شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۴۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۶۶۱۹
محیط زیست و گردشگری

رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی:

بدون زاینده‌رود گردشگری اصفهان از نشاط تهی است

رحیم یعقوب زاده,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: بدون زاینده‌رود گردشگری اصفهان از نشاط تهی است. ممکن است بگویند گردشگری خارجی و داخلی به اصفهان خواهد آمد و زیرساخت‌های آن را نیز خواهیم ساخت، اما گردشگری اصفهان بدون زاینده رود سقف کوتاهی خواهد داشت.

رحیم یعقوب زاده در گفت و گو با ایسنا، در خصوص صنعت گردشگری اظهار کرد: این صنعت بسیار مهم و تاثیرگذاری است، اما این سوالی که وجود دارد این است که در کشور تا چه اندازه توانسته‌ایم از این صنعت استفاده کنیم و سود ببریم چراکه متاسفانه در کشور از قابلیت‌های این صنعت استفاده‌ای نبرده ایم.

 

وی افزود: در برخی از شهرها و استان‌ها جاذبه‌های فرهنگی متعددی وجود دارد که می‌تواند به جاذب گردشگر بدیل شود و قابل چشم‌پوشی نیست. استان اصفهان یکی از این استان‌ها است که پتانسیل‌های بسیار بی‌بدیلی دارد.

 

رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: در استان اصفهان ۳۰۰ اثر ثبت شده ملی و جاذبه‌های طبیعی همچون زاینده رود یا مناطق حفاظت شده وجود دارد زاینده رود برای اصفهان و ایران، همچون نیل برای مصر است. این رود در تمدن ایران نقش داشته و حتی همچون نیل، موجب انسجام ملی بوده است. 

 

یعقوب زاده اضافه کرد: زاینده رود یک محور است که حول آن بسیاری از اماکن، اثار تاریخی و حتی رفتار مردم شکل گرفته است. به همین دلیل بسیاری از جاذبه‌های تاریخی اصفهان در مجاورت آن قرار دارند.

 

وی تاکید کرد: خشک شدن این رود و این بستر بی‌آبی که می بینیم موجب می‌شود که آن جاذبه‌های تاریخی که در جوار این رود معنا پیدا کرده بودند امروز حیات کامل خود را از دست بدهند. محوری وجود دارد که پیرامون را شکل داده است و امروز دیگر وجود ندارد. زاینده‌رود یک رود جهانی است پس باید واقع‌گرایانه از خودمان بپرسیم چه عواملی باعث خشک شدن زاینده رود شده‌اند؟

 

رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: مطالعات نشان داده است مردم اصفهان زمانی که زاینده رود خشک است عصبی‌تر هستند و نشاط کمتری در شهر دیده می‌شود. بنابرین با توجه به همه اهمیتی که زاینده رود دارد باید به صورت کارشناسی تلاش شود این رودخانه به هر قیمتی شده احیا شود. خشکی زاینده رود به هسته گردشگری ایران آسیب زده است.

 

یعقوب زاده تصریح کرد: شاید لازم باشد بسیاری از صنایع سنگینی که از زاینده رود برداشت آب دارند تعطیل شوند. گرچه برخی عنوان می‌کنند این کارخانه‌ها اشتغال ایجاد کرده و در حیات اقتصادی اصفهان و کشور نقش دارد، اما گردشگری بسیار بیشتر از کارخانه‌های اصفهان می‌تواند اشتغال ایجاد کند.  چراکه با محوریت گردشگری شغل‌های بسیار زیادی تشکیل می‌شود، رستوران، اقامتگاه، هتل، حمل‌ونقل و اشتغال‌های پایدار بسیاری تشکیل می‌شود که توان جایگزینی صنایع سنگین و آلاینده را دارد.

 

وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد رسانه‌ها باید این مساله را جدی‌تر بگیرند و حساسیت‌های منطقی مردم را بالا ببرند. شاید در این حالت تحت فشار افکار عمومی مدیران به یک نتیجه مشخص برسند و بتوانیم اقدامی برای زاینده رود انجام دهیم. 

 

رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی باز هم همان مشکل قدیمی فرهنگ‌سازی را باید مدنظر قرار داد. این حساسیت برای بسیاری از دستگاه‌ها نیاز است. واقعیت این است که از طریق متولیان نباید انتظار داشت. در وهله اول می‌گویند بودجه برای آن نداریم. در بهترین حالت خانه‌های تاریخی را به سمت رستوران و کافه شدن سوق می‌دهند.

 

یعقوب زاده ادامه داد: واقعیت این است که سازمان میراث فرهنگی ۹۰ درصد از بودجه خود را ناچارا  برای هزینه‌های جاری صرف می‌کند و بودجه چندانی برای توسعه زیرساخت‌ها ندارند. با توجه به شرایط موجود باید شهرداری‌ها به میراث فرهنگی کمک کنند. شهرداری می‌تواند بخشی از بودجه خود را به خرید خانه‌های تاریخی اختصاص دهد.

 

وی اضافه کرد: کاهش ارزش پول هر کشور، در بحث گردشگری کششی را برای کشورهای همسایه ایجاد می‌کند که به آن کشور سفر کنند. بنابرین در این شرایط انگیزه‌ای برای بسیاری از کشورها ایجاد خواهد شد تا به ایران ارزان سفر کنند.

 

رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی تاکید کرد: باید بررسی شود که هر گردشگری که به شهر اصفهان وارد می شود چه میزان هزینه می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد گردشگرانی که به ایران وارد می‌شوند کمتر از ۵۰۰ دلار هزینه می‌کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: علت کم خرچی گردشگران در ایران این است که عراق، آذربایجان، افغانستان و پاکستان کشورهایی هستند که بیشترین گردشگر را به ایران می‌فرستند و این افراد چندان برای سفرهای خود هزینه نمی‌کنند. بنابرین گردشگران با ارز کمتری وارد می‌شوند و با همان هزینه امکانات بیشتری خواهند داشت. 

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش