چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۳۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۰۹۰
بین الملل

جانشین‌های احتمالی «ترزا می» چه افرادی هستند؟

جانشین‌های احتمالی ترزا می,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
با اعلام کناره‌گیری "ترزا می" از قدرت، گمانه‌زنی‌ها درباره جانشین ‌های احتمالی او بالا گرفته و نام تعدادی از اعضاء حزب محافظه‌کار در رسانه های انگلیس مطرح‌ شده است.

«ترزا می» پس از سه سال سکانداری دولت و با توجه به اینکه نتوانست به وعده خود برای تحقق برگزیت عمل کند، سرانجام روز جمعه در واکنش به فشارهای فزاینده داخلی اعلام کرد دو هفته دیگر از مقام خود کناره‌گیری می‌کند.

 

او در این مدت تمام اعتبار خود را صرف ارائه طرح چگونگی خروج از اتحادیه اروپا کرد و قصد داشت تا آخرین شانس خود را ۱۷ خرداد با رای گیری مجدد درباره این طرح امتحان کند.

 

«می» به تازگی تغیراتی را در این طرح اعمال کرده بود و امید داشت تا با کسب رأی موافق پارلمان، به‌عنوان فردی خوش‌نام در تاریخ انگلیس ثبت شود تا کنون وی هرچه تلاش کرد اما موفق به اجرای برگزیت نشد

 

با اعلام کناره‌گیری «می»، رقابت‌های درون حزبی که از چند هفته گذشته در پشت پرده آغاز شده بود، شکل جدی‌تری به خود گرفته و از دو هفته دیگر رسماً آغاز خواهد شد.

 

افرادی که تاکنون برای جانشینی «می» صف کشیده و احتمال می رود در رقابت شرکت کنند، از این قرار است:

 

**بوریس جانسون – ۵۴ ساله

او یکی از طرفداران خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپاست که تابستان گذشته در اعتراض به طرح ترزا می درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا استعفا کرد. او به تازگی در کنفرانسی که از دورخیز او برای تصدی کرسی نخست‌وزیری حکایت دارد، از سیاست‌های اسبق حزب محافظه‌کار سخن گفت و از اینکه خواستار کاهش مالیات بر درآمد است.

 

جانسون از یک‌سوء نامزد دلخواه رئیس جمهوری آمریکاست، تا جایی که دونالد ترامپ سال گذشته در سفرش به لندن او را نخست وزیر بهتری نسبت به «می» خواند و ازسوی دیگر طرفدار توافق هسته‌ای ایران است.

 

او پیش از تصمیم سال گذشته آمریکا به خروج از برجام، در مقام وزیر خارجه انگلیس راهی واشنگتن شد و علاوه بر دیدار با برخی سیاستمداران آمریکایی و اعضاء کنگره در مصاحبه تلویزیونی با شبکه موردعلاقه ترامپ (فاکس نیوز) خواست تا از برجام خارج نشود.

 

این سیاستمدار انگلیسی هفته گذشته در نشستی در منچستر اعلام کرد: در انتخابات درون حزبی برای جانشینی «می» شرکت می‌کند. نظرسنجی‌ها حاکی است که او به عنوان گزینه محبوب حزب محافظه‌کار، از شانس بیشتری برای جانشینی «ترزا می» برخوردار است.

 

**استر مک وی – ۵۱ ساله

مک وی وزیر مستعفی کار و امور بازنشستگی، آبان ماه گذشته در اعتراض به طرح برگزیت «ترزا می» از مقام خود کناره‌گیری کرد. او در استعفانامه خود به «می» نوشته بود پیش‌نویس توافقنامه برگزیت با آرمان‌های رأی مردم انگلیس در همه‌پرسی خروج از اتحادیه اروپا مغایرت دارد.

 

وی افزود: اصلاً خوب نیست که به مردم وانمود شود این توافق به رأی آن‌ها احترام می‌گذارد درحالی‌که برای همگان محرز است که چنین نیست.

 

این سیاستمدار انگلیسی افزود: پیش‌نویس توافقنامه برگزیت که به زودی توسط کل کشور ارزیابی می‌شود به این معناست که ما ۳۹ میلیارد پوند در ازای هیچ، به اتحادیه اروپا می‌دهیم. ما از موضع عدم توافق بهتر از دست‌یابی به توافق بد است به موضعی رسیده‌ایم که هر توافقی بهتر از عدم توافق است.

 

شش ماه پس از این ماجرا، او در یک گفت و گوی رادیویی به تازگی گفته است: همواره گفته بودم اگر به‌اندازه کافی از سوی همکارانم مورد حمایت قرار گیرم حتماً در انتخابات درون‌حزبی شرکت می‌کنم. اینک که این حمایت را دارم، به سمت جلو حرکت خواهم کرد.

 

او هفته پیش، به صورت چراغ خاموش کارزار تبلیغاتی خود را برای جانشینی «می» آغاز کرد و شعار خود را به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا پیش از مهلت ۳۱ اکتبر (۹ آبان) اختصاص داده است.

 

«مک وی» معتقد است برای نخست وزیری بایستی فردی انتخاب شود که به برگزیت اعتقاد داشته باشد و پیش از پایان مهلت تعیین‌شده از سوی اتحادیه اروپا، کشور را خارج کند. او می‌گوید تنها از این طریق می‌توان از یکه تازی احزاب راست‌گرا همچون حزب جدید برگزیت جلوگیری کرد.

 

**مایکل گوو – ۵۱ ساله

او یکی از اعضاء فعال و پیشرو در کارزار طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ بود. گوو در دوره نخست وزیری دیوید کامرون وزیر دادگستری بود اما با روی کارآمدن «ترزا می» کنار گذاشته شد.

 

وی سال گذشته دوباره به کابینه دعوت و به وزارت محیط زیست منصوب شد. گوو برخلاف آنچه انتظار می رفت، تاکنون از طرح‌های دولت درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا حمایت کرده است.

 

این سیاستمدار انگلیسی در انتخابات درونی حزب محافظه کار در سال ۲۰۱۶ با جانسون ائتلاف کرد و درنتیجه جانسون از رقابت به نفع گوو کناره‌گیری کرد.

 

او تاکنون رسماً حضور خود در انتخابات را اعلام نکرده اما شاید بخواهد لطف جانسون را درازای دریافت سمتی در دولت جبران کند.

 

**جرمی هانت – ۵۲ ساله

او تیرماه گذشته جایگزین جانسون در وزارت امور خارجه شد. هانت قبل از آن شش وزیر بهداشت انگلیس بود که به دلیل اتخاذ سیاست‌های انقباضی او را به یکی از غیر محبوب‌ترین نامزدها برای جانشینی می تبدیل کرده است.

 

وی در همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ به ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا رأی داد و اینک بر لزوم اجماع برای عبور از بن‌بست برگزیت تأکید دارد

 

هانت از طرفداران برجام است اما فرق او با جانسون در این است که از ابتدا زبان تند و تیزی علیه ایران به کار برد و وعده داد تمامی اقدامات ممکن را برای ضمانت آزادی نازنین زاغری، شهروند ایرانی - انگلیسی که به اتهامات امنیتی در ایران بازداشت‌شده، انجام دهد.

 

او اسفند گذشته در اقدامی به اذعان خود غیرمعمول تصمیم گرفت تا به زاغری حمایت دیپلماتیک اعطا کند تا از این طریق به‌کل دنیا نشان دهد او بی‌گناه است.

 

هانت ساعاتی پس از اظهارات ترزا می درباره کناره‌گیری از قدرت، اعلام کرد که در انتخابات درون‌حزبی شرکت می‌کند.

 

**اندریا لیدسوم – ۵۶ ساله

او در انتخابات درونی حزب محافظه‌کار در سال ۲۰۱۶ به مرحله پایانی رقابت با «ترزا می «رسید. اما پس از آنکه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت به عنوان یک مادر بهتر از «ترزا می» می‌تواند کشور را اداره کند، از ادامه رقابت صرف‌نظر کرد.

 

لیدسوم تا روز چهارشنبه معاون پارلمانی «ترزا می» بود اما در اعتراض به طرح جدید دولت درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا استعفا داد. او مخالف برگزاری همه‌پرسی مجدد برگزیت و معتقد است طرح ترزا می، به نتیجه رأی مردم احترام نمی‌گذارد.

 

لیدسوم هنوز درباره تصمیم خود به شرکت در انتخابات درون‌حزبی اظهارنظر نکرده اما قبلاً گفته بود که به‌طورجدی بحث جانشینی ترزا می را مدنظر دارد.

 

**دومینیک راب – ۴۵ ساله

او هم آبان ماه گذشته در یک روز با استر مک وی، در اعتراض به طرح دولت درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا استعفا داد.

 

راب که تنها چهار ماه سکان وزارت برگزیت را پس از دیوید دیویس دست گرفته بود، در استعفانامه خود به «می» نوشت طرح او درباره آینده مرزی دو ایرلند، تمامیت ارضی انگلیس را تهدید می‌کند و با طرح پیشنهادی موسوم به «بک استاپ» به‌عنوان راه‌حلی برای جلوگیری از ایجاد مرز سخت میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند مخالف است.

 

او همچنین مدعی شد که نخست‌وزیر در مراحل پایانی تنظیم پیش‌نویس توافقنامه برگزیت او را دور زده و در جریان تغییرات نهایی قرار نداده است.

 

این سیاستمدار انگلیسی هم یکی به‌عنوان یکی از گزینه‌های بالقوه برای جانشینی ترزا می مطرح می‌باشد.

 

** ساجد جاوید – ۴۹ ساله

جاوید وزیر کشور انگلیس است که براساس شنیده‌ها، تصویر مارگارت تاچر نخست وزیر دهه ۸۰ انگلیس را روی دیوار اتاق خود نصب‌کرده است. او فرزند یک خانواده پاکستانی و نماد تنوع قومی کابینه ترزا می است.

 

وی در سال ۱۹۶۹ در یکی از شهرها لنکشایر در شمال انگلیس در یک خانواده مهاجر پاکستانی متولد شد. پدرش راننده اتوبوس بود که بعداً به شهر بریستول مهاجرت کرد و یک مغازه کوچک را راه انداخت. خانواده او در یک آپارتمان دوخوابه بالای مغازه زندگی می‌کردند.

 

جاوید در همه پرسی سال ۲۰۱۶ به ادامه عضویت در اتحادیه اروپا رأی داد اما در سخنانش از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا دفاع کرده است. این سیاستمدار انگلیسی در دوره نخست‌وزیری کامرون وزیر تجارت بین‌الملل بود و تا قبل تصدی وزارت کشور، وزارت جوامع دولت «می» را بر عهده داشت.

 

او هنوز درباره تصمیم خود به شرکت در انتخابات درون‌حزبی اظهارنظر نکرده است.

 

**پنی موردانت – ۴۶ ساله

"موردانت" اولین وزیر دفاع زن انگلیس است که ماه گذشته جایگزین گاوین ویلیامسون شد. او پیش از این وزیر توسعه بین‌الملل و عضو نیروی دریایی انگلیس بود.

 

وی طرفدار خروج انگلیس از اتحادیه اروپاست و انتظار می‌رفت که در اعتراض به طرح جدید دولت «می» درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا استعفا دهد.

 

این سیاستمدار انگلیسی هفته گذشته اولین نطق خود را به عنوان وزیر دفاع در مجلس ارائه داد. او درباره تنش‌ها در خلیج‌فارس و منطقه تصریح کرد که این کشور در گام نخست با کمک شرکا و متحدانش تلاش می‌کند تا تنش‌ها را کاهش دهد.

 

موردانت هنوز درباره تصمیم خود به شرکت در انتخابات درون‌حزبی اظهارنظر نکرده است.

 

**امبر راد – ۵۵ ساله

وزیر کار و امور بازنشستگی انگلیس که سال گذشته جانشین استر مک وی شد. او به دلیل رسوایی که در وزارت کشور بر سر مناقشه مهاجران نسل ویندراش به بار آورد مجبور شد تا از این سمت استعفا دهد.

 

او در سال ۲۰۱۶ به ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا رأی داد اما گزارش‌ها حاکی است که در حوزه انتخابیه خود هم طرفداران زیادی ندارد.

 

رسانه‌های انگلیسی هنوز آماری درباره میزان محبوبیت نامزدهای احتمالی برای جانشینی «می» منتشر نکرده‌اند. اما نشریه تایمز به‌تازگی گزارش داد که جانسون در حال حاضر محبوب‌ترین نامزد حزب محافظه‌کار است، طوری که او با ۳۹ درصد نسبت به چهره‌هایی همچون دومینیک راب و مایکل گوو جلوتر است.

 

 

irna.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش