جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۱۹ - ۲۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۰۵۰
حقوقی، قضایی و انتظامی

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه:

۲۵ هزار هکتار موقوفه در تصرف دستگاه‌های دولتی / ۵ هزار میلیارد تومان مطالبات اوقاف از دستگاه‌های اجرایی

رییس اوقاف,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیش از ۱۱ هزار رقبه و حدود ۲۵ هزار هکتار از ساختمان‌های سازمان اوقاف و موقوفه‌های کشور در تصرف دستگاه‌های دولتی است، گفت: ۵ هزار میلیارد تومان مطالبات اوقاف از دستگاه‌های اجرایی است.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی امروز در نشست خبری دهه وقف و رونمایی از کمپین بزرگ همه واقف باشیم  ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با هموطنان  زلزله‌زده در  کرمانشاه درباره مطالبات سازمان اوقاف از دستگاه‌های اجرایی و ضرورت استیفای حقوق موقوفات  اظهار کرد: ۵ هزار میلیارد تومان مطالبات سازمان اوقاف از دستگاه‌های اجرایی کشور است که باید با جدیت و قوت برای وصول آن پیگیری جدی انجام شود .

 

وی با اشاره به اینکه وقف در موضوعات مختلف به دولت و ملت عزیزمان خدمات‌رسانی کرده و اصحاب رسانه باید به ترویج وقف بپردازند، افزود: از اصحاب رسانه تقاضا دارم به‌صورت سوژه‌ای و موضوعی ومصداقی  به تبیین و ترویج خدمات سنت حسنه وقف و موقوفات بپردازند تا مردم  اهمیت وارزش این سنت را درک کنند و به وقف کردن تشویق شوند.

 

رئیس سازمان اوقاف با  تشریح خدمات موقوفات گفت: یکی از خدمات وقف، ارائه خدمات درمانی به مردم و دولت  در زمینه‌های مختلف است.

 

موقوفه بودن ۲۵ درصد مراکز درمانی

حجت الاسلام محمدی افزود: بیش از  یک هزار و ۴۲۷ موقوفه درمانی اعم از بیمارستان، درمانگاه، خانه بهداشت، پایگاه بهداشت و ... در کشور داریم که در خدمت مردم هستند؛ ۲۵ درصد مراکز درمانی و ۱۳۳ بیمارستان در سراسر کشور موقوفه هستند و مردم از خدمات این مراکز بهره مندند.

 

وی با اشاره به اینکه در شهر تهران ۳۰ بیمارستان موقوفه وجود دارد، گفت: باید خدمات درمانی موقوفات در قالب یک بسته رسانه ایی  به مردم معرفی شود.

 

وجود ۶ هزار موقوفه علمی در کشور

رئیس سازمان اوقاف با اشاره خدمات موقوفات در سایر بخشها  افزود: خدمات علمی، آموزشی و فرهنگی وقف از دیگر خدمات موقوفات است و  بیش از ۶ هزار موقوفه آموزشی، علمی و پژوهشی اعم از مدارس آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های سراسر کشور موقوفه هستند.

 

وجود ۱۴۰۰ مدرسه موقوفه در کشور

وی با اشاره به اینکه ۴۰ دانشگاه موقوفه داریم که ممکن است حتی بسیاری از اساتید و دانشجویان از موقوفه بودن آن بی  خبر باشند، گفت: ۱۴۰۰ مدرسه موقوفه در کشور داریم که مدیران و دانش‌آموزان از این موضوع خبر ندارند وآگاه سازی نسل جوان از برکات موقوفات ضرورت دارد.

 

رئیس سازمان اوقاف درباره خدمات دینی  و فرهنگی سازمان اوقاف گفت: بیش از ۷۰ هزار مسجد و ۱۵ هزار حسینیه داریم که نقش محوری در برگزاری مراسم های دینی دارند و هزاران نفر ازآن بهره مندند.

 

ثبت ۵۰۰۰۰۰ وقف‌نامه در سامانه جامع موقوفات

حجت الاسلام محمدی با اشاره به ضرورت استیفای حقوق موقوفات تاکید کرد: برای استیفای حقوق موقوفات چند نکته لازم است که در مرحله نخست باید اسناد وقفی و وقف‌نامه‌ها بررسی می‌شد لذا در این راستا از سال ۹۱ تاکنون در حرکتی بی‌نظیر در سازمان اوقاف بیش از ۵۰۰ هزار صفحه وقف‌نامه مطالعه و در سامانه ثبت شد که اقدام بسیار موثری برای حفظ سوابق و نیات واقفان بود.

 

وی گفت: در مرحله بعدی لازم بود که نسبت به اخذ سند مالکیت رسمی اقدام شود و با تلاش‌ شبانه‌روزی اقدامی انقلابی  انجام شد.

 

اخذ سند رسمی برای ۷۰ هزار سند رسمی برای موقوفات در ۸ سال اخیر

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: از سال ۱۳۰۶ که قانون ثبت در ایران به وجود آمده تا پایان سال ۸۸، ۶۴ هزار و ۵۰۰ سند رسمی برای موقوفات اخذ شده بود بطوریکه از سال ۸۹ تاکنون بیش از ۷۰ هزار سند رسمی برای موقوفات اخذ شده است.

 

انعقاد ۱۸ تفاهم‌نامه با دستگاه‌های اجرایی

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه در راستای حل مشکلات مردم  ۱۸ تفاهم‌نامه با دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف داشتیم، تصریح کرد: ۱۶ تفاهم‌نامه عملیاتی شده است.

 

۲۵ هزار هکتار موقوفه در تصرف دستگاه‌های دولتی

وی به شناسایی متصرفین و مستأجران در املاک موقوفه  اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۱ هزار رقبه و حدود ۲۵ هزار هکتار از ساختمان‌های سازمان اوقاف و موقوفه‌های کشور در تصرف دستگاه‌های دولتی است.

 

رئیس سازمان اوقاف با بیان اینکه با قدرت، جدیت و قاطعیت برای استیفای حقوق موقوفات اقدام کرده‌ایم، تصریح کرد: برخی از این پرونده‌های در حال پیگیری مربوط به بیش از ۴۰ تا ۶۰ سال قبل است اما با همکاری دستگاه قضایی برخی موقوفاتی که خلع‌ ید شده بود به سازمان اوقاف بازگردانده شد.

 

ضرورت آبادانی ۱۰ هزار رقبه وقفی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به تلاش‌های این سازمان برای شناسایی موقوفات مخروبه خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ هزار رقبه در کشور باید آباد شود که به ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای آبادانی رقبه‌های نیازمند باید هزینه شود.

 

وی گفت: ۳ هزار و ۷۰۰ رقبه از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۸ آباد شده و این در حالی است که از سال ۱۳۸۹ تاکنون بیش از این تعداد عمران صورت گرفته است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مستأجران موقوفات شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: در قالب سیستم GIS و جانمایی رقبات کل کشور بیش از ۳۰ هزار رقبه و پلاک اصلی و فرعی آنها شناسایی شده است.

 

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ شاخص بهره‌وری شناسایی و ۷۶ شاخص انتخاب و ۱۶ شاخص کلی برای مدیریت موقوفات و رقبات  انتخاب سد است، تاکید کرد: هیچ بقعه‌ای در کشور وجود ندارد که مدیریت آن در خارج از سازمان اوقاف باشد چراکه نظم خاصی برای انتخاب مدیران مشخص شده است، ضمن اینکه هیأت امناهای برخی بقعه‌ها هم توسط مردم مشخص می‌شود.

 

نداشتن نذورات مردمی در ۵۲ درصد امامزادگان

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: ۴۸ درصد امامزادگان، هدایا و نذورات مردمی دارند و متأسفانه ۵۲ درصد امامزادگان هیچ‌گونه نذوری ندارند و اگر بخواهیم این امامزادگان را آباد کنیم تا به مردم خدمات  مختلف ارائه دهند، به حدود ۷ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی با بیان اینکه تا پایان سال ۸۸ فقط ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع خدمات و فعالیت مهندسی و عمرانی در سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شده است، تصریح کرد: از سال ۱۳۸۹ تاکنون این میزان به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع رسیده است.

 

وی افزود: تا پایان سال ۱۳۸۸ فقط در ۵۰۰ بقعه نماز جماعت برگزار می‌شد اما از سال ۱۳۸۹ به بعد این تعداد به ۱۳۰۰ بقعه رسیده است.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: از اول پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال ۸۸ تعداد ۲۲ هزار و ۲۳۰ مبلغ جهت ترویج دین به مناطق مختلف کشور اعزام شده است که از سال ۱۳۸۹ تاکنون این میزان به ۵۳ هزار مبلغ رسیده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گفت: تا پایان سال ۱۳۸۹ تعداد مراکز قرآنی و فرهنگی در بقاع ۴۰۰ عدد بوده است اما از سال ۱۳۸۹ به بعد این تعداد به ۲ هزار و ۹۰۰ مرکز رسیده است.

 

وی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: ۳۶ هزار نفر در مسابقات قرآنی تا پایان سال ۱۳۸۸ شرکت کرده‌اند ‌اما از سال ۱۳۸۹ تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار نفر در این مسابقات شرکت کرده، ضمن اینکه ۳ میلیون دانش‌آموز هم در بخش‌های مختلف این مسابقات شرکت کرده‌اند.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: از اول انقلاب تا پایان سال ۱۳۸۸ تعداد موقوفه‌های ثبت‌شده ۱۳ هزار و ۹۶ عدد بوده است، اما از سال ۱۳۸۹ تاکنون ۱۵ هزار و ۶۱۷ موقوفه توسط مردم وقف شده است.

 

احداث ۳ بیمارستان وقفی به‌صورت مشارکتی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به وقف مشارکتی گفت: ‌تاکنون سه بیمارستان در قالب وقف مشارکتی در کشور احداث شده است.

 

وی تاکید کرد: بر اساس جمع‌آوری اطلاعات مختلف موقوفات، وقف‌ها و نیت‌های قرآنی محدودی برای فعالیت‌های قرآنی موقوفات کمی در کشور داریم.

 

جت‌الاسلام والمسلمین محمدی با بیان اینکه بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده متاسفانه  درصد  بالایی از مردم با وقف و کارکردهای آن آشنایی ندارند، تصریح کرد: بیش از ۹۰۰ نقطه در کشور مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه و عملیات‌های مختلف به‌صورت تمام سیستمی انجام می‌شود و در حال حاضر سند اجاره‌ای دستی در سازمان اوقاف و امور خیریه نداریم، ضمن اینکه اخذ پول هم به‌صورت دستی وجود ندارد.

 

وی تاکید کرد: شفاف‌ترین دوران از لحاظ مالی در سازمان اوقاف و امور خیریه دوران فعلی است که می‌توانیم در تمام نقاط کشور عملیات‌های مالی را مدیریت کنیم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی خاطرنشان کرد:‌ ۶۰۰ انجمن وقف در سراسر کشور با عنوان انجمن یاوران وقف راه‌اندازی شده است.

 

 

 

 

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش