سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۰:۲۲ - ۲۸ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۵۵۰
سیاست خارجی

امیرعبداللهیان: آمریکا دست از شروط جدید بردارد، توافق در دسترس است

حسین امیرعبداللهیان,وزیر امور خارجه
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران و ترکیه دو کشور منطقه هستند که از قوی‌ترین دموکراسی برخوردارند، گفت: اینکه یک دختر ایرانی با مرگ طبیعی از دنیا رفت باعث تاسف ما شد، ولی مداخله گران خارجی هجمه سازماندهی شده‌ای را با اهداف سیاسی و امنیتی خاص علیه ایران ترتیب دادند.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیأتی به ترکیه سفر کرده، امشب (سه‌شنبه) ۲۷ دی ماه پس از دو دور دیدار و گفت‌وگو با «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در آنکارا در نشست خبری مشترک با وی حضور یافت.

وی در تشریح رایزنی‌های انجام شده گفت: امروز در دو مرحله به صورت خصوصی و در جلسه‌ای با حضور یکایک همکاران در وزارت خارجه ایران و ترکیه گفت‌وگوهای مهم و متنوعی داشتیم بیش از ۹۰ دقیقه با رئیس جمهور اردوغان در مباحث دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و رایزنی کردیم. موضوعات دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت. 

وزیر خارجه عنوان کرد: یکی از محورهای اساسی گفت‌وگوهای ما تمرکز بر اجرای هر چه سریع‌تر و کامل‌تر برنامه جامع همکاری‌های راهبردی ایران و ترکیه بود. این برنامه در جریان سفر ماه‌های گذشته آقای اردوغان به تهران به امضا رسید. 

وی افزود: در خصوص برنامه ریزی برای سفر آتی آقای دکتر رئیسی به ترکیه گفت‌وگو کردیم. آقای رئیسی برنامه‌ای را برای سفر به ترکیه در روزهای پایانی سال میلادی داشتند و هماهنگی‌های لازم از سوی همکاران ما در ترکیه به عمل آمده بود، ولی به دلیل تراکم کار روزهای پایانی سال از برادرم چاووش اوغلو درخواست کردم این سفر با قدری تاخیر و در زمانی خارج از ایام پرترافیک کاری آقای رئیس جمهور و مقامات کشور دوست و برادر ترکیه انجام شود.

این دیپلمات عالیرتبه ایرانی گفت: امیدواریم بزودی شاهد انجام این سفر و تحولاتی که در پی آن قرار است در مناسبات ایجاد شود و شتاب هر چه بیشتری به همکاری‌ها داده شود ،باشیم.

به گزارش فارس، وزیر خارجه بیان کرد: در خصوص افزایش همکاری‌ها در حوزه‌های انرژی، تجاری، فرهنگی، گردشگری،تعاملات مالی و زیست محیطی و سایر موضوعات مورد علاقه گفت‌وگو کرده و اتفاق نظر داریم و در خصوص رفع برخی از موانع نسبت به راه‌حل‌‌ها تمرکز داشتیم. همکاری در حوزه امنیتی، انتظامی و مبارزه با تروریسم از دیگر موضوعاتی بود که با هم همفکری و همکاری لازم را در بهترین سطح داریم. 

* فعال سازی سه بازارچه مرزی بین ایران و ترکیه در آینده نزدیک

امیرعبداللهیان با اشاره به حجم تبادل تجاری بین دو کشور افزود: علیرغم اینکه مناسبات دو کشور در حوزه تجارت و اقتصاد در وضعیت خوبی قرار دارد، ولی همچنان متناسب با ظرفیت‌های دو کشور نیست. هدفگذاری در این رابطه بین دو کشور وجود دارد که در دیدار با رئیس جمهور مورد تأکید ایشان قرار گرفت و علاوه بر آن آقای اردوغان راهکارهایی را برای رسیدن به سقف هدفگذاری شده حجم تبادل تجاری ارائه داد.

وی خاطرنشان کرد: همکاری‌های استانی از دیگر موضوعات مورد توجه ما بود و اتفاق نظر داریم بتوانیم در آینده نزدیک سه بازارچه مرزی بین ایران و ترکیه را فعال سازی کنیم. 

امیرعبداللهیان افزود: به موضوع همکاری در حوزه محیط زیست و آب اشاره و تأکید کردیم که ضروری است تدابیر لازم در خصوص استفاده منصفانه از آب رودخانه ارس مورد توجه قرار بگیرد و حق‌آبه تاریخی، عرفی و زیست محیطی مناطق پایین دست به صورت کامل رعایت شود و در این موضوع با همکاران در ترکیه اتفاق نظر داریم.

وی گفت: در هفته جاری کمیسیون مشترک کنسولی را با نتایج خوب با نگاه به تسهیل هر چه بیشتر گردشگری، تجارت و تردد اتباع دو کشور در تهران برگزار کردیم و این کمیسیون با نتایج و دستاوردهای خوبی همراه بود و از جمله موضوعات مورد توجه تبادل محکومان است که می‌تواند باعث کاهش نگرانی‌های خانواده‌ها شود و پیشرفت محسوسی را در مذاکرات در این موضوع احساس می کنیم.

به گزاذش فارس، وزیر خارجه با بیان اینکه در خصوص مسائل منطقه با برادران در ترکیه به صورت مستمر در مشورت و همفکری هستیم، افزود: از اینکه مناسبات دمشق و آنکارا شاهد تحول است و با توجه به تلاش‌هایی که از سال‌های قبل توسط ایران شروع شد و شاهدیم این روزها در حال رسیدن به نتیجه است استقبال می‌کنیم و هرگونه پیشرفت در مناسبات ترکیه و سوریه را اقدامی به نفع امنیت دو کشور و منطقه می‌دانیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارتباط نزدیک با این دو کشور (سوریه و ترکیه) همه تلاش و مساعی جمیله خودش را برای به نتیجه رسیدن این هدف به کار خواهد گرفت.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: در خصوص تحولات در اوکراین صحبت کردیم. موضع ایران در خصوص اوکراین در عالی‌ترین سطح مطرح شده است. ما مخالف جنگ هستیم و بر راه‌حل سیاسی تأکید داریم. روایت سازی‌های جعلی برخی از کشورهای غربی از بحران اوکراین علیه جمهوری اسلامی ایران را محکوم و مردود می‌دانیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: در خصوص تحولات در افغانستان نیز گفت‌وگو کردیم. ما رفتار هیأت حاکمه موقت افغانستان در محروم کردن زنان و دختران از تحصیل و اشتغال را در تعارض با دین رحمانی اسلام می‌دانیم. بر این موضوع تأکید داریم که در افغانستان تشکیل دولت فراگیر یک ضرورت است و این راه‌حل سیاسی است که می‌تواند به وضعیت افغانستان بیش از پیش کمک کند. 

وی ادامه داد: در خصوص قفقاز گفت‌وگو کردیم و معتقدیم ضمن حفظ تمامیت ارضی کشورها هیچگونه تغییری در ژئوپلتیک منطقه و ترتیبات مرزی نباید به وجود بیاید. باز بودن مسیرهای مواصلاتی بین کشورهای منطقه یکی از موضوعات مهم در این خصوص است که آن را موجب شکوفایی تجارت و تثبیت امنیت پایدار در این منطقه می‌‌دانیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: در خصوص توافق برای لغو تحریم‌ها گفت‌وگو کردیم آقای چاووش اوغلو همواره این موضوع را با من پیگیری می‌کند و گاهی اوقات بین طرف‌های برجامی و ایران پیام‌هایی تبادل می‌شود. برداشت ما این است که اگر طرف آمریکایی دست از اظهارات متناقض بردارد و اگر دست از طرح شروط جدید در قبال برجام و رسیدن به نقطه توافق بردارد و واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.

امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت زنان در ایران گفت: در ایران زنان از آزادی و حقوق بالایی برخوردارند اینکه یک دختر ایرانی با مرگ طبیعی از دنیا رفت باعث تاسف ما شد، ولی حقیقت این است که مداخله گران خارجی و فضای مجازی و رسانه‌ای غرب یک هجمه سازماندهی شده را با اهداف سیاسی و امنیتی خاص علیه ایران ترتیب دادند.

وی پرسید: به راستی اگر غرب مدافع حقوق زنان در جهان و منطقه است چرا در خصوص قتل خانم شیرین ابوعاقله خبرنگار زن مسیحی فلسطینی به دست رژیم  جعلی اسرائیل هیچ واکنشی نشان نداد؟ چرا در  قبال کشتار زنان و کودکان در مداخلات آمریکا و غرب در عراق و افغانستان و سوریه و یمن واکنش لازم را از خود نشان ندادند؟

وی گفت: ایران و ترکیه دو کشوری هستند که در منطقه از قوی‌ترین دموکراسی برخوردارند. 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش