شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۵ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۸۹۵
دولت

سیاهه بلند دلخوری‌های ملت از رئیسی؛ ماموریت عجیب با قطار پیشرفت❗️

آمار غیر واقعی رئیسی,وضعیت اقتصادی ایران
رییس دولت در ماه‌های تازه‌سپری‌شده به بهانه اینکه نباید در برابر منتقدان داخلی و خارجی و به ویژه آمریکا و غرب از ناتوانی‌ها بگوییم برای خود یک ماموریت عجیب تعریف کرده و هر جا که حرف می‌زند از قطار پیشرفت می‌گوید، بدون اینکه کیفیت و کمیت این پیشرفت و معیارها را روشن کند.

هیچ دولت و ملتی در دنیا نبوده و نیستند که از همه رفتار و گفتار هم دلخوش باشند و بیشتر از دلخوشی از یکدیگر دلخورند. مناسبات و نگاه دولت سیدابراهیم رییسی و شهروندان ایران‌زمین نیز همین احساس را در نهاد ناپیدای خود به یکدیگر دارند و شمار دلخوری‌هایشان از دلخوشی‌هایشان بیشتر است.

حسن روحانی و اعضای دولت او بارها و بارها گفته‌اند این دولت به جای استراحت و به جای اینکه از دور همه کشور را اداره کند بسیار کار می‌کند و دولتمردان از خاور تا باختر ایران را می‌گردند و با شهروندان عادی حرف می‌زنند و دردهای آنها را می‌شنوند و در روزهایی هم که در پایتخت هستند ساعت‌های قابل اعتنایی را برای برطرف کردن تنگناها به ویژه حل و باز کردن مساله و گره‌های معیشتی مردم بحث و تبادل‌نظر می‌کنند.

رییس دولت در ماه‌های تازه‌سپری‌شده بارها گفته است گره‌های بزرگ با کمک و مشارکت مردم برطرف می‌شود که در بطن خودش شاید گلایه و دلخوری از شهروندان است که به دولت فکر نمی‌کنند و بیشتر به رفاه خود می‌اندیشند‌.

شماری از مدیران ارشد دولت نیز با بیان گرفتاری‌هایی که می‌گویند نتیجه فعالیت دولت حسن روحانی است یا اینکه کشورهای متخاصم آنها را پدیدار می‌کنند به شهروندان یادآوری می‌کنند باید بردبار باشند و نوعی دلخوری ضمنی از شهروندان را روشن می‌کنند.دولتمردان در روزهای ناآرام ایران در پاییز امسال مدام از شهروندان می‌خواستند به شایعه‌ها توجه و دخالت نکنند و از طرح شعارهای هنجارشکنانه خودداری کنند که این هم نمادی از دلخوری دولت از شهروندان بود و هست.

شهروندان ایرانی نیز دلخوری‌های پرشماری به ویژه از شخص سیدابراهیم رییسی و اعضای دولت دارند و رنج سترگشان این است که نمی‌توانند این دلخوری‌ها را شفاف و بدون لکنت‌زبان به اطلاع دولت برسانند. رنج بزرگ‌تر ایرانیان و دلخوری بی‌پایان آنها از دولت سیزدهم این است که حتی هنگامی که دردها را می‌شنوند و می‌بینند با بی‌تفاوتی از کنارش عبور می‌کنند‌، انگار‌نه‌انگار که شهروندان درد و دلخوری دارند.

رییس دولت در ماه‌های تازه‌سپری‌شده به بهانه اینکه نباید در برابر منتقدان داخلی و خارجی و به ویژه آمریکا و غرب از ناتوانی‌ها بگوییم برای خود یک ماموریت عجیب تعریف کرده و هر جا که حرف می‌زند از قطار پیشرفت می‌گوید، بدون اینکه کیفیت و کمیت این پیشرفت و معیارها را روشن کند. واقعیت این است که با برخی معیارهای شناخته‌شده که از سوی نهادهای بین‌المللی و نیز اندیشمندان برای سنجش مناسبات و باورهای شهروندان به دولت تعریف شده است و در همه کشورها به کار می‌رود، شهروندان ایرانی از کارنامه دولت در سال ۱۴۰۱ در ابعاد گوناگون دلخورند.

به‌طور مثال در شاخص میزان اعتماد به دولت و کارآمدی آن دلخوری‌ها از اندازه عرفی عبور کرده است. دولت به وعده‌های خود درباره مهار تورم عمل نکرد و نتوانست ارزش ریال ایران در برابر ارزهای معتبر را صیانت کند. دولت در داستان پرونده هسته‌ای کاری نکرد و تحریم‌هایی که از سوی بایدن نادیده گرفته شده بود درحال برگشتن است.

دولت جوری عمل کرد که قیمت مواد غذایی برای تهیدستان بیشتر از ۷۰درصد رشد را تجربه کرد و قدرت خرید آنها را کاهش داد. دولت یک گام برای نزدیک‌تر کردن حزب‌ها و گروه‌های سیاسی منتقد برنداشت و با گماردن کادرهای ضعیف برای بخش‌های اقتصادی‌ ناگزیر شد شماری از آنها را تغییر دهد و گفته می‌شود باز هم تغییراتی در راه است. دلخوری‌های ملت از دولت سیاهه بلندی است که در این نوشته نمی‌گنجد.

محمدصادق جنان‌صفت

آقای رئیسی! از کدام قطار پیشرفت حرف می‌زنید؟/ این آمارها را ببینید

به استناد گزارش شماره ۱۰۸ بانک مرکزی، شاخص‌های عمده اقتصادی دولت رئیسی در بهار ١٤٠١ در مقایسه با سه ماهه اول سال ١٤٠٠ در دولت دوازدهم به شرح زیر تغییر یافته است:

١- رشد اقتصادی؛ ٤/٤ واحد درصد کاهش (از ٦/٧ درصد به ٢/٣ درصد)

٢- پایه پولی؛ ١٤٠ همت افزایش (از ٥٠٠ همت به ٦٤٠ همت)

٣- نقدینگی؛ ٣٩٩ همت افزایش (از ٣٧٠٥ همت به ٥١٠٤ همت)

٤- بدهی دولت به سیستم بانکی؛ ٤٤/٦ همت افزایش (از ٥٨٦/٩ همت به ٦٣١/٥ همت)

٥- بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی؛ ٦٦/٩ همت افزایش (از ٦٤٧/٥ همت به ٧١٧/٦ همت)

٦- عدم تراز پرداخت‌های خارجی؛ ٧٠٠ میلیون دلار افزایش (از منفی ٩/٣ به منفی ١٠ میلیارد دلار)

با این شاخص‌ها امکان مقایسه عملکرد دولت سیزدهم نسبت به دولت دوازدهم در بهار ١٤٠١ نسبت به بهار ١٤٠٠ فراهم شده است.

گرچه ابراهیم رئیسی همچنان معتقد است که "ما می‌گوییم قطار پیشرفت در حال حرکت است." اما این گزارش نشان می‌دهد، شاخص‌های مذکور در دوره زمانی دولت سیزدهم (بهار ١٤٠١) در مقایسه با دولت دوازدهم عملکرد نامطلوبی داشته‌اند.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش