
در حالیکه یکی از گلایههای جریان اصلاحطلب در طول شش سال دولتمداری حسن روحانی همواره این بود که چرا او به اصلاحطلبانی که باعث پیروزیاش در هر دودوره انتخابات شدهاند، بهانداده است و نه در کابینه و نه در استانداریها و نه سایر حوزههای مدیریتی ازاین نیروها بهره کافی نبرده و به جایش افراد اصولگرا و غیر همسو با منش اصلاحطلبی و حتی اعتدالی حسن روحانی را انتخاب کرده است، اکنون خبر میرسد که برخی اصلاحطلبان خودشان نیز عملکرد بهتری در نهادی که تمام و کمال در اختیارشان بوده است، نداشتند.
شورای شهر تمام اصلاحطلب تهران اکنون با یک چالش جدی روبه روست؛ چالش انتصاب چهرههای اصولگرا در مدیریت شهرداری.
درجدیدترین اتفاق در برخی رسانههای اجتماعی نقل شده است که شهردار یکی از مناطق تهران شخصی را به عنوان رئیس روابط عمومی این شهرداری انتخاب کرده که نه تنها اصولگرا بلکه از دلواپسین است؛ تصاویری که از این شخص در برخی از تجمعات دلواپسان اصولگرا منتشر شده باعث شده است تا اصلاحطلبان به انتقاد از عملکرد حناچی و حتی شورای شهر بپردازند و چنین انتصابی را پشت کردن به رای مردم ارزیابی کنند. بسیاری نیز با تعجب میپرسند که چگونه در مجموعه یک شهردار اصلاحطلب باید یک چنین انتصاب مدیریتی تمام دلواپسانه صورت بگیرد؟ آیا دستهایی در پشت پرده است؟
> ضربه به اصلاح طبان
جلال جلالی زاده نماینده سابق مجلس دراینباره اما اشاره به اصطلاحی به نام اصلاحطلبان دولتی و قدرتی میکند. او درباره این قبیل انتصابات توسط مدیران ارشد اصلاحطلب در زیر مجموعههای خود به آفتاب یزد میگوید: اصلاحطلبان دولتی و ساختاری، محافظه کارترین افراد در کشورماهستند به این معنا که این اشخاص به خاطر حفظ موقعیت و مقام خود، حاضرند هرگونه امتیاز و هزینهای را بدهند تا تنها خودشان حفظ شوند و در کنار این موضوع با این انتصابات از انتقاد و هجمههای اصولگرایان در امان بمانند.
وی اضافه کرد: سوابق این چند ساله نشان داده که دیگر نمیتوان روی اصلاحطلبان دولتی حساب باز کرد. اما برعکس از آن سو اصولگرایان همواره نسبت به نیروهای خودشان وفادار هستند و همیشه تلاش میکنند تا در هر جایی که قدرت یا موقعیتی را به دست گرفتند از نیروهای خود استفاده وبه معنای واقعی کادرسازی میکنند تا در پستها و جاهای مختلف از نفرات خودشان بهره ببرند. اما اصلاحطلبان تشنه قدرت به خاطر حفظ موقعیت و اینکه مسئولیت و مقام شان را بیدردسر نگاه دارند همیشه در حال امتیاز دادن به جریان رقیب و دیگران هستند و حتی حاضر نیستند تا از نیروهای اصلاحطلب استفاده کنند. در همین شورای شهر و شهرداری تهران که در اختیار اصلاحطلبان است شاهد این موضوع هستیم.
جلالی زاده میگوید: آنچه که عیان است محافظه کاری اصلاحطلبان است. در شهرداری تهران هنوز نیروهایی داریم که در سطح دیپلم نیستند و در زمان شهردار اصولگرا استخدام شدند و مسئولیتهای خوبی را همچنان برعهده میگیرند ولی شهر داری هنوز هیچ عذرموجهی ارائه نداده که چرا از نیروهای اصلاحطلب آن طور که باید استفاده نمیکند.
این نماینده سابق مجلس اظهار داشت: انتخاباتی برگزار میشود و اصلاحطلبان در آن موفق میشوند اما وقتی از عاملان این پیروزی تشکر و بهرهای برده نمیشود. مردم و بدنه اجتماعی دچار نارضایتی میشوند و دیگر حاضر نیستند در فعالیتها و انتخاباتهای سیاسی شرکت بکنند. به نظر من این بزرگترین ضربه و کاستی برای حرکت اصلاحطلبان است.
> در حال بررسی صحت موضوع هستیم
به سراغ محمود میر لوحی عضو شورای شهر تهران هم میرویم. او با بیان این که واقعیت این انتصاب در حال بررسی است به آفتاب یزد گفت: شورای شهر از وقتی این خبر را دریافت کرد، درصدد این است که دریابد آیا شائباتی که در مورد این فرد منصوب شده گفته میشود درست است یا نه. اگر همان طوری است که شما و یا شبکههای اجتماعی میگویند که مطمئنا این گزینه اصلاح خواهد شد. این عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: ما فکر میکنیم عمده نیروهای شهرداری مثل باقی افراد به لیست اصلاحطلبان رای دادند و میخواهند مسیر، مسیر اصلاحطلبی باشد و رویکردها رویکردهایی باشد که با تم اصلاحات سازگاراست.
اما من هم مثل شما چنین خبری را شنیدم و تلاش داریم تا در صورت صحت و سقم داشتن چنین مسئلهای، آن را حل کنیم. وی درباره نوع انتصابات زیر مجموعه حناچی که پیشتر هم مورد انتقاد بوده است، میگوید: در اصلاحطلبی حناچی شکی نیست. ما فکر میکنیم که آنچه در مورد موضوع خاص انتصاب اخیر رخ داده یا اشتباه در نقل خبر است و یا اگر صحت دارد حناچی باید این موضوع را اصلاح کند. به هر حال اگر تا این حد فرد منصوب شده جزء اصولگرایان خاص باشد باید عزل و تا میتوان از نیروهای همسو و همفکر استفاده شود. میر لوحی اضافه میکند: ما آن قدر از چهرههای همفکر و خوش ذوق اصلاحطلب بهره مند هستیم که نیازی به استفاده از نیروهای دلواپس نداشته باشیم.
اما سوابق رئیس روابط عمومی این شهرداری هم اگر همان طوری است که این روزها نقل شده این مسئله را مفروض بدارید که او خودش را به گونهای در شهرداری نشان داده باشد که مورد قبول قرار بگیرد. متاسفانه چهرههایی که برای تصاحب مدیریت با دو طرف جریانات سیاسی عکس میگیرند و خود را به هر دو گروه نزدیک میکنند کم نیستند. احتمال دارد که در این مورد خاص هم چنین چیزی صدق کند یعنی شهردار مربوط بدون اطلاع از سوابق قبلی، وی را باتوجه به آنچه که در این ایام خود را نشان داده شناخته و منصوب کرده باشد. به هر ترتیب این موضوع اصلاح خواهد شد.
> دودوزه بازی؟
این عضو شورای شهر در پاسخ به این سوال که حناچی پیشتر نیز انتصاباتی از این دست داشته است و همواره نقد به این موضوع بوده است که چرا او از نیروهای اصلاحطلب در بدنه مدیریتی شهرداری بهره نبرده است اظهار کرد: ما به عنوان یک جریان اصلاحطلب به دنبال نیروهای اصلاحطلبیم. اما این که دراین میان دودوزه بازهایی هم باشند که هم با جناح مقابل باشند و هم با اصلاحطلب در اختیار ما نیست. به هر حال امروز همه چیز شیشهای است و ماه هم پشت ابر نمیماند. ممکن است که کسی خودش را اصلاحطلب دو آتشه جا بزند و بعد هم دلواپس دو آتشه از آب در بیاید.
از دو روز گذشته بیشتر از ده نفر این موضوعی که شما امروز میپرسید را برای من فرستادهاند و من هم برای سایر اعضای شورا، تا این مسئله را بررسی و یا حل کنیم. وی ادامه میدهد: ما این را حق مردم میدانیم که وقتی به یک لیست اصلاحطلب رای دادهاند منش اصلاحطلبی نیز در شهرداری حاکم شود. در حال حاضر ۶۷ هزار همکار در شهرداری داریم و مطمئنا از این نیروها افراد شایسته اصلاحطلب فراوانند که در پستهای مدیریتی به کار گرفته شوند. میرلوحی درپاسخ به این سوال که آیا از سایر انتصابات حناچی میتوان راضی بود؟ گفت: ممکن است من و یا همکاران من اعتقاد داشته باشند که در حال حاضر غلظت اصلاحطلبی در بدنه مدیریتی شهرداری باید بیشتر باشد. این موضوع را دوستان ما مطرح کردهاند و در بحث انتصابات نیز با ایشان صحبت داشتهاند.
اما اصل براین است که به مردم خدمت کنیم و کارها، شایسته و با پاکدستی و دقت و کارشناسانه انجام شود. بنابراین اصل را بر شایسته سالاری گذاشتیم و ایمان داریم که اصلاحطلبان شایسته فراوانند و دلیلی هم ندارد از معیارهای شایسته سالاری عدول کنیم، معتقدیم یکی از معیارهای شایسته سالاری در شرایط کنونی اصلاحطلب بودن است چون انتخاب مردم بود.
> زمانی که اصولگرایان تاختند
این عضو شورای شهر درباره اینکه آیا تاکنون در مورد انتصابات غیرهمسو در سازمان زیر نظر حناچی تذکرات مخصوص و ویژهای به او داده نشده است؟گفت: معمولا باید چهره هارا ایشان معرفی کنند و ما نیز قبل از آن متوجه میشویم و سوابق را بررسی میکنیم. به هر حال فرض و روند براین است که افراد اصلاحطلب به کار گمارده شوند. او میگوید: اصولگرایان سال ها، مجلس، دولت، شهرداری و... در اختیارشان بود، هرچه خواستند کردند و بسیاری را به خاطر نگرش هایشان بیکار یا بازنشسته کردند. خود من از جمله کسانی هستم که وادار به بازنشستگی زود هنگام شدم. البته قاعدتا این نوع رفتار اصولگرایان را ما نمیخواهیم داشته باشیم، اما این حق را به شهر،جریان اصلاحات و مردم میدهیم که به دنبال نیروهای اصلاحطلب باشند چون دراین جمع نیروهای شایسته پاکدستی وجود دارند که رویکردهای شورارا قبول دارند و به رای مردم هم وفادارند.
> جلویش را میگیریم اگر....
عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: بدیهی است در حال حاضر من نه میتوانم از این انتصابات ابراز رضایت کنم و نه نارضایتی داشته باشیم اما ملاک این است که بر مسیر اصلاحطلبی گام برداریم. میرلوحی گفت: ما مصوبات ویژهای برای به کارگیری زنان و نیروهای جوان در بدنه مدیریتی شهرداری داشتیم و باید این اتفاق در عمل رخ دهد. موضوع تعارض منافع را مطرح کردیم به این معنا که دیگر نباید چنین انتصاباتی بر مبنای رفاقت و نسبت فامیلی و... باشد. ما همه این مسائل را در شورا مطرح کردیم تا افراد شایسته، پاکدست، دارای مهارت و توان و کارآمدی در شهرداری باشند. وی اضافه کرد: من نمیتوانم از روند کنونی اظهار رضایت کنم، صلاح هم نیست. هرچه به کارگیری افراد کارآمد بیشتر شود بازهم کم است. اما با تمامی این احوال فکر میکنیم مسیر مسیر درست و قابل صحیحی است.
میر لوحی اضافه کرد: در مورد انتصاب اخیر هم هنوز پاسخی از شورا دریافت نکردم اما منتظر پاسخ و معلوم شدن نتایج آن هستیم. اگر همه چیز همانی باشد که دراین دوروز نقل شده است مطمئنا جلوی آن را خواهیم گرفت.
- 18
- 4