جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۲۰۶۸
خاورمیانه

انگليس پايگاه نظامی جديدی را در منطقه افتتاح كرد؛

بازگشت سايه استعمار برسرخليج فارس!

پايگاه نظامی جدیدانگلیس درمنطقه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

حال خاورميانه مانند هميشه ناخوش بوده و هست؛ پرونده سوريه باز، عراق بي‌برنامه، عربستان در حال رجزخواني، يمن زيرتوپ و موشك، فلسطين جوي خون، افغانستان آشفته و... است. حال در ميان موجي از درگيري‌ها، عامل بسياري از مصائب اين منطقه يعني انگليس پايگاهي نظامي براي خود برپا كرد! به گزارش رسانه‌هاي مختلف، انگلیس حضور نظامی خود در منطقه حوزه خلیج فارس را با افتتاح پایگاه نظامی دائم خود در خاورمیانه از بیش از چهل سال قبل تقویت کرده است. این پایگاه در بندر سلمان در منامه، پایتخت بحرین تاسیس شده است.

 

ماجراي يك پايگاه كهنه

روسیا الیوم در همين زمينه نوشته است، در مراسم آغاز به کار این پایگاه نظامی دریایی انگلیس که نام آن HMS Juffair است، برخی از مقامات انگلیسی و بحرینی از جمله کریس دیوریل، فرمانده فرماندهی نیروهای مشترک انگلیس و استیو دایتون، فرمانده نیروهای دریایی انگلیس و سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین و خلیفه بن احمد الخلیفه، فرمانده کل نیروی دفاعی بحرین حضور داشتند.

 

وزارت دفاع انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این پایگاه در منامه پایگاه استراتژیک اصلی در شرق کانال سوئز برای انگلیس و همپیمانان و شرکای آن خواهد بود و مرکز عملیات دریایی انگلیس در منطقه خلیج فارس و دریای سرخ و اقیانوس هند می‌شود. این پایگاه که قابلیت پذیرش حدود ۵۵۰ تن را دارد، میزبان بیش از ۳۰۰ تن از نیروهای دریایی انگلیس و کارمندان فنی خواهد بود. گفتني است انگلیس پایگاه دریایی HMS Juffair را برای نخستین بار در بحرین در

 

سال ۱۹۳۵ افتتاح کرده بود، اما پس از اینکه بحرین استقلال خود را از امپراتوری انگلیس در سال ۱۹۷۱ اعلام کرد، ایالات متحده آمریکا این پایگاه را تحت کنترل خود درآورد. در سال ۲۰۱۴ لندن تصمیم گرفت تا این پایگاه را دوباره بازگشایی کند.بايد اشاره شود بحرین در حال حاضر پایگاه استقرار اصلی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکاست.

 

احساس خطر

اولين واكنش ايران به اين اقدام انگليسي از جانب ولی‌ا... نانواکناری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس صورت گرفت. اين نماينده مجلس معتقد است حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس هیچ توجیهی جز غرض ورزی ندارد. نانواکناری كه در كميسيون امنيت ملي و سياست‌خارجي مجلس عضو است، ضمن محکوم کردن افتتاح نخستین پایگاه نظامی انگلیس در بحرین و در حاشیه خلیج فارس، گفت: ورود کشورهای بیگانه به داخل خاک کشورهای منطقه یک اقدام خصمانه و منفعت‌طلبانه است.

 

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: حضور نظامی انگلیس در یمن هیچ توجیهی جز غرض ورزی ندارد. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران حضور نظامی انگلیس در بحرین را تهدیدی برای همسایگان می داند، بنابراين کشورهای همسایه باید به موضوع تمامیت ارضی توجه بیشتری داشته باشند. نانواکناری ادامه داد: جمهوری اسلامی در این خصوص ساکت نخواهد بود و بي‌شك دیپلماسی قوی در این زمینه ایجاد می کنیم و این اقدام را به طرف بحرینی گوشزد خواهیم کرد تا این اقدام را منتفی کنند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه کشورهای منطقه در پذیرش سایر کشورها باید هوشیاری به خرج دهند، خاطرنشان کرد: بي‌شك حضور انگلیس در خلیج فارس تنش هایی را ایجاد خواهد کرد اما حوزه نظامی جمهوری اسلامی ایران آنقدر قوی است که اجازه دستیازی به آن‌ها نمی دهد.

 

پشتيباني سياه

به نظر اين اقدامات درراستاي آرايش جديدي محسوب مي‌شود كه عربستان در منطقه ايجاد كرده است و تلاش مي‌كند از اين روش مقابل اقتدار ايران بايستد و طرفداران جمهوري اسلامي را در منطقه سركوب كند. به خاطر داريم سال ۹۵ هم‌زمان با سفر ترزا مي، نخست‌وزير انگليس به بحرين، الشرق ‌الاوسط به نقل از یک منبع نزدیک به محافل تصمیم‌گیرنده انگلیس گزارش داد که دولت بحرین از «ترزا می» خواست تا بحرین را به فناوری رصد آنلاین با استفاده از ماهواره و در چارچوب برنامه FBLOS برای اهداف نظامی، تجهیز کنند تا مخالفان را راحت‌تر سركوب كند.

 

بنابراین گزارش، در صورت مجهز شدن دولت بحرین به این فناوری، این کشور قادر خواهد بود تمامی تحرکات در خاک بحرین را با فناوری HD با دقت بالا که دستگاه اطلاعاتی انگلیس (ام ای ۶) از آن در عملیات‌های رصد و کنترل استفاده می‌کند، رصد كند. اطلاعات نظامی برخی کارشناسان نشان می‌دهد که سیستم‌های رصد و کنترل با وجود دارا بودن دقت و فناوری پیشرفته اما به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در زمان غروب خورشید قادر به رصد منطقه هدف نیستند. درخواست آن زمان بحرین از دولت انگلیس در حالی بود که این کشور به دنبال اعدام سه جوان و نزدیک شدن به محاکمه شیخ عیسی قاسم، رهبر معنوی انقلاب بحرین، شاهد اعتراضات مردمی و درگیری مردم با نیروهای امنیتی بحرین بود.

 

در مسير مهار ايران!

البته در همان بازه زماني رسانه‌ها نوشتند كه نخست‌وزیر بریتانیا برای نخستین بار پس از انتخابش به عنوان این سمت راهی خاورمیانه می‌شود تا با رهبران کشورهای عربی این منطقه دیدار و گفت‌و‌گو کند. بلومبرگ، نوشته بود كه ترزامي در این سفر به بحرین خواهد رفت و قرار است رهبران بریتانیا و بحرین درباره تقویت همکاری امنیتی و روابط تجاری ميان دو كشور گفت‌و‌گو کنند.دفتر ترزا می اعلام کرده بودکه در جریان دیدارهای دوجانبه با رهبران عرب منطقه خاورمیانه، او قرار بود مناسبات با ایران و همچنین وضعیت سوریه و یمن را مورد مذاکره قرار دهد.

 

ترزا می در آن دوران برای شرکت در سی و هفتمین نشست کشورهای شورای همکاری خلیج فارس_ عربستان سعودی، قطر، بحرین، امارت متحده عربی، عمان و کویت - سه‌شنبه وارد منامه، پایتخت بحرین شد و در آن مراسم ادعا كرد که امنیت این کشورها، امنیت انگلیس است. وي گفته بود كه تمایل دارم به شما تاکید کنم که ما خطر ایران بر منطقه (خلیج فارس) و خاورمیانه را بزرگ می بینیم. او گفت: انگلیس به شراکت راهبردی خود با کشورهای منطقه (خلیج فارس) پایبند است و دوشادوش این کشورها به مقابله با خطری می پردازد که آن‌ها را تهدید می کند. باید مانع اقدامات منفی ایران در سوریه، عراق، یمن و دیگر کشورهای منطقه شد تا در این منطقه امنیت و ثبات محقق شود.

 

رشد پايگاه‌هاي نظامي

چند هفته قبل از اظهارات نخست‌وزيرانگليس در آذر ۹۵، پایگاه دریایی انگلیس در بحرین با حضور پرنس چارلز افتتاح شد. این پایگاه نظامی دریایی در حالی افتتاح شد که فشارها و انتقادها از دولت انگلیس به دلیل همکاری با دولت بحرین در سرکوب مردم این کشور ادامه داشت. سازمان عفو بین الملل نيز در آن زمان در گزارشی از حمایت دولت انگلیس از دولت بحرین با وجود اقدامات سرکوبگرانه آل‌خلیفه علیه مردم بحرین انتقاد کرده بود. پایگاه مرآت البحرین درباره این پایگاه نوشته بود كه دولت بحرین ۳۰میلیون پوند، یعنی ۷۵ درصد مبلغ احداث پایگاه انگلیسی را پرداخته است،

 

در حالی که انگلیس تنها ۷.۵ میلیون پوند برای این کار هزینه کرده است. قرار است پایگاه جدید میزبان ارتش و نیروی دریایی انگلیس باشد. نیروی هوایی سلطنتی انگلیس نیز بیش از ۹۰ سال است که از پایگاه‌های هوایی در بحرین استفاده می‌کند اما تاکنون پایگاه دریایی نداشته است. از حدود هفت سال پیش که اعتراضات علیه آل‌خلیفه در بحرین آغاز شده، انگلیس ۵۵ میلیون دلار سلاح در اختیار این رژیم قرار داده است. انگلیس و بحرین در ۶ دسامبر سال ۲۰۱۴ (۱۵ آذر ۱۳۹۳) توافقنامه تقویت و گسترش حضور نیروی دریایی انگلیس در منطقه خلیج فارس را امضا کردند. این طرح در دسامبر ۲۰۱۴ (آبان ۱۳۹۴) توسط هاموند علنی شد. فعالان حقوق بشر بر این باورند که این طرح «پاداش» سکوت لندن در مورد نقض حقوق بشر در بحرین است.

 

سايه استعمار

ادعاهاي كشورهاي حاشيه خليج‌فارس عليه ايران و همپيماني قدرت‌هاي جهاني با اين رژيم‌هاي سلطتني بي‌شك حواشي اي را براي جمهوري اسلامي ايجاد مي‌كند. مسائلي كه مي‌تواند اوضاع را بيش از پيش در منطقه آشفته كند و ناآرامي‌هاي بيشتري را در خليج‌فارس به وجود آورد. سياست‌هاي انگليسي كه سال‌هاست بر سر منطقه سايه‌افكنده‌است در اين بازه نيز ادامه دارد و بايد منتظر ماند و ديد كه مسئولان نظام و به ويژه دستگاه ديپلماسي چه برنامه مشخص و كاربردي براي ايستادن در برابر شيطنت‌هاي استعماري دارند.

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش