شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۲۷ - ۱۰ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۸۵۱
مجلس

آغاز جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس‌ جمهور/ قالیباف: امیدواریم با مذاکره عزتمندانه و توافق خوب، تحریم ها برداشته شود

جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس‌ جمهور,نشست مجلس و دولت
نشست مشترک مجلس و دولت با حضور روسای دو قوه، نمایندگان و جمعی از وزرا از دقایقی قبل در محل صحن مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

از ساعت ۷ صبح امروز و به مناسبت ۱۰ آذرماه و روز مجلس، جلسه مشترک مجلس و دولت در صحن بهارستان و به صورت غیرعلنی، با حضور رئیس‌جمهور و اعضای هیأت وزیران آغاز شده است.

حاجی‌دلیگانی، عضو هیات رییسه مجلس گفت: محور گفتگوهای نشست مشترک مجلس و دولت، موضوع لایحه بودجه ۱۴۰۱ و مسائل اقتصادی کشور است.

رئیسی: دولت می‌خواهد بودجه ۱۴۰۱ کسری و تورم نداشته باشد

رئیس جمهور گفت: بودجه ۱۴۰۱ اولین سند مالی مهمی است که در این دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود. دولت می‌خواهد این بودجه کسری و تورم نداشته و دارای رشد اقتصادی باشد.‌

سید ابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه در نشست مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی گفت: مشورت با دوستان مجلس و صاحب‌نظران را برای خود یک سرمایه تلقی می‌کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به تقدم لایحه بر طرح در بیانات رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: گاهی دغدغه نمایندگان به صورت طرح ارائه می‌شود؛ این حق نمایندگان است اما اگر طرح‌ها با نظر کارشناسان و دولتمردان باشد با غنای بیشتری تبدیل به قانون خواهد شد.

رئیسی ضمن تاکید بر مشخص شدن وضعیت احکام برنامه ششم توسعه گفت: بودجه ۱۴۰۱ اولین سندی است که قرار است به مجلس ارائه شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تدوین لایحه بودجه از نظرات نمایندگان مجلس استفاده کرده و استفاده خواهد کرد. دولت می‌خواهد بودجه ۱۴۰۱ کسری و تورم نداشته و دارای رشد اقتصادی باشد.‌

رئیس مجلس: امیدواریم با مذاکره عزتمندانه و همراه با توافقی خوب، تحریم‌ها برداشته شود

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس که با حضور رئیس جمهور و اعضای هیات دولت برگزار شد، ضمن خیر مقدم به رئیس جمهور و اعضای کابینه و همچنین با اشاره به روز بزرگداشت مجلس و سالروز شهادت عالم مجاهد شهید مدرس، گفت: آقای رئیس جمهور به عنوان یک نماینده و خادم نمایندگان، گواهی می دهم که شاهد بودم شما در این ۱۰۰ روز تلاش مجاهدانه داشتید، شما و همکارانتان حتی پنجشنبه و جمعه ها هم مشغول کار هستید. از سوی دیگر سفرهای استانی که انجام شد امر بسیار حائز اهمیتی بود. همه به این موضوع رسیده ایم که نفس سفر استانی و میان مردم بودن نعمت بزرگی است تا مسئولیت ما را از مردم غافل نکند و دغدغه مردم میان ما باقی بماند البته این دغدغه میان ما و نمایندگان نیز کاملا وجود دارد.

وی افزود: آقای رئیسی مطمئنم شما در حوزه سیاست خارجی و در حوزه رفع تحریم ها نیز تلاش خواهید کرد که هم مذاکره ای خوب و عزتمندانه را شاهد باشیم و همچنین با تلاش خوب حق مردم گرفته شود و این تحریم های ظالمانه نیز رفع شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رابطه میان دولت و مجلس در این مجلس یازدهم و دولت سیزدهم باید ماندگار و برای آیندگان مثال زدنی باشد. همکاری ما بدون شک یک همکاری مسئولانه است. مجلس حامی دولت بوده و قطعا ناظر دلسوز دولت و یکایک وزرا می باشد. مجلس برای حل مشکل مردم خود را یار و یاور یکایک اعضای هیات دولت و رئیس جمهور می داند. امروز فلسفه وجودی یکایک ما زیر سقف مجلس نباید جز دغدغه مردم باشد. اگر غیر از این باشد به دین و انقلاب، به مردم، شهدا و به خودمان ظلم کرده ایم. قطعا مطمئنم که دولت هم برای تعیین اولویت های واقعی مردم تلاش می کند. اولویت هایی که امروز مردم برای آن له می شوند و سختی می کشند ولی مقتدرانه می ایستند.

قالیباف ادامه داد: ما باید به نظرات کارشناسی نمایندگان اعتماد کنیم و آنها را همراه خود بدانیم، چرا که آنها نمایندگان مردم و در میان مردم هستند. در این راستا ما از دولت توقعات و انتظاراتی داریم. اجرای قانون، تحقق قانون، تحقق احکام بودجه و احکام برنامه، رسیدگی به موضوع بورس، معیشت، اشتغال، مسکن، جوانی جمعیت و بالا بردن قدرت خرید مردم توقعات و انتظارات مجلس از دولت می باشد. بدانید همه همکاران از هیچ تلاش و کمکی در تحقق این خواسته ها دریغ نخواهند کرد. مسئولیت تحقق این موارد و بار این مسئولیت به دوش اعضای دولت و رئیس جمهور است اما ما با شما همکاری می کنیم و صادقانه پای کار هستیم. اگر این هماهنگی دولت و مجلس منجر به هم افزایی و کارآمدی برای رفع مشکلات مردم نشود، هیچ ارزشی ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما امروز محکوم به این هستیم که کارآمدی دین را در اداره جامعه نشان دهیم و اما چون بار این مهم بر دوش دولت است ما یار و یاور و همکار او خواهیم بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود عنوان کرد: ما همیشه در خصوص مشکلات و مباحث گذشته به بحث و طرح مسائل کارشناسی می پردازیم ولی امروز باید بیشترین وقت را بر این بگذاریم و مشخص کنیم که قرار است رو به جلو حرکت کنیم چه باید کرد؟ اگرچه باید از اتفاقات گذشته تجربه کسب کنیم. چرا که برای مثال بحث اصلاح ساختار بودجه که بحث امروز و دیروز نیست. ساختار بودجه ما از قبل انقلاب تا به امروز دچار مشکل می باشد.

قالیباف گفت: مردم و همچنین برخی نمایندگان از ما سوال می پرسند که شما هر هفته در جلسه روسای قوا چه می گویید و چه مشکل و موضوعی را حل و رفع می کنید؟. این جلسه قطعا مهمترین جلسه در تصمیم گیری و اداره کشور است ولی به عنوان یک عضو از این سه عضو می گویم اگر این جمع امروز در مجلس مسائل را دنبال نکنند ما سه عضو نمی توانیم کاری را به پیش ببریم. اگرچه مردم هم باید بدانند تصمیم گیری های ما به چه سو و چه سمتی می باشد.

قالیباف در ادامه با تاکید بر اینکه ما باید تصمیم های سخت و شجاعانه بگیریم، عنوان کرد: اگر اینگونه نباشد هر چیزی در خدمت مردم زیر سوال می رود. قطعا هر تصمیم عاقلانه و عادلانه ای تصمیم انقلابی است. مردم اگر مطمئن باشند تصمیمی در اجرا و طراحی درست می باشد آن را همکاری می کنند و اگر هزینه ای باشد می پذیرند، اما ما در گذشته شاهد تصمیم هایی بودیم که در اجرا و طراحی دچار مشکل بود. ما باید بدانیم که برای بودجه ۱۴۰۱ چه می خواهیم؟ این بودجه باید رو به جلو باشد و بر برنامه هفتم نیز منطبق، بودجه ۱۴۰۱ باید با یک نقشه راه که بر برنامه هفتم منطبق باشد تنظیم شود.

رئیس مجلس گفت: امروز مشکلات کشور زیاد است. اکنون نظر شخصی خود را می گویم و معتقدم امروز در کشور ۱۰۰ مشکل وجود دارد اما معتقدم اگر صرفا به سه مشکل متمرکز شویم بسیاری از مسائل رفع خواهد شد و آن سه مشکل اقتصاد، آب و جمعیت می باشد. البته وقتی از جمعیت سخن می گویم منظور من موالید، مهاجرت و اختلاف طبقاتی می باشد. تکلیف آب هم که روشن است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در همین خصوص ادامه داد: اما در خصوص اقتصاد ده ها چالش وجود دارد. امروز در همین تحریم ها ده ها میلیارد دلار ظرفیت هایی وجود دارد که چون ما تصمیم شجاعانه نمی گیریم هر روز آن را از دست می دهیم. اینها فرصت بزرگی است که به تهدیدهای بزرگ تبدیل می شود اما تهدیدها در کجاست؟ ناترازی در ساختار بودجه، معنا ندارد که ۹۰۰۰ ردیف برنامه ای داشته باشیم، بار اضافی به بانک ها تحمیل نکنیم و جلوی خلق پول را بگیریم. از سوی دیگر در حوزه انفال باید توجه کنیم که بخش عمده ای از فلزات معادن، کانی ها و انرژی ها اکنون به بدترین شکل ممکن در حال از بین رفتن می باشد که سهم مردم و دولت از اینها کمتر از ۵ یا ۶ درصد است.

قالیباف بیان کرد: ارزش پروژه های نیمه تمام ما ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار میلیارد تومان می باشد که اکنون هم این ارزش دو یا سه برابر شده، اینها باید تعیین تکلیف شود. تکلیف ۱۰ هزار اموال غیر مولد دولتی باید مشخص شود. ما باید یک بازآفرینی ساختاری مطمئن برای تامین مالی این حرکت ها انجام دهیم.

قالیباف در پایان با تاکید بر لزوم هدایت نقدینگی در بخشی دیگر عنوان کرد: من معتقدم فقط کافیست در بودجه سال ۱۴۰۱ و برنامه هفتم صرفا به این سه یا چهار موضوع توجه کنیم که موضوعاتی همچون بورس، تورم، قدرت خرید، اشتغال و معیشت مردم در گرو اینها می باشد. همه شما و ما دلداده مردم و مطیع فرمایش رهبری معظم انقلاب هستیم و راه امام و شهدا را دنبال می کنیم. باید مطمئن باشیم که خدا در سختی ها با ما است.

پایان نشست مشترک مجلس و دولت

دقایقی پیش نشست مشترک مجلس و دولت بعد از نزدیک به سه ساعت به پایان رسید.

از ساعت ۷ صبح نشست مشترک نمایندگان مجلس با اعضای هیئت دولت با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و آیت الله رئیسی رئیس جمهور در محل برگزاری جلسات علنی مجلس تشکیل شد.

در این نشست معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نفت به ارائه گزارشی به نمایندگان پرداختند و سپس تعدادی از نمایندگان نیز نقطه نظراتشان را بیان کردند.

سخنرانی رئیس مجلس و رئیس جمهوری به صورت زنده پخش شد که رئیس جمهوری تأکید کرد که انسجام و یکپارچگی بین قوا یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

با پایان صحبت های روسای قوای مجریه و مقننه، محمد رشیدی عضو هیئت رئیسه مجلس ضمن قدردانی از هیئت دولت برای حضور در مجلس در روز شهادت شهید آیت الله مدرس گفت: از ساعت ۷ صبح جلسه هماهنگی بین دولت و مجلس برگزار شد و مطالبی در جهت حل مشکلات مردم مطرح شد. ان شاءالله این موارد راهگشایی برای حل مشکلات مردم باشد.

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش