شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۰۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۱۷۲۱
محیط زیست و گردشگری

برنامه جذب گردشگران ورودی برای برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها

نمایشگاه‌ گردشگری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

در بودجه‌ سال ۹۷، ذیل برنامه جذب گردشگران ورودی، برای برگزاری و شرکت در نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و رویدادهای تخصصی مرتبط گردشگری ۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. آن‌طور که در برنامه بودجه سال ۹۷ مشخص شده، هدف کمی برای این زیربرنامه حضور در ۳۰ رویداد است و به‌صورت میانگین برای هر رویداد بیش از ۸۸۳ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. در این میان، نمایشگاه‌های خارجی نیز می‌تواند یکی از انواع این رویدادها باشد.

 

چنانچه فرض کنیم هر سال ایران در ۱۰ نمایشگاه خارجی شرکت می‌کند، می‌توان گفت طبق متن صریح بودجه مجموعا حدود ۹  میلیارد تومان باید هزینه شود؛ موضوعی که البته به گواه فعالان تورگردان به وقوع نمی‌پیوندد. با وجود پیگیری‌های «دنیای اقتصاد» طی یک هفته گذشته، نه تنها هیچ مقام مسوول مرتبطی در سازمان میراث فرهنگی درباره نحوه هزینه‌کرد این بودجه به خبرنگار ما توضیح نداد، بلکه حتی روابط عمومی معاونت گردشگری این سازمان به نقل از معاون جدید گردشگری این سازمان به  «دنیای اقتصاد» گفته است که صلاح نمی‌داند مدیران سازمان در این زمینه صحبت کنند! البته این عدم شفافیت اتفاق تازه‌ای نیست.

 

فعالان بخش خصوصی بارها از سازمان متولی گردشگری خواسته‌اند تا درباره نحوه تخصیص بودجه به ارائه اطلاعات بپردازند تا از یکسو شفاف‌سازی‌های لازم صورت گیرد و از سوی دیگر بخش خصوصی بتواند با توجه به جزئیات این هزینه‌کردها برنامه‌ریزی  مناسبی جهت بهبود جذب گردشگر ورودی و شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی داشته باشد؛ درخواستی که بی‌پاسخ مانده است.

 

عدم پاسخگویی درباره تخصیص بودجه

گرچه بخش خصوصی خود نیز باید برای بازاریابی و جذب گردشگری ورودی اقداماتی صورت دهد، اما به باور برخی کارشناسان بخشی از این تبلیغات و بازاریابی بر عهده بخش حاکمیتی است و افزون بر این در شرایط تحریم و تبلیغات منفی علیه ایران، حمایت از بخش خصوصی می‌تواند معطوف به بخش تبلیغات باشد. ترمیم دوباره چهره ایران در رسانه‌های خارجی و در میان مردم کشورهای دیگر، به واسطه وسعت نفوذ تبلیغات منفی، به عهده دولت است.

 

محمود بنکدارنیا، عضو هیات‌مدیره جامعه تورگردانان  ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با تاکید بر این موضوع می‌گوید: «تا چند سال گذشته دولت بابت هر نمایشگاه بین‌المللی که برگزار می‌شد یارانه‌ای در نظر می‌گرفت. به‌عنوان مثال اگر حضور در نمایشگاه برلین یک میلیارد تومان هزینه داشت حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان آن را دولت تقبل می‌کرد. اما در حال حاضر شاهد کمترین کمک از سوی دولت هستیم.» او نمایشگاه‌های بین‌المللی را تنها ابزار بازاریابی و تبلیغات آژانس‌هایی می‌داند که به جذب گردشگر ورودی می‌پردازند.

 

بنکدارنیا همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که هیچ شفاف‌سازی از سوی سازمان برای بودجه‌ای که در این زمینه به آنها اختصاص یافته صورت نمی‌گیرد: «سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بابت یارانه‌ای که پرداخت می‌کند، نحوه پرداخت، اینکه به چه بخش‌هایی بیشتر و به چه بخش‌هایی کمتر و به چه بخش‌هایی اصلا تعلق نمی‌گیرد توضیح نمی‌دهد.

 

همچنین اگر بخواهد یارانه‌ای بپردازد بخش خصوصی باید دائما در دوندگی باشد تا بتواند این مبلغ را دریافت کند.»  به گفته این عضو جامعه تورگردانان، اگر شرایط به همین منوال باشد بازار هدفی که از طریق نمایشگاه‌ها برای بخش خصوصی به دست می‌آید از دست خواهد رفت: «اگر امسال از سوی دولت کمکی به بخش خصوصی نشود میزان شرکت‌کننده‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند. به‌طور میانگین سال گذشته یک شرکت کوچک اگر می‌خواست به اندازه ۹ تا ۱۰ متر غرفه بگیرد باید ۳۰ میلیون تومان هزینه می‌کرد و ۳۰-۴۰ میلیون تومان هم هزینه‌های جانبی سفر را برعهده می‌گرفت. امسال هم رقم بالاتر رفته و هم از توان تورگردانان کاسته شده است. باید برای این موضوع فکری اساسی‌تر شود.»

 

بودجه‌ای که به بخش خصوصی نمی‌رسد

رقیه حاتمی‌پور نیز به‌عنوان یکی دیگر از تورگردانان، به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید دولت در زمینه حمایت از آژانس‌دارانی که در زمینه گردشگر ورودی فعالیت می‌کنند، هیچ اقدام مثبتی انجام نمی‌دهد: «بخش خصوصی از زمانی که دیگر یارانه نمایشگاه‌های  خارجی قطع شده باید هزینه غرفه، رفت و آمد، اقامت، پرسنل، بروشور و... را شخصا بپردازد.

 

» او به کشورهایی اشاره می‌کند که قبل از برگزاری نمایشگاه، در حین برگزاری و بعد از آن برنامه‌ریزی دقیقی دارند و پیش‌بینی‌های لازم را صورت می‌دهند تا با بهترین دستاورد بازگردند؛ این در حالی است که تورگردان‌های ایران باید تنها دغدغه‌شان مسائل مالی باشد: «کشوری مانند ترکیه زمانی که  بمب‌گذاری در آنجا رخ داد، متراژ غرفه‌هایش در نمایشگاه‌ها را بزرگ‌تر و تبلیغاتش را وسیع‌تر کرد. اما ایران بعد از تحریم‌ها و ایران‌هراسی‌هایی که صورت می‌گیرد چه کار کرده است؟ با این شرایط بخش خصوصی، به تنهایی از پس این معضلات و مشکلات برنخواهد آمد.»

 

این فعال گردشگری درباره هزینه‌هایی که آژانس‌های گردشگری برای حضور در هر نمایشگاه متقبل می‌شوند، از هر متر مربع ۲۰۰یورو در کشورهای اروپایی و ۲۰۰ دلار در کشورهای آسیایی می‌گوید و ادامه می‌دهد: «سازمان هیچ‌وقت مشخص نکرده است که بودجه‌ای که در این زمینه اختصاص یافته است را صرف چه اموری کرده و چرا برخی از آژانس‌ها رایگان، برخی نیم‌بها و برخی با هزینه‌های شخصی در نمایشگاه‌ها حضور پیدا می‌کنند؟» حالا نگاه‌ها به سمت سازمان میراث فرهنگی است تا به این سوال عمده پاسخ دهد که بودجه ۲۶۶میلیارد تومانی نمایشگاه‌ها و رویدادهای مرتبط را کجا هزینه کرده است؛ چه اینکه تنها اگر یک‌سوم این بودجه به حضور در نمایشگاه‌های خارجی اختصاص پیدا کند، دست بخش خصوصی برای جذب بیشتر گردشگر بازخواهد بود.

 

آزاده باقری

 

donya-e-eqtesad.com
  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش