جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۸۴۵
نجوم و فضا

برخورد نزدیک سیارکی با یک فضاپیما/ چرخش دیدیموس چه خطراتی دارد؟

برخورد نزدیک سیارکی با یک فضاپیما,سیارک دیدیموس
سیارکی به نام دیدیموس اخیرا با یک فضاپیما برخورد نزدیک داشته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سیارکی به نام دیدیموس اخیرا با یک فضاپیما برخورد نزدیک داشته است، اکنون راز گیج کننده ای را فاش کرده است :به نظر می رسد این صخره با عرض نیم مایل آنقدر سریع می چرخد (هر دو ساعت و ۱۶ دقیقه یک چرخش کامل را انجام می دهد) که سطح آن امکان دارد قلوه سنگ هایی را که بعضی از آنها توسط باد خورشیدی به فضا منتقل شده اند، به بیرون پرتاب کند.

محققان این کشف را بلافاصله پس از آن انجام دادند که فضاپیمای ناسا آزمایش تغییر جهت سیارک دوگانه (DART) دیدموس را در کانون توجه قرار داد. سپتامبر گذشته DART تقریباً از مقابل به قمر سیارک دیمورفوس برخورد کرد و به اندازه کافی سرعت سیارک‌ (Asteroid) کوچک همراه دیدیموس را افزایش داد تا مسیرش را تغییر دهد.

این بازدید انفجاری همچنین باعث شد تا دانشمندان هر دو سیارک را از نزدیک ببینند و DART توسط ماموریت هرا آژانس فضایی اروپا (ESA) با بررسی کامل سیستم سیارکی دوتایی دنبال خواهد شد. از اواخر سال ۲۰۲۶، هرا هر دوی Dimorphos و Didymos را شناسایی می کند تا سنگ ها را اندازه گیری کند و نشان دهد که DART چگونه سیستم را تغییر داده است.

آدریانو کامپو باگاتین، دانشمند سیاره شناسی در دانشگاه آلیکانته در اسپانیا و از محققان این مطالعه گفت:مطالعه جدید نشان می دهد که هرا ممکن است جریانی از سنگ ها و غبار را ببیند که به دلیل چرخش سریع سیارک از خط استوای دیدیموس پرتاب شده است. این مکانیسم تنها راهی است که دانشمندان متوجه میشوند سیارک ها میتوانند مکان های فعال و پویا باشند تا توده های سنگی ساکن. در حالیکه تشخیص اینکه چقدر ممکن است چنین فعالیتی رایج باشد دشوار است، این مطالعه یادآوری می کند که سیارک ها در سراسر منظومه شمسی ممکن است مواد خود را به کیهان پرتاب کنند.

یون ژانگ، دانشمند سیاره شناسی در دانشگاه مریلند که در ماموریت DART فعال بود، گفت: این مطالعه به نظریه ای دیرپای در مورد چگونگی پیدایش دیمورفوس هدف DART اشاره می کند. این برای دانشمندان مانند یک پازل است که چگونه این سیستم در وهله اول شکل گرفت.

یک تئوری معتقد است که دیدیموس امکان دارد به تنهایی شکل گرفته باشد، به قدری سریع می چرخد که نمی تواند کاملا در کنار هم بماند و موادی را دور می اندازد که در نهایت به هم پیوسته و دیمورفوس را تشکیل می دهند.

ژانگ افزود: «به همین دلیل است که بسیاری از محققان در تلاشند تا دریابند که آیا دیدیموس این توانایی را دارد که جرم را از سطح خود دفع کند یا خیر.

در حال حاضر کار تئوری است و تقریبا به طور کامل بر اساس مشاهدات از راه دور جمع آوری شده قبل از تاثیر DART است. دیدیموس از زمین فقط به صورت یک نقطه درخشان ظاهر می شود، بنابراین دانشمندان نمی توانند اطلاعات مستقیمی درباره موادی که احتمالا از سیارک پرتاب می شوند، جمع آوری کنند.

دانته لورتا، دانشمند علوم سیاره ای در دانشگاه آریزونا، در مورد این تحقیق جدید گفت:این مکان خوبی برای شروع است، و تنها کاری است که ما می توانیم انجام دهیم.

اعضای تیم تمام داده هایی را که می توانستند در مورد شکل، اندازه، جرم و ترکیب دیدیموس بیابند، گرد هم آوردند. بیشتر این ها از مشاهدات گذشته زمین حاصل شده است، اگرچه ماموریت DART به محققان کمک کرد تا اندازه سیارک را ثابت کنند. بر اساس سال ها نظارت از زمان کشف سیارک در سال ۱۹۹۶، تیم همچنین از سرعت چرخش سریع دیدیموس اطلاع داشت، چیزی که احتمالا منجر به شکل بالای چرخان سیارک شده است. همان طور که می چرخد، مواد از قطب ها به سمت استوا کشیده می شوند تا یک چرخش ایجاد شود.

محققان این اطلاعات را به یک مدل کامپیوتری وارد کردند که نشان داد دیدیموس به اندازه ای سریع می چرخد که مواد نزدیک استوا ممکن است با نیرویی بیشتر از نیرویی که گرانش سیارک را خنثی می کند، به سمت بیرون شتاب بگیرد و به آن ماده اجازه دهد از سطح بلند شود.

از آن جا این ماده چهار مقصد بالقوه دارد:می تواند به فضا فرار کند، در مدار اطراف دیدیموس گیر کند، به سطح سیارک برگردد یا روی دیمورفوس فرود آید. کامپو باگاتین و همکارانش محاسبه کردند که بیش از ۹۷ درصد مواد برداشته شده باید در عرض حدود چهار ساعت به سطح دیدیموس برگردد.

شبیه سازی این تیم نشان داد که از تکه های شناور باقی مانده ، بیشتر قطعات بزرگ تر قلوه سنگ در این مورد، ذراتی با قطر حداقل چند سانتی متر در نهایت روی دیمورفوس فرود می آیند.

لورتا گفت: شناسایی سیارک های فعال یادآور این است که همسایگی کیهانی ما چقدر می تواند چشمگیر باشد. این طرز فکر که منظومه شمسی (Solar System) یک محیط ساکن است واقعا اشتباه است، بلکه یک مکان بسیار پویا است. همه چیز در حال تغییر است؛ همه چیز با یکدیگر برخورد می کنند. فرآیند هایی که به مدت چهار و نیم میلیارد سال در جریان بوده اند هنوز هم رخ می دهند.

با این حال، به طور خاص برای دیدیموس، دانشمندان باید منتظر ماموریت هرا باشند که قرار است در اکتبر ۲۰۲۴ پرتاب شود تا دریابند سطح سیارک چقدر در حال تغییر است. کامپو باگاتین افزود: این سفینه باید بتواند مستقیما با دوربین های قاب بندی سیارکی سیاه و سفید خود مستقیما این آوار های احتمالی را مشاهده کند.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش