چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۰۴ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۷۰۸
مجلس

احمد علیرضا بیگی: فوت مهسا امینی جرقه‌ای بر انباشت مطالبات مردم بود

نماینده مجلس: خشم مردم از تجاوز یا تعرض و بی‌تدبیری است/ پزشکیان: ماجرای آمبولانس‌ها را در مجلس خواهم پرسید

عبدالناصر درخشان,اظهارات نممانیدگان مجلس درباره اعتراضات 1401
درخشان گفت: این اتفاقات تلخ و ناگوار و خشم مردم ناشی از تجاوز(یا تعرض) به آن دختر و یا بی‌تدبیری است که می‌توانست هیچ کدام از اتفاقات نیفتد و باعث جریحه دار شدن مردم نشود ... آن‌ها یک چیز می‌خواهند که آن هم احترام، حرمت و اعتماد به معتمد و بزرگ شان است.

به گزارش جماران، سیستان و بلوچستان جزو مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین شهرهای ایران است؛ در طول تاریخ هیچ وقت ندیدیم فریاد تجزیه طلبی سر دهند، در حالی که در اکثر شهرهای کشور از جمله شمال غرب، غرب، جنوب؛ بعضا شاهد چنین مواردی بوده ایم.

نزدیک به دو ماه پس از شروع اعتراضات و تجمعات در کشور، فضای خیایان ها نسبتا آرام تر شده است، اما در این میان استان «سیستان و بلوچستان» در چند جمعه متوالی اتفاقات تلخی را به خود دیده است.

در این مورد عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر مردم ایرانشهر، دلگان، بمپور، فنوج، سرباز، راسک و بخش های بنت، لاشار، آشار و آهوران می گوید: در طول اتفاقات سال‌های قبل چون ۸۸ ،۹۸ ،۹۶ مردم سیستان و بلوچستان موضعی در قبال شرایط حاکم نگرفتند. اما در اتفاقات اخیر که در استان روی داد ما شاهد مسائل درون استانی بودیم. امروز بسیاری در کشور برنامه‌ریزی می‌کنند تا برنامه‌های نظام را برهم بزنند و مردم را مأیوس و ناراحت کنند. در هر استان و گوشه‌ی کشور یکسری موضوعات اهمیت دارد و یکی از آن موضوعات در چابهار رخ داد که اگر کنترل، بررسی و سپس پاسخ قاطعی داده و اعتماد مردم جلب می شد این اتفاقات رخ نمی‌داد. هر کسی در جمهوری اسلامی خطا کند بایستی پاسخگو باشد.

خشم مردم از تجاوز یا تعرض و بی‌تدبیری است

وی ادامه داد: پرونده‌ی اتفاق پیش آمده به روال عادی خود پیش می‌رفت؛ گاهی شرایط به قدری حساس است که موضوعات باید با حساسیت بیشتری بررسی شود، اما ما این حساسیت را ندیدیم و مسئولان این تصور را ایجاد کردند که بی‌تفاوت هستند، در حالی که این چنین نبود. اما این تصور باعث شد بدخواهان سوءاستفاده کرده و مردم را تحریک کنند. ابتدا چابهار شلوغ شد و سپس زاهدان. این اتفاقات تلخ و ناگوار و خشم مردم ناشی از تجاوز(یا تعرض) به آن دختر و یا بی‌تدبیری است که می‌توانست هیچ کدام از اتفاقات نیفتد و باعث جریحه دار شدن مردم نشود اما همه‌ی این‌ها در ذهن مردم باقی می‌ماند.

مردم سیستان بلوچستان در طول تاریخ هیچ‌گاه تجزیه طلب نبوده اند

نماینده مردم ایرانشهر در خصوص حضور تجزیه طلبان در استان گفت: مردم سیستان بلوچستان در طول تاریخ هیچ‌گاه تجزیه طلب نبوده اند و به جرأت می‌توانم بگویم ایرانی‌ترین ایرانی‌ها مردم سیستان و بلوچستان هستند و به هیچ عنوان ایران را رها نمی‌کنند. سیستان و بلوچستان جزو مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین شهرهای ایران است؛ در طول تاریخ هیچ وقت ندیدیم فریاد تجزیه طلبی سر دهند، در حالی که در اکثر شهرهای کشور از جمله شمال غرب، غرب، جنوب؛ بعضا شاهد چنین مواردی بوده ایم.

حق مردم سیستان و بلوچستان محرومیت و مظلومیت نیست

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: مردم این استان همیشه هم گام و همراه کشور بوده و هستند و این همراهی نیاز به توجه بیشتری دارد. حق این مردم محرومیت و مظلومیت نیست. در طول چند دهه گذشته به اکثر شهرهای کشور توجه خاصی شده، اما این نگاه به سیستان و بلوچستان نبوده است؛ مردم مشکل آب، راه، برق و گاز دارند، در حالی که همه جای کشور گاز دارد. البته به تازگی به برخی شهرهای استان گازرسانی در حال انجام است، اما مشخص نیست چه زمانی به سرانجام می‌رسد.

درخشان گفت: تمام این‌ها عقده‌های فرو خورده‌ای است که امروز بیرون می‌آید، اما اتفاقات اخیر به خاطر جریاناتی است که عده‌ای با سوءاستفاده، احساسات مردم را به بازی گرفتند و به هر حال دولت و مسئولان باید تدبیر کرده و مسأله را حل کنند.

مردم سیستان و بلوچستان یک چیز می‌خواهند که آن هم احترام، حرمت است

این نماینده تصریح کرد: اگر مردم به دنبال تجزیه طلبی و آشوب بودند خیلی زودتر این نوع حوادث و اتفاقات را در استان شاهد بودیم. مردم آرام و کم ادعا زندگی می‌کنند؛ آن‌ها یک چیز می‌خواهند که آن هم احترام، حرمت و اعتماد به معتمد و بزرگ شان است. مردم سیستان حاضر هستند اکثر امکاناتی که در شهرهای کشور است را نداشته باشند اما آن احترام و حرمت را داشته باشند.

امروز ما به گفتمان ملی احتیاج داریم

درخشان در پایان افزود: امروز ما به گفتمان ملی احتیاج داریم و این پیام باید از مرکز به استان برود؛ ما بارها درخواست کردیم که از مردم دلجویی شود و این پیام به مردم داده شود که مسئولان دولت و حاکمیت در کنار مردم هستند. ما هر جمعه نگران اتفاقات تلخ در استان هستیم. باید با کسانی که مسبب اتفاقات اخیرهستند برخورد شود.

***

پزشکیان: ماجرای آمبولانس‌ها را در مجلس خواهم پرسید

دکتر پزشکیان ضمن تحلیل به اعتراض اخیر بخشی از پزشکان مقابل ساختمان نظام پزشکی و برخودها با آن می‌گویدکه در مجلس درمورد «استفاده از آمبولانس‌ها در مقابله با اعتراضات» خواهد پرسید او می‌گوید « این چیزی را که دیدم خودم هم نمی‌توانم قبول کنم که از آمبولانس چنین استفاده‌ای کردند! اصلا آدم فکر می‌کند دستی در کار است که دارد این کار را می‌کند.»

عبدالناصر درخشان,اظهارات نممانیدگان مجلس درباره اعتراضات 1401

نماینده مردم تبریز در مجلس همچنین درمورد برخی برخوردها با جامعه پزشکی در هفته‌های اخیر نیز به انصاف نیوز می‌گوید: «نتیجه‌ی این نوع رفتارها این شده که این روزها مهاجرت و خروج پزشکان از کشور بسیار افزایش پیدا کرده است. این بنفع مملکت نیست، فردا وقتی با مشکل مواجه شدیم می‌فهمیم چه اتفاقی افتاده است در داخل کشور. تنها فقط بحث اینگونه برخودهای امنیتی یا برخوردهای نامناسبی که می‌شود هم نیست…».

پزشکان اخیرا تجمع اعتراضی داشتند مقابل سازمان نظام پزشکی، در اعتراض به «سوءاستفاده از آمبولانس‌ها» و «حضور نیروهای امنیتی در بیمارستان‌ها». تحلیل شما از این اعتراض پزشکان و برخوردی که با آنها شد چیست؟

پزشکیان: من در آن تجمع نبودم و شاید عزیزانی که آنجا بوده‌اند اطلاعات و تحلیل دقیق‌تری داشته باشند؛ اما در کلان قضیه نهایتا اگر ما نگذاریم که سازمان‌ها و نهادهای رسمی کشور هم اعتراض خود را در چارچوب قانون مطرح کنند، بهانه می‌دهیم به یک عده ضدانقلاب که از این مسائل سوءاستفاده کنند و چهار حرف اضافه هم روی آن بگذارند. هرگونه خبری را اینها از ماجرا منتشر کنند ممکن است مورد قبول مردم قرار گیرد. بنظر من نباید با نهادهای مشخص کشوری که اعتراضی دارند و تجمع می‌کنند برخورد نامناسبی شود؛ آن مقداری که من از رسانه‌ها شنیدم هم اصلا قابل قبول نبود.

برخوردهایی بطور کلی این روزها با جامعه پزشکی می‌شود، مثلا موضوعی که برای دکتر فرهودی بنظر می‌آمد پیش آمده و یا موارد دیگر. نظرتان درمورد این رفتارها چیست؟

نتیجه‌ این شده که این روزها مهاجرت و خروج پزشکان از کشور بسیار افزایش پیدا کرده است. این بنفع مملکت نیست، فردا وقتی با مشکل مواجه شدیم می‌فهمیم چه اتفاقی در داخل کشور افتاده است. تنها فقط بحث اینگونه برخودهای امنیتی یا برخوردهای نامناسبی که می‌شود هم نیست، نوع قانونگذاری و چارچوب‌هایی که ما در مجلس نوشتیم، محدود کردن درآمدها، برخوردهای خارج از شان با جمعه‌ی پزشکی، نتیجه‌اش این است که آرام آرام نیروهای پزشک از کشور خارج می‌شوند و این زمانی خود را نشان خواهد داد که دیگر خیلی دیر است برای اینکه بخواهیم کاری بکنیم.

بیانیه‌ی پزشکی قانونی درمورد مهسا امینی بزعم برخی پزشکان بیانیه‌ی عجیبی بود و اعتراض بعضی پزشکان پزشکی قانونی را هم بدنبال داشت. نظرتان در مورد این بیانیه چه بود؟

بیانیه را ندیده‌ام و نمی‌دانم. آنچه من در صداوسیما و گفت‌وگوهای مختلفی که داشتم اعلام کردم این بود که نمی‌دانم چرا بجای اینکه ما مسئله را خیلی شفاف با مردم درمیان بگذاریم و اگر اتفاقی افتاده با مقصرین برخورد کنیم و اگر نیفتاده هم اطلاع‌رسانی شفافی داشته باشیم؛ به این شکل عمل نمی‌کنیم و نتیجه این می‌شود ه هرکس از ظن خود پیامی را در جامعه منتشر می‌کند. وقتی از طرف حکومت است یک عده قبول نمی‌کنند و وقتی از طرف مخالفان است می‌گویند که لابد چنین است. درحالیکه روز اول اگر این موضوع را شفاف بیان می‌کردند و قاطع هم برخود می‌کردند چنین نمی‌شد.

بالاخره دختری به قسمتی رفته و به هردلیلی فوت کرده است، باید می‌آمدند و این را شفاف می‌کردند، به هرحال نباید این موضوع به سادگی اتفاق می‌افتاد. بجای اینکه سریع با این مسئله برخورد کنند و شفاف‌سازی کنند، مدام طولش دادند و در نتیجه شایعات شروع شد، و بعد این تظاهرات خیابانی و بعد از خارج هم عده‌ای سوار این جریان شدند و شورش را براه انداختند و دیگر سره از ناسره در این مشخص نبود که حق کجاست و باطل کجا.

نظر شخص شما بعنوان یک پزشک درمورد سوءاستفاده از آمبولانس‌های درمانی در مقابله با اعتراضات و همچنین ورود نیروهای امنیتی به درون بیمارستان‌ها چیست؟

این چیزی را که دیدم خودم هم نمی‌توانم قبول کنم که از آمبولانس چنین استفاده‌ای کردند! اصلا آدم فکر می‌کند دستی در کار است که دارد این کار را می‌کند؛ چون نیروی انتظامی که به اندازه کافی ماشین دارد و لزومی ندارد از آمبولانس استفاده کند، راحت می‌تواند با ون یا خیلی‌چیزها برود. استفاده از آمبولانس اصلا برای من قابل توجیه نیست و اصلا نمی‌فهمم چرا این کار انجام شده است. برای اینکه نیروهای امنیتی وظیفه‌شان است بیایند در جاهایی که اعتراضی هست، در چارچوب قانون آن را مدیریت کنند و اینکه چرا باید از آمبولانس استفاده کنند برای من روشن نیست. واقعا این را باید شفاف‌سازی کنند که موضوع چه بوده است. من در مجلس پیگیری می‌کنم که ماجرای آمبولانس‌ها چه بوده و چقدر صحت دارد و چه اتفاقی افتاده است.

مگر سوریه است یا جنگ عراق است که بخواهند بر سر خارجی‌ها کلاه بگذارند؛ آنجا هم قابل توجیه نیست؛ اما بالاخره هرجا شورشی می‌شود و کارشکنی شکل می‌گیرد یا اعتراضی هست نیازی نیست که بخواهند با آمبولانس بروند یا مخفی‌کاری بکنند.

فکر هم می‌کنم در آن حد نبوده باشد اما اینکه اصلا چرا اینکار را کرده‌اند را من نمی‌فهمم و کلا نمی‌توانم توجیه کنم. برایم خیلی ثقیل است؛ چه دلیلی دارد؟! این را نشان داده‌اند اما برای من قبول کردنش ثقیل است. این مسئله را در مجلس پیگیری می‌کنم که بوده یا نبوده و اصلا چرا و آمبولانس متعلق به کجا بوده است. اصلا امکان ندارد با آمبولانس‌های دولتی بشود این کار را کرد. باید بپرسم که قضیه‌ی آمبولانس چه بوده است و چه اتفاقی رخ داده است.

***

نماینده تبریز در مجلس: فوت مهسا امینی جرقه‌ای بر انباشت مطالبات مردم بود/ رستم قاسمی پیش از استیضاح استعفا خواهد داد

دیده‌بان ایران نوشت: آیا مردم برای رسیدن به مطالبات خود همچنان به اصلاحات امیدوار هستند؟ موضوعی که شاید دیگر از دریچه جریان اصلاحات دنبال نشود. زیرا به نظر می‌رسد که بخش زیادی از کنش‌گران امروز در جامعه اعتقاد چندانی به دو جریان اصلی کشور ندارند.

البته در این بین برخی از کنش‌گران سیاسی معتقدند برخی تغییرات در کابینه دولت، قوانین حاکمیتی و حتی بازنگری در قانون اساسی می‌تواند اصلاحات مورد نظر جامعه امروز ایران را رقم بزند و اجازه ندهد که یک جریان و گروه خاص سیاسی علم اصلاح‌طلبی را به نام خود بلند کنند.

عبدالناصر درخشان,اظهارات نممانیدگان مجلس درباره اعتراضات 1401

در همین رابطه احمد علیرضا بیگی؛ عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها و نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در خصوص ناآرامی‌های اخیر در کشور و اینکه آیا احتمال انجام اصلاحات وجود دارد؟ گفت: ما باید نگاه منطقی به قضیه داشته باشیم و اتفاقاتی افتاد فقط به فوت خانم مهسا امینی مربوط نمیشود بلکه حادثه‌ای که برای این خانم افتاد، جرقه‌ای بر انباشت مطالبات مردم بود که نتایج تلخ و زیان‌باری برایمان به بار آورد.

وی با تاکید بر اینکه باید به فکر مطالبات انباشت شده باشیم عنوان کرد: انباشت مطالبات مردم همواره میتواند با بروز رخدادی مشابه دوباره خود را نشان داده و اعتراضات را شعله ور کرده و اسباب خسارت به نظام شود که در نتیجه فاصله بین حاکمیت و مردم را افزایش دهد.

بیگی تصریح کرد: رییس محترم مجلس در جلسه علنی هفته گذشته قول اصلاحات در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را دادند. قولی که ایشان دادند باید سازوکارهای اصلاح را نشان دهد و مشخص شود که در حوزه انتخابات بناست که مشارکت مردمی را فراهم کنیم و یا اینکه قرار است با همان شیوه قدیم عمل کنیم. هر اقدامی که باعث دلگرمی مردم که در نتیجه سبب مشارکت بیشتر آنها در انتخابات و آغازی در تغییر روند اداره کشور در ابعاد مختلف میشود را باید فراهم کنیم.

مردم برای اصلاحات، منتظر انتخابات مجلس دوازدهم باشند

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که تا انتخابات مجلس دوازدهم ۱سال و نیم فرصت باقی است، آیا بهتر نیست در شرایط فورس‌ماژور تصمیماتی برای حل مشکلاتی که امروز در جامعه و کف خیابان‌ها با آن روبرو هستیم گرفته شود؟ گفت: تصمیمات تعجیلی تصمیمات درستی نخواهد بود و ثاثیر زیادی نخواهد داشت بنابراین ما نیازمند تعمل و تعمق و تغییراتی هستیم تا بتوانیم انباشت مطالبات و اعتراضات را به حداقل برسانیم.

فاصله حاکمیت و مردم باید کم شود

احمدعلیرضا بیگی در ادامه گفت و گو با دیده بان ایران با اشاره به افزایش فاصله میان حاکمیت و مردم گفت: ما باید فاصله بین مردم و حاکمیت را به حداقل برسانیم زیرا نیازمند حمایت و پشتیبانی مردم هستیم و راه برون‌رفت از این موضوعات میتواند در انتخابات خود را نشان دهد. مردم احساس کنند که در اداره کشور دارای نقش و جایگاه هستند حتما به طبع آن، تغییراتی نیز رخ خواهد داد.

بیگی افزود: تغییرات در کابینه، یکی از اقدامات این است که مردم حس کنند، منابع و امکانات حاکمیت در مسیر خواست مردم و در راستای تحصیل رضایت مردم صرف میشود. اقدامات بعدی نیز در میان‌مدت در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری میتواند گره‌گشای مشکلات باشد. 

رستم قاسمی قبل از طرح استیضاحش استعفا میدهد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در رابطه با رای اعتماد مجدد مجلس به وزیر صمت و اینکه آیا تغییرات در کابینه میتواند وزیر راه‌و شهرسازی باشد، اظهار کرد: عکس‌های منتشر شده از ایشان اهمیتی ندارد. این وزارتخانه با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از اعتبارات عمرانی کشور را از آن دریغ کردیم و آقای وزیر نیز نتوانستند پاسخگوی انتظارات مردمی در حوزه مسکن و عمران باشد به نظر بنده قبل از اینکه موضوع استیضاح ایشان مطرح شود خودشان استعفا خواهد داد.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
گی به کیه برای پاک کردن صورت مسئله (مشکلات عدهده مردم)یک برچسب بزنید از دشمن پول گرفته اند خیالتان را راحت کنید صورت مسئله پاک میشه اون وقت شما طلب کار مردم میشید !!!!!!!!!!!!!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش