
«بهرام پارسايي»، سخنگوي فراکسيون اميد، به شرق ميگويد: «درباره وزرايي که اعلام شده، کميتهاي در فراکسيون داريم که يک بانک اطلاعاتي از وزراي پيشنهادي جمعآوري ميکند و در فراکسيون مطرح ميرود و در نهايت، ارزيابيشان را انجام ميدهند و بر اساس نظر جمعي اعمال ميشود». او درباره وزراي پيشنهادي کار و کشور، بهویژه وزير کار هم کلي پاسخ ميدهد: «يک بار ارزيابي داشتيم ولي مجددا در کميته جمعآوري اطلاعات اين کار درباره وزرا انجام ميشود و تصميم جمعي اعمال ميشود».
«حسينعلي اميري»، معاون پارلماني رئيسجمهوري، هم روز گذشته در نشست خبري در جواب به شايعه پرداخت پول به نمايندگان از سوی برخي از وزرا، گفت: «اگر ملاحظه کنيم اقدامي خارج از دستورالعمل انجام شده است، پيگيريهاي لازم را انجام ميدهيم».
«محمود صادقي»، نماينده تهران و عضو فراکسيون اميد، هم گفت: «برخي از وزرايي که معرفي شدهاند، ارزيابي نسبت به عملکردشان بوده و آن هم لحاظ خواهد شد». او همچنين از بررسي وزرا در فراکسيون شفافسازي ميگويد: «در فراکسيون شفافسازي هم ميخواهيم بر اساس شاخصهاي شفافيت، مانند سلامت اقتصادي و انضباط مالي، کار کنيم و جدا از فراکسيون اميد، با آن شاخصها همه وزرا را ارزيابي کنيم». او ادامه داد: «يکي از شاخصها مثلا تعارض منافع بين بخش خصوصي و عمومي است که از شاخصهاي جدي است». او در توضيح «تعارض منافع» گفت: «وزيري که در حوزه کاري خودش بخش عمومي و دولتي وجود دارد، روابطي آنجا هست که با حوزه خصوصياش، مناسبات اقتصادي خصوصي و صنفي ارتباط پيدا ميکند. از اين زاويه ارزيابي ميکنيم که ميتواند تأثير بگذارد».
«حسين نقويحسيني»، سخنگوي فراکسيون نمايندگان ولايي، هم درباره فهرست وزرا به «شرق» گفت: «در کابينه دو گروه وزرا معرفي شدهاند؛ يک گروه توانمند هستند و در سابقه کاري آنها آدمهاي موفقي بودند که کار کردند و تلاش کردند و فکر ميکنم مجلس هم از آنها استقبال کند». او در نمونه اسامي موفق، قاضيزادههاشمي، وزير بهداشت را مثال زد و افزود:
«ايشان وزير واقعا موفقي بوده؛ گرچه انتقادات زيادي به طرح سلامت و... ميشود، ولي چون من با وزرا کار کردم، ايشان انصافا وزير پاي کار مردم است. آقاي قاضيزاده به شهرستانها و استانها سفر ميکند و با حوصله دنبال ميکند. ايشان وزيري هستند که بيرون از وزارتخانه خيلي امکانات دارد و اگر بيرون وزارتخانه خودش برود کار کند، در حوزه کاري خودش يک وزير است، ولي همه آنها را رها ميکند و ميآيد کار ميکند. ايشان وزير خيلي خوبي است».
او در ادامه گفت: «ولي بودن نام بعضي در فهرست وزرا، واقعا تعجببرانگيز است». نقويحسيني براي مثال وزير پيشنهادي آموزشوپرورش را نام ميبرد و ميگويد: «اسم آقاي بطحايي را که براي آموزشوپرورش شنيدم، واقعا تعجب کردم؛ کسي که نتوانست معاونت وزارتخانه را اداره کند و آن مسائل ذخيره فرهنگيان در معاونت و مسئوليت ايشان بود، حالا به عنوان وزير معرفي ميشود، خيلي تلخ است».
او درباره وزير پيشنهادي کشور، برخلاف نظر غالب اصلاحطلبان، معتقد است رحمانيفضلي شخصي کارآمد است: «آقاي رحمانيفضلي در وزارت کشور مدير بدي نبود. ما انتقادات و ايرادات زيادي به ايشان وارد ميدانيم؛ ولي چون وزارت کشور مربوط به کميسيون ما (امنيت ملي) ميشود، بايد گفت ايشان آدم کارآمدي بود و تلاش کرد».
«بهروز نعمتي»، سخنگوي هيئترئيسه و از نمايندکان نزديک به علي لاريجاني، در پاسخ به سؤال «شرق» مبني بر اينکه از منظر فراکسيون مستقلين کابينه را چطور ميبيند، گفت: «کابينه، کابينه اعتدالي است که آقاي رئيسجمهوري پيشنهاد داده بودند؛ البته اين بستگي به رأي نمايندگان دارد که قاعدتا بايد آن را بررسي کنند». او در پاسخ به اين سؤال که آيا درباره گزينههايي که پيش از اين حضورشان قطعي بوده، مانند «رحمانيفضلي»، جلسهاي برگزار شده يا خير، گفت: «فراکسيون درباره وزرا هنوز جلسهاي نداشته. ما بر مبناي فهرستی که رئيسجمهوري ميدهند، جلساتي خواهيم داشت و به صورت دموکراتيک جمعبندي خواهيم کرد و برای هر وزير، نظرمان را اعلام خواهيم کرد».
عضو فراکسيون مستقلين (نزديک به لاريجاني)، در واکنش به اينکه «جعفرزاده، سخنگوي فراکسيون مستقلين، گفته درباره رحمانيفضلي نظر اعضاي فراکسيون ٥٠-٥٠ است»، گفت: «هنوز جمعبندي انجام نشده است. بايد با دوستان بنشينيم، صحبت کنيم و همچنين برنامهها را ببينيم و بر مبناي آن صحبت کنيم».
- 17
- 1