یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۵ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۷۷۱
سیاست داخلی

ناصر ایمانی: گرایش سیاسی علی مطهری اصلاح‌طلبانه است/ خطر پوپولیسم در کشور بسیار جدی است

ناصر ایمانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

یک سال تا انتخابات مجلس ۹۸ باقی مانده است و در همین راستا جریان‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا خود را برای حضور موثر در این انتخابات آماده می‌کنند. برخی اصلاح‌طلبان تاکید دارند که دیگر قائل به ائتلاف با اصولگرایان نیستند و لیستی مشابه لیست امید ارائه نخواهد شد و برخی دیگر قائل به این ائتلاف هستند. اصولگرایان هم سکوت را بر هر اظهارنظر و موضع‌گیری ترجیح می‌دهند چرا که در درون خود دارای مشکلاتی هستند از جمله اینکه جبهه پایداری به صراحت اعلام کرده است که حاضر به همراهی با دیگر اصولگرایان نیست. در این میان برخی دیگر هستند که معتقدند در صورت عدم ائتلاف میان این دو جریان سیاسی، امکان ایجاد جریان پوپولیستی و افراطی بسیار بالاست. درباره چگونگی ورود جریان‌های سیاسی به انتخابات مجلس ۹۸، ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا با «آرمان» به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

 

ائتلاف اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو در انتخابات آینده را تا چه اندازه جدی می‌بینید؟ آیا چنین اتفاقی رخ خواهد داد؟

بسیاری از پیش‌بینی‌ها در حال حاضر ژورنالیستی است، یعنی واقعی نیست چرا که تا انتخابات زمان بسیار زیادی باقی مانده، امکان تحولات بسیار وجود دارد و نمی‌توان درباره این موضوع قضاوت کرد. تنها یک حدس و گمان است که شاید ارزشی نداشته باشد و مطرح کردنش در قالب تحلیل نیست. در حال حاضر اصلاح‌طلبان دچار وضعیت سخت سیاسی و تشتت هستند، چرا که اولا به جهت حمایت از دولت در نزد مردم باید پاسخگو باشند و همین موضوع باعث شده است تا وضعیت مناسبی از لحاظ سیاسی در میان افکار عمومی نداشته باشند، لذا اگر آنها قصد داشته باشند بدون ائتلاف در انتخابات شرکت کنند با مشکلات زیادی از جهت مقبولیت از سوی افکار عمومی مواجه خواهند شد. اگر هم اصلاح‌طلبان به دنبال ائتلاف با اصولگرایانه(میانه‌رو) باشند آن افرادی که قصد ائتلاف داشته باشند، مشخص نیست که در این وضعیت آنها تا چه اندازه راضی هستند که با اصلاح‌طلبان ائتلاف کنند.

 

بنابراین مقبولیت یا عدم مقبولیت این موضوع از سوی جناح‌ اصلاح‌طلب و اصولگرا دوطرفه است چرا که در ابتدا اصلاح‌طلبان باید تمایل ائتلاف با اصولگرایان میانه را داشته باشند و دیگری پذیرش ائتلاف از سوی اصولگرایان با اصلاح‌طلبان است که با توجه به وضعیتی که اصلاح‌طلبان در افکار عمومی دارند ممکن است چنین ائتلافی به وجود نیاید، اما واقعیت آن است که اصلاح‌طلبان برای انتخابات‌های آینده مسیر بسیار سختی را پیش رو دارند.

 

عده‌ای معتقدند در صورت عدم ائتلاف میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رو باید در انتظار حضور یک جریان پوپولیستی و افراطی در کشور باشیم که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. در صورت عدم ائتلاف این دو جریان، چنین اتفاقی در کشور رخ می‌دهد؟

خطر پوپولیسم در کشور بسیار جدی است. صرف نظر از اینکه اصلاح‌طلبان با اصولگرایان ائتلاف داشته یا نداشته باشند در هر حالتی به جهت مساله وضعیت خاص کشور و عملکرد دولت خطر پوپولیسم در کشور جدی است.

 

همواره هم این اتفاق در کشورهای دیگر هم می‌افتد. اگر شما دقت کرده باشید در سال ۸۴ هم که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد به جهت خلأیی که توسط جریان‌های سیاسی به وجود آمد، یعنی یک دلزدگی از اصلاح‌طلبان به جهت تشنج‌های سیاسی و یک بی‌برنامگی از سوی اصولگرایان، نتیجه آن شد که آقای احمدی‌نژاد در شرایط کاملا غیر باور رئیس‌جمهور کشور شد. خطر پوپولیسم همواره وجود دارد و چندان ارتباطی به این گونه ائتلاف‌ها ندارد.

 

نه آنکه اصلا ندارد، اما واقعیت آن است که اولا اصولگرایان تمایل ائتلاف با اصلاح‌طلبان نداشته باشند بالاخص درحال حاضر که شرایط کنونی اصلاح‌طلبان اصلا شرایط خوبی در افکار عمومی نیست و تمایل مردم به آنها کم است و اصولگرایان میانه‌رو که چه افرادی هستند و دارای چه وزنی در جامعه هستند، هم مشخص نیست که آیا تمایل دارند با اصلاح‌طلبان ائتلاف کنند یا نه. نمی‌گویم که بخشی از اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان وارد مجلس می‌شوند چرا که ممکن است افرادی به مجلس راه یابند که به طور کل وابستگی جریانی به هیچ کدام از این دو جریان معروف نداشته باشند.

 

اصولگرایان معتدلی که از آنها نام برده شده افرادی مانند آقایان علی لاریجانی و علی مطهری هست که سابقه نشان داده رویکرد این افراد به اصلاح‌طلبان نزدیک بوده و با آنها ائتلاف داشتند.

اساسا تمایلی برای ائتلاف با اصلاح‌طلبان توسط هر فردی چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرای معتدل نوعی خودکشی حساب می‌شود، چرا که اصلاح‌طلبان در حال حاضر در حال سقوط هستند، اگر فردی قصد داشته باشد که به فرد دیگری هم وصل شود امکان دارد با مشکل مواجه شود. بنابراین بعید است که هیچ شخصی قصد ائتلاف با آنها را داشته باشد. آقای مطهری که در تقسیم‌بندی سیاسی جزو اصلاح‌طلبان محسوب می‌شود و جزو اصولگرایان میانه‌رو هم نیست.

 

اما افکارعمومی معتقد است که علی مطهری جزو اصولگرایان میانه‌روست.

خیر. فکر می‌کنم که افکار عمومی آقای مطهری را به عنوان یک اصلاح‌طلب می‌شناسند، یعنی مواضع او به مراتب نزدیکتر به اصلاح‌طلبان است تا اصولگرایان.

 

برای جلوگیری از به قدرت رسیدن پوپولیست‌ها چه اقدامی باید انجام داد؟

متاسفانه این موضوع غیرقابل پیش‌بینی است و کار خیلی خاصی نمی‌توان کرد، جز معدود افرادی که باقی مانده باشند و می‌توان گفت افرادی که دارای دیدگاه نسبتا روشن‌تری هستند از هر جناح یا گروهی پا به عرصه بگذارند. این موضوع برای اصلاح‌طلبان به مراتب سخت و برای اصولگرایان هم کار آسانی نیست. شاید بتوان از افرادی که دارای چهره بهتری با سوابق روشن‌تری هستند برای ورود به مجلس استفاده کرد اما اوضاع برای جریانات سیاسی خوب نیست بالاخص اصلاح‌طلبان.

 

 

armandaily.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش