سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۳۱ - ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۱۳۲۰
سیاست خارجی

اسلامی: صنعت هسته‌ای قابل مذاکره و معامله نیست | نماینده مجلس: توافق می‌شود و غنی‌سازی را هم حفظ خواهیم کرد

مذاکره ایران وآمریکا,پایان مذاکره ایران وآمریکا
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ایرانیان برای دستیابی به علم هسته‌ای بهای سنگینی داده‌اند؛ گفت: صنعت هسته‌ای نقطه ثروت و قوت ملت ایران است و قابل معامله و مذاکره نیست.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت در مراسم روز استاد که در دانشکده پزشکی کرج برگزار شد؛ با اشاره به اینکه انسان در هر شرایطی نیازمند یادگیری است، اظهار کرد: تلاش برای یادگیری به ویژه در سطوح مختلف مدیریتی بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: اگر انسان چیزی را که می‌داند و علمی را که در اختیار دارد را به مرحله اجرا در بیاورد و ملاکش در فرایند عملی کردن آن علم ایمان به خدا باشد، قطعا اثرگذار و ماندگار خواهد شد.

وی اظهار کرد: ایمان به خدا است که رشد علم و قدرت فهم را شکوفا می‌کند که جلوه انسانی آن عشق، خدمت به مردم، خستگی ناپذیری و ... است.

اسلامی تصریح کرد: امیدوارم خدا به همه توفیق بدهد که در راستای تحقق انسانیت با شرافت و راستی و درستی در هر مقام منصبی که هستند تلاش کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه عشق به وطن و عشق به خدمت نیاز همیشگی کشور است، گفت: ایران همواره مورد طمع دشمنان و در تیررس دست درازی آنها بوده است.

این مسئول تصریح کرد: نسل جوان امروز باید با تقویت مهارت و کسب دانش در مسیر توسعه هه جانبه کشور گام بردارند و در این راه سرازپا نشناسند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی یک تبلور واقعی از این نگاه است که توانسته علم و دانش را به فناوری تبدیل کند و فناوری را در اختیار مردم قرار دهد.

وی اظهار کرد: یکی از این فناوری‌های اخیر پلاسمای سرد است که درمانگاه زخم آن در البرز ایجاد شده و افتخار می‌کنیم این خدمت امروز در دسترس مردم است.

این مسئول افزود: فناوری هسته‌ای کلید پیشرفت در تمامی علوم و فنون است و در بخش پزشکی، صنعت و ... بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: امروز ایران توان تولید بیش از ۷۰ نوع رادیو دارو دارد که در ۲۳۰ مرکز ارائه می‌شود و حدود ۸۵ هزار پرتو کار در ۶۵۰۰ مرکز پزشکی فعالیت دارند.

وی گفت: صنعت هسته‌ای نقطه ثروت و قوت ملت ایران است و نه قابل معامله و نه قابل مذاکره است و ایرانیان برای دستیابی به این علم بهای سنگینی داده‌اند و مسیر ادامه آن روشن و شفاف است.

 عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: توافق می‌شود و غنی‌سازی را هم حفظ خواهیم کرد

روز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در شرایطی زیر سایه اختلافات بر سر مساله غنی‌سازی برگزار شد که دو طرف همچنان گفت‌وگوها را مثبت ارزیابی می‌کنند. بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان نیز به عنوان میانجی گفت‌وگوها، تاکید کرده است که در این دور از مذاکرات، «ایده‌های مفید و خلاقانه‌ای» مطرح شد. طرف آمریکایی نیز دور چهارم مذاکرات را «دلگرم‌کننده» دانسته است، در حالی که پیش از انجام مذاکرات، خواستار برچیدن سایت‌های غنی‌سازی ایران شده بود. البته جمهوری اسلامی تاکید داشت که غنی‌سازی، خط قرمزی است که به هیچ وجه از آن رد نخواهد شد. در حالی که انتظار می‌رود دور پنجم گفت‌وگوها طی هفته آینده برگزار شود، وزیر امور خارجه کشورمان گفته که «ممکن است ابعاد، اندازه‌ها، سطح و میزان غنی‌سازی برای اعتمادسازی محدود شود.»

سید عباس عراقچی بلافاصله پس از پایان دور چهارم مذاکرات، در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد که این دور از گفت‌وگوها «بسیار جدی‌تر و صریح‌تر» بود و دو طرف مقدار زیادی از فضاهای کلی فاصله گرفته و وارد موارد جزئی‌تر شدند. او همچنین با تاکید بر این که «اصل موضوع غنی‌سازی حتی قابل مذاکره نیست»، گفت که «به‌رغم دشواری و صراحتی که در مذاکرات بود، اما بحث‌های بسیار مفیدی انجام شد و الان می‌توانیم بگوییم که دو طرف درک بهتری از مواضع همدیگر دارند و مواضع مقداری به هم نزدیکتر شده است. اکنون می‌توان گفت‌وگوها را رو به جلو ارزیابی کرد و دو طرف مصمم به ادامه آن هستند.» 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز دیروز (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت) در کنفرانس خبری پیش از سفر به خاورمیانه، ضمن مثبت ارزیابی کردن روند مذاکره با ایران، اعلام کرد که «اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. ایرانی‌ها خیلی باهوش و منطقی مذاکره می‌کنند. ما می‌خواهیم ایران یک کشور شاد و پیشرفته باشد و این خیلی ساده است، آن‌ها فقط نباید بمب اتم داشته باشند. آن‌ها می‌دانند ما چه چیزی از آن‌ها می‌خواهیم.»

آمریکا اشتباه فکر می‌کند که ایران از ترس جنگ وارد مذاکرات شده است

در چنین شرایطی از احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره ارزیابی‌اش از روند کنونی مذاکره با آمریکا پرسیدیم و او نیز در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران، توضیح داد: افق آینده مذاکرات مثبت است و امیدوارم ایران و آمریکا به توافق برسند. البته این‌طور نیست که جمهوری اسلامی با خواسته‌های ایالات متحده همراهی کند، بلکه در نهایت، آن‌ها زیر بار خواسته‌های ما می‌روند. تا این لحظه که متغیرها را کنار هم می‌گذاریم، می‌توانیم بگوییم آمریکایی‌ها به‌ویژه دونالد ترامپ سیاست دوگانه‌ای را در پیش گرفته‌اند، اما در مجموع تمایل دارند که به توافق برسند، درست است که می‌گویند یا توافق یا جنگ، ولی خواسته اصلی آن‌ها رسیدن به توافق است، نه شروع جنگ. 

نماینده اردستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها تا امروز رفتارهای دوگانه‌ای در مذاکرات داشته‌اند و همچنان نه‌تنها به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران ادامه می‌دهند، بلکه زورگویی هم می‌کنند و از تهدید به شروع جنگ دست نمی‌کشند. آن‌ها فکر می‌کنند که ایران از ترس شروع جنگ وارد مذاکرات شده است، در حالی که این محاسبه ذهنی آن‌ها اشتباه است؛ ما مطمئن هستیم که آمریکا وارد جنگ نخواهد شد، ولی برای رفع تحریم‌ها که می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی‌مان کمک کند، وارد مذاکره شده‌ایم. در مجموع با توجه به این که ترامپ یک انسان خودشیفته و عجول است و تمایل دارد که کارهای بزرگ انجام دهد و به نام خودش ثبت کند، حتما تمایل دارد که با ایران به توافق برسد. 

وی همچنین تاکید کرد: ایران هیچ‌گاه غنی‌سازی اورانیوم را از دست نخواهد داد و در توافق احتمالی با آمریکا، ما حتما غنی‌سازی تا ۲۰ درصد یا دست‌کم تا ۵ درصد را در داخل خاک کشورمان حفظ خواهیم کرد و به هیچ وجه زیر بار این حرف که تاسیسات غنی‌سازی خودمان را از بین ببریم، نخواهیم رفت. 

سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران، ضمانت اجرای توافق را بالاتر می‌برد

بخشایش اردستانی با تاکید بر ضرورت دریافت تضمین‌های مناسب از آمریکا گفت: آنچه در توافق احتمالی با ایالات متحده برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد، این است که طرف مقابل تضمین‌هایی به ما بدهد که مطمئن باشیم اولا از توافق خارج نخواهند شد، ثانیا مفاد توافق کاملا اجرایی خواهد شد، ثالثا نتیجه اجرای توافق به نفع ملت ایران خواهد بود. ما یادمان نرفته است که این آمریکا بود که در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ، از توافق خارج شد، وگرنه ایران مشکلی با توافق کردن ندارد و امتیازات لازم را هم می‌دهد، همان‌طور که در برجام به طرف مقابل امتیاز دادیم، اما آنچه برای ما اهمیت دارد، اخذ امتیازات کافی و گرفتن تضمین‌های لازم است. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری مشترک آمریکایی‌ها با شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های صنعتی و عمرانی در داخل کشورمان، یکی از تضمین‌هایی است که می‌تواند هم ضمانت اجرای توافق احتمالی را بالاتر ببرد و هم مسیری را برای همکاری‌های مشترک آغاز کند. آمریکایی‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی در کشورمان سرمایه‌گذاری کنند که یکی از مهمترین آن‌ها صنعت برق است. قطعا حضور آمریکایی‌ها در ایران، ضمانت اجرای توافق را افزایش خواهد داد، چون در آن صورت، خروج آن‌ها از توافق باعث ضرر دیدن شرکت‌های خودشان خواهد شد.

منبع: دیده‌بان ایران

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش