شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴
۱۴:۳۴ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۵۲۳
سیاست خارجی

صالحی: در ادامه غنی‌سازی اورانیوم می‌توانیم به غنی‌سازی عناصر دیگر بپردازیم

گروسی: دسترسی آژانس به مکان دوم مورد ادعا در ایران اواخر این ماه میلادی/از توافق با ایران استقبال می‌کنم

رافائل گروسی مدیر کل آژانس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنان آغازینش در جلسه شورای حکام از همکاری اخیر میان آژانس و ایران استقبال کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی،  رافائل گروسی، مدیر کل آژانس امروز در سخنرانی اولیه‌اش در جلسه شورای حکام درباره فعالیت در زمینه برنامه هسته‌ای ایران گفت: گزارش من در زمینه راستی‌آزمایی و بازرسی در ایران تحت قطعنامه۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، فعالیت‌های ما در چند ماه اخیر در زمینه راستی‌آزمایی و بازرسی اجرای تعهدات هسته‌ای ایران طبق برجام ( توافق هسته‌ای) را شامل می‌شود. 

وی ادامه داد: آژانس به راستی آزمایی شکافت ناپذیری مواد هسته‌ای اعلام شده توسط ایران طبق معاهده پادمانی ادامه می دهد. ارزیابی ها درباره عدم وجود مواد هسته ای و فعالیت های اعلام نشده برای ایران ادامه دارند. 

مدیرکل آژانس خطاب به رئیس جلسه گفت: شما همچنین گزارش من درباره معاهده پادمانی ان. پی. تی با ایران را دریافت کرده اید که در تلاش است درباره سوال های مرتبط با درستی و کامل بودن اظهارات ایران تحت معاهده پادمانی و پروتکل الحاقی شفاف سازی کند. 

او ادامه داد: من ماه گذشته با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران و دیگر مقامات ارشد مذاکراتی در راستای ایجاد پیشرفتی واقعی در رسیدگی به سوال های باقی مانده آژانس و به ویژه در حل کردن مسئله دسترسی به دو محل در ایران داشتم. 

گروسی در این راستا بیان کرد: ما به توافقی بر سر حل کردن مسائل اجرایی پادمانی که از سوی آژانس مطرح شده بود رسیدیم. آژانس سپس در یکی از دو محل مشخص شده از سوی ما تحت پروتکل الحاقی به دسترسی تکمیلی دست یافت.  بازرسان ما از محیط نمونه‌برداری کرده اند که مورد بررسی قرار خواهد گرفت. دسترسی تکمیلی به محل دوم بعدا در طی ماه جاری انجام خواهد شد. 

وی همچنین با اشاره به بیانیه مشترک ایران و آژانس گفت: من از توافق میان آژانس و ایران که امیدوارم موجب تحکیم همکاری و افزایش اعتماد دو طرفه شود، استقبال می‌کنم. 

صالحی: در ادامه غنی‌سازی اورانیوم می‌توانیم به غنی‌سازی عناصر دیگر بپردازیم

مراسم آغاز احداث زیرساخت های فاز دوم پروژه تولید ایزوتوپ های پایدار به روش سانتریفیوژ گازی روز شنبه با حضور دکتر علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان در مجتمع هسته ای شهید علیمحمدی فردو برگزار شد.

به گزارش ایسنا، فاز اول این پروژه با عنوان امکان سنجی ایزوتوپ های پایدار با تلوریم و زنون با ماشین سانتریفیوژ IR1 و با همکاری روسیه پیشتر با موفقیت به اجرا در آمده بود.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه غنی سازی فقط غنی سازی اورانیوم نیست، گفت: در ادامه پروژه غنی سازی اورانیوم می توانیم به غنی سازی عناصر دیگر بپردازیم. تعدادی از عناصر جدول مندلیف حدود ۲۵۶ ایزوتوپ پایدار دارند. ایزوتوپ های پایدار کاربردهای وسیعی از جمله در صنعت، بهداشت، کشاورزی، میراث فرهنگی و باستان شناسی دارند.

وی با اشاره به همکاری پس از برجام سازمان انرژی اتمی ایران با روس ها در حوزه تولید ایزوتوپ های پایدار در سطح آزمایشگاهی، اظهار داشت: وارد عرصه جدیدی شده ایم و خوشبختانه قدم های بلندی برداشته ایم. در این راستا زیرساخت های اولیه تولید نرم افزارهای مورد نیاز نیز فراهم شده است. در حال حاضر از سانتریفیوژهای IR1 برای غنی سازی ایزوتوپ های پایدار مثل تلوریم و زنون به صورت پایلوت استفاده می کنیم و در نظر داریم این مسئله را به سطح صنعتی برسانیم. لذا امروز ساخت مجموعه ساختمانی با حدود ۷۰۰۰ متر مساحت که دارای آزمایشگاهی مجهز است را آغاز می کنیم. این آزمایشگاه تجهیزات بسیار پیشرفته ای خواهد داشت که بخشی از آن را تامین کرده ایم و بخشی را انشاءلله در آینده تامین خواهیم کرد.

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در مجموع ما علم غنی سازی ایزوتوپ های پایدار و فناوری مربوط به آن را بدست آورده ایم. نرم افزارهای بزرگی را مهندسین و متخصصین ما نوشته اند که یکی از آنها برای مثال ۳۰۰ هزار خط برنامه دارد. طراحی مربوط به چیدمان زنجیره های غنی سازی ایزوتوپ های پایدار را متخصصین ما انجام می‌دهند.

صالحی ابراز امیدواری کرد تا دو سال آینده این پروژه ارزشمند به بهره برداری برسد و افزود: برخی از ایزوتوپ های پایدار قیمتی حدود ۱۴۰ هزار دلار در هر گرم دارد. اگر این را با قیمت نفت که بشکه ای ۳۰ تا ۴۰ دلار است مقایسه کنیم پی به ارزش افزوده بسیار بالای این محصول می بریم. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در این مسیر قدم های بلندی برداشته است و در زمره معدود کشورهایی است که توانایی تولید ایزوتوپ های پایدار را  ایجاد کرده‌اند.

معاون رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جمله معروف شهید حاج قاسم سلیمانی با عنوان "ما ملت امام حسینیم"، گفت: امام حسین (ع) شهید شدند تا به زندگی معنا ببخشند و حرکت در آن ایجاد کنند نه اینکه ما مایوس و متوقف بشویم. پیام ایشان آزادی و آزادگی است و اینکه نباید غلام حلقه بگوش کسی باشیم. با این پیام جمهوری اسلامی ایران علیرغم تمامی محدودیت ها و مشکلاتی که برایش ایجاد کرده و می کنند، حرکتی رو به جلو دارد و به لطف الهی هرگز متوقف نمی شود. سیدالشهداء برای بیداری جهان اسلام و حرکت رو به تعالی امت اسلامی شهید شدند.

صالحی با اشاره به بخشی از آیه ۷ سوره مبارکه ابراهیم که می فرماید " لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ"، "اگر شکرگزاری کنید، (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود؛"، گفت: ملت ما بیدار شده است و کارهای بزرگی را انجام داده است. ما دشمن و کید او را می شناسیم. اگر کلی هزینه می شد که بگویند حکومت آمریکا مکار است و قابل اعتماد نیست، کسی باور نمی کرد. اما کشوری همچون جمهوری اسلامی ظهور کرد و با کسب بواطن قدرت توانسته شیوه حکمرانی این کشور را مفتضح کند. بطوریکه در شورای امنیت سازمان ملل برای بار سوم آمریکا تنها شده است. قدرت جمهوری اسلامی قدرت ناشی از خداباوری و برخاسته از توکل به خداوند است.

وی با اشاره به سفر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به کشورمان و کار بزرگی که سازمان انجام داد، گفت: شرایط غامض و مبهمی بود. الحمدلله به لطف خدا و تدبیر بزرگان نظام و در حالیکه دشمنان روی چالش پیش آمده  خیلی سرمایه گذاری کرده بودند کارها در مسیر صحیح قرار گرفت. ما می خواهیم در مسئله ای که حقمان است اراده خودمان را به جبارترین نظام جهان تحمیل کنیم و در مقابل او تمکین نکنیم. باید برای نسل های آینده مشخص شود نسل شما چه حماسه ای را بوجود آوردند.

صالحی در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از مجموعه صنعت هسته ای از مدیران و متخصصان تا پرسنل‌ خدماتی که در گمنامی کارهای بزرگی انجام می دهند، گفت: امیدواریم به گونه ای کارها را تحویل مدیران آینده بدهیم که پیش وجدان خودمان راضی باشیم. چون انسان به وجدان خودش نمی تواند دروغ بگوید. با اخلاص و خداپسندانه آنچه در توان داریم انجام می دهیم تا در آینده نیز عزیزانی که به این سازمان می آیند، با قوت و قدرت امور را پیش ببرند.

وی افزود: برخی پروژه ها در این دوره انشاءلله به نتیجه می رسند و برخی نیمه کاره می مانند. البته بخش عمده کارها انجام شده است. سازمان الحمدلله در حوزه های بهداشت و سلامت، رادیوداروها، رصد فناوری های جدید از جمله فناوری های کوانتومی، غنی سازی، ایزوتوپ های پایدار، اکتشاف و استخراج، نیروگاه های جدید و دیگر حوزه ها دستاوردهای ارزشمندی داشته و با قوت پیش می رود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: سازمان انرژی اتمی ایران یکی از نماد های اقتدار جمهوری اسلامی ایران است. هرچند فعالیتهای صلح‌آمیز آن همواره در چالش با جهان استکباری بوده اما همیشه خوش درخشیده است. این امر به برکت الطاف الهی، حمایت‌های مقام معظم رهبری، ملت شریف ایران و همت عزیزان ما در مجموعه سازمان انرژی اتمی ایران اتفاق افتاده

رافائل گروسی مدیر کل آژانس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

است.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش