جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۴ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۳۷۴
مجلس

قالیباف: مقابل هرکس که در رفع مشکلات مردم کارشکنی کند می‌ایستم/ سپاه خوزستان:‌‌ تنش‌های آبی منطقه را به حداقل خواهیم رساند‌

رفع مشکلات خوزستان, تنش آبی روستاهای خوزستان
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد صریح از کارشکنی در تحقق اعتبار هزار میلیارد تومانی مربوط به رفع مشکلات خوزستان به‌خصوص تنش آبی روستاهای این استان گفت: مقابل هرکس که در رفع مشکلات مردم کارشکنی کند می‌ایستم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مجمع نمایندگان استان خوزستان که از ساعت ۵:۱۵ دقیقه صبح امروز (سه‌شنبه ۵ مردادماه) آغاز شد، با بیان اینکه با توجه به مردم وفادار این استان، من به‌اندازه کافی و فارغ از درخواست‌های مردمی و مطالبات این روزهای نمایندگان، انگیزه لازم برای پیگیری مسائل استان خوزستان را دارم، گفت: مخصوصاً این امور وقتی ثمربخش خواهد بود که هم‌افزایی کافی در دستگاه‌های مختلف برای انجام یک کار وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: مشکل اصلی و درد اساسی امروز ما در کشور سرکش بودن نظام اداری و اجرایی کشور است و ظاهراً کسی مسئول مسائل و مشکلات به‌وجودآمده نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسائل اخیر استان خوزستان با تأکید براین که نباید نمایندگان را از جلسات کارشناسی مربوط به حل معضلات استان خوزستان حذف کرد، خاطرنشان کرد: قطعاً نمایندگان مجلس از هر کس دیگری در انتقال پیام مردم محق‌تر هستند و نماینده می‌تواند حرف مردم را از مسئولان به‌صورت منسجم پیگیری کند.

روز گذشته جلسه‌ای در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس برگزار شد، در آن جلسه به این نکته اشاره کردم که در موضوع رفع تنش آبی ۷۴۰ روستای خوزستان دو مجموعه در انجام وظایف خود کوتاهی کردند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به تعیین اعتبار هزار میلیارد تومانی برای حل بخشی از مشکلات تنش آبی خوزستان که در جریان نظارت میدانی سال گذشته از این استان نهایی شد، تأکید کرد: حداقل در بحث تخصیص این هزار میلیارد تومان که سازمان برنامه باید به این مناطق اختصاص می‌داد، سازمان برنامه و وزارت نفت کوتاهی کردند، در حالی که این مسئله با پیگیری به‌راحتی قابل حل‌وفصل بود.

وی با اشاره به موانع جدی که در نتیجه سیستم بروکراسی اداری مقابل تأمین این اعتبار ایجاد شد گفت: از شهریور سال گذشته می‌دانستیم که ۷۴۰ روستای خوزستان دچار تنش و بحران آب هستند اما با برنامه‌ریزی و تصمیمات درست می‌توانستیم تا تابستان امسال با کمترین هزینه، بسیاری از این مشکلات را برطرف کنیم، ولی امروز با هزینه‌ای دوچندان باید این بحران را حل کنیم.

قالیباف با تصریح به این‌که "در این سیستم بروکراسی ضرورت دارد که ما با پیگیری‌های منسجم بر این بروکراسی بی‌دروپیکر غلبه کنیم" گفت: متأسفانه شاهدیم در همین رابطه یکی از مدیران سازمان برنامه بیش از ۴۰ روز است که نامه مربوط به اعتبار هزار میلیارد تومانی را به جریان نینداخته است در حالی که در پیگیری‌های ما حتی صورت وضعیت برای صنایع نفتی نیز تعیین شده است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به وجود صنایع متعدد فعال استان خوزستان عنوان کرد: باید مشخص شود سهم این صنایع نسبت به برداشت آنها از آب خوزستان چیست، آیا این صنایع نمی‌خواهند آب استان خوزستان را با این درآمدهای هنگفت مدیریت کنند؟

وی با اشاره به افزایش  بودجه استانی و ملی استان خوزستان در قانون بودجه ۱۴۰۰ اضافه کرد: برای تحقق این بودجه قطعاً نیاز به پیگیری است و نمایندگان مجمع استان باید این مهم را انجام دهند.

وی همچنین با اشاره به پیگیری‌هایی که در حوزه زمین‌های وقفی استان خوزستان انجام شده است گفت: در بسیاری از موضوعات از جمله مشکلات اوقافی مطرح‌شده در نشست امروز با پیگیری و بدون نیاز به بودجه، می‌توان مسائل را حل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تدوین نظام مسائل استان‌های مختلف در مجلس عنوان کرد: با تلاش‌ها و وقتی که گذاشته شد، در زمان حاضر نظام مسائل ۱۶ استان به‌تفکیک تدوین شده و راهکارهای کوتاه و بلند مدت برای حل مسائل استان‌ها در مرکز پژوهش‌ها و قرارگاه محرومیت‌زدایی مجلس استخراج شده است.

وی تصریح کرد: مهم نیست که من چه مسئولیتی دارم، بنده حاضرم برای حل مشکلات مردم کفش هر کسی را واکس بزنم تا مسئله‌ای از مسائل مردم حل شود خداوند به این کارها برکت می‌دهد، البته اگر فردی بخواهد در برابر حل مشکلات مردم کارشکنی کند، مقابل او می‌ایستم.

رئیس قوه مقننه کشورمان ضمن تأکید بر پرداخت حقابه به استان خوزستان یادآور شد: حقابه‌های مربوط به پروژه‌های انتقال آب ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان باید با پیگیری نمایندگان دنبال شود و اعتبارات آن به حوزه آب خوزستان اختصاص پیدا کند.

قالیباف با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: موضوعات ریشه‌ای و اساسی استان باید در برنامه هفتم دیده شود، اگر رقم ۳ میلیارد دلاری برای خوزستان دنبال می‌شود باید مشخص شود که این ارقام به‌تفکیک از چه منابعی می‌خواهد تأمین و در چه محلی هزینه شود، حتی اگر لازم است می‌توانیم در مجلس برای این ارقام مصوبه داشته باشیم.

وی راجع به اقدامات صورت‌گرفته در شهر اهواز عنوان کرد: اقدامات صورت‌گرفته در شهر یا استان نباید به‌صورت جزیره‌ای پیش برود. اگر پولی به استان و شهر اهواز تزریق می‌شود، این اعتبارات باید به‌صورت سیستمی هزینه شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تشکیل ستاد راهبری را با محوریت مجمع نمایندگان استان خوزستان در این استان ضروری برشمرد و گفت: بنده نیز به‌سهم خود این موضوع را پیگیری خواهم کرد، خوشبختانه امروز استان خوزستان یک نماینده در هیئت رئیسه و یک رئیس کمیسیون دارد و می‌تواند مسائل مربوط به استان را از طریق مجلس پیش ببرد.

قالیباف با ابراز اینکه درد استان خوزستان از کمبود ظرفیت‌ها و نبود منابع مالی نیست، اضافه کرد: جنس محرومیت استان خوزستان با برخی دیگر از مناطق قابل قیاس نیست، چرا که بین مردم خوزستان بیش از محرومیت، احساس تبعیض وجود دارد.

وی درباره حضور خود در شهر خرمشهر در زمان جنگ عنوان کرد: سال ۵۸ در یکی از مناطق خرمشهر یک عکس یادگاری گرفتم  پس از سال‌ها در دوره‌ای که در شهرداری تهران مسئولیت داشتم، به خرمشهر رفته بودم و در همان نقطه مجدداً عکس گرفتم و وقتی به این دو عکس نگاه می‌کنم، به‌عنوان یک انقلابی در مقابل سوءمدیریت‌ها و کم‌کاری‌هایی که در این مناطق شده است هیچ پاسخی برای مردم خوزستان ندارم.

نماینده تهران در مجلس تأکید کرد: البته با پیگیری‌های منسجم می‌توانیم بسیاری از مسائل استان را حل‌وفصل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل دولت جدید و تدوین برنامه هفتم، وجود ستاد راهبردی استان خوزستان را ضروری دانست و یادآور شد: یکی از مسائل مهمی که در استان باید پیگیری شود، این است که چرا با وجود حجم قابل توجه اختصاص اعتبارات برای استان خوزستان، اما خروجی کافی در استان دیده نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این مسئله از طریق دیوان محاسبات نیز به‌طور ویژه پیگیری خواهد شد تا مشخص شود اعتبارات به‌چه‌نحو هزینه شده است.

قالیباف یادآور شد: به‌صورت سیستمی نیز موضوعات مربوط به نظارت میدانی در استان خوزستان از طریق معاونت نظارت پیگیری خواهد شد تا این مسائل نیز به سرانجام برسد.

‌فرمانده سپاه ‌استان خوزستان:‌‌ تنش‌های آبی منطقه را به حداقل خواهیم رساند‌/ تانکرهای آب ‌سریعاً به روستاها اعزام شد‌

‌فرمانده سپاه ولی‌عصر(عج) خوزستان در تشریح اقدامات صورت‌گرفته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان گفت: محل‌هایی را که کم‌آب یا بی‌آب بود شناسایی و تانکرهای آب را سریعاً به روستاها اعزام کردیم.

رفع مشکلات خوزستان, تنش آبی روستاهای خوزستان

به گزارش تسنیم، بسیاری از معضلات و مشکلات استان خوزستان، نشئت‌گرفته از مدیریت ناکارآمد و نبود عزم و اراده بر حل مسائل استان است که بارها توسط نمایندگان و مردم استان مورد انتقاد بوده است، اما در این بین، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از ظرفیت بسیج و نیروهای جهادی برخوردار است، در حل مسائل استان خوزستان در خط مقدم بوده  است‌که سیل سال ۹۸ و تنش آبی فعلی نمود واضح و عینی این مسئله بوده است.

چندی پس از شدت گرفتن تنش آبی در استان که باعث تلف شدن آبزیان و دام مردم شده بود و بی‌تفاوتی و یا سهل‌انگاری مدیران دولتی مورد انتقاد همگان قرار گرفت، باز سپاه خوزستان منتظر دستور یا کسب اجازه یا تأمین اعتبار نشد و خود با امکانات و تجهیزات خودش وارد عمل شد.

۱۹ تیرماه بود که فرمانده سپاه خوزستان با اعلام آبرسانی با تانکر به دام مردم روستایی و همچنین اجرای طرح آبرسانی به مردم روستای جفیر ۱ و ۲ از ورود جدی و تخصصی سپاه به موضوع تنش آبی خبر داده بود که نشان از عزم و اراده جدی در نیروهای جهادی در حل مسئله است.

‌فرمانده سپاه ولی‌عصر(عج) خوزستان در تشریح اقدامات صورت‌گرفته سپاه در خوزستان اظهار داشت:‌ محل‌هایی را که کم‌آب یا بی‌آب بود شناسایی و تانکرهای آب را سریعاً به روستاها اعزام کردیم.

سردار شاهوارپور با بیان اینکه "۹۱ کیلومتر لوله برای ۸۷ روستا که بخشی در دشت‌آزادگان و بخشی در دیگر مناطقی مانند شادگان و ایذه هستند، تهیه کردیم که در حال احداث است"، افزود: همزمان با استفاده از تانکرها و لوله‌هایی که در حال تکمیل هستند تنش‌های آبی را به حداقل خواهیم رساند.

وی با ابراز اینکه آبرسانی در شهر‌ستان‌های سوسنگرد، حمیدیه، هویزه، شادگان، خرمشهر، آبادان و ۷۰ درصد آب اهواز با کمک طرح آبرسانی غدیر تأمین می‌شود، تصریح کرد: طرح آب‌رسانی روستاهای جفیر ۱ و ۲ به‌طول ۹ کیلومتر و با اعتبار ۳ میلیارد تومان، ۱۹ تیر اعلام شد و ۲۴ تیر به اجرا در آمد که تماماً به‌دست نیروهای بسیج سازندگی سپاه خوزستان اجرایی شده است.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش