
به گزارش ایرنا، وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی با انتشار دو بیانیه ای با عنوان «یافتههای جدید در مورد ایران طبق قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاحهای هستهای ایران» مدعی شد: امروز، معاون وزیر امور خارجه دو تصمیم جدید با پیامدهای تحریمی طبق بند ۱۲۴۵ قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاحهای هستهای ایران مصوب ۲۰۱۲ (IFCA) اتخاذ کرد.
تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «معاون وزیر امور خارجه، بخش ساخت و ساز ایران را به عنوان بخشی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) کنترل میشود و فقط به ایجاد وحشت و آشوب میپردازد، شناسایی کرد و ۱۰ ماده راهبردی دیگر را که ایران در ارتباط با برنامههای هستهای، نظامی یا موشکهای بالستیک خود استفاده میکند، شناسایی کرد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «با این تصمیمات، آمریکا اختیارات تحریمی گستردهتری برای جلوگیری از دستیابی ایران به مواد راهبردی برای بخش ساخت و ساز تحت کنترل سپاه پاسداران و برنامههای گسترش سلاحهای هستهای خود دارد.»
دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه دیگری نیز در این زمینه مدعی شد: طبق بخش ۱۲۴۵ قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاحهای هستهای ایران (IFCA) مصوب ۲۰۱۲، وزارت امور خارجه دو یافته با پیامدهای تحریمی را شناسایی کرده است.
وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: وزارت خارجه ایالات متحده با مشورت وزارت خزانهداری، تعیین کرده است که مواد زیر در ارتباط با برنامههای هستهای، نظامی یا موشکی ایران استفاده میشوند:
آلیاژ نیکل-کروم آستنیتی
شمشهای منیزیم
پرکلرات سدیم
EDM-11
EDM-14A
EDM-15
مس-تنگستن
ورقها و/یا لولههای آلومینیوم AA2024-T351
ISO-68
ISO-69
وزارت خارجه آمریکا سپس کشورها و شرکت ها و افراد را تهدید کرد و گفت: هر فردی که آگاهانه این مواد را به طور مستقیم یا غیرمستقیم به ایران یا از ایران (صرف نظر از کاربرد یا کاربر نهایی) بفروشد، تامین یا منتقل کند، اکنون مشمول تحریمهای اجباری خواهد بود.
وزارت خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد: علاوه بر این، وزارت امور خارجه، با مشورت وزارت خزانهداری، تشخیص داده است که بخش ساخت و ساز ایران به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل میشود.
این نهاد آمریکایی باز هم تهدید کرد: هر فردی که آگاهانه فلزات خام و نیمه ساخته، گرافیت، زغال سنگ و نرمافزار را برای اهداف صنعتی یکپارچه به ایران یا از ایران بفروشد، تامین یا منتقل کند، در صورتی که این مواد در ارتباط با بخش ساخت و ساز ایران استفاده شوند، مشمول تحریمهای اجباری خواهد بود.
وزارت خارجه آمریکا سپس با تکرار ادعاهای همیشگی واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: «ایالات متحده آمریکا به اعمال حداکثر فشار اقتصادی بر حکومت ایران برای پایان دادن به تهدید هستهای ایران، محدود کردن برنامه موشکهای بالستیک آن و توقف حمایت آن از گروههای تروریستی ادامه خواهد داد.»
***
وزیر خارجه آمریکا: در صورت توافق با تهران، تحریمهای تسلیحاتی و مرتبط با تروریسم باقی میمانند
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در نخستین حضور خود در کنگره پس از تایید شدن به این سمت، مدعی شد که حمایت جمهوری اسلامی از گروههای «تروریستی نیابتی» در منطقه موضوع مذاکرات جاری بین ایران و نماینده ویژه در امور خاورمیانه، استیو ویتکاف، نبوده است. به گفته روبیو، تمرکز این مذاکرات بر برنامه هستهای بهویژه ظرفیت غنیسازی بوده است. گزارشها حاکی از آن است که همین موضوع غنیسازی نیز در حال حاضر در مذاکرات بنبست ایجاد کرده است.
در عین حال، روبیو تاکید کرد: تحریمهای مربوط به تروریسم و گسترش تسلیحات همچنان برقرار خواهند ماند.
روبیو همچنین گفت: تا زمان رسیدن به توافق، تحریمها پابرجا خواهند ماند، و افزود که شرکای اروپایی بهصورت جداگانه در حال کار روی فعالسازی مکانیسم ماشه هستند که تحریمهای بینالمللی را بهطور خودکار بازمیگرداند.
وزیر خارجه آمریکا در این نشست تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران نباید اجازه هیچ سطحی غنیسازی را داشته باشد، زیرا همین مسیر در نهایت به غنیسازی در سطح تسلیحاتی منجر میشود.
او گفت: «حدود ۹۰ درصد مسیر غنیسازی، رسیدن به سطح ۳.۶۷ درصدی است که برای مصارف غیرنظامی کافی است. از آنجا به بعد، باقی مسیر فقط مسئله زمان است. آنها میگویند که غنیسازی برایشان مسئله غرور ملی است، اما از نظر ما، ایران میخواهد از غنیسازی بهعنوان ابزار بازدارنده استفاده کند و خود را یک قدرت آستانهای هستهای معرفی کند، و در نتیجه، غیرقابل لمس جلوه دهد.»
روبیو گفت دستیابی به توافق هستهای آسان نخواهد بود، اما ترجیح دولت بر این است. او بار دیگر تاکید کرد که ایران میتواند انرژی هستهای غیرنظامی داشته باشد، اما فقط در صورتی که مواد هستهای را از خارج وارد کند. او در این جلسه گفت که توافق موسوم به «۱۲۳» برای همکاری هستهای غیرنظامی با آمریکا یا توافقی مشابه، فقط زمانی امکانپذیر خواهد بود که ایران ظرفیت غنیسازی خود را برچیند.
- 17
- 1