شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۵ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۱۶۴
حج و عتبات عالیات

وزیر کشور: مردم، تمام هزینه‌های کنگره اربعین را می‌پردازند/ذوالفقاری: برخی طوری وانمود می‌کنند انگار هزینه مختصر اربعین ظلم به همه است

عبدالرضا رحمانی فضلی,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حج و زیارت
وزیر کشور گفت: کمک‌های دولت برای امور زیرساختی است و همه هزینه‌های کنگره عظیم اربعین با کمک مردم تأمین می‌شود.

به گزارش فارس، نشست هماهنگی ستاد مرکزی اربعین با حضور رحمانی فضلی وزیر کشور و نمایندگان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در محل وزارت کشور برگزار شد.

در پایان این نشست وزیر کشور با حضور در جمع خبرنگاران به ارائه گزارشی از دستورات جلسه پرداخت و گفت: ستاد اربعین کارش را با حضور همه دستگاه‌های مربوطه آغاز کرده و در این زمینه ۱۴ کمیته نقش دارند و در این جلسه پیشنهادهایی ارائه دادند.

وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که با توجه به بازگشایی مرز خسروی و حذف روادید امسال حداقل ۳ میلیون زائر وارد کشور عراق شوند در حالی که رکورد زائران ایرانی در مراسم اربعین در سال ۹۶ تعداد ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بوده است.

رحمانی فضلی از برپایی ۲۶۰۰ موکب در ایام اربعین در کشور عراق خبر داد و گفت: امسال قرار است ۱۶۴ میلیون وعده غذا در قالب دو هزار و ۶۰۰ موکب در کشور عراق به زائران ارائه شود در حالی که تا سال گذشته تعداد ۲۰۸۰ موکب ایرانی در عراق برپا شده بودند.

وی از افزایش بازه زمانی ارائه خدمات در ایام اربعین خبر داد و گفت: بازه زمانی ارائه خدمات در ایام اربعین پنج روز افزایش داشته در مجموع همه خدمات امسال با توجه به پیش‌بینی افزایش زائر در ایام اربعین افزوده خواهد شد.

وزیر کشور، موضوع حمل و نقل را یکی از مباحث مورد توجه امسال برشمرد و گفت: در حوزه حمل و نقل تلاش ما این است که هم قطار و هواپیما افزایش پیدا کند و همچنین ۱۲ هزار اتوبوس برای حمل و نقل زائران در نظر گرفته شده است البته بنا داریم تدارک بیشتری هم داشته باشیم.

رحمانی فضلی در خصوص پیش بینی‌های امنیتی برای ایام اربعین گفت: در این زمینه دو نشست با مرزداران و مسئولان استان‌های مرزی کشور عراق برگزار کردیم و همه پیش بینی‌ها انجام شده است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه همه هزینه‌های مراسم کنگره اربعین با کمک‌های مردمی تأمین می‌شود، گفت: کمک‌های دولت برای امور زیرساختی است و همه هزینه‌های کنگره عظیم اربعین با کمک مردم تأمین می‌شود. پس ضروری است مردم در این زمینه در کنار ما باشند. البته موضوع مهمتر توجه عموم زائران به بیانیه‌ها و نکاتی است که از سوی مسئولان ارائه می‌شود باید توجه داشته باشید که جابجا کردن ۳ میلیون زائر در بازه زمانی حدود ۲۰ روز کاری بسیار عظیم است و کوچکترین کوتاهی باعث بروز مشکلات مختلف برای زائران می‌شود.

ذوالفقاری: برخی طوری وانمود می‌کنند انگار هزینه مختصر اربعین ظلم به همه است

رئیس ستاد اربعین کشور گفت: در کشور ما هر جا هزینه‌ای صورت بگیرد، مشکلی پیش نمی‌آید، اما اگر هزینه مختصری برای سفر اربعین انجام شود گویی به همه ظلم شده است.

به گزارش ایسنا، حسین ذوالفقاری ظهر امروز (دوشنبه - ۱ مهر) در حاشیه نشست ستاد اربعین در جمع خبرنگاران درباره کاپوتاژ خودروها و اتوبوس‌های مسافربری برای سفر اربعین اظهار کرد: سال گذشته بدون هماهنگی ستاد مرکزی، اتوبوس‌های بسیاری کاپوتاژ شده و به کشور عراق رفتند و این باعث شد اتوبوس‌ها از چرخه حمل و نقل عمومی در کشور خارج شوند. بنابراین امسال برای کاپوتاژ اتوبوس‌ها سقفی را در نظر گرفته و فقط برخی گروه‌های خاص مانند جانبازان و معلولان می‌توانند از آن استفاده کنند. همچنین سهمیه لازم را به استان‌ها اعلام کرده‌ایم و غیر از آن نمی‌توانند سهمیه‌ای اختصاص دهند.

رئیس ستاد اربعین کشور با بیان اینکه با توجه به افزایش جمعیتی که پیش‌بینی می‌شود امسال در پیاده‌روی اربعین شرکت کنند، ناوگان حمل و نقل عمومی‌مان قاعدتا جوابگو نیست، اظهار کرد: با کاپوتاژ ممکن است با مشکل بیشتری مواجه شویم. پس اعلام کردیم تنها ۴۰۰ دستگاه در کل کشور کاپوتاژ شود.

ذوالفقاری افزود: زائران می‌توانند با مراجعه به گمرکات براساس مقررات توافق شده با عراق، وسیله نقلیه خود را کاپوتاژ کرده و از کشور خارج شوند. در حال حاضر مرزهای چزابه و خسروی برای کاپوتاژ اتوبوس‌ها و خودروها در نظر گرفته شده‌اند. مشکلاتی در مرز مهران وجود دارد که تلاش می‌کنیم، برطرف شود.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور درباره نحوه تردد زائرانی که بیش از یک بار در ماه محرم و صفر بخواهند به عراق سفر کنند، اعلام کرد: کسب ویزا تنها برای یک بار خواهد بود و هرکس گذرنامه‌اش مهر خورد و وارد کشور عراق شد و بازگشت برای بار دوم امکان‌پذیر نیست.

ذوالفقاری در خصوص مبلغ دریافتی در سامانه سماح نیز گفت: یک نگاه این است که برای بیمه از مردم پول دریافت نشود، اما اگر ما بخواهیم اینگونه رفتار کنیم، باعث می‌شود که در قبال افراد و زائرانی که به کشور عراق سفر می‌کنند، بی‌مسئولیت شویم. سال گذشته ۲۰۰ تن دارو به کشور عراق منتقل شد همچنین تعداد زیادی از افراد برای ارائه خدمات داوطلبانه وارد این کشور شدند.

رئیس ستاد اربعین کشور با بیان اینکه این ستاد هیچگونه نرخی را تعیین نمی‌کند، گفت: جمعیت هلال احمر نیز در طول سال از زائرانی که به کشور عراق سفر می‌کنند مبلغ ۱۶ هزار تومان دریافت می‌کند که ما از آن‌ها درخواست کردیم این مبلغ را کاهش داده و به ۷۰۰۰ تومان برسانند. از سوی دیگر برای ارائه خدمات بیمه در کشور عراق همه بیمه‌گذاران نمی‌توانند خدمات در آنجا ارائه دهند از همین رو مزایده‌ای بین چند شرکت بیمه برگزار شد. سال گذشته مبلغ بیمه‌ای برای زائران اربعین ۱۶ هزار تومان بود که امسال این مبلغ را کاهش داده و به ۱۵ هزار تومان رساندیم، اما از سوی دیگر خدمات بیمه‌ای را برای زائران افزایش داده و تعهدات بیمه‌گذار نسبت به زائر بالاتر رفته است.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور تاکید کرد: ما در جریان مشکلات مردم در کشور عراق هستیم. اگر بر اثر حادثه‌ای فردی فوت کند، برای ترخیص و انتقال جنازه به کشورمان، خانواده فرد متوفی باید ۲۰ میلیون تومان هزینه کنند. همچنین خانواده زائران در عراق بسیار سرگردان می‌شوند. اگر ما در ستاد اربعین اعلام می‌کردیم که مسئولیتی در قبال اینگونه موارد و یا ارائه خدمات درمانی مانند درمان‌های سرپایی به زائران نداشتیم و چنانچه حادثه‌ای اتفاق بیفتد مردم خود مسئولیت آن را برعهده دارند، آیا مردم از ستاد اربعین نمی‌پرسیدند که شما چه کاره هستید؟ در حال حاضر برای دریافت این مبالغ با دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی کل کشور و حج و زیارت هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است. ستاد مرکزی اربعین مدافع زائران است و یک ریال از احدی دریافت نمی‌کند.

ذوالفقاری در پایان تاکید کرد: در کشور ما هر جا هزینه‌ای صورت بگیرد، مشکلی پیش نمی‌آید، اما اگر هزینه مختصری برای سفر اربعین انجام شود گویی به همه ظلم شده است. ما در خصوص لغو ویزا سه سال است که با کشور عراق مذاکره می‌کنیم. دولت عراق موافق لغو ویزا نبود چرا که می‌گوید با لغو ویزا، زائران بیشتری به کشور عراق سفر می‌کنند و آن‌ها نمی‌توانند پاسخگوی حمل و نقل، اسکان و تغذیه زائران باشند، اما ما توانستیم با مذاکراتی که با آن‌ها انجام دادیم، ویزا را لغو کنیم تا زائران بتوانند راحت‌تر سفر کنند.

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش