یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
۱۴:۳۸ - ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۸۷۹
سیاست خارجی

خشم رسانه سعودی از زمزمه های احیای برجام: آیا آمریکا تا این اندازه احمق است که نداند برجام، نفوذ ایران در منطقه را افزایش می‌دهد؟

خشم رسانه سعودی,زمزمه های احیای برجام
العرب، نزدیک به عربستان سعودی در مطلبی به قلم علی الصراف نوشت: ایران از برنامه های هسته ای خود استفاده می کند تا نفوذ خود بر دولتهای منطقه را تضمین کند و تلاش آمریکا برای زنده کردن توافق هسته ای، تنها به نفع ایران است. همین موضوع باعث می شود دولتهای منطقه با نگاه تردید امیز به تلاش ایالات متحده نگاه کنند، چرا که آمریکا تا این اندازه احمق نیست که نداند ممکن است ایران از برنامه های هسته ای خود به صورت جزئی چشم پوشی کند تا در مقابل، نفوذش بر عراق، سوریه، یمن و لبنان را افزایش دهد.

به گزارش انتخاب، مذاکرات جاری در وین، مانند مذاکرات سری که در سال ۲۰۱۵ در عمان برگزار شد، روی یک موضوع تمرکز کرده و موضوعات دیگر را رها نموده است. هیئت آمریکایی تلاش می کند عربستان، امارات، اردن و مصر و عراق را با وعده یک توافق هسته ای جدید فریب دهد، توافقی که اوضاع موجود در منطقه را تغییر نمی دهد.

مذاکره کنندگان آمریکایی ممکن است خطاب به اعراب بگویند: این مساله به ما ارتباطی ندارد، ما نمی خواهیم ایران به یک قدرت هسته ای تبدیل شود که از این پس هیچ کس نتواند با آن مقابله کند. پاسخ صحیح به آمریکایی ها این است: ایران هسته ای هم دغدغه ما نیست، دغدغه ما آن است که به توافقی دست نیابید که مانند توافق قبلی ما را قربانی طرح سیطره ای خطرناکتر از سلاح اتمی کند.

تصور کنید ایران به بمب اتمی دست یابید، سوال بعدی آن است که ایا ایالات متحده نگران است تا ایران به سمت اسرائیل بمب اتمی شلیک کند؟

منظور از توازن هسته ای در نهایت، منع استفاده از سلاح اتمی است، به دیگر معنا، توازن هسته ای برای توازن صلح در جهان است و این مساله بین دو دولتی که سلاح اتمی دارند هم حاصل می شود.

اما خلع سلاح هسته ای ایران، برای حفظ قدرت آن در منطقه، عملا به این معناست که ایران اجازه دارد تا دخالتهای خود در منطقه را ادامه دهد. شاید بتوان تصور کرد که بازگشت به توافق هسته ای با ایران، لیستی از منافع اقتصادی را برای ایالات متحده و اتحادیه اروپا دارد، اما این منافع دلیل نمی شود که ما کشورهای عربی قربانی شویم.

اگر هیئت آمریکایی گمان می کند به خاطر منافع این کشور ما باید هزینه ها و عواقب را تحمل کنیم، این تصوری احمقانه و از اساس معیوب است.

بروید و در منطقه ای دیگر منافع خود را جست و جو کنید و با توافق با ایران، برای ما فاجعه نسازید.

ایالات متحده می تواند هر توافقی را با هر طرفی برای تحقق هر منفعتی امضا کند و نیازی به موافقت دولتهای منطقه ندارد، اما این دولتها باید به منافع و مسائل امنیتی خود توجه داشته باشند و ایالات متحده را شریک خود محسوب نکنند.

چطور آمریکا میتواند شریک ما باشد در حالی که هر روز شاهد تهدیداتی است که متوجه عربستان می شود و با این حال سامانه های دفاعی و نیروهای خود را از منطقه خارج کرد؟ چطور می تواند شریک باشد در حالی که موشکهای حوثی ها و چالش هایی که بر سر راه صلح ایجاد می کنند را نادیده می گیرد؟

قدرتهای بزرگ از مکانی خارج نمی شوند مگر اینکه یک خلأ را به جا می گذارند که قدرت دیگری این خلأ را پر می کند. اما پس از ترک عراق توسط ایالات متحده، کدام قدرت این خلأ را پر می کند؟ آیا کسی هست که نداند آمریکا به نفع ایران از عراق خارج می شود؟ آیا تنها یک نابغه این مهم را درک می کند؟ سوال بعدی آن است که تهران و واشنگتن چگونه در این باره توافق کرده اند؟

همین موضوع در ابعادی گسترده تر بر بازگشت به توافق هسته ای منطبق می شود. واشنگتن می خواهد به ایران اجازه دست یابی به صدها میلیارد دلار را بدهد، در حالی که از قبل می داند ایران از این اموال در چه راستایی استفاده می کند.

ثابت شده است که مشارکت با ایالات متحده، سراسر ضرر و زیان است و دولتهای منطقه بدون این همکاری با آمریکا، اوضاع امنیتی بهتری داشتند. به عبارت دیگر، این شراکت ثابت کرده که ما روی همکاری طرفی حساب کرده بودیم که هر ساعت اراده کند، ما را فریب داده و تنها می گذارد.

آیا می خواهید به نفع ایران عقب نشینی کنید؟ مشکلی نیست، خدانگهدار! می خواهید با ایران وارد توافق شوید؟ بسیار خوب، مشکلی نیست. می خواهید ایران به سیاستهای قبلی خود ادامه دهد؟ باز هم اشکالی ندارد، اما ما را رها کنید. تا به دنبال شرکای جایگزین باشیم. این حرف آخر ماست با هیئت بلند پایه ای که به دنبال خرید خطرات برای ماست و در عین حال تلاش می کند اینطور وانمود کند که همدستی اش با ایران و عقب نشینی به نفع تهران، برای ما هم مفید است.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
منظورش از جایگزین کدامست . چین ، روسیه . آمریکا و اروپا بهمین دلیل نمیخواد ایران با چین مچ بشه تا منطقه را از دست ندهند ، تعیین کننده ایران است و اینان احساس خطر کردند ، که مبادا ایران با توجه به سوابق نسبت به آنان کم توجهی نشان دهد و از این یال و کوپال بیفتند و در ضعف قرار گیرند ،
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش