جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۰ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۰۵۰
مجلس

مسافران «سفرهای خارجی» از این پس باید «مالیات» بدهند (+جزئیات)

اخذ مالیات از مسافران سفرهای خارجی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان امور مالیاتی کشور را مکلف کردند:بابت خارج شدن هر مسافر ایرانی از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی وجوهی را بعنوان مالیات از مسافران گرفته و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز کند.

نمایندگان در نشست علنی امروز سه شنبه مجلس با تصویب ماده ۳۳ لایحه مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی را مکلف کردند بابت خارج شدن هر مسافر ایرانی غیرازموارد تبصره( ۱) این ماده از مرزهای هوایی، دریایی و زمینی وجوهی را بعنوان مالیات از مسافران اخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید. مقدار مالیات ذکر شده در قوانین بودجه سنواتی پیش بینی می گردد.

بر اساس تبصره ۱ این ماده دارندگان پاسپورت های سیاسی و خدمت، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور( دارندگان اجازه خروج دانشجویی)، بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام می گردند، دارندگان پروانه گذر مرزی و مرزنشینان، جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگر اعزام می شوند از پرداخت مالیات موضوع این ماده مستثنی هستند.

همینطور زائران ایرانی که در ایام اربعین ( ع) به سمت عراق از کشور خارج می شوند و ایرانیان مقیم خارج از کشور که دارای کارنامه شغلی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند هم از این مالیات را نخواهند پرداخت.

طبق تبصره ۲، گردشگران، ساکنان دائم یا موقت مناطق آزاد تجاری- صنعتی که صرفاً از مبدأ مناطق مذکور به بیرون از کشور عزیمت می کنند، مشمول عوارض خروج از کشور موضوع قانون نحوه اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی و آئین نامه های اجرایی مربوطه می شوند.

نمایندگان با رأی موافق به تبصره ۳ این ماده، نیروی انتظامی را مکلف کردند پرداخت مالیات خروج از کشور مسافران ایرانی که عازم خارج از کشور هستند را به روشی که سازمان تعیین می نماید کنترل و از خارج شدن مسافرانی که مالیات مذکور را پرداخت ننموده اند، جلوگیری نماید.

اخذ ۵ درصدی عوارض از حمل و نقل بیرون شهری 

براساس ماده ۳۴، اشخاصی که اقدام به حمل و نقل برون شهری مسافر و فروش بلیط در درون کشور با وسائل نقلیه زمینی( به استثناء ریلی) و دریایی می کنند، مکلفند پنج درصد( ۵%) بهای بلیط را با درج در بلیط و یا قرارداد( صورت- حساب)، حسب مورد، بعنوان عوارض شهرداری از مسافران اخذ و هر ماه حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب شهرداری مبدأ سفر واریز نمایند.

واریز عوارض ذکر شده پس از زمان مقرر باعث تعلق جریمه ای به مقدار دو درصد( ۲%) به ازای هر ماه تأخیر خواهد بود. اختلاف و استنکاف از پرداخت عوارض موضوع این ماده مشمول ماده( ۷۷) قانون شهرداری ها مصوب ۱۱/۴/۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی خواهد بود.

طبق ماده ۳۵، مالیات و عوارض موضوع این فصل بعنوان اعتبار مالیاتی محسوب نمی شود. همینطور مالیات و عوارض موضوع مواد( ۳۰) و( ۳۲) این قانون بعنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته میشود.

نمایندگان در ادامه با رأی موافق به ماده ۳۶ مقرر کردند که احکام فصل سوم باب پنجم قانون مالیات های مستقیم، در مورد مالیات و عوارض موضوع این فصل به استثناء مواد( ۳۱) و( ۳۴) و فصل ششم جاری است.

احکام موضوع مواد( ۲۱۰) تا( ۲۱۶) و( ۲۱۸) و( ۲۱۹) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن در مورد عوارض موضوع ماده( ۲۹) و مالیات و عوارض موضوع ماده( ۳۰) و مالیات موضوع ماده( ۳۲) این فصل جاری می باشد.

سازمان امور مالیاتی موظف به فراهم کردن امکان اظهار و پرداخت مالیات مودیان گردید

طبق ماده ۳۷ که به تصویب نمایندگان رسید، سازمان مالیاتی کشور مکلف است برای کلیه مؤدیان این قانون امکان اظهار و پرداخت مالیات موضوع فصول ششم و هفتم را از روش سامانه مؤدیان آماده کند.

نمایندگان همچنین ماده ۳۸ این لایحه را تصویب کردند که براساس آن، مؤدیانی که از عضویت در سامانه مؤدیان خودداری ورزیده اند علاوه بر پرداخت جریمه های موضوع بند« الف» ماده( ۳۹) این قانون و بند« ب» ماده( ۲۲) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مکلفند اظهارنامه هر دوره مالیاتی خود را حداکثر تا یک ماه بعد از پایان هر دوره مالیاتی به سازمان تسلیم و مالیات فروش خویش را به حساب سازمان واریز نمایند.

irna.ir
  • 13
  • 13
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
دزدی از این بالاتر نمی شود وقتی کسی با پول خودش که با زحمت به دست اورده بخواهد چند روزی از ایران خارج شود که از این حوادث که هر روز در ایران به وجود می اورد آسوده باشد باید مالیات بپردازد احمقانه ترین کاریست که می توان فکر کرد فشارها را بر مردم روز به روز بیشتر می کنند بعید نیست چند وقت دیگر مرزها را ببندند بگویند حق ندارید خارج شوید از ظلمی که به مردم می کنید شرم داشته باشید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش