پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۵ - ۲۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۶۰۶
سیاست داخلی

چمران هم به موسوی خوئینی‌ها پاسخ داد

موسوی خوئینی‌ها,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
مهدی چمران با تاکید بر اینکه «برای همه روشن است که امام موسی و دکتر چمران در لبنان به صورت جدی علیه شاه مبارزه می کردند» گفت: « امام موسی دست امام در منطقه بود.»

به گزارش نامه نیوز، آیت‌الله موسوی خوئینی‌ها بعد از سال‌ها به حرف آمد و با حرف‌هایش صدای اعتراض خیلی‌ها را بلند کرد؛ از حامیان و هواداران هاشمی رفسنجانی گرفته تا امام موسی صدر و شهید چمران.

 

موسوی خوئینی‌ها در بخش نخست از گفت‌وگوی تفصیلی خود با ایرنا پلاس ماجرای سفرش به لبنان و دیدار با امام موسی صدر را شرح داده و گفته بود که آنها با نهضت انقلاب همراه نبوده‌اند. این اظهارات با واکنش‌های بسیاری در فضای مجازی و حقیقی همراه شد. مهدی چمران برادر دکتر چمران از جمله افرادی است که به این اظهارات واکنش نشان داد.

 

او اظهارات اخیر آیت‌الله موسوی خوئینی‌ها را نشانه اشکال در حافظه تاریخی وی دانست و گفت: «اینکه امام موسی صدر و دکتر چمران با نهضت انقلاب همراه نبوده‌اند حرف بسیار عجیبی است. دکتر چمران قبل از انقلاب اساسا برای مبارزه علیه رژیم شاهنشاهی به لبنان رفت. آنجا پایگاه ساخته و نیروهای ایرانی را تربیت می‌کرد. همچنین از طریق مرحوم حاج احمد آقا با حضرت امام در نجف ارتباط داشت. امام موسی صدر نیز یک تحول بزرگ در شیعیان لبنان به وجود آورد. دکتر چمران  در کنار او بود و توانستند هسته اصلی مقاومت لبنان را همان روز بکارند».

 

وی افزود: «آنها نهال مقاومت اسلامی که امروز به یک درخت تنومند تبدیل شده را آن زمان کاشتند و مبارزه جدی می‌کردند. قبول دارم که افرادی که در خارج از کشور مبارزه می‌کردند نیز باید به داخل می‌آمدند زیرا مبارزه در داخل کشور سخت‌تر بود اما به هر حال آنجا نیز مشکلاتی بود. با این حال این امام موسی صدر بود که هویت شیعیان را آنجا زنده کرد. دکتر چمران هم که به او پیوست سازمان‌های نظامی را ایجاد کرد و علیه اسرائیل جنگیدند. تانک‌های اسرائیل را برای اولین بار در تاریخ در منطقه بنت جبیل به آتش کشیدند و اسرائیلی‌ها را فراری دادند. اینها موضوعاتی است که متاسفانه مکتوم مانده است».

 

چمران با تاکید بر اینکه «آنها قوی‌تر از داخل کشور در لبنان برای نهضت کار می‌کردند»، گفت: «آنجا جان به کف می‌جنگیدند و سازماندهی داشتند. اینکه آقای موسوی خوئینی‌ها در آن سفر چه گفته و چه شنیده‌اند را خودشان می‌دانند و خدایشان. در آن سفر به تفاهم نرسیدند که مجله چاپ کنند برای این بود که آنها از نظر مالی امکانات چاپ یک جزوه کوچک را داشتند که منتشر کرده و شرح مبارزات خود را دادند. اینکه با نهضت همراه نبودند و این قبیل موضوعات به هیچ وجه صحت ندارد. آنجا مشخصا محل و مرکز مبارزه علیه حکومت شاه بود».

 

وی در خصوص اظهارات آیت‌الله موسوی خوئینی‌ها درباره ساواکی بودن رئیس دفتر امام موسی صدر نیز گفت: «ممکن است که به فردی مشکوک بوده باشند و او را آنجا نشانده باشند تا کنترلش کنند. به هر حال آنجا نفوذی‌هایی بود و حتی برخی روحانیون طرفدار شاه نیز سعی می‌کردند که نفوذ کنند. روشن است که اینقدر عقل داشتند که با این نفوذی‌ها چه طور برخورد کنند و قطعا اطلاعات اصلی را به آنها نمی‌دادند».

 

او با بیان اینکه شاه سه بار برای ترور دکتر چمران نیرو فرستاده بود، گفت: «یکی از آن نیروها حتی بچه‌محل ما بود که کلت خود را تحویل دکتر داد و برگشت. او از جاهل‌های چاله‌میدان و چهارراه سیروس بود و به دکتر چمران گفت برای کشتن آمده بودم اما وقتی زندگی‌ات را اینجا دیدم منصرف شدم. همه اینها نشان می‌دهد که مبارزه جدی علیه شاه می‌کردند و فقط شعار نمی‌دادند».

 

چمران در مورد چرایی طرح این اظهارات از سوی موسوی خوئینی‌ها گفت: «ایشان از اول انقلاب هم نسبت به امام موسی دید مثبتی نداشتند. البته نسبت به دکتر چمران اینگونه نبود. برای همین هم در مورد امام موسی همیشه نکات منفی را یادآوری می‌کنند».

 

وی در مورد ماجرای ملاقات امام موسی صدر با شاه نیز گفت: «عده بسیاری از دانشجویان داخل و خارج از کشور از امام موسی خواهش کردند که به ایران بیاید و مانع اعدام حنیف‌نژاد و بدیع‌زادگان و ... شود. او نیز صرفا برای همین مساله آمد».

 

چمران با تاکید بر اینکه «برای همه روشن است که امام موسی و دکتر چمران در لبنان به صورت جدی علیه شاه مبارزه می‌کردند»، گفت: «امام موسی دست امام در منطقه بود. زیرا او را در منطقه بیش از ایران می‌شناختند و به همین دلیل هم قذافی او را زندانی کرد و معلوم نیست چه بلایی سر او آورد. دست دیگر امام نیز  شهید سید محمدباقر صدر در عراق بود که او را هم صدام کشت. دستان امام را در منطقه قطع کردند تا ارتباط امام در منطقه با مسلمین قطع شود».

 

او در مورد ماجرای بازگشت چمران به ایران نیز گفت: «اینکه گفته‌اند دکتر چمران به ایران آمد و یک هفته بعد از انقلاب رفت، کاملا اشتباه است. او اصلا زمان پیروزی انقلاب ایران نبود و ۹ روز بعد از پیروزی تازه به ایران آمد. در واقع یک گروه ۹۲ نفره لبنانی متشکل از مبارزین و رزمنده‌ها، علما و روحانیون مثل شیخ مهدی شمس‌الدین رئیس پارلمان لبنان، سیدمهدی حسینی و همین آقای نبیه بری که الان رئیس پارلمان است و ... جمع شده و خدمت امام آمدند. امام نیز به دکتر فرمودند که در ایران بمان. او نیز ماند و دیگر به لبنان برنگشت. حتی کتاب‌ها و لوازمش با کامیون فرستاده شد و همسرش نیز سه ماه بعد به تنهایی به ایران آمد لذا اینکه به لبنان رفت و امام پیغام داد اصلا درست نیست».

 

چمران تاکید کرد: «اینها اشتباهات حافظه تاریخی است. اینکه امام موسی با نهضت انقلاب موافق نبود اصلا درست نیست. شاید با راه و روش ایشان موافق نبوده‌اند اما اینکه با نهضت مخالف بوده‌اند حرف عجیبی است».

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش