پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۷ - ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۰۳۹
سیاست خارجی

سفیر کوبا در تهران:

کاستروها بخش جدایی‌ناپذیر تاریخ کوبا هستند

آلکسیس باندریچ وگا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سفیر کوبا در تهران معتقد است: ایران و کوبا روابط بسیار مناسبی دارند که باید این روابط گسترش پیدا کند و سفری هم که وزیر خارجه عربستان به کوبا داشته تاثیری در روابط دو کشور ندارد.

به گزارش ایسنا، آلکسیس باندریچ وگا همچنین با محکوم کردن اقدام آمریکا و متحدانش در حمله موشکی به خاک سوریه و غیر عادلانه و ضد حقوق بشر دانستن آن، در مورد سیاست‌های کوبا در صورت خروج آمریکا از برجام بر این نظر است که همیشه کشورش از برجام دفاع می‌کند زیرا نقش مهمی در استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی دارد.

 

وی درباره تازه‌ترین اتفاق رخ داده در کوبا و کناره‌گیری رائول کاسترو از قدرت و این‌که آینده کوبا بعد از کاستروها چگونه خواهد بود؟ گفت: کوبا هرگز بدون کاستروها نخواهد بود، کاستروها بخش جدایی ناپذیر از تاریخ، حال و آینده کوبا هستند. اقدامات و نظریات آن‌ها همواره در سرنوشت انقلاب کوبا و مردمش موثر بوده است.

 

کوبا هرگز بدون کاستروها نخواهد بود، کاستروها بخش جدایی تاپذیر از تاریخ، حال و آینده کوبا هستند

وی تصریح کرد: کوبا از این پس رئیس جمهور جدیدی را پیش روی خود خواهد دید و فیدل و رائول کاسترو نیز در صحنه این کشور حضور خواهند داشت. من هیچ شکی نسبت به ادامه برنامه‌های انقلاب و دفاعی در اصول مربوط به تمامیت، استقلال و عدالت اجتماعی ندارم.

 

سفیر کوبا در تهران همچنین بیان کرد: هیچ شبهه‌ای در مورد آینده تعهدات بین‌المللی ما در راستای مبارزه برای نیل به صلح و نظم بین‌المللی نیز وجود نخواهد داشت. پس از درگذشت فیدل فقید فرمانده ارشد، مردم کوبا بخصوص افراد جوان‌تر، بر شعار؛ من یک فیدل هستم اتفاق نظر داشتند و به معنی آن است تا زمانی که هر یک از ما در کوبا حضور خواهیم داشت، کاسترو، فیدل و انقلاب نیز وجود دارند.

 

 این مقام کوبایی همچنین درباره این‌که بعد از برجام سطح روابط اقتصادی و تجاری ایران و کوبا با توجه به این که هر دو کشور مورد تحریم هستند، تا چه اندازه رشد داشته است؟ گفت: روابط اقتصادی دو کشور در شرایط خوبی قرار دارد اما کافی نیست. هم ایران و هم کوبا به لحاظ سیاسی تمایل دارند تا مبادلات  اقتصادی دو کشور تقویت شود.

 

وی افزود: علاوه بر تحریم‌ها عوامل دیگری هم در روابط اقتصادی تاثیر گذار است. ایران و کوبا اقتصاد متفاوتی دارند؛ کوبا جزیره کوچکی است و اغلب صادراتش در زمینه‌های تولید دارو، توریسم و خدمات انجام می‌شود. اما ایران کشور بزرگی است که به لحاظ جغرافیایی در فاصله دورتری از کشور ما قرار دارد.

 

سفیر کوبا در تهران اظهار کرد: به نظر می رسد هر دو کشور می‌توانند در زمینه‌هایی مانند بهداشت، توریسم، ورزش، تحقیقات پزشکی، آموزش عالی و کشاورزی با یکدیگر همکاری داشته باشند. با توجه به این که هر دو کشور با تحریم‌هایی از سوی ایالات متحده رو به رو هستند شاید موقعیت خوبی باشد برای این که بتوانند به لحاظ تجاری و اقتصادی جایگاه خود را گسترش داده و با تحریم‌ها مبارزه کنند.

 

وی با اشاره به این که ایران یکی از قدرت‌های نانوتکنولوژی در جهان است، گفت: اخیرا نیز دبیر ستاد فناوری‌های نانو ایران طی سفری که به کوبا داشت آزمایشگاهی را اهداء و افتتاح کرد، لذا مساله نانوتکنولوژی از جمله موضوعاتی است که می توانیم به لحاظ اقتصادی در آن زمینه کارکنیم.

 

این دیپلمات کوبایی همچنین یادآور شد: کوبا ۶۰ سال است که با تحریم‌های اقتصادی مواجه است، آن هم در شرایطی که سعی شده مشکلاتی را با تحریم‌ها برای مردم کوبا به وجود آورند تا با ایجاد نارضایتی در مردم بتوانند به هدف خود یعنی تغییر رژیم دست یابند. البته در نظر داشته باشید کشور ما به ایالات متحده بسیار نزدیک است و او می‌تواند تسلط بیش‌تری داشته باشد.

 

باندریچ وگا تاکید کرد: یکی از نقاط قوت انقلاب ما این است که همچنان ایالات متحده نتوانسته تسلط لازم را داشته باشد. ما هیچ وقت قدرت نظامی مانند ایالات متحده نخواهیم داشت، از لحاظ اقتصادی هم به آن‌ها نمی‌رسیم اما توانسته‌ایم مقاومت کرده و از لحاظ سیاسی، اقتصادی، آموزش و همکاری مردم در دفاع از کشور سطح خود را ارتقاء دهیم.

 

این دیپلمات کوبایی در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرد: اطمینان دارم در مجمع بعدی سازمان ملل در رأی گیری‌ها هم از طرف ایران و هم از سوی کوبا همکاری‌ها ادامه خواهد داشت و ایران درباره تحریم های کوبا در سازمان ملل سخن خواهد گفت. بنابراین به طور کلی روابط بسیار مناسبی داریم که همچنان باید گسترش یابد.

 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو  درباره نتایج و دستاوردهای سفر روحانی رئیس جمهور کشورمان به کوبا که دو سال پیش انجام شد، گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف این سفر تقویت روابط دوجانبه دو کشور ایران و کوبا بود که بعد از انقلاب اسلامی شکل گرفته است.

 

باندریچ وگا با اشاره به شکل گیری دو انقلاب، اسلامی ایران و انقلاب سوسیالیستی اظهار کرد: هر دوی این انقلاب‌ها اهداف‌شان یکی بود برای این که استقلال کشورها حفظ شده و وابستگی نداشته باشند و عدالت و صلح در بخش بین‌الملل تقویت شود.

 

این مقام کوبایی همچنین بیان کرد: توجه به آزادی از دیگر اهداف مورد نظر کشورها است برای این‌که هر کشوری آزاد باشد، در مسائل داخلی آن‌ها دخالت نشود، منابع طبیعی مورد سرقت قرار نگیرد، از این لحاظ دو کشور ایران و کوبا از نظر مسائل داخلی و خارجی نقاط مشترک زیادی دارند.

 

سفیر کوبا در تهران با بیان این‌که در جریان سفر روحانی به کوبا طرفین بر تقویت و گسترش روابط تاکید کردند، خاطرنشان کرد: در این سفر یادداشت تفاهم‌هایی در زمینه‌های سلامت، تحقیقات، آموزش عالی، پزشکی و تکنولوژی دارویی به امضاء رسید. همچنین بر نقش جوانان در جامعه هم تاکید شد و روسای جمهور هم بر این نظر بودند که جوانان وارد جامعه شده و نقش پر رنگ‌تری داشته باشند.

 

این دیپلماتیک کوبایی در تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که در صورت خروج آمریکا از برجام، آیا سیاست‌های کوبا در قبال ایران تغییر خواهد کرد؟ گفت: ما همیشه از برجام دفاع کرده‌ایم زیرا معتقدیم برجام نقش مهمی در استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی دارد. در واقع مباحث اتمی یک موضوع است، این که ایران بتواند از خود دفاع کند موضوع دیگری است و نباید این‌ها را با هم مختلط کرد.

 

وی تاکید کرد: ما حمایت خود را از برجام اعلام می‌کنیم تا ادامه داشته و هیچ کشوری از آن خارج نشود. زیرا برجام یک قرارداد بین‌المللی میان چند کشور است و باید همه به آن متعهد باشند.

 

برجام یک قرارداد بین‌المللی میان چند کشور است و باید همه به آن متعهد باشند

سفیر کوبا در تهران همچنین  درباره سفر عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان به آمریکای لاتین و دیدار با رائول کاسترو این‌که آیا کوبا تمایل دارد ارتباطات خود را با عربستان تقویت کند؟ اظهار کرد: در این سفر و دیدار طرفین برای گسترش روابط به ویژه در زمینه سرمایه‌گذاری ابراز تمایل کردند. زیرا پیش از این عربستان سعودی در کوبا اقدام به سرمایه گذاری کرده و مبلغی  حدود ۲۶ میلیون دلار را قرض داده که مقرر شده در بازده زمانی طولانی مدت بازگردانده شود.

 

به گفته وی، موضوعات اقتصادی، صلح در خاورمیانه و روابط با سایر کشورهای عربی از دیگر موضوعات مورد بحث در جریان سفر وزیر خارجه عربستان به کوبا بود.

 

باندریچ وگا خاطرنشان کرد: کوبا کشور مستقلی است واز نظر سیاسی اصول اولیه‌ و کاملا شناخته شده‌ای دارد که هیچ وقت در مورد این اصول با هیچ کشوری مذاکره نمی کند.

 

وی با تاکید بر اینکه سفر وزیر  خارجه عربستان به کوبا تاثیری در روابط ایران و کوبا نخواهد داشت، گفت: مباحثی در مورد کشورهای عربی مطرح شد که آن هم مربوط به الان نیست  و یک رابطه تاریخی است.

 

سفر وزیر خارجه عربستان به کوبا تاثیری در روابط ایران و کوبا نخواهد داشت

سفیر کوبا در تهران در ارزیابی خود از حمله موشکی آمریکا و متحدانش به خاک سوریه نیز اظهار کرد: کوبا از اولین کشورهایی بود که طی بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کرد. به نظر ما حمله‌ای بر ضد حقوق بشر و غیر عادلانه بود. اهداف آن‌ها از این حمله به گفته خودشان تغییر رژیم سوریه بود. بنابراین سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه این حمله را انجام دادند بدون این‌که شورای امنیت آن را تایید کند حتی مجالس و کنگره‌های کشورهایشان هم آن را تایید نکردند.

 

وی همچنین درباره دخالت آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین به ویژه این‌که اخیرا بودجه‌ای را برای مداخله در کوبا تصویب کرده است؟ گفت: در حال حاضر در  روابط  آمریکای لاتین با دولت آمریکا نوعی عقب گرد وجود دارد. گرچه آمریکا تلاش می‌کند تا در هژمونی و مسائل داخلی دخالت کند حتی این امکان وجود دارد که مجددا به استفاده از  گزینه‌های نظامی روی آورد.

 

باندریچ وگا تصریح کرد: در واقع این سیاستی است که ایالات متحده همیشه علیه کشورهای آمریکای لاتین داشته و سعی کرده تا استقلال این کشورها را با دخالت از بین ببرد؛ البته تا خبرگزاری‌هایی که در اختیار دارند اخلاق را کنار گذاشته و فقط با اهداف سیاسی کار می‌کنند.

 

وی همچنین اظهار کرد: به طور کلی شرایط سختی در آمریکای لاتین شکل گرفته و با روی کار آمدن ترامپ هم بدتر شده است. اما کوبا هیچ وقت تهدیدات و فشارها را نمی پذیرد و از اصول اولیه خود حتی یک میلیمتر عقب نشینی نمی‌کند.

 

باندریچ وگا در پایان بیان کرد: روابط جدیدی که با بازگشایی سفارت‌ها میان کوبا و آمریکا شکل گرفته بود در حال حاضر به عقب  برمی‌گردد اما ‌آن‌ها نباید ایده سیاسی و طرز فکر ما را تغییر دهند زیرا ما هم چنین قصدی نداریم.

 

فاطمه خوش‌نیت

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش