شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۰:۵۰ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۷۹۳
سیاست داخلی

آیا آیت الله مصباح واقعا از حصور اطرافیانش در ناآرامی های قم خبر نداشت؟

اعتراضات طلاب,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

بدنیال اظهارت آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری دریک برنامه تلویزیونی که گفت" آیت الله مصباح به دکترلاریجانی پیام داد و قسم خورد که از ماجرای حمله به او خبر نداشته"روزنامه شرق کدهایی آورده که نشان از حضور اطرافیان آیت الله مصباح در آن ماجرا دارد.

 

این روزنامه نوشته است:

چند وقتی است که در هر جمع و مراسمی، گروهی طلبه معترض در قم دیده می‌شوند و اعتراضشان را به سبک پلاکاردهایی با شعارهای تند نشان می‌دهند؛ تحصن می‌کنند یا میتینگ‌های سیاسی در مدرسه فیضیه برپا می‌کنند که سخنرانان آنها یا نمایندگان همسویشان در مجلس هستند یا برخی از معدود تئوریسین‌های این جریان؛ اگر بتوان نام تئوریسین بر آن نهاد.

 

این اعتراض‌ها اگرچه امروز به مدد فضای مجازی بیشتر دیده و بازنشر می‌شود، اما عقبه سنی آن به گذشته‌های دور، مثل برخورد با بیت مرحوم آیت‌الله منتظری بازمی‌گردد. از آن هنگام تا امروز، در موارد متعددی طلبه‌های معترض زبان اعتراضشان را گاه حتی با پرتاب سنگ و مهر نشان داده‌اند.

 

قم همواره محمل اعتراض‌های این‌چنینی بوده است؛ گروهی که به گفته حجت‌الاسلام فاضل میبدی برخی دارای عقبه سیاسی است و برخی دارای عقبه ایدئولوژیک. اگرچه به نظر می‌رسد در گذشته عقبه ایدئولوژیک بر عقبه سیاسی آنها می‌چربید و الان به دلیل دوری از حوزه، تبار سیاسی آنها بر وجه ایدئولوژیک‌شان سنگینی می‌کند.

 

اگر در زمان مرحوم آیت‌الله منتظری که عده‌ای هر روز به بهانه‌های مختلف مقابل بیت او تجمع کرده، شعار می‌دادند، ممکن بود از هیئت‌ها خط بگیرند و عقبه فکریشان به برخی چهره‌ها در حوزه می‌رسید، اما الان بیش از پیش هیئت‌ها و مؤسسات تازه‌تأسیس میدان‌دار این افراد هستند.

 

حلقه پرتو

برای مثال در ماجرای ۱۵ خرداد ۱۳۸۵ که هاشمی‌رفسنجانی به‌عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت برای سخنرانی به حرم حضرت معصومه رفته بود، با اعتراض طلاب منتقدی مواجه شد که بعدها مشخص شد از سوی حلقه پرتو،‌ خط‌دهی شده بودند. در میانه‌های سخنرانی هاشمی‌رفسنجانی، یکی از حاضران با بیان اینکه می‌خواهد سؤالی بپرسد، نظم عمومی سالن را بر هم زد و در ادامه اعتراض‌های پراکنده‌ای ادامه یافت که با واکنش جمعی از حاضران روبه‌رو شد.

 

درحالی‌که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تلاش می‌کرد با آرام‌کردن مردم به سخنان خود ادامه دهد، ناگهان شخصی که به لباس روحانیت ملبس بود، با فریاد نظم مراسم را به‌هم زد که این امر با واکنش شدیدی روبه‌رو و منجر به درگیری‌های پراکنده فیزیکی در میان حاضران شد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود را نیمه‌کاره گذاشت و با پایان‌دادن به سخنان خود، به‌سرعت حرم حضرت فاطمه معصومه را ترک کرد و این در حالی بود که درگیری‌های پراکنده و سردادن شعار تا مدتی پس از پایان مراسم نیز ادامه داشت. بعد از آن ماجرا، اگرچه بیانیه‌های محکومیت به راه افتاد، اما قاسم روانبخش،  وارد صحنه شد و مسببان اصلی این حادثه را طلابی انقلابی و مبارز نامید و سخنانی را دراین‌باره بیان کرد.

 

قاسم روانبخش، سردبیر هفته‌نامه پرتو که متعلق به مؤسسه آیت‌الله مصباح‌یزدی است، گفت: عکس‌ها و تصاویری که سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها از دستگیرشدگان منتشر کرده‌اند، مربوط به سه روحانی جوانی است که یکی از آنها آقای علی ابوترابی از چهره‌های فاضل، مبارز، رزمنده و انقلابی است، دیگری طلبه جوان ۱۸ساله‌ای است که انگشت خود را بلند کرده و از آقای هاشمی فرصت سؤالی را می‌طلبد و فرد سوم طلبه‌ای است با چفیه بسیجی که این فرد آقای شفیعی‌کیاست. پیش از این اعلام شده بود علی ابوترابی، مسئول گزینش مؤسسه امام‌خمینی است.وی از شاگردان آیت‌الله مصباح‌یزدی و از نویسندگان نشریه پرتو سخن است.

 

البته روز بعد از حادثه، حسین جلالی، رئیس‌دفتر محمدتقی مصباح‌یزدی در قم، در گفت‌وگو با فارس با تأکید بر اینکه نفیا یا اثباتا درباره تشنج‌آفرینی در جریان سخنرانی هاشمی‌رفسنجانی در قم هیچ نظری ندارد، ضمن تکذیب ارتباط سازماندهی‌شده میان برهم‌زنندگان سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دفتر مصباح‌یزدی یا مؤسسه امام‌خمینی(ص) گفته بود: من در زرند کرمان سخنرانی داشتم و ۱۲ شب گذشته به قم بازگشتم و حاج آقای مصباح‌یزدی هم در جهرم حضور داشتند و ۱۲ ظهر روز بعد از حادثه به قم بازگشتند.

 

اگرچه از این سه نفر شکایتی صورت گرفت، اما در نهایت با گذشت هاشمی‌رفسنجانی ماجرا پایان یافت.یک بار دیگر هم پای حلقه پرتو به ماجرا باز شد و آن زمانی بود که عده‌ای طلبه در ماجرای راهپیمایی ۲۲ بهمن به علی لاریجانی اعتراض کردند. این‌بار مجلس موضوع را به‌طور گسترده بررسی کرد. در گزارشی که در صحن مجلس قرائت شد، به نقش این حلقه به‌صراحت اشاره شد و در آن آمده بود: «روز قبل از راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۳۹۱، یکی از افراد حلقه پرتو، فرد دیگر معلومی را احضار می‌نماید و از ایشان می‌خواهد نیروهای خود را برای نقش‌آفرینی در شبستان حرم مطهر حضرت معصومه(س) فراخواند و همچنین خطاط و امکانات لازم را برای شب ۲۱/۱۱/۹۱ در محل دفتر هفته‌نامه مذکور آماده نماید (مستندات آن در پرونده قضائی وی موجود است).

 

متون و شعارهای مدنظر توسط افرادی از حلقه پرتو ارائه شده و توسط خطاط مورد نظر به صورت دست‌نوشته آماده و تحویل وی می‌شود که برابر اعتراضات نام‌برده، به ایشان مأموریت داده می‌شود که شما به‌عنوان فرمانده میدان مسئولیت دارید نیروهای خود را جمع‌آوری کرده و با دردست‌گرفتن دست‌نوشته‌ها در محل سخنرانی دکتر لاریجانی، اعتراض خود را به ایشان نشان دهید.

 

حضور یکی از طلاب فعال حلقه پرتو در صف اول اعتراضات به‌عنوان عامل تحریک (اسناد و فیلم آن موجود است)». در آن گزارش ۷۰۰صفحه‌ای گویا نام دو نماینده مجلس یعنی حمید رسایی و کریمی‌قدوسی هم آمده بود.کریمی‌قدوسی از جمله چهره‌هایی است که از او در سخنرانی‌های طلاب معترض در سال‌های دولت روحانی دعوت شده است.‌

 

حدود سه سال پس از این اتفاق، حجت‌الاسلام آقاتهرانی از نزدیکان مصباح و دبیرکل جبهه پایداری در مصاحبه‌ای با نشریه رمز عبور گفت: «آیت‌الله مصباح به من فرمودند که به آقای لاریجانی بگو به والله العلی العظیم من در این قصه نه خودم از قبل خبر داشتم، نه همان موقع می‌دانستم، بعد به من خبر دادند که چه شده است.اصلا به من ربطی ندارد، ولی آقای لاریجانی همه برخوردهایش حاکی از این است که شخص آقای مصباح این کار را کرده که بسیار برای خودش بد است. برای خود آقای لاریجانی این کار خیلی زشت است. واقعا دلم می‌سوزد. حاج‌آقا که اساسا اهل این حرف‌ها نیست. قسم خورد که به او بگو که بی‌خودی در دلش نماند و خیال نکند من کرده‌ام. ربطی به من ندارد. در این قصه کاری نداشتم».

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش