جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۴۳ - ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۹۷۱
سیاست خارجی

افشای یک سند محرمانه آمریکا؛

ایران چگونه از نپال برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کرد؟

دور زدن تحریم‌های آمریکا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
گزارش‌های تحقیقاتی منتشر شده از نپال نشان می‌دهد که تعدادی از شرکت‌ها و بانک‌های نپالی در دور زدن تحریم‌های آمریکا، بخصوص تحریم‌هایی که درباره تجارت با ایران و چین وضع شده، مشارکت داشته‌اند.

به گزارش «پارسینه» به نقل از ایندپیندنت، «خبرگزاری آنی» گزارشی را منتشر کرده که بر اساس آن گفته می‌شود برخی از بانک‌ها و شرکت‌ها در نپال در انتقال پولی که احتمالا از خارج از این کشور آمده مشارکت داشته‌اند.

این تحقیق توسط مرکز روزنامه نگاری تحقیقی نپال (CIJ)، کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه نگاران تحقیقی (ICIJ) و رسانه دیجیتال BuzzFeed انجام گرفته‌است.

بر اساس یک سند بسیار محرمانه که از سوی «شبکه اجرای جرایم مالی» (نهاد دولتی که سیستم معاملات مالی در ایالات‌متحده را رصد می‌کند) تهیه شده، این گزارش تحقیقاتی «پرونده‌های FinCEN» نام گرفته‌است.

بر اساس این گزارش، در بازه زمانی دسامبر ۲۰۰۶ تا مارس ۲۰۱۷ تعداد ۹ بانک و ۱۰ شرکت، و هم‌چنین افراد مختلفی در نپال  وجوهی مشکوک را به نام تجارت مرزی ارسال و دریافت کرده‌اند.

این گزارش ۲۵ صفحه‌ای حاکی از آن است که ۱۰ شرکت و بانک نپالی به طور مستقیم در ارسال و دریافت پول مشارکت داشته‌اند: «این تحقیق نشان می‌دهد که برخی از نهاد‌های تجاری نپالی با قاچاق بین‌المللی طلا، عتیقه‌جات، قیر و تجهیزات مخابراتی در ارتباط هستند. بانک استاندارد چارتر، بانک پرایم کامرشیال، بانک کاتماندو، بانک نپال اینوستمنت، بانک اورست، بانک مگا، بانک هیمالیایی، بانک توسعه اپکس دولوپمنت کاسکی و بانک نپال بنگلادش در فهرست بانک‌هایی هستند که در انتقال پول مشکوک مشارکت دارند.»

بر اساس این گزارش، گفته می‌شود که مبلغی حدود ۲۹۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار در مدت ۱۱ سال از طریق این بانک‌ها و شرکت‌ها مبادله شده است.

در میان شرکت‌هایی که در این گزارش از آن‌ها نام برده شده، شرکت‌ّهای خصوصی برادران رائونیار و شرکت تاجران سوب‌ها شامبرید مستقر در منطقه پارسا در نپال معاملات مشکوکی را از طریق یک شرکت مستقر در دبی به نام «کایت اینترنشنال اف زد ئی» (Kite International FZE) انجام داده‌اند.  

تجارت اصلی آن‌ها واردات و صادرات فرآورده‌های نفتی از جمله قیر، روغن موتور وسایل نقلیه، روان کننده‌ها و روغن فرآوری لاستیک است.

در این گزارش آمده‌است: «از طریق این شرکت‌های مشکوک، خانواده رائونیار پول مشکوکی را به نام واردات و صادرات قیر و فرآورده‌های نفتی در نپال انتقال داده است. برادران رائونیار و شرکت تاجران سوب‌ها شامبرید چندین بار در بانک استاندارد چارترد کاتماندو، در بازه زمانی ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۰ تا ۴ سپتامبر ۲۰۱۴ ال‌سی باز کرده‌اند. در این دوره چهار ساله، این دو شرکت ۷۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار آمریکا به کشور‌های مختلف ارسال کرده‌اند.»

در ادامه این گزارش به اطلاعات حساسی درباره این شرکت‌ها اشاره شده‌است. شرکت رائونیار کالا‌هایی را از ایران که تحت تحریم ایالات متحده است وارد کرده. با این حال، اسناد جعلی ارایه شده که نشان می‌داده کالا‌ها از دبی وارد شده‌اند.

نارایانجی رائونیار، یکی از مدیران شرکت‌های خانوادگی رائونیار به رسانه‌های نپالی گفته که این شرکت‌ها ۵-۴ سال پیش بسته شده‌اند.

این گزارش تحقیقاتی همچنین افزوده‌است که شرکتی به‌نام «زد تی ئی» (ZTE) که یکی از شرکت‌های بزرگ تامین وسایل مخابراتی در نپال است، به مدت سه سال و چهار ماه، از ۴ نوامبر ۲۰۱۳ تا ۲۷ فوریه ۲۰۱۷ در این تجارت مشکوک فعالیت می‌کرده است. این شرکت تجهیزات مخابراتی را از ایالات‌متحده خریده و گفته می‌شود که به ایران فروخته است.  

این معامله مدتی پس از زلزله شدید رخ داده است. پس از زلزله، نپال باید برج مخابراتی «اِن سل» را بازسازی می‌کرد و نیازمند واردات تجهیزات مخابراتی بود.

«زد تی ئی» در این خصوص پاسخی به رسانه‌ها نداده است.

کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی همچنین اسناد دیگری را به دست آورده است که نشان می دهند بانک استاندارد چارتر بریتانیا صدها میلیون دلار تراکنش مالی برای شرکت‌هایی که قصد دور زدن تحریم‌های ایران را داشتند، انجام داده است.

در بخشی از این اسناد آمده است که طی یک دهه، استاندارد چارتر به جا‌به‌جایی بیش از ۲۵۰میلیارد دلار برای شرکت‌های نزدیک به ایران کمک کرده و بابت آن نیز صدها میلیون دلار کارمزد دریافت کرده است.

دویچه بانک آلمان نیز در میان متهمان قرار دارد. در این گزارش گفته شد که این بانک به مشتریان ایرانی خود در سراسر جهان توصیه کرده تا پیام‌های پرداخت خود را کدگذاری کنند تا قابل ردیابی نباشد. این ترفند در سال ۲۰۱۱ آشکار شد و مشخص شد که دویچه بانک طی سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۶، در انتقال بیش از ۱۱ میلیارد دلار برای ایران و سوریه دست داشته است. در پی افشای این ماجرا، دویچه بانک پذیرفت تا ۲۵۸میلیون دلار بپردازد و کارمندانی که در پروسه دور زدن تحریم‌ها دست داشتند را اخراج کند.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش