جمعه ۰۲ آبان ۱۴۰۴
۰۸:۲۷ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۱۵۴
سیاست داخلی

گمانه‌زنی درباره چگونگی برگزاری مراسم محرم/ سخنران قبل از نماز جمعه قم: کرونا، سکولار است

دولت روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

از اعلام رسمی شیوع کرونا تاکنون در ایران، اختلافات با حسن روحانی به عنوان رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا همواره وجود داشته است. این اختلافات با اِعمال برخی ممنوعیت ها در مراکز مذهبی در شهر قم آغاز شد. آیت الله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان حضرت معصومه( س) جمعه دوم اسفندماه سال گذشته درباره شیوع ویروس کرونا در قم با اشاره به اینکه مردم بدانند مسئولان در حال کنترل و مراقبت های پزشکی، درمانی و بهداشتی درباره این پدیده هستند، گفت:« دشمن می خواهد با استفاده از این روش، هراسی در دل ها ایجاد کند و قم را شهری ناامن نشان دهد و انتقام همه شکست های خود را از قم بگیرد.»

به گزارش روزنامه شهروند، درحالی که یک ماه به آغاز ماه محرم باقی مانده ، اختلاف بر سر چگونگی برگزاری بزرگ ترین مراسم مذهبی در شرایط کرونا (corona) همچنان پابرجاست. حسن روحانی روز پنجشنبه با اشاره به اهمیت مراسم محرم گفت:« آیین های سوگواری سیدالشهدا( ع) نیاز روحی غیرقابل انکاری است که با رعایت پروتکل ها برگزار خواهد شد.» اما برگزاری با پروتکل های بهداشتی نیز مخالفان را راضی نمی کند. حجت الاسلام سیدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری، با انتقاد از برگزار نشدن مراسم عمومی ماه رمضان درباره مراسم مذهبی پیش رو گفت:« جریان غرب از اینکه مراسم مذهبی و عزاداری ماه محرم بطور کلی تعطیل شود، ناراحت نمی شوند.» این درحالی است که بر اساس گفته های حریرچی، معاون وزیر بهداشت« این روزها تعداد فوتی های ناشی از کرونا در کشور، ۵۰ درصد بیشتر از ایام پیک اول در اسفند و فروردین است». او همچنین با اشاره به در پیش بودن ایام مذهبی در کشور توصیه کرد:« اجتماعات در این ایام باید به حداقل برسد و به جای اینکه اطعام انجام گیرد ، بهتر است نسبت به نذر ماسک اقدام شود.» هرچند هنوز از جزئیات پروتکل های ماه محرم خبری نیست، اما سخنگوی دولت درباره نحوه برگزاری مراسم ماه محرم گفت:« پیشنهادهای سازمان تبلیغات، شورای سیاست گذاری ائمه جماعت کشور و حوزه علمیه قم برای نحوه برگزاری مراسم ماه محرم به دست وزارت بهداشت رسیده است و در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا (corona) ، روز شنبه، راجع به نحوه برگزاری و پروتکل ها تصمیم گیری خواهد شد.»

فشار بر دولت برای بازگشایی

از اعلام رسمی شیوع کرونا (corona) تاکنون در ایران، اختلافات با حسن روحانی بعنوان رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا همواره وجود داشته است. این اختلافات با اِعمال برخی ممنوعیت ها در مراکز مذهبی در شهر قم آغاز شد. آیت الله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان حضرت معصومه( س) جمعه دوم اسفندماه سال گذشته درباره شیوع ویروس کرونا در قم با اشاره به اینکه مردم بدانند مسئولان در حال کنترل و مراقبت های پزشکی، درمانی و بهداشتی درباره این پدیده هستند، گفت:« دشمن می خواهد با استفاده از این روش، هراسی در دل ها ایجاد کند و قم را شهری ناامن نشان دهد و انتقام همه شکست های خود را از قم بگیرد.» آیت الله سعیدی در واکنشی دیگر بیان کرد :« ما این حرم مقدس را دارالشفا می دانیم، دارالشفا یعنی مردم بیایند و از امراض روحی و جسمی شفا بگیرند، بنابراین باید اینجا باز باشد، باید با قوت مردم بیایند؛ البته ما احتیاط را هم شرط می دانیم و مسائل بهداشتی را هم رعایت می کنیم.» این انتقادها در اوج موج اول کرونا (corona) در کشور آنچنان تأثیری نداشت و در اسفند و فروردین شاهد بسته شدن اماکن مذهبی در کشور بودیم، اما با کاهش میزان شیوع در اردیبهشت به نظر می رسید فشار بر دولت روحانی برای بازگشایی اماکن مذهبی بیشتر شده است.

شایعه فشار بر دولت البته وقتی قوت گرفت که حسن روحانی با اشاره به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا درباره حضور در اماکن مقدس گفت:« قرار بود تا پایان اردیبهشت ماه شرایط ویژه برای حضور در اماکن مقدس رعایت شود، اما آقای اعرافی که از حوزه علمیه در این جلسات حضور دارد، درخواست کرد این زمان تا نیمه اردیبهشت عقب بیاید و در نیمه اردیبهشت مجددا شرایط را برای حضور مردم در این اماکن بررسی کنیم.» اما آیت الله اعرافی، رئیس حوزه علمیه هفته پیش به طور قطعی هرگونه فشار را از ناحیه این نهاد بر دولت تکذیب کرد و گفت:« نهاد حوزه نهایت همکاری را با ستاد ملی مقابله با کرونا (corona) دارد و در اینکه اماکن زیارتی باز شود یا نشود، کاملا تابع پروتکل های وزارت بهداشت هستیم و نظر کارشناسی را اصل و مبنایی فقهی و دینی می دانیم.» هرچند سخنگوی حوزه علمیه پس از این سخنان در نامه ای انتقادی خطاب به حسن روحانی نوشت:« مردم دیندار و ولایی ایران اسلامی و علما و بزرگان دینی انتظار داشتند در پایان جلسه، حضرتعالی که ریاست آن ستاد را برعهده دارید نسبت به بستن زیارتگاه ها و مراسم مذهبی تجدید نظر و از مردم انقلابی عذرخواهی کنید، اما متأسفانه نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه بر بسته ماندن حرم ها و نماز جمعه ها همچنان تأكید می ورزید، درحالی که برخی از مکان ها را که بیش از ۲۶ درصد در شیوع ویروس تأثیرگذار بوده اند، تعطیل نکرده اید.»

بر اساس صحبت های سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۸۶ هزار و ۵۲۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۲۱۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۱۵ هزار و ۲۸۹ نفر رسیده است؛ آماری که نشان می دهد کرونا بیش از آغاز شیوع در کشور قربانی می گیرد و همین شاید مهم ترین مسأله دولت در تنظیم پروتکل های مراسم محرم امسال باشد؛ محرمی که با این وضع احتمالا متفاوت ترین مراسم خواهد بود و باید دید اختلافات در نحوه برگزاری آن چه سرانجامی دارد.

دولت روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

سخنران قبل از نماز جمعه قم:کرونا، سکولار است

به گزارش آفتاب نیوز، سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه قم گفت:ویروس کرونا سکولار است و ما فقط از نظر متخصصان متدین در برپایی مراسم و عزاداری های محرم و صفر پیروی خواهیم کرد.

حجت الاسلام سید عباس موسوی مطلق در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه قم ادعا کرد که عده ای امروز بی جهت به خطر برگزاری مراسم های محرم دامن می زنند.

موسوی مطلق همچنین گفت که کرونا یک ویروس سکولار است که تلاش می کند کشور های دینی را با آثار مخرب خود به سمت بی دینی سوق دهد.

وی بدون اشاره به نام و هویت این عده، اظهار داشت :مراسم های مذهبی ماه محرم و صفر باید با شور همیشگی خود با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شود.

سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه قم بار دیگر گفت:عده ای در هفته های ابتدایی شیوع کرونا (corona) ، پروژه تعطیلی مراکز زیارتی و هیات های مذهبی را به پیش می بردند که با برخورد های عاقلانه مردم و مسوولان شکست خوردند.

موسوی مطلق ابراز داشت:طبق آمار رسمی وزارت بهداشت مراکز زیارتی و برپایی مراسم های دینی و هیأت های مذهبی کمتر از نیم درصد در سرایت کرونا نقش دارند.

به گفته وی، برخی دنبال تعطیلی و بستن راه های ابراز عواطف و احساسات مردم به اهل بیت( ع) و سید الشهدا( ع) هستند، اما این افراد بدانند که هیچ فردی نمی تواند مانع از برگزاری و برپایی این مراسم ها بشود.

سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه قم گفت:برخی افراد بی جهت اصرار دارند که تبلیغ دین صرفاً در فضای مجازی انجام بگیرد، اما باید بدانیم که امروز ما اشرافی بر شبکه های سایبری نداریم و فقط استفاده کننده آن ها هستیم.

وی اضافه کرد:ما امروز حکمران در فضای مجازی نیستیم بلکه حکم خوان هستیم و فاقد یک ایدئولوژی خاص و راهبردی در این فضا هستیم و به عبارت دیگر ابزار دست دشمن هستیم.

این کارشناس مذهبی یادآور شد :فضای مجازی یک میدان مین است که باید تهدید های آن را به فرصت تبدیل کنیم و از معبر های خطرناک آن عبور کنیم و بتوانیم به یک حکمران قوی در این فضا تبدیل بشویم.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش