یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۴ - ۲۵ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۵۲۷
مجلس

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

اگر با همین بودجه جلو برویم، قیمت داروهای خارجی حداقل ۳ تا ۵ برابر افزایش می‌یابد

همایون سامه یح نجف آبادی,صحبت های همایون سامه یح نجف آبادی در مورد قیمت دارو در بودجه 1401
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اگر با همین برنامه بودجه بخواهیم جلو برویم، در آینده فشار بسیار زیادی در مورد قیمت دارو به بیماران خواهد آمد.

«همایون سامه یح نجف آبادی»، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایلنا درباره حذف ارز ترجیحی دارو در لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۱ گفت: همانطور که می‌دانید، معاون رئیس جمهور اعلام کرده است که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد و مابه التفاوت فروش آن برای جبران کنار گذاشته می شود و سعی می‌کنند به مصرف کنندگان دارو فشار نیاید. در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جلسه ای با حضور مسئولان بیمه‌ها و سازمان برنامه و بودجه برگزار کرد و در این باره بررسی صورت گرفت. طبق پیشنهاد دولت در بودجه سال ۱۴۰۱، حدود ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برای دارو، خرید گندم، دانه‌های روغنی و غیره به صورت تجمیعی اختصاص می‌یابد. 

عضو کمیسیون بهداشت در ادامه گفت: اما چیزی که برآورد شده این است که برای جبران اختلاف ارز ترجیحی و نیمایی، حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان فقط برای دارو مورد نیاز است. در صورتی که فقط ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برای دارو، تجهیزات پزشکی، خرید گندم و موارد دیگر اختصاص خواهد یافت و این بودجه به صورت تجمیع شده است. موارد مختلف آن جدا نشده و مشخص نیست که دارو، تجهیزات پزشکی، گندم و دانه روغنی هر کدام به صورت جداگانه به چه اندازه سهم می برند. 

سامه یح افزود: همانطور که گفته شد، میزانی که برای تامین دارو مورد نیاز است، اصلا با این تفاوت قیمت جور در نمی آید. نمایندگان بیمه سلامت در کمیسیون بهداشت و درمان حضور داشتند و این مورد از آن‌ها پرسیده شد. به‌نظر می‌رسد قرار بود زیرساخت‌ها درست شود و برنامه ریزی دقیق انجام شود که بیمه ها قیمت جدید را قبول کنند، اما متاسفانه واقعیت این است که چنین برنامه ریزی در بیمه ها و همچنین از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام نشده که چگونه این ما به التفاوت جبران شود.

عضو کمیسیون بهداشت در ادامه گفت: بنابراین بر اساس چیزی که بنده برآورد می‌کنم اگر با همین برنامه بودجه بخواهیم جلو برویم، در آینده فشار بسیار زیادی در مورد قیمت دارو به بیماران خواهد آمد. 

او در ارتباط با برآوردها از افزایش قیمت دارو در سال آینده گفت: داروهای تولید داخل ۳۰ درصد با افزایش قیمت مواجه خواهند شد اما داروهای وارداتی چندین برابر می شوند و متاسفانه بین حداقل بین ۳ تا ۵ برابر قیمت آن افزایش پیدا می کند اما اینکه آیا بیمه این قیمت‌جدید را قبول میکند یا خیر باید از سازمانهای بیمه گر پرسیده شود. 

او درپاسخ به این سوال که باتوجه به تاخیر بیمه ها در پرداخت، آیا درصورت قبول قیمت های جدید، بیمه ها توانایی پرداخت آن را خواهند داشت، گفت: سازمان بیمه سلامت تأخیر آنچنانی در پرداخت ندارد و تاخیر در پرداخت تامین اجتماعی نیز چندان زیاد نیست. در حال حاضر زمان پرداختشان قابل قبول است و فشار زیادی به داروخانه ها و پزشکان نمی آید . اما زمانی که قیمت دارو گران می‌شود، باید ببینیم آیا بیمه ها قیمت جدید را می پذیرند یا فقط قیمت های قدیم را قبول می‌کنند. تعداد پزشکان و داروخانه ها حدود ۳۰ هزار مورد هستند اما ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور است که بیمار می شوند و احتمال فشار قیمت ها بر مردم بسیار زیاد است. 

سامه یح در ادامه گفت: این تصمیم دولت است و به نظر می رسد کمیسیون تلفیق نیز آن را قبول کند که دلایل خاص خودشان را دارند. ارز ترجیحی به احتمال بسیار زیاد حذف خواهد شد اما باید برنامه ریزی کنند که به این بیماران فشار نیاید. اگر این برنامه ریزی انجام نشود که تا به حال نشده است احتمال دارد بیمه ها پرداخت این مبالغ را قبول نکنند و اگر به زور هم قبول کنند احتمال دارد که توانایی پرداخت نداشته باشند و با معضل مواجه می شویم. 

او در پاسخ به این سوال که آیا کاهش ۲ هزار میلیاردی بودجه وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۱ با توجه به همه گیری کرونا قابل دفاع است: گفت بودجه دولت حدود ۱۵ درصد نسبت به پارسال کاهش پیدا کرده است. البته تمهیداتی هم در نظر گرفته شده که دچار مشکل نشویم. ما باید شرایط اقتصادی مملکت را در نظر بگیریم و سطح توقع مان را پایین بیاوریم. باید با چیزی که داریم بسازیم اما بر اساس امکاناتی که داریم بهترین امکانات را به مردم ارائه دهیم.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: بی شک این کاهش در بودجه سال ۱۴۰۱ ناگریز بوده است. بالاخره دچار مشکلات اقتصادی هستیم. نمی‌شود استقراض کرد و پول بدون پشتوانه چاپ کرد زیرا تورم به شدت بالا می رود. برای جلوگیری از چنین مشکلی به هر حال بودجه این بخش کم شده است که مقداری برای دولت صرفه جویی شود. 

سامه یح با بیان اینکه جلسات در ارتباط با بودجه ۱۴۰۱ در جریان است، گفت: رایزنی ها انجام می شود اما باید صبر کنیم جلسه کمیسیون تلفیق تشکیل شود. نمایندگان کمیسیون بهداشت و وزارت بهداشت در این جلسات حضور خواهند داشت و چیزی که آن در کمیسیون تلفیق و در نهایت در صحن مجلس تایید می‌شود، ملاک است.

او در ارتباط با کمبود دارو در روزهای اخیر که به گفته مقامات سازمان غذا و دارو به دلیل تخصیص نیافتن ارز ترجیحی ۶ ماهه دوم سال بوده است، گفت: ارز مورد نیاز تخصیص یافته و تامین شده اما کم آمده است. البته طبق صحبتی که صورت گرفت اعلام کردند بالأخره به هر نحوی که شده تا آخر امسال ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می شود و بانک مرکزی باید آن را تأمین کند که آن هم با مشکلاتی مواجه است، اما در نهایت در حال حاضر خرید بسیاری از داروها به صورت بسیار زیر پوستی با ارز آزاد انجام شده است و بیماران آن را با قیمت ارز آزاد تهیه می کنند.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش