پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۱۰ - ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۵۵۴۹
زنان، جوانان و خانواده

تاکید اشرف بروجردی بر ضرورت حضور زنان در اداره و مدیریت شهر

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,اشرف بروجردی
اشرف بروجردی در نشست «چرایی حضور زنان در مدیریت شهری» با اشاره به ضرورت و لزوم حضور زنان در منصب‌های مدیریت شهری، گفت: زنان کشور در سال‌های اخیر به مردانه بودن مدیریت جامعه اعتراضات زیادی داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های بزرگ در حوزه مدیریت شهری بحث مدیریت واحد شهری است، ادامه داد: مدیریت واحد شهری به این معناست که دستگاه‌های مختلف مانند مدارس، دانشگاه‌ها و تمام ظرفیت‌هایی که احتیاج به مدیریت دارند تجمیع شده و یک جا عرضه شود تا شورای شهر بتواند مشکلات زیستی را با هم حل کند.

 

بروجردی با بیان اینکه در قانون برنامه سوم توسعه شاهد آن بودیم که دولت باید وظایف و مسئولیت‌ها را به نهادی مانند شورا واگذار کند، اظهار کرد: اگر قرار باشد اصلاحی در روند زندگی اجتماعی به وجود بیاید شورا باید بتواند این مدیریت را در حوزه‌های مختلف اعمال کند.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: شکل صحیح شورا به این شکل است که به صورت هرمی شکل بگیرد به این معنا که سلسله مراتبی باشد. ابتدا شورای محله، سپس شورای منطقه و در نهایت به شورای شهر برسد.

 

وی با اشاره به اینکه ضرورت حضور زنان در مدیریت شهری بستگی به نوع نگاه به زنان در اداره کردن یک مجموعه است، تصریح کرد: معمولا در خانواده زنان اداره‌کننده خانه هستند و در مدیریت شهر زنان هستند که می‌توانند اداره شهر را با یک نگاه فراگیر به خوبی انجام دهند.

 

بروجردی گفت: ضرورت حضور زنان در مدیریت یک جامعه بر همه روشن است و باید بتوانیم از زنان در این حوزه استفاده‌های مطلوب کنیم.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده در شهر ساماندهی کودکان کار است، گفت: شهرداری هنوز نتوانسته برای حل این معضل راه‌حلی پیدا کند. زمانی به شهردار وقت پیشنهاد دادیم که گرمخانه‌ای برای این کودکان فراهم کند و برای آنان لباس کار مخصوص تهیه کند تا زیر نظر یک مدیریت واحد بتوانند کار کنند ولی شهردار وقت می‌گفت من تخصص لازم را در این زمینه را ندارم و بعد از تلاش‌های زیاد خانه سبز و خانه ریحانه ایجاد شد که پس از مدتی مدیریت آنها به مردان سپرده شد و متاسفانه از این بچه‌ها سوء استفاده کرده و خانه ریحانه و سبز تعطیل شدند.

 

وی با اشاره به اینکه دولت باید رویکرد توزیع قدرت داشته باشد، تاکید کرد: حضور زنان در حوزه مدیریت شهری می‌تواند کمک بسزایی کند.

 

بروجردی با اشاره به اینکه هیچ کس حاضر نیست قدرت را واگذار کند، ادامه داد: در دولت اصلاحات اقداماتی جهت واگذاری قدرت به زنان انجام شد و حدود ۲۰۰ وظیفه که قابلیت واگذاری داشتند تعریف شدند ولی در نهایت ۲۳ وظیفه تصویب شد که در حوزه مدیریت شهری به شورای شهر و شهرداری‌ها واگذار شد.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: برای آنکه بتوانیم نقش زنان را در حوزه مدیریت شهری داشته باشیم باید برای اصلاح قانون تلاش کنیم چون اگر زنان با همین وضعیت و قوانین موجود اداره شهر را بر عهده بگیرند دچار معضل می‌شوند و بعد به آنان گفته می‌شود که نتوانستند شهر را اداره کنند. در شرایط فعلی اگر زنان وارد مدیریت شهری شوند اولین مطالبه آنان اصلاح قانون خواهد بود.

 

وی با اشاره به اهداف شکل‌گیری شورا در سیاست‌های دولت اصلاحات، گفت: یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های دولت اصلاحات آن بود که قدرت متمرکز نشود بلکه توزیع پیدا کند و همچنین افزایش مشارکت مردم در سرنوشت‌های سیاسی باشد.

 

بروجردی گفت: از سال ۸۴ تا ۸۸ شوراها در انزوا و حاشیه قرار داشتند به دلیل اینکه چهره‌های سیاسی در آن زمان برای اینکه رای بیاورند و در مدیریت کلان قرار بگیرند سوء استفاده کرده بودند.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه این پذیرش باید در قوانین و باور مدیران وجود داشته باشد که شوراها یکی از ارکان تصمیم‌گیری هستند، گفت: از جمله آسیب‌هایی که به شورا وارد شد میزان و نحوه نظارت دستگاههای اجرایی و چالش شورا با شورای نگهبان و مجلس بوده است. خواست شوراها این است که نظارت به معنای دخالت در تصمیم‌گیری‌هایی که به ضرر شهر است، نباشد. در قانون اساسی تصریح شده که شوراها می‌توانند استانداران، فرمانداران و بخشداران را احضار و از آنها سوال کنند و حتی در انتخابات آنها مداخله داشته باشند ولی شورای نگهبان این نوع نظارت را قبول ندارد. البته قانون اساسی دچار تعارض‌هایی است به طور مثال در اصل ۷۰، ۱۰۰، ۱۰۱، ۱۰۲، ۱۰۳ و ۱۰۶ نکاتی که مرتبط با شکل‌گیری شوراها است آورده شده است ولی اگر این اصول را کنار یکدیگر قرار دهیم می‌بینیم که قانون اساسی دچار تعارض است.

 

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم از قانون اساسی عدول کنیم، گفت: اعضای شورای شهر را باید بر اساس توانمندی و شایستگی انتخاب کنیم. افرادی که شایستگی لازم را دارند باید کاندید شوند نه اینکه صرفا چون فعال یا متخصص حوزه‌ای هستند کاندید شوند بلکه باید توانمندی و شایستگی داشته باشند.

 

بروجردی در پایان تصریح کرد: این مساله که شوراها وابسته به بودجه شهرداری هستند،  یک معضل است و باید تلاش برای دسترسی به یک مدیریت واحد وجود داشته باشد.

 

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش