یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴
۱۲:۰۹ - ۱۳ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۳۳۲۱
سیاست داخلی

محسن هاشمی:

برخی قوانین قابل اجرا نیست / کشور نیاز به قانون زدایی دارد تا موجب اختلال در امور زندگی مردم نشود

محسن هاشمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نقش آفرینی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در طول تاریخ انقلاب اسلامی، از ایشان به عنوان پدر قانون گذاری کشور یاد کرد.

به گزارش ایرنا، محسن هاشمی روز پنجشنبه در همایش «تقنین در جمهوری اسلامی» در تالار اصلی دانشگاه مفید قم، اظهار داشت: آیت الله هاشمی رفسنجانی عهده دار سه دور ریاست مجلس شورای اسلامی، ریاست قوه مجریه و پس از آن ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشت، به گونه ای که می توان گفت ایشان در طول عمر خود در تمام امور قانون گذاری کشور دست داشته است.

 

وی در ادامه سخنان خود، تقنین را زیرساخت هر تشکل حاکمیتی دانست و افزود: احکام اسلامی نیز نوعی قانون گذاری است که سیاست های کلی و خط و مشی ها را تعیین می کند و بر اساس آن نیز آیین نامه ها نوشته می شود تا زمینه های حکمرانی خوب در هر ساختار حکومتی ایجاد شود.

 

هاشمی گفت: امام خمینی(ره) از همان ابتدای انقلاب اسلامی، روش تقنینی را مورد استفاده قرار داد و این روش نیز تاکنون با ایجاد نهادهای مختلف قانون گذاری دنبال شده است.

 

وی با انتقاد از اجرا نشدن قوانین موجود گفت: جای تاسف دارد که قوانین را به خوبی می نویسیم ولی به خوبی اجرا نمی کنیم، ضمن اینکه برخی قوانین نیز قابل اجرا نیست و آنها را تغییر نمی دهیم که این مساله، مشکلاتی نیز ایجاد کرده است.

 

وی تعدد زیاد قوانین را یکی از دلایل مشکلات کشور دانست و افزود: قوانین محدود کننده است و اگر به درستی وضع نشود برای مردم مشکل ایجاد می کند و حتی ممکن است خود قانون منشاء فساد و محدودیت کشور شود، به همن دلیل لازمه حکمرانی خوب داشتن قوانین کم و البته اجرای آنهاست.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی به کاهش قوانین در کشور اعتقاد داشت، گفت: کشور نیاز به قانون زدایی دارد تا موجب اختلال در امور زندگی مردم نشود.

 

هاشمی، تزاحم در امور قانونی را یکی دیگر از امور مورد توجه تقنین در کشور دانست و تاکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام برای حل اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و در دوران امام تنها برای این امر اختصاص داشت، ولی در دوران رهبر معظم انقلاب اختیارات این مجمع افزایش یافت.

 

وی تقدم مصلحت برای رفع مشکلات کشور را از دیگر ویژگی های دوران ریاست آیت الله هاشمی رفسجانی دانست و افزود: نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام، نهادی است که معضل های نظام را برررسی کرده و از طریق این مجمع بسیاری از مشکلات نظام گره گشایی شد.

 

وی با اشاره به آثار منتشر شده پیرامون آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از فقدان این شخصیت برجسته، گفت: تندیس صبر و استقامت، وارسته از ریا و تزویر، فردی مظلوم و شناسنامه انقلاب با شاخص استوار اعتدال از جمله اوصافی است که برای آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از ارتحال ایشان توسط شخصیت های برجسته بیان شده است.

 

رئیس شورای شهر تهران همچنین با گرامیداشت یاد آیت الله موسوی اردبیلی از مراجع فقید تقلید، گفت: این شخصیت بزرگ برای انقلابی ماندن حوزه زحمات زیادی کشید و پس از خدمات زیاد در قوه قضائیه به قم بازگشت و در حوزه نیز منشاء خدمات بسیار زیادی شد.

 

در این همایش که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دومین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد، عملکرد رئیس فقید ادوار اول تا سوم مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در فرایند تقنین در جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

 

بررسی فرایند تقنین در جمهوری اسلامی، نقش تعاملی مجمع تشخیص مصلحت نظام و ساختار تقنین کشور از دیگر موضوع های این همایش بود.

 

این همایش به همت انجمن اندیشه و قلم و دانشگاه مفید قم و با حضور و سخنرانی علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، مجید انصاری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین حسین مهرپور، حقوقدان برجسته کشور ترتیب یافت. آیات مسعودی خمینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و محسن غرویان از اساتید برجسته حوزه علمیه قم نیز در این همایش حضور داشتند.

 

آیت الله هاشمی رفسنجانی یار دیرین امام و رهبری، ۱۹ دی ماه سال ۹۵ در سن ۸۲ سالگی در تهران دعوت حق را لبیک گفت.

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش