جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۸:۵۸ - ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۱۵۷۹
مجلس

انتقاد تند قالیباف از حمل‌ونقل شهری و جاده ای: نه تنها نقاط حادثه‌خیز را رفع نکردیم بلکه افزایش هم یافت

قالیباف,رئیس مجلس
محمدباقر قالیباف در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید کمی به گذشته‌مان نگاه کنیم. اولاً من از یک جهت، به‌خاطر اینکه هم حق گفته باشیم، هم بی‌انصافی نکرده باشیم، عرض می‌کنم که روزی، تصادفات در کشور ما با اینکه خودروها خیلی کمتر از امروز بود سالانه ۲۸ هزار و ۶۰۰ یا ۷۰۰ نفر کشته داشتیم اما اکنون الان به ۱۷ یا ۱۸ هزار کشته رسیده است و معنایش این نیست که خیلی خوب است بلکه نسبت به استاندارد جهانی، بسیار وضعیت بدی داریم.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در صحن علنی امروز (سه‌شنبه، ۲۶ فروردین‌ماه) مجلس شورای اسلامی، پس از ارائه گزارش بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاه‌های مسئول در شبکه حمل‌ونقل کشور به مسافران در ایام نوروز ۱۴۰۴، گفت: از دستگاه‌های مجری، وزارت بهداشت و درمان، هلال‌احمر و اورژانس کشور، حوزه حمل‌ونقل و راهنمایی و رانندگی و عزیزانی که لطف کردند و دعوت امروز را پذیرفتند، تشکر می‌کنم.

وی افزود: ما باید کمی به گذشته‌مان نگاه کنیم. اولاً من از یک جهت، به‌خاطر اینکه هم حق گفته باشیم، هم بی‌انصافی نکرده باشیم، عرض می‌کنم که روزی، تصادفات در کشور ما با اینکه خودروها خیلی کمتر از امروز بود سالانه ۲۸ هزار و ۶۰۰ یا ۷۰۰ نفر کشته داشتیم اما اکنون الان به ۱۷ یا ۱۸ هزار کشته رسیده است و معنایش این نیست که خیلی خوب است بلکه نسبت به استاندارد جهانی، بسیار وضعیت بدی داریم. ولی ما باید برای رسیدن به شرایط قابل قبول  نه حتی مطلوب اقداماتی انجام دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر به برنامه های توسعه سوم و چهارم دقت کنید ما بر این اساس نتوانستیم نقاط حادثه‌خیز را رفع کنیم بلکه افزایش پیدا کرد و معلوم است که ما یک اشکالی داریم. اگر اشکال در حوزه قانون‌گذاری است، باید اصلاحات را انجام دهیم و اگر اشکال در حوزه اجراست، باید آن را رفع کنیم.

دکتر قالیباف خطاب به کمیسیون عمران بر ضرورت توجه به این مسائل تاکید کرد و گفت: طبیعتاً پلیس راه هم باید نسبت به احصا و رفع نقاط حادثه خیز توجه کند تا اقداماتی را انجام دهیم؛ در این رابطه رئیس پلیس راهور فراجا در نشست امروز هم اظهاراتی را در این رابطه داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه باید در سال جاری که به نام سرمایه گذاری برای تولید است، از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده کنیم، افزود: چرا در این سال باید از بودجه دولتی برای پایش، تجهیز دوربین، امکانات و نگهداری استفاده کنیم در حالی که همه این‌ موارد را بخش خصوصی می‌تواند انجام دهد و مشکل قانونی هم در این رابطه وجود ندارد.

وی افزود: اکنون که این جلسه را برگزار کردیم چه کسی باید پاسخگو باشد که تا سه یا چهار ماه آینده، وزارت راه مناقصه‌ای برگزار و شرایط کارفرمایی و پیمانی را مشخص کند و بخش خصوصی بیاید برای پایش کل جاده‌های کشور این کار را انجام دهد. من خودم واقعاً متعجبم که چرا این کار در کل کشور انجام نمی‌شود؛ بحث من این است که حوزه نظارت، وزارت راه و شهرسازی و کمیسیون عمران باید این مطالبه را داشته و دنبال کنند تا این کار انجام شود و این مهم برای همه شهرها و جاده ها است.

رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: چرا نیروی انتظامی در حوزه اماکن، برای کاهش سرقت‌ها و افزایش ایمنی، صنف و مجموعه‌های خودشان را برای نصب دوربین‌های نظارتی الزام نمی کنند؟ در حالی که این موضوع در قانون پیش بینی شده است؛ چرا انجام نمی شود و چه اشکالی وجود دارد؟ چرا در طلاسازی ها، امکانات استانداردی که باید رعایت شود، رعایت نمی‌شود؟

رئیس قوه مقننه کشورمان یادآور شد: قبل از آنکه قانون مصوب شود، قرار بود ۳۰۰۰ کامیون وارد شود، اما بعد از تصویب قانون، این عدد به ۱۷۰۰۰ رسید. آیا این داده‌ها در سامانه وزارت راه موجود نیست؟ هست. آیا تأکید نشده بود که کامیون‌ها به رانندگان و خودمالکان تعلق بگیرد؟ مگر ۷۰ درصد این بخش را رانندگان و خودمالکان تشکیل نمی‌دهند؟ چرا به این مسائل توجهی نمی‌شود؟

دکتر قالیباف ادامه داد: تأکید دارم که حوزه نظارت، کمیسیون های اصل ۹۰، بهداشت و درمان و عمران باید موارد مطرح‌شده را صورت‌جلسه کنند، نکات گفته‌شده ثبت و ضبط شود و به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ شود و حتماً باید قبل از عید سال آینده، عملکرد دستگاه‌ها در این حوزه‌ها بررسی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما این موارد را پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم گامی به جلو برداریم. نمی‌خواهم آمار دقیق بدهم، اما در حوزه حمل‌ونقل شهری و جاده ای ، به ویژه اتوبوس‌های نو، وضعیت تعداد و شرایط به‌قدری نامناسب است که قابل بیان کردن نیست؛ این موضوعات را در یک جلسه ویژه پیگیری خواهیم کرد تا ان‌شاءالله بتوانیم برنامه را به پیش ببریم؛ مجدداً از همه دوستان تشکر می‌کنم، به آن‌ها خداقوت می‌گویم و امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم بخشی از این مشکلات را تا پیش از عید سال آینده حل کنیم.

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش