پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۱ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۳۹۷۲
سیاست داخلی

انحصارطلبی در صنعت و تولید  فسادآفرین است 

امام جمعه اسالم: چرا «لامبورگینی ایرانی» به تولید انبوه نمی رسد؟

امام جمعه اسالم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
امام جمعه اسالم گفت: جهاددانشگاهی باید به عرصه تولید و صنعت ورود کند تا بتواند با حرکت جهادی به رونق تولید کمک کند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد باقری در گفت و گو با ایسنا، مبنای اصلی رسالت جهاددانشگاهی را بر «جهاد» به معنی حرکت، کار مضاعف و تلاش بدون توقف دانست و اظهار کرد: جهاد باید در دو زمینه علمی و فرهنگی انجام بگیرد.

وی با بیان اینکه توجه به ظرفیت های علمی و فرهنگی استان گیلان اهمیت رسالت جهاددانشگاهی را به خوبی آشکار می کند، افزود: هر جا موضوعی باشد که جهاددانشگاهی با ایجاد حرکت بتواند آن موضوع را پرورش و رشد دهد و یا معضل و مشکل را از سر راه بردارد باید ورود کند.

امام جمعه اسالم یکی از مهمترین مشکلات و معضلات استان گیلان را بحث حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن دانست و تصریح کرد: بزرگترین منابع خدادادی طبیعی در استان ما وجود دارد که سالانه میلیون ها نفر برای استفاده از آن به استان ما سفر می کنند و اگر هر کدام فقط یک زباله غیر قابل تجزیه در طبیعت رها کنند، حجم عظیمی از زباله و مواد شیمیایی غیر قابل تجزیه محیط زیست ما را آلوده خواهد کرد. به این مقدار فاضلاب های شهری و زباله های خود مردم گیلان را هم باید اضافه کنیم.

وی ادامه داد: امروز آمار مبتلایان به بیماری های صعب العلاج و انواع سرطان در حال افزایش است، بوی نامطبوع زباله از منطقه سراوان تا کیلومترها به مشام می رسد، بسیاری از کسانی که در دریای خزر شنا کرده اند به بیماری ها و قارچ های پوستی مبتلا شده اند، شن و ماسه ساحل دریا و بستر رودخانه ها به یغما می رود، شب ها در دل جنگل صدای اره موتوری به گوش می رسد و ده ها و شاید صدها موضوع مربوط با محیط زیست وجود دارد که استان ما را تهدید می کند.

باقری با اشاره به نقش جهاددانشگاهی در محورهای مذکور، گفت: هم نیاز به جهاد علمی است تا راهی برای برطرف کردن این مشکلات و بازیافت علمی و صنعتی زباله وجود داشته باشد و تبدیل تهدید به فرصت شود و هم یک حرکت عظیم و جهادی فرهنگی می خواهد تا مردم و مسافران را به سطحی از فرهنگ برسانیم که کسی طبیعت ما را آلوده نکند و نگاه همه به طبیعت و محیط زیست، نگاه امانتداری برای آینده فرزندان خودمان شود.

وی نقش اقدامات علمی و ترویجی جهاددانشگاهی در مواجهه با موضوع رونق تولید را یادآور شد و اضافه کرد: کشور ما با توجه به وسعت جغرافیایی و منابع سرشار معدنی و زیرزمینی دارای امتیازات ویژه ای است که حتی سالها بیگانگان به خاطر همین منابع و موقعیت چشم طمع به آن دوخته بودند، اما به برکت انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی دست بیگانگان از این منابع سرشار قطع شده و استفاده و بهره برداری آن در اختیار خود مردم ایران اسلامی قرار گرفته است.

امام جمعه اسالم با بیان اینکه با پیشرفت دانش و فناوری در سال های اخیر تبدیل مواد اولیه به محصولاتی با ارزش افزوده سود سرشاری را برای کشور و صنعت تولید در کشور ما ایجاد کرده است، افزود: یقینا برای حفظ این دستاورد و ارتقای سطح کیفی و کمی آن نیاز به به روز رسانی دانش و تجهیزات فنی داریم که با حداقل دورریز منابع بتوانیم به بالاترین سود و دستاورد دست پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: تاکید چندین ساله رهبر معظم انقلاب بر موضوع اقتصاد و تولید ملی و داخلی و به خصوص براساس شعار سال ۹۸ که «رونق تولید» است، این موضوع را برای ما ثابت کرده که پیشرفت و توسعه و رونق تولید در قطع نیاز از محصولات خارجی و توجه و تعصب مردم بر روی کالاهای تولید داخل می باشد. از طرفی گاهی هم مردم از پایین بودن کیفیت کالاهای داخلی گله دارند و کالای مشابه خارجی را ترجیح می دهند.

باقری راه حل رونق تولید را در این دانست که از موسسات دانش بنیان و خودجوش همچون جهاددانشگاهی حمایت شود و عنوان کرد: در دیدار اخیر رهبر انقلاب با ائمه جمعه سراسر کشور، ایشان از جهاددانشگاهی یاد کردند، یعنی اگر موسسات دانش بنیان طرحی، ابتکاری، پروژه ای و پیشنهادی داشتند به خاطر منفعت واردات خودمان آنها را طرد نکنیم، بلکه به آنها میدان بدهیم؛ چرا که جوانان خوبی که فکر خوب و وقت و جوانی خود را صرف خدمت به میهن اسلامی خود می کنند برای رونق تولید و کسب کار در کشور برنامه دارند.

وی اضافه کرد: وقتی شرکت «لامبورگینی» ایتالیا که با سال ها تجربه و با استفاده از بهترین مهندسان و طراحان خودرو در جهان خودرو می سازد، به راحتی توسط جوانان ما در تبریز مهندسی معکوس می شود و «لامبورگینی ایرانی» ساخته می شود و وقتی جوان ما می تواند پهپاد آمریکایی را سالم شکار کند و آن را مهندسی معکوس کند، یقینا می تواند برای تولید هم برنامه های مفید و موثر بر پایه اقدامات علمی ارائه کند و این از دستاوردهای بزرگ جهاددانشگاهی است.

امام جمعه اسالم انحصارطلبی در صنعت و تولید را فسادآفرین دانست و تصریح کرد: انحصارطلبی همیشه مانع به ثمر نشستن و نتیجه دادن این همه دانش می شود. متاسفانه تاکنون از ظرفیت دانشجویان در تولید استفاده نکرده ایم و رابطه صنعت و دانشگاه به صفر میل می کند. چرا «لامبورگینی ایرانی» که نماد توان دانشجویان خوش فکر و خوش ذوق ما است به تولید انبوه نمی رسد؟ در بحث تولید، سختی کار در تولید اول و خلق یک اثر است. وقتی قدم اول به راحتی برداشته شد، تولید انبوه آن دیگر کاری آسان و راحت است. اگر از این جوانان حمایت شود دیگر مردم ما مجبور به استفاده از خودروهای بی کیفیت و محصولات نامناسب نیستند لذا جهاددانشگاهی باید به عرصه تولید و صنعت ورود کند تا بتواند با حرکت جهادی به رونق تولید کمک کند.

وی با اشاره به رسالت جهاددانشگاهی درخصوص پرورش سرمایه انسانی تراز فرهنگ جهادی، گفت: زمانی دانشگاه های غیر دولتی و دولتی را به قیف و قیف وارونه تشبیه می کردند که ورود به یکی آسان و خروج از آن سخت بود و ورود به دیگری سخت، اما خروج از آن آسان بود. امروز متاسفانه با رشد بی رویه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی توازن ورودی و خروجی ها به هم خورده و شبیه یه یک اتوبان شده است، اما در ازای رشد کمی دانشگاه ها رشد کیفی و علمی آن متاسفانه پبشرفتی نداشته است.

باقری یادآور شد: من در یک واحد دانشگاهی چند واحد درسی تدریس می کردم، اما واقعا حس دانشگاه و دانشجو به من دست نمی داد چون هیچ تکاپو و تلاش و انگیزه ای نه تنها در بحث علمی، بلکه در هیچ زمینه از آن دانشجوها نمی دیدم، یعنی نه انگیزه سیاسی داشتند و نه اجتماعی و فرهنگی و معلوم بود دانشگاه برای تربیت و پرورش آن دانشجوها هیچ برنامه ای ندارد.

وی با بیان اینکه روزگاری دانشجو نماد مطالبه گری و حق طلبی در جامعه بود، خاطرنشان کرد: دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته و روشنفکر جامعه شناخته می شوند. به علاوه در بسیاری از میدان های مبارزه و جهاد و خدمت به جامعه پیش قدم و نمونه و الگوی دیگران هستند، اما متاسفانه امروز خیلی کم چنین دانشجو و دانشگاهی داریم که دانشجوی این چنین تربیت کند.

امام جمعه اسالم دانشگاه و دانشجو را با سیاست عجین شده دانست و گفت: متاسفانه عده ای در این دو دهه اخیر آن قدر از دانشجوها به عنوان ابزار سیاسی در برخی رای گیری ها و انتخابات استفاده کردند و دانشجو را وارد بازی های سیاسی و جناحی کردند که فقط دانشگاه ها و دانشجوهای ما سیاست زده شده اند و نوعا به بلوغ سیاسی که خودشان بتوانند راهنمای جامعه باشند نرسیده اند. چنین دانشجویی منفعل می شود و دیگر حالی برای درس خواندن و تلاش و انگیزه خدمت به جامعه نخواهد داشت، اما جهاددانشگاهی می تواند این رخوت و سستی را از بین ببرد. باید افراد نخبه و علاقه مند که زمینه فعالیت های علمی و فرهنگی جهادی را دارند شناسایی کند و با سازماندهی و سپردن مسئولیت های کوچک آنها را برای پذیرش مسئولیت های بزرگ جامعه در آینده مهیا و آماده کند.

باقری با  بیان اینکه جهاددانشگاهی باید موتور انگیزه دانشجو را روشن کند، متذکر شد: دانشجوی با انگیزه برایش فرق نمی کند در کلاس درس باشد یا در گل و لای سیل لرستان، در گرمای خلیج فارس در فازهای نفتی تلاش کند یا در سرمای سهند و سبلان به اکتشاف و استخراج معادن بپردازد، در جنگلهای سرسبز شمال با دانش و تلاش به حفظ منابع محیط زیست بپردازد یا در کویر نطنز اورانیوم غنی سازی کند، بلکه دانشجوی جهادی سرباز انقلاب و زمینه ساز تمدن اسلامی و ظهور حضرت مهدی(عج) در گام دوم انقلاب است. 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش