دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۸:۵۲ - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۱۶۷۹
سیاست خارجی

انگلیس و اتحادیه اروپا: به حل‌وفصل دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران متعهدیم

انگلیس و اتحادیه اروپا,بیانیه انگلیس و اتحادیه اروپا درباره ایران
بر اساس بیانیه مشترک سران انگلیس و اتحادیه اروپا، آن‌ها همچنان متعهد به حفظ ثبات منطقه و دستیابی به راه‌حل مذاکره‌شده درباره برنامه هسته‌ای ایران شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در پی نشست سران انگلیس و اتحادیه اروپا که امروز (دوشنبه) در لندن برگزار شد، بیانیه مشترکی منتشر شده که به مساله هسته‌ای ایران، جنگ اوکراین، سوریه، لبنان و غیره پرداخته است.

در بخشی از این بیانیه با طرح اتهاماتی علیه تهران آمده است: «ما توافق کردیم که همچنان عمیقاً نگران گسترش خطرناک برنامه هسته‌ای ایران، در کنار رفتار آن در منطقه و در خاک اروپا هستیم. ما بازداشت ناعادلانه اتباع خارجی توسط ایران را محکوم کرده و از ایران می‌خواهیم به دیپلماسی گروگانگیری پایان دهد.»

در این بیانیه همچنین آمده است که آن‌ها همچنان متعهد به حفظ ثبات منطقه و دستیابی به راه‌حل مذاکره‌شده درباره برنامه هسته‌ای ایران هستند.

علاوه بر این، بیانیه تاکیدی بر حمایت از مردم سوریه دارد، در حالی‌که این کشور برای دستیابی به آینده‌ای سیاسی، صلح‌آمیز، فراگیر و باثبات تلاش می‌کنند. آن‌ها همچنین حمایت خود را از تلاش‌های لبنان برای تثبیت اوضاع، بازسازی و اجرای برنامه اصلاحات مجدداً اعلام کردند.

در این بیانیه همچنین آمده است: ما از توافق هند و پاکستان برای توقف خصومت‌ها، که گامی مهم به سوی صلحی پایدار و بادوام است، تقدیر کردیم. ما بر اهمیت دیپلماسی برای ایجاد آتش‌بس دائمی، حفاظت از جان غیرنظامیان و حمایت از رفاه هر دو ملت و همچنین ادامه مبارزه با تروریسم توافق کردیم. ما همچنین به بررسی وضعیت و آخرین تحولات خاورمیانه پرداختیم. ما تعهد خود را به آتش‌بس فوری و دائمی در غزه، آزادی همه گروگان‌ها (زندانیان صهیونیست) و جریان بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به غزه اعلام کردیم. ما بر اهمیت پیگیری صلحی پایدار و بادوام بر اساس راه‌حل دو دولتی تأکید کردیم.

اولین نشست مشترک رهبران انگلیس و اتحادیه اروپا، در لندن در تاریخ ۱۹ مه ۲۰۲۵ برگزار شد. در بیانیه ۲۴ بندی آن‌ها، با تأکید مجدد بر «ارزش‌های مشترک‌شان و تعهد به همکاری عمیق‌تر در شرایط پیچیده و متغیر ژئوپولیتیک جهانی، بر سر ایجاد یک مشارکت راهبردی جدید میان انگلیس و اتحادیه اروپا» توافق کردند.

آن‌ها توافق کردند که این همکاری بر پایه‌ توافق‌نامه خروج (بریگزیت)، از جمله چارچوب ویندزور و توافق تجارت و همکاری، بنا شود و بار دیگر تعهد خود را به اجرای کامل، به‌موقع و وفادارانه آنها اعلام کردند. آنها در ادامه بر ضرورت توسعه روابطی بلندپروازانه و پویا که پاسخگوی نیازهای شهروندان‌شان باشد تأکید کردند.

در این راستا، از برنامه همکاری تجدیدشده بین اتحادیه اروپا و انگلیس - تفاهم مشترک مورد توافق انگلیس و کمیسیون اروپا - استقبال شد که تعهدات آنها در زمینه‌های امنیت، دفاع و همکاری‌های توسعه‌ای را پوشش می‌دهد و تمرکز اصلی آن بر مردم است. همچنین برای تقویت اقتصادهای‌شان در کنار حفاظت از سیاره زمین و منابع آن و همچنین در زمینه امنیت داخلی، همکاری قضایی و مهاجرت غیرقانونی توافق صورت گرفت.

آنها توافق کردند که اقدامات تعیین‌شده در این تفاهم را به‌سرعت و طبق چارچوب‌های حقوقی و فرآیندهای داخلی خود پیش ببرند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: ما همچنین از توافق انجام‌شده در زمینه مشارکت امنیتی و دفاعی میان اتحادیه اروپا و انگلیس به مناسبت این نشست استقبال کردیم.

در این بیانیه آمده است که آنها پایبندی قاطع خود را به نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین، با محوریت سازمان ملل متحد و اصول بنیادین دموکراسی، احترام به حقوق بشر و حاکمیت قانون تأیید کردند.

این بیانیه تاکید می‌کند: ما اولویت‌های جهانی و راهبردی مورد نگرانی مشترک را مورد بحث قرار دادیم و از این توافق برای تقویت همکاری‌ در حوزه‌های مختلف به‌منظور امنیت، ایمنی و رفاه مردم در سراسر انگلیس و اتحادیه اروپا استقبال کردیم. ما اصول مشترک خود برای حفظ ثبات اقتصادی جهانی و تعهد متقابل‌مان به تجارت آزاد، پایدار، منصفانه و باز را در چارچوب ارزش‌های مشترک‌مان تأیید کردیم و همچنین بر اهمیت همکاری با تمامی شرکای تجاری‌مان برای حفظ پایداری زنجیره تأمین و نظارت بر انحرافات تجاری تأکید نمودیم.

این بیانیه بر اهمیت همکاری فراآتلانتیکی در مقابله با چالش‌های جهانی، تقویت رشد اقتصادی و تضمین صلح و امنیت تاکید دارد.

آنها همچنین با اشاره به جنگ اوکراین گفتند: ما بار دیگر جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین را به‌طور قاطع محکوم کردیم؛ جنگی که نقض آشکار منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل است، و بار دیگر حمایت قاطع و پایدار خود را از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی آن اعلام کردیم. ما همچنین تعهد راسخ خود را برای ارائه کمک‌های سیاسی، مالی، اقتصادی، بشردوستانه، نظامی و دیپلماتیک به اوکراین و مردم آن، تا هر زمان که لازم باشد و به هر میزان مورد نیاز، تأیید مجدد کردیم.

در این بیانیه همچنین آمده است: ما به اوکراین و شرکای بین‌المللی از جمله ایالات متحده پیوسته‌ایم تا خواستار آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط و گفت‌وگوهای معنادار برای صلحی واقعی شویم که هدف آن پایان دادن به جنگ تجاوزکارانه روسیه و بازگرداندن صلحی جامع، عادلانه و پایدار است. همانند گذشته، اکنون نیز نوبت روسیه است که اراده خود را برای دستیابی به صلح نشان دهد. ما اهمیت همکاری انگلیس و اتحادیه اروپا را به عنوان شرکای حیاتی در ادامه حمایت از اوکراین، مقابله با تجاوزگری روسیه و همکاری نزدیک برای تضمین صلحی جامع، عادلانه و پایدار که استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را در مرزهای بین‌المللی تضمین کند، به رسمیت شناختیم.

نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا همچنین آمادگی خود را برای ادامه اعمال فشار بر روسیه، از جمله با تحریم‌های بیشتر و اقداماتی برای جلوگیری از دور زدن آنها اعلام کردند. به گفته آنها، اقدامات بخشی و سقف‌گذاری قیمت نفت و همچنین اطمینان از مسدود ماندن دارایی‌های دولتی روسیه تا زمانی که این کشور جنگ خود را علیه اوکراین متوقف کند و خسارات وارده را جبران نماید، ادامه دارد.

در این بیانیه همچنین ضمن اتهام‌زنی به روسیه، ادعا شده است: ما متعهد به تضمین پاسخ‌گویی کامل در قبال جنایات جنگی و سایر جنایات جدی مرتبط با جنگ تجاوزکارانه روسیه هستیم، از جمله از طریق ایجاد دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایت تجاوز علیه اوکراین. ما همچنین متعهد به حمایت از بازسازی، بهبود و نوسازی اوکراین باقی می‌مانیم. کنفرانس بازسازی اوکراین در ایتالیا در ژوئیه ۲۰۲۵ در این زمینه اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

در بخش دیگری از این بیانیه مشترک به مولداوی و حمایت از تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری مولداوی اشاره شده و آمده است: ما از تلاش‌های آن کشور برای مقابله با چالش‌هایی که به دلیل جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین و اقدامات مداخله‌جویانه ترکیبی روسیه علیه نهادهای دموکراتیک مولداوی با آن روبه‌رو شده، حمایت کردیم.

براساس این بیانیه، در راستای منافع امنیتی مشترک، آنها اهمیت ویژه‌ای برای همکاری در حوزه دفاع قائل شده‌اند. برای انگلیس و کشورهای عضو اتحادیه اروپا که عضو ناتو هستند، ناتو همچنان سنگ‌بنای دفاع جمعی محسوب می‌شود. آنها گفتند: هدف ما این است که به تحقق اهداف توانمندسازی دفاعی خود، از جمله از طریق صنایع دفاعی، سریع‌تر، مقرون‌به‌صرفه‌تر و با افزایش هماهنگی دست یابیم، به شکلی که منافع متقابل را فراهم کرده و مشارکت اروپا در ناتو را تقویت کند.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش