ممکن نیست

رئیس دفتر رئیس جمهوری رسانه‌ها را واسطه میان مردم و حاکمیت و عامل تحقق شفافیت به عنوان رویکرد راهبردی دولت‌های یازدهم و دوازدهم دانست و گفت: اگر قرار است به جمهوریت نظام اعتقاد داشته باشیم، باید بدانیم که این امر بدون رسانه ممکن نیست.

 

محمود واعظی این مطلب را در جمع خبرنگاران و کارکنان مؤسسه بیان کرد.

 

رئیس دفتر رئیس جمهوری در این بازدید که از سوی پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاعات دفتر رئیس جمهوری همراهی می‌شد، ضمن گفت‌وگو با خبرنگاران و کارکنان، از بخش‌های مختلف مؤسسه و رسانه‌های آن بازدید کرد. واعظی از تحریریه‌های «ایران دیلی»، «ایران»، «الوفاق»، «ایران ورزشی» و سایر بخش‌های مؤسسه بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه فعالیت این تحریریه‌ها قرار گرفت. او ضمن گفت‌وگو با مسئولان و کارکنان هر بخش، روز خبرنگار را به فعالان مؤسسه تبریک گفت.

 

رئیس دفتر رئیس جمهوری در سخنان خود در جمع کارکنان مؤسسه نیز، رسانه‌ها را واسطه میان مردم و حاکمیت و عامل تحقق شفافیت به عنوان رویکرد راهبردی دولت‌های یازدهم و دوازدهم دانست و گفت: اگر قرار است به جمهوریت نظام اعتقاد داشته باشیم، باید بدانیم که این امر بدون رسانه ممکن نیست.

 

وی با بیان اینکه شفافیت یکی از سیاست‌های دولت در ۵ سال گذشته بوده است، اضافه کرد: هنگامی که از شفافیت و دسترسی آزاد اطلاعات سخن به میان می‌آید، لاجرم بحث رسانه هم مطرح می‌شود، زیرا رسانه پل میان مردم و حاکمیت و مسئولان است.

 

وی ادامه داد: دیگر زمان آن گذشته است که در کشوری، دولت یا حاکمی احساس کند قیم مردم است، امروز این مسئولان هستند که باید خود را با خواست مردم تطبیق بدهند و براساس این خواست باید تصمیم بگیرند.

واعظی با بیان اینکه تحقق این امر نیازمند داشتن رسانه‌های قوی است، اضافه کرد: امروز دیگر نمی‌توان رسانه انحصاری داشت که بگوید مردم چه بخواهند، امروز انحصار دیگر جواب نمی‌دهد و تنها در یک رقابت سالم است که می‌توانیم به شکوفایی دست یابیم.

 

رئیس دفتر رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، شفافیت و وجود رسانه‌های آزاد را از اعتقادات دولت اعتدال برشمرد و با بیان اینکه ما هزینه این اعتقاد خود را هم می‌پردازیم، اظهار کرد: امروز دولت فضایی ایجاد کرده است که قائلان به انحصار رسانه نمی‌توانند به سهولت منویات خود را عملی کنند. رئیس دفتر رئیس جمهوری در ادامه به بسته ارزی جدید دولت و بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: در این بسته بعد از کالاهای اساسی که با غذای مردم سر و کار  دارد و بعد از دارو که با سلامت مردم، تصویب شده است که کاغذ و خمیر کاغذ نیز با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کشور شود تا قیمت محصولات مرتبط با کاغذ همچون روزنامه و کتاب افزایش نیابد.

 

واعظی با بیان اینکه معتقدیم محصولات عرصه کاغذ باید برای مردم ارزان تمام شود، به انتظارات دولت از رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: ما از رسانه‌ها و همه بخش‌های مختلف انتظار داریم به گونه‌ای عمل کنند که در نهایت کشور را با کمک هم اداره کنیم. مردم باید در عرصه حضور داشته باشند و این گونه نیست که دولت به تنهایی بخواهد یا بتواند کشور را اداره کند.

 

واعظی، شرایط امروز کشور را «خاص» توصیف کرد و با اشاره به هجمه‌های تبلیغاتی مثلث امریکا، اسرائیل و عربستان و امارات، گفت: هرچند برخی از مشکلات از گذشته انباشته شده و به امروز رسیده است، اما امروز بیشتر مشکلات خارجی و کمتر داخلی است، اما در میانه این جنگ روانی که علیه کشور به راه افتاده، دولت فعالیت خود را می‌کند.

 

واعظی درپاسخ به این که خواستار تسهیل ورود زنان به ورزشگاه ها شده بود نیز گفت: ورود زنان به ورزشگاه ساز و کار خاص خود را دارد، موضع دولت در این باره کاملاً روشن است که موافق است، اما شرایط فعلی کشور، انسجام و همدلی از اهمیت به مراتب زیادی برای ما برخوردار است و نمی‌خواهیم با این موضوع، میان دولت و نهادهای مختلف اختلاف ایجاد شود. اجازه بدهید از این شرایط عبور کنیم، در آن صورت این مسائل نیز حل می‌شود.

 

پیش از سخنان واعظی، ضیاء ‌هاشمی،در سخنان کوتاهی، با اشاره به اینکه گفتمان دولت از سوی ملت امضا شده است، تأکید کرد که ما در روزنامه ایران از این گفتمان دفاع می‌کنیم، چرا که اکثریت قاطع ملت ایران این گفتمان را تأیید کرده‌اند.

 

وی منافع و مصالح ملی را از لوازم اصلی گفتمان دولت و رسانه دولت دانست و افزود: به همان اعتبار که ایران روزنامه مردم است، روزنامه دولت هم هست، چرا که گفتمان دولت از سوی مردم تأیید شده است. 

 

مرتضی گل پور

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش