شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
۰۹:۰۳ - ۰۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۱۹۳۲
مجلس

لاریجانی: ایجاد وفاق و تمرکز بر حل مشکلات اقتصادی محور تلاش دولت و مجلس باشد

علی لاریجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم تمرکز بر ایجاد وفاق در کشور و حل مشکلات اقتصادی مردم تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس با گرامیداشت ۱۰ آذر سالروز شهادت آیت‌الله مدرس و روز مجلس اظهار کرد: مدرس در مبارزه با استبداد و استعمار در تاریخ ایران نقش بی بدیلی داشت. او صد سال قبل گفته بود که دولت و مجلس باید همت خود را بر این بگذارند که اقتصاد کشور سامان یابد.

 

او میگفت دولت نه تاجر، نه ملاک و نه مدیر حمل و نقل خوبی است و هرچه به این کارها دست بزند موجب خسارت و ضرر است اما با گذشت صد سال همچنان مشکل اصلی کشور ما اقتصادی است و مشکل اقتصاد هم دخالت دولت است.

 

وی افزود: یکی از دلایل این امر این است که ما از تجدد فقط رویه آن را دریافته‌ایم. رضاخان به جای تکنولوژی غرب کلاه فرنگی آورد و نگاه به واردات اولویت یافت. بانکها در کشورهای توسعه یافته در خدمت تولید کشورها هستند نه اینکه خود اصل قرار گیرند و بقیه مسائل توسعه فرع آنها قرار گیرد.

 

لاریجانی یادآور شد: چیزی واجب‌تر از این نیست که محور تلاش‌های ما بر دو ستون استوار باشد. یکی ایجاد وفاق در کشور چراکه امروز با حجم مشکلات کشور در ابعاد مختلف نیازمند همگرایی و هم افزایی هستیم و حل مسائل اصلی کشور در  گروی این راهبرد است و دیگری هم تمرکز بر مشکلات اقتصادی مردم چراکه مجلس و دولت وظیفه مهم دیگری ندارند.

 

رئیس مجلس با بیان اینکه مجلس و دولت وظیفه‌ای مهمتر از حل مشکلات اقتصادی مردم ندارند، تصریح کرد: کمیسیون و مرکز پژوهش‌های مجلس درگیر ارائه طرح‌هایی برای حل این مشکلات هستند. یک نمونه آن مشکل سازمان تامین اجتماعی بود که پیشنهاداتی ارائه شد و امیدواریم با سرعت بیشتری در کمیسیون مربوطه بررسی شود.

 

موضوع دیگر مسئله بانکها است که باعث نگرانی عده‌ای زیادی از مردم شده است. مجلس با پیگیری های مستمر مشکلات مردم را دنبال کرد و بانک مرکزی را در مسیر حل این مشکل قرار داد. بانک مرکزی نیز باید با سرعت بیشتری در مسیر حل مشکل سپرده‌گذاران قدم بردارد. در غیر این صورت رفتار مجلس تغییر خواهد کرد.

 

وی همچنین اضافه کرد: در آستانه ارائه بودجه سال ۹۷ هستیم. به جای روند متعارف بودجه که منجر به نشر اوراق مشارکت به صورت غیرهدفمند شده باید بودجه هدفمند را در دستور کار قرار دهیم و کمیسیون بودجه و تلفیق هم گامهای جدی در اصلاح بودجه بردارند تا مسیر برای پیشبرد صادرات و رونق تولید سازمان یافته تر شود.

 

رئیس مجلس همچنین ضمن تبریک هفته بسیج خاطرنشان کرد: از سپاه قدس و فرمانده شجاع آن سردار سلیمانی هم سپاسگزاریم که در مبارزه با تروریسم در منطقه گامی بی همتا برداشت.

 

وی همچنین با مجلس و ملت مصر در حادثه تروریستی اخیر ابراز همدردی کرد و آن را مشابه جنایت مسجد الخلیل دانست.

 

لاریجانی همچنین ضمن تبریک میلاد پیامبر اکرم (ص) و هفته وحدت به مسلمانان و ملت ایران خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) تکیه اصلی اش بر توحید و وحدت مسلمانان بود و فرمود که "با هم اختلاف نکنید، چرا که پیشینیان شما دچار اختلاف شدند و نابود گشتند" و فرمود "مومنان برادرند، خون هایشان یکرنگ است و در برابر دیگران قدرتی واحد هستند". از میان دنیای معارفی که پیامبر عظیم الشأن برای بشریت به ارمغان آورد، اگر به همین دو روایت تکیه می شد، امروز وضعیت مسلمانان اینگونه نبود که با داشتن بیش از یک میلیارد جمعیت مجبور باشند در برابر قدرت های بزرگ سر خم کنند.

 

وی اضافه کرد: حرکتی که پیامبر عظیم الشأن در تفکر مسلمانان ایجاد کرد و پیشرفت هایی که مسلمانان در صدر اسلام پیدا کردند، دیگران به مقابله گسترده با آنان پرداختند و البته هر زمانی به هر نحوی؛ تفکر غرب در مقابله با تعالیم اسلام در دهه های اخیر در ایجاد جریان های تروریستی ظهور کرد و همین رفتار تحقیرآمیز و ماجراجویانه غرب سبب نفرت و انزجار ملت های مسلمان از آمریکا شده است.

 

برژینسکی که زمانی مشاور امنیت ملی آمریکا بود، می گوید در کشورهای مسلمان خاورمیانه انزجار حاد در برابر دخالت های بی مورد آمریکا در خاورمیانه و پشتیبانی از اسرائیل وجود دارد و آمریکا را دلیل اصلی محرومیتی که احساس می کنند، می دانند.

 

لاریجانی تصریح کرد: مرحوم مدرس که در آستانه روز مجلس باید از شخصیت او یاد شود، با توجه به شرایط غرب و سایر کشورها و وضعیت داخلی ایران، تئوری توازن عدمی را در سیاست پیشنهاد کرد، مرحوم مدرس فرمود "بنده از هر کسی که بر ضدمان باشد، می ترسم، و از هر دولتی که بخواهد ذره ای دخالت در امور ما انجام دهد، می ترسم و باید توازن عدمی را نسبت به همه مراعات کرد". ترس شهید مدرس جنبه فردی نداشت، سخن مدرس برای حفظ منافع ملی کشور بود وگرنه مدرس در شجاعت بی نظیر بود و بارها در تاریخ ایران رفتار غیورانه وی شنیده و خوانده شده است.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش