جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۳۹ - ۲۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۶۶۶
سیاست داخلی

اکرمی:اگر مذاکره نمی‌کردیم با شرایط بدتری مواجه بودیم

سید رضا اکرمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: امروز دنیا صحبت‌های ما را پذیرفته و جز رژیم صهیونیستی و آمریکا باقی کشورها حرف ما را قبول کرده‌اند؛ بنابراین سیاست خارجی تا آنجا که در شرایط خاص تصمیم‌گیری کرده درست عمل کرده است و اگر طرف مقابل بد عمل کرده، مشکل آنها است.

سید رضا اکرمی در گفت‌وگو با ایلنا، در واکنش به ادامه روند اتهام‌زنی‌ها به دستگاه دیپلماسی که گاهی شخص وزیر امور خارجه را هدف می‌گیرد، گفت: یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایران که در آستانه ورود به چهلمین سال خود قرار گرفته است آزمایش، امتحان و آموزش است. ما در طول این چهل سال، اندیشه‌ها و صاحبان اندیشه‌ها را شناخته‌ایم و تجربیات ارزنده‌ای پیدا کرده‌ایم و بالاخره بعد از چهل سال همراه با همین آموزش و آزمایش است که توانسته‌ایم خود را سربلند و سرفراز به این نقطه برسانیم.

 

وی ادامه داد: دیکته نانوشته غلط ندارد و سخنرانی انجام نشده بدون اشتباه است. بسیاری از ایده‌ها، اندیشه‌ها و عملکردهای ما در این دنیای امتحان، آزمون و آزمایش قطعا مثل شعارهای «استقلال،‌ آزادی و جمهوری اسلامی» و «نه شرقی، ‌نه غربی»  که داده‌ایم و می‌دهیم قطعا صحیح است. این شعارها هم مستند و مستدل است و هم صحت آنها تاکنون روشن شده است. یعنی می‌خواهیم کشوری مستقل، مسلمان و متعهد باشیم تا بتوانیم روی پای خود بایستیم و در عین حال هم با دنیا ارتباط داشته باشیم.

 

عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر این موضوع که در مذاکرات خارجی ما تنها یک طرف مذاکره هستیم، گفت: می‌گوییم می‌خواهیم با شما تعامل و داد و ستد داشته باشیم؛ در این شرایط برخی به تعهدات خود عمل می‌کنند و برخی مانند آمریکای جنایتکار در برخی موارد، در عمل صداقت خود را نشان نمی‌دهند و این مشکل متوجه آنها است.

 

وی افزود: درست نیست ما که بنای صداقت و تعامل گذاشتیم، زیر سوال برویم که چرا آمریکا از برجام خارج شد... همین کشور در زمان اوباما تا پایان ایستاد و بالاخره همین ایستادگی هم به قطعنامه ۲۲۳۱ منتهی شد و پنج قطعنامه که پیش‌تر علیه ما صادر شد بود از همین طریق ابطال شد. دولت ترامپ که روی کار آمد گفت من این توافق را قبول ندارم و بعد از مدتی هم از برجام خارج شد. این اشکال مربوط به دستگاه دیپلماسی ما نیست.

 

رئیس پیشین شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت: اینکه اتحادیه اروپا قاطع در برابر ایالات متحده نمی‌ایستد و نمی‌گوید این توافق یک معاهده بین‌المللی است و هفت کشور با هم معاهده بستند و شورای امنیت هم آن را پذیرفته است، مشکل این کشورها است. البته این درحالی است که کشورهایی مثل روسیه و چین این قطعنامه را پذیرفته‌اند و ایستادگی می‌کنند.

 

وی ادامه داد: حالا اینکه آقایی بگوید شما می‌دانستید که برجام با مشکل مواجه می‌شود قطعا درست نیست.  دنیا، دنیای آزمایش است. حضرت مجتبی (ع) هم با معاویه به صلح و مصالحه نشست؛ حالا کسی بگوید حضرت مجتبی(ع) مگر نمی‌دانست معاویه به وعده خود عمل نمی‌کند؟! باید امتحان پیش بیاید؛ دنیا آزمایشگاه بزرگی است که افراد خود را در آن نشان می‌دهند. ما هم با همه اشکالات و ایراداتی که مذاکره وجود داشت، این مسیر را انتخاب کردیم. البته در عین حال ما در انتخاب بین بد و بدتر قرار داشتیم؛ چراکه آنها ما را متهم به فعالیت‌هایی برای ساخت بمب اتم می‌کردند. در این زمان بود که نرمش قهرمانانه نشان دادیم تا این اتهام بین‌المللی از ما برداشته شود و برداشته شد.

 

دبیر سابق جامعه وعاظ تهران گفت: امروز دنیا صحبت‌های ما را پذیرفته و جز رژیم صهیونیستی و آمریکا باقی کشورها حرف ما را  قبول کرده‌اند؛ بنابراین سیاست خارجی تا آنجا که در شرایط خاص تصمیم‌گیری کرده درست عمل کرده است و اگر طرف مقابل بد عمل کرده، مشکل آنها است. اگر ما مذاکره را قبول نمی‌کردیم شرایط بدتر گذشته همچون تحریم، فشار و اتهام همچنان وجود داشت و در فصل هفتم منشور سازمان ملل شاید با جنگ مواجه می‌شدیم.

 

وی افزود: ما انتخاب اخلاقی کردیم و دنیا کار ما را پذیرفت. بدانیم که ما بین بد و خوب و خوب و خوبتر انتخاب نکردیم و گاهی انسان در تعامل به این نقطه می‌رسد، اما آنها که خیلی در مسائل بین‌الملل اهل مطالعه و تجربه نیستند، حرف‌های دیگری می‌زنند که درست نیست. امروز ببینید ترامپ می‌گوید ما نیروهای آمریکا را از سوریه خارج می‌کنیم و سوریه فقط شن دارد. این حرف‌ها را سایر کشورها هم می‌زنند و می‌گویند اشتباه کردیم ولی ما به تناسب شرایط کار شایسته‌ای انجام داده‌ایم.

 

اکرمی همچنین در خصوص اظهارات یکی از نماینده‌های مجلس که ادعا می‌کند از مباحث مطرح شده در جلسات خصوصی مسئولان اطلاع دارد که همین مساله هم شائبه وجود شنود را در دفتر مسئولان نظام در جامعه مطرح می‌کند، گفت: این هم آزمایشی است که افراد خود را در آن نشان می‌دهند. من تا صحبت نکنم شما متوجه اندیشه و حرف‌های اشتباه من نمی‌شوید. هر نماینده و دولتمردی خودش را نشان می‌دهد و گاهی این نشان دادن با اقدامات خلاف قانون است همانطور که در ایمان و اعتقاد مردم هم قانون‌گریزی و قانون‌پذیری وجود دارد و ما در طول این چهل سال این مسائل را بسیار دیده‌ایم.

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش