دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۳۷ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۴۸۴
شهری و روستایی

شورای شهر قرار است سکوت کند؟

آقای چمران لطفا سیاسی کاری را معنا بفرمایید!

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا,مهدی چمران
آقای چمران شفاف و بدون پرده پوشی به عنوان رئیس نهاد ناظر بر مدیریت شهری با اصحاب رسانه و خبرنگاران سخن بگوید و تشریح کند که چه اقداماتی برای جلوگیری از این حادثه جامه عمل پوشیده و در دوران پس از حادثه چه اقداماتی انجام پذیرفته است تا همگان بدانند که بحث ها کافی و وافی بوده و نیاز به سخن درباره حادثه پلاسکو آنهم از سوی نمایندگان مردم در شورای شهر نیست!

رئیس محترم شورای شهر تهران در پاسخ به این سئوال که خروجی جلسه شورای شهر درباره حادثه پلاسکو چه بوده است، فرموده اند: « «شورا چه كار كند‌؟ به اند‌ازه کافی د‌راین‌باره صحبت کرد‌ه‌ایم.» ایشان در ادامه در توجیه و چرایی این توصیه نیز اضافه کرده اند: «آمارها متناقض نبود‌، حرف سخنگوي آتش‌نشاني سند‌ است. ما نبايد‌ د‌ر كار اجرايي د‌خالت كنيم. ما بايد‌ تسهيلات فراهم كنيم كه آنها بتوانند‌ كار خود‌ را انجام د‌هند‌، به اند‌ازه كافي هم روز شنبه ٤ساعت و يكشنبه هم چند‌ ساعت د‌يگر د‌ر اين‌باره صحبت كرد‌يم و نيازي به صحبت د‌يگري نيست. همين امروز هم صحبت‌ها حاشيه‌اي بود‌.» 

 

به گزارش خرداد؛ حامیان آقای قالیباق در شورای شهر و در رسانه های پر شمار دلباخته ایشان، هرگونه انتقاد به آقای قالیباف در شرایط فعلی را بر بچسب سیاسی کاری رد کرده و مصرانه معتقد هستند که بازخواست آقای شهردار در شرایط فعلی و تقاضا برای پاسخگویی مدیریت شهری دراین برهه زمانی با انگیزه های سیاسی جامه عمل می پوشد!

در این میان اشاره به چند نکته خالی از لطف نیست. 

اول- اگر در لحظات ابتدایی و بحبوحه آوار برداری درخواست برای استعفای آقای قالیباف در فضای مجازی به یک ترند تبدیل شد، می شد آن را برآمده از احساس و برگرفته از ناراحتی قلمداد کرد و حتی برچسب سیاسی کاری بر آن الصاق کرد اما اکنون با گذشت چند روز از این حادثه آیا نباید مقصران این حادثه مواخذه شده و پیرامون چرایی آن پرسشگری کرد؟ آیا قرار است رخداد این فاجعه و ریشه های آن مورد واکاوی قرار نگیرد؟ آیا هر کس خواستار رسیدگی قانونی به این حادثه شده و از آن سخن بگوید، سیاسی کار است، چون آقای قالیباف متعلق به یک طیف و جریان سیاسی است، پس هر کس که از او انتقاد کند، به سیاسی کاری مشغول است؟؟ شهردار تهران که ان شاء الله از قداست برخوردار نیست و بری از اشتباه و خطا هم نیست!

 

دوم- بازخواست شهردار و درخواست برای رسیدگی عاجل به زوایای پیدا و پنهان این پرونده نه تنها سیاسی کاری نیست که دقیقا سخنان آقای چمران و دوستان ایشان مصداق بارز سیاسی کاری است! مگر نه این است که اعظای شورای شهر به نمایندگی از مردم و شهروندان تهرانی ناظر بر اقدامات و عملکردهای شهرداری هستند؟ اگر اعضای شورای شهر درباره این موضوع سخن نگویند و به بازخواست مدیریت شهری نپردازند پس چه کسی باید بپردازد و از اساس وظیفه و علت وجود شورا چیست؟ چرا آقای چمران دستور به کفایت مباحث می دهد؟؟

 

سوم- وظیفه اعضای شورا رسیدگی به نحوه خدمات رسانی و فراهم آوردن امکانات لازم برای امداد رسانی است اما آیا این نافی رسیدگی قانونی و نظارت اعضای شورای شهر به عنوان مهم ترین وظیفه آنان در قبال شهروندان است؟ اینکه اعضای شورا به یاری شهرداری و دیگر ارگان ها پرداخته تا مصایب پسا حادثه را کاهش دهند، وظایف پیشا حادثه و اهمال و قصورهای احتمالی آنان را از حیز انتفاع ساقط نمی کند. 

 

چهارم- با بروز و ظهور رسانه های تازه و شبکه های اجتماعی و پیشرفت های فناوری، دوران یکسو نگری های رسانه ای و دستور به سکوت و  سانسور و بایکوت دیگر جوابگو نیست و آن روزگار سپری شده است. مردم سئوال دارند و اعضای شورا موظف به پاسخگویی هستند، نمی شود از کنار حادثه ای چنین دردناک و پر هیبت با سکوت گذشت و به ریشه یابی آن نپرداخت و جوابی به شهروندان مطالبه گر نداد. از طرف دیگر عدم اطلاع رسانی به هنگام و سنجیده بازار شایعه پراکنی را داغ می کند و بر حجم حاشیه ها میافزاید و اثرات معکوس دارد.

 

پنجم- آقای چمران شفاف و بدون پرده پوشی به عنوان رئیس نهاد ناظر بر مدیریت شهری با اصحاب رسانه و خبرنگاران سخن بگوید و تشریح کند که چه اقداماتی برای جلوگیری از این حادثه جامه عمل پوشیده و در دوران پس از حادثه چه اقداماتی انجام پذیرفته است تا همگان بدانند که بحث ها کافی و وافی بوده و نیاز به سخن درباره حادثه پلاسکو آنهم از سوی نمایندگان مردم در شورای شهر نیست!

 

ششم- اگر هزاران ساعات بحث و تحلیل و نقد و گفت و گو هم درباره این حادثه جامه عمل بپوشد باز هم ناکافی اسـ، نه فقط به خاطر وقوع این حادثه دلخراش که به خاطر بمب های ساعتی که در اقصی نقاط شهر آرمیده و هر لحظه احتمال دارد، بترکد و فاجعه ای بس دهشتناک تر را رقم بزند! این گفته همه کارشناسان امر است که بسیاری از ساختمان های تهران وضعیت نابهنجاری دارند. به گفته خود شهرداری فقط ۱۲۰ یا کمی بیشتر از برج ها و ساختمان های تهران از حداقل های استانداردهای لازم برخوردار است و آیا نباید اعضا نه امروز و فردا که روزها وماه ها در جلسات متعدد به بررسی حادثه پلاسکو پرداخته و از طرف دیگر تمهیدات لازم برای جلوگیری از فاجعه ای دیگر را تدارک ببینند؟

 

هر چه هست به نظر می رسد این اعلام به کفایت بحث و فرمان به سکوت هیچ توجیه عقلانی و اخلاقی نداشته که با ایفای وظایف صریح اعضای شورای شهر هم در تناقض قطعی و حتمی قرار دارد. 

 

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش