جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۹۳۶
مجلس

علی مطهری: طرد کسانی که نظام را قبول دارند امکان‌پذیر نیست/هر فردی ملاقات خارجی داشت که جاسوس نیست

علی مطهری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

علی مطهری نایب رئیس مجلس در گفت‌وگویی به مباحث مهمی پیرامون میراث امام، خطرات استقرار اسلام منهای مردم، آسیب‌هایی که بداخلاقی‌های سیاسی به نظام می‌زند، جایگاه ولایت فقیه در نظام اسلامی، خطرات بی‌اعتمادی مردم به حکومت، تندروی‌ها و... پرداخته است.

 

شفقنا نوشت؛ مطهری گفت: استقرار اسلام منهای همکاری مردم امکان پذیر نیست. لذا ما باید اسلام را با اقبال مردم جلو ببریم و به گونه‌ای رفتار کنیم که مردم همیشه پشتیبان باشند. اگر مقبولیت به اندازه کافی وجود نداشته باشد، صرف مشروعیت نمی‌تواند ما را به آن اهداف برساند. لذا تشکیل حکومت اسلامی بدون پشتیبانی و حضور مردم بدون جنبه مقبولیت، نمی‌تواند تحقق پیدا کند.

 

ما باید همیشه به گونه‌ای رفتار کنیم که مردم را همراه خود داشته باشیم. مطهری ادامه داد: یک عاملی که در احساس بی‌اعتمادی، دخیل بود، آن نوع رفتاری بود که برخی از مسئولان ما داشتند. آنها به دلیل رقابت‌های سیاسی که با هم داشتند و به دلیل جنگ قدرتی که وجود داشت، همدیگر را به اختلاس و دزدی متهم کردند و خود یک نوع بدبینی در مردم ایجاد کردند. اتفاقاتی که در تبلیغ انتخابات ریاست جمهوری رخ داد و حرف‌هایی که زده شد و طرفین همدیگر را به شدت به خیانت در امانت و اختلاس و دزدی متهم کردند و واقعا به شدتی نبود که بیان شده بود و همین اعتماد مردم را کم می‌کند و اهداف اولیه انقلاب فراموش می‌شود و در بین مردم بی‌اعتمادی به وجود می‌آید.

 

راهکار بازگشت اعتماد

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: برای اینکه این اعتماد برگردد باید چند کار انجام بدهیم؛ اول اینکه شرایط امروز را به خوبی برای مردم تشریح کنیم اینکه ما در چه وضعیتی هستیم و چه فشاری از خارج به کشور وارد می‌شود. در حقیقت بسیاری از مردم این را نمی‌دانند و فکر کرده‌اند مثل ۱۰ سال پیش است و تحریم‌هایی بود و امروز نیز وجود دارد. ولی تحریم‌های امروز و نوع رفتار آمریکا در این چهل ساله بی‌سابقه است. تمام منافذ بسته می‌شود، مثل قدیم و مثل تحریم‌های ۹۰ و ۹۱ نیست.

 

مردم باید این را بدانند که بیشترین عامل به عوامل خارجی و تحریم‌های موجود مربوط است. البته شاید عده‌ای بیان این حقایق را به مصلحت نمی‌دانند. مردم فکر می‌کنند همه این مسائل، ناشی از ضعف مدیریت حکومت است. وی افزود: نباید به‌خاطر کسب قدرت و بیرون کردن رقیب از میدان تهمت زد و آبروی همدیگر را برد. امروز همه ما در خطر هستیم و به گونه‌ای نیست که اگر رقیب از میدان به‌در شود، به نفع طرف مقابل باشد. اگر این کشتی غرق شود، همه با هم زیر آب می‌رویم. این مسائل اخلاقی است و باید رعایت کنند.

 

مطهری با اشاره به اینکه «سیاست حذف در کشور ما همچنان ادامه دارد» یادآور شد: بعد از امام مساله حذف شخصیت‌های اولیه انقلاب رایج بود. گویی این سنت انقلاب‌هاست و حذف مقامات عالی، گویی ناشی از نقص در ساختار‌ها است. این مساله قابل بررسی است... ما می‌توانیم منتقدان و مخالفینی داشته باشیم که در عین حال به زندگی سیاسی و اجتماعی خود ادامه دهند. به سرعت برای خود مستمسکی درست می‌کنند و گفته می‌شود، چون فلان شخص نظراتی خلاف نظر ولایت فقیه دارد، باید به گونه‌ای حذف شود و از میدان به در شود و همه باید به روشنی مطیع امر رهبری باشند.

 

درحالیکه همانطور که خود رهبر نیز بارها گفته‌اند، شاید کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، او باید آزاد باشد و حرفش را بزند. مطهری افزود: در کشور کاسه‌های داغ‌تر از آشی داریم که اجازه نمی‌دهند این اتفاق بیفتد. البته این مشکل، فرهنگ تملق و چاپلوسی را افزایش می‌دهد. افراد می‌خواهند بگویند ولایی هستند و مرتب تعریف و تمجید می‌کنند و در این مسیر افراد حر و آزاده رفته رفته به حاشیه رانده می‌شوند. این غلط است، امروز شخصیت‌های زیادی داریم که به صرف همین موضوع کنار گذاشته شده‌اند و این دایره وسیع‌تر می‌شود و دایره انقلاب محدودتر می‌گردد، این خوب نیست.

 

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: نباید کسانی را که اصل نظام را قبول دارند حذف کنیم ولی این رویه وجود دارد. آقای هاشمی به آن صورت و رئیس دولت اصلاحات به نوعی دیگر و آقای موسوی و کروبی در آن وضعیت و آقای احمدی نژاد هم مدلی دیگر و این وضعیت ادامه پیدا می‌کند و آقای روحانی نیز در شرف همین موضوع است و این نشان می‌دهد شاید ما مشکلی در ساختار نظام داشته باشیم.

 

کارهای خلاف عقل؟

مطهری تصریح کرد: گاهی به نام انقلابی‌گری، کارهای خلاف عقلی مرتکب می‌شویم و فکر می‌کنیم معنی انقلابی‌گری، یعنی روابط خود را با دنیا قطع کنیم و دیواری دور خود بکشیم و روابط بین‌المللی نداشته باشیم. در حالی که نه اسلام چنین دستوری دارد و نه رهبران انقلاب اسلامی از ابتدا چنین نظری داشتند. اگر رابطه ما با آمریکا قطع شد، این خواسته ما نبود. به دنبال حادثه تسخیر سفارتخانه، آمریکا رابطه خود را با ایران قطع کرد. ما فقط با اسرائیل مشکل داریم، چون اسرائیل را کشوری جعلی می‌دانیم و با این کشور رابطه‌ای نخواهیم داشت. اسرائیل لابی قدرتمندی دارد و ما باید مراقب باشیم با تندروی، دوستانمان را به دامان اسرائیل نیندازیم.

 

وی افزود: این وضعیت رخ داده است و در کنار ضعف‌ها و وابستگی‌های خودشان، بخشی ناشی از تندروی‌های ما بود. عربستان و امارات وابستگی‌هایی دارند و در این حال من عقیده دارم عربستان و امارات بعضا هم از ترس ما به دامن اسرائیل پناه بردند. وقتی ما در سوریه حضور و نفوذ داریم و در عراق و لبنان و یمن هستیم، باید خیال آنها را راحت کنیم و بدانند که ما به دنبال شیعه کردن دنیای اسلام نیستیم. بحث ما شیعه و سنی نیست، ما می‌خواهیم اسلام را گسترش بدهیم. مطهری ادامه داد: اینکه ما همه را جاسوس می‌دانیم و هر کسی ملاقاتی با یک خارجی داشت متهم به جاسوسی می‌شود و او را بازداشت می‌کنیم.

 

به محیط زیستی‌ها جاسوس می‌گوییم. وزارت اطلاعات می‌گوید اینها جاسوس نیستند با هماهنگی ما ملاقات داشتند. بازداشت خبرنگاران و دانشجویان و این بدبینی‌ها و سختگیری‌ها به ما آسیب می‌زند. پایگاه انقلاب محکم است و نیازی به این سختگیری‌ها نیست.

 

armandaily.ir
  • 9
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش