
کشاورزان سیستان همچنان منتظر حمایت ها و پرداخت خسارت های ناشی از خشکسالی توسط دولت هستند، آن هایی که ماه ها در انتظار نشستند تا شاید آبی برای کشاورزی دریافت کنند و محصول شان خشک و تلف نشود امروز چشم انتظار طرح های دولتی و حمایت های مسئولان شب هایشان را صبح می کنند. آن ها منتظر هستند تا ناظران یا نمایندگانی برای ارزیابی میزان خسارت ها و پرداخت آن وارد منطقه شوند و زوایای پنهان خشکسالی و اثرات پیدا و پنهان آن را لیست کنند و مرهمی بر زخم التیام نیافته آنان بگذارد.
تاخیر مسئولان برای برآورد خسارت کشاورزان
یکی از کشاورزان سیستان می گوید: امسال که بارانی نیامد هیچ محصولی در منطقه به ثمر نرسید، برنامه های مدیران هم آبی به همراه نداشت. تیم های نظارتی برای تعیین میزان خسارت و کمک لازم به روستاها اعزام نشدند تا نگرانی ها و ناراحتی های مردم اندکی کاهش یابد.
«مرعشی» می افزاید: تأخیر مسئولان در رسیدگی به مشکلات مردم و ثبت تلفات و خسارت ها نشان دهنده تقصیر و کوتاهی آنان است.
کشاورز دیگری اظهار می کند: تاخیر دستگاه های دولتی برای بررسی وضعیت خشکسالی و پیامدهای آن سبب دلسردی و بی اعتمادی کشاورزان به دولت شده است، این موضوع نشان دهنده نقش کمرنگ حمایتی دولت است.«سرگزی» ادامه می دهد: اقدام سریع دولت در این مسیر و پرداخت کمک یا خسارت اثرهای خوب و موثری را بر درآمد و سلامت جسم و روان مردم می گذارد.
«سنچولی» یکی از معتمدان سیستان هم بیان می کند: دولت به منظور رفع مشکل کشاورزان یک راه حل سریع، شفاف و ضربتی داشته باشد تا مردم حاصل این طرح را زودتر و عینی تر لمس کنند و از حجم دغدغه ها کاسته شود.
پیامدهای رفع نشدن مشکل حقابه
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی هم می گوید: اگر مشکل حقابه رودخانه هیرمند از افغانستان از طریق دیپلماسی وزارت امور خارجه رفع نشود ۹۰۰ روستای سیستان با چالش های عمیق و جدی رو به رو می شود که مهاجرت از منطقه و خالی شدن جمعیت روستایی و شهری از جمله آن است.دکتر «احمد علی کیخا» می افزاید: نام دریاچه هامون به دلیل خشکسالی طولانی و کمبود نزولات آسمانی از صفحه جغرافیای منطقه کم کم حذف می شود و کشاورزی و اشتغال مردم نیز از منطقه محو خواهد شد که باید مدیران چاره ای بیندیشند تا عمق این فاجعه بیشتر نشود و تلفات کنترل شود.
لزوم استفاده از آب های ژرف
دیگر نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان نظام و در رأس آن ها رئیس جمهور هیئتی را از دستگاه های مختلف برای بررسی و رسیدگی میزان خسارت ها به زابل اعزام کنند و پس از جمع آوری آمارها پرداخت خسارت از طریق بیمه ها و موسسه های مسئول آغاز شود. دکتر «حبیب ا... دهمرده» استفاده از آب های ژرف و تسریع در این طرح را یکی از راهکارهای اساسی برای رفع مشکل کم آبی منطقه می داند و اظهار می کند: مدیریت و تأمین اعتبار لازم برای پیشرفت طرح از ضروریات منطقه است.به گفته وی، حضور نمایندگان دولت در میان خسارت دیدگان سیستانی و توجه به خواسته های آنان الزامی است.
مرز؛ جایگزین مناسبی برای اشتغال متکی به کشاورزی
امام جمعه زابل با بیان این که پرداخت سریع تر خسارت به کشاورزان و دامداران باید اولویت مهم دولت باشد می گوید: فرصت مرز و مبادلات مرزی و ایجاد بازارچه ها و گذر مرزی می تواند جایگزین مناسبی برای اشتغال متکی به کشاورزی منطقه باشد. حجت الاسلام «کیخا» خطاب به استاندار اظهار می کند: ساماندهی مدیریت های جوان و کارآمد می تواند پیشرفت و آبادانی این مرز و بوم را رقم زند.
- 11
- 5