پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۰۴ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۹۰۶
خارج از گود ورزش

زمان شفر مهمان تمرین استقلال بودم

سفیر آلمان: بیرانوند راهش را از دل کوه به فوتبال باز کرد

میشائیل کلور برشتولد,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,اخبار ورزشکاران
سفیر آلمان در ایران گفت: ورزش باشگاهی در آلمان مدیون کار افتخاری و داوطلبانه است، بدان معنا که در آنجا افرادی هستند که بدون هیچ چشم‌داشت و یا درآمدی و فقط به‌خاطر ورزش، زندگی خود را صرف آن می‌کنند.

علاقه‌مندی به فرهنگ ایران، جاذبه‌های توریستی، گشت‌وگذار، برقراری ارتباط با مردم و شناخت ایرانیان تنها به توریست‌ها محدود نمی‌شود. بعضی از شخصیت‌های سیاسی در ایران هم گاهی فارغ از مشغله‌های سیاسی و اداری بین مردم می‌روند تا با آن‌ها ارتباط رو در رو داشته باشند. میشائیل کلور برشتولد، سفیر آلمان در ایران هم یکی از همین افراد است. او علاوه بر مشغله‌های سیاسی، علاقه زیادی به ورزش دارد و فوتبال ایران را به دلیل استعداد‌ها و هوادارانش دوست دارد. 

سفیر آلمان که پیش از این با توئیت‌هایش محبوبیت زیادی در شبکه‌های اجتماعی برای خودش دست و پا کرده بود، با حضور در فدراسیون فوتبال، ساختمان باشگاه استقلال و پرسپولیس سری هم به تمرین آبی‌پوشان پایتخت زد و حتی پشت توپ ایستاد و به مهدی رحمتی گل زد. 

سهیلا و شهربانو منصوریان به دعوت سفیر آلمان تمرین مشترکی نمادینی با او انجام دادند و البته نسخه‌ای از فیلم زندگی‌شان «صفر تا سکو» را که بر پرده سینما به نمایش درآمد به میشائیل کلوربرشتولد هدیه کردند. 

او عاشق فرهنگ و تمدن ایران است و اذعان دارد که دیپلماسی باید در خدمت مردم باشد، برای همین هم هست که در رسانه‌های اجتماعی فعال است، همچنین در مکان‌های عمومی در میان اقشار مختلف مردم وارد می‌شود و با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند. گفت‌وگوی خبرورزشی با میشائیل کلور برشتولد سفیر آلمان را با محوریت ورزش و گردشگری بخوانید. 

*به فوتبال علاقه دارید؟ طرفدار کدام تیم باشگاهی هستید؟

من اهل مونیخ هستم، شهری که فوتبال از دیرباز در آن اهمیت زیادی داشته است. وقتی جوان بودم، دو باشگاه در مونیخ وجود داشت که هر دو به یک اندازه مهم بودند. یکی بایرنی‌ها یا همان باشگاه بایرن‌مونیخ و دیگری شصتی‌ها که به مونیخ ۱۸۶۰ مشهور است. به عنوان یک نوجوان فوتبال بازی کردن را همیشه دوست داشتم و پشت دانشگاه در منطقه‌ایی که به انگلیشر گارتن یا باغ انگلیسی معروف است بازی می‌کردم. دریبل زدنم بد بود، اما سرعت زیادی داشتم و برای همین همیشه از من می‌خواستند که در نوک حمله بازی کنم. بیش ازهر چیز بازی تیم‌های ملی آلمان در مسابقات بزرگ را دنبال می‌کنم، مثلاً همین مسابقات تیم ملی فوتبال بانوان آلمان در رقابت‌های جام جهانی که در فرانسه برگزار شد. 

* فوتبال ایران را تماشا می‌کنید؟ چه نظری درباره فوتبال ایران دارید؟

من از چند باشگاه فوتبال بزرگ ایران دیدن کرده‌ام و آنچه که مشخص است اینکه باشگاه‌های ایرانی جزو بهترین باشگاه‌های آسیا به حساب می‌آیند. تیم ملی فوتبال ایران در آخرین دوره رقابت‌های جام جهانی با وجود اینکه در گروه دشواری قرار داشت، تصویر خوبی از خود در ذهن‌ها به جا گذاشت. فراموش نمی‌کنم که علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان ایران، چگونه پنالتی رونالدو را مهار کرد. خیلی جالب و جذاب است که یک جوان بختیاری بتواند راه خود را از دل کوه‌ها به سمت یک فوتبالیست تراز اول باز کند. این فقط نشان‌دهنده این است که بختیاری‌ها یاد گرفته‌اند، چگونه می‌توان از سادگی و بلندهمتی به موفقیت‌های بزرگ دست یافت. حضور پرسپولیس در فینال و استقلال در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا هم کار بزرگی بود.

میشائیل کلور برشتولد,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,اخبار ورزشکاران

*راینر زوبل، یورگن گده، رولاند کخ، ورنر لورانت، برند کراوس، پیر لیتبارسکی، ارنست میدن دروپ، انگین فیرات، اریش روته مولر، توماس هسلر، مشائیل هنکه، ایکون کوردس مربیان آلمانی بودند که در فوتبال ایران کار کردند. با کدام یک از آن‌ها ارتباط بیشتری دارید؟

همه این مربیان، خیلی وقت پیش‌تر از آنکه من به عنوان سفیر کارم را در ایران شروع کنم، در فوتبال ایران اثرگذار بودند. ولی من یک بار زمانی که وینفرید شِـفر هدایت استقلال را به عهده داشت، در تمرینات آن حضور داشتم. تجربه بسیارجالب و خاطره خوبی رقم خورد. من هم اجازه داشتم پنالتی بزنم و توپی که شوت کردم وارد دروازه شد، ولی فکرمی‌کنم که مهدی رحمتی، دروازه‌بان‌شان، روی پنالتی من چندان که روی پنالتی هم‌تیمی‌هایش جدی عمل می‌کرد، سخت نگرفت. 

* به عنوان سفیر از زیرساخت‌ها و چگونگی صنعت فوتبال آلمان و بوندس‌لیگا اطلاع دارید؟

فوتبال در آلمان هم مثل ایران، موضوعی فراگیر است. فوتبال ورزشی مردمی ا‌ست و برای همین درسطح ملی و در سطح باشگاهی همیشه با موضوعات جدیدی سر و کار دارید. 

*با تعاملی که بین دو کشور ایران و آلمان وجود دارد، شما چه نقشی در برگزاری اردو‌های مشترک یا تبادل مربی داشته‌اید؟

برای سفارت تبادلات در حوزه ورزش حائزاهمیت است. برای همین درتلاشیم که ورزشکاران ایرانی این امکان را داشته باشند تا در مسابقات دوره‌ایی و رقابت‌های مختلف بتوانند در برابر حریفان آلمانی خود ظاهر شوند یا در مسابقات بین‌المللی که به میزبانی آلمان برگزار می‌شوند، شرکت کنند. در همین راستا با کمیته المپیک ایران و سایر فدراسیون‌های ورزشی در ارتباط نزدیکی هستیم. بیشتر از هر چیز تحت تأثیر بازی دوستانه راگبی که بین تیم‌های بانوان ایران و آلمان برگزار شد، قرار گرفتم. خودم با اشتیاق با اتومبیلم به آن جا رفتم و بازی را تماشا کردم. 

*ظاهراً در دانشگاه تربیت‌بدنی کلن آلمان قهرمانان تدریس می‌کنند؛ در این دانشگاه چه مواردی تدریس می‌شود؟

دانشکده تربیت‌بدنی کلن تنها دانشگاه مختص ورزش در آلمان است و به همین دلیل اهمیت ویژه‌ای دارد. بیست مؤسسه که در آن‌ها تا مقطع دکترا می‌توان به پژوهش یا تدریس پرداخت، زیرمجموعه‌ی این دانشگاه هستند. در آنجا اساساً در هر رشته‌ای که به ورزش مربوط می‌شود، می‌توان تحصیل کرد. مدیریت ورزشی، روانشناسی ورزشی، رسانه‌های ورزشی و خیلی موارد دیگر و این دانشگاه شخصیت‌های شهیری را در دنیای ورزش آلمان تربیت کرده است. 

*در آلمان باشگاه‌ها و فدراسیون‌های ورزشی را قهرمانان اداره می‌کنند یا افراد سیاسی؟ از این تعداد چند درصد از قهرمانانِ همان رشته‌ی ورزشی بودند؟

ورزش باشگاهی در آلمان مدیون کار افتخاری و داوطلبانه است، بدان معنا که در آنجا افرادی هستند که بدون هیچ چشم‌داشت و یا درآمدی و فقط به‌خاطر ورزش، زندگی خود را صرف آن می‌کنند. به‌خصوص در فدراسیون‌ها نیاز به صاحب منصبانی ا‌ست که به صورت ثابت و تمام وقت فعالیت‌شان را به انجام برسانند و شغل دیگری نداشته باشند. این صاحب‌منصبان هم می‌توانند ورزشکاران سابق باشند، هم نباشند، اما همه باید با جان و دل برای ورزش کار کنند، آن هم با بالا زدن آستین همت‌شان. یک مثال برایتان می‌زنم؛ ۴ نفر از ۹ عضو هیئت رئیسه‌ی کمیته المپیک آلمان از ورزشکاران سابقند. پست‌های ریاست هیئت‌مدیره فدراسیون‌های ورزشی آلمان سمت‌های سیاسی نیستند.

میشائیل کلور برشتولد,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,اخبار ورزشکاران

* بودجه‌ی فدراسیون‌های ورزشی از کجا و چگونه تأمین می‌شود؟

حمایت مالی از ورزش درآلمان امری بسیار پیچیده است. بسته به نوع ورزش و میزان محبوبیت آن نوع حمایتی که از آن می‌شود یا دولتی است و یا اقتصادی. درمجموع، حمایت‌های دولتی بیشترین سهم را دارند. هدف از حمایت ورزشی آن است که برای ورزشکاران، اعم از زن و مرد، بهترین شرایط تمرینی و پژوهشی فراهم شود تا بتوانند در رقابت‌های بین‌المللی نتایج چشمگیری را برای آلمان به ارمغان آورند. بنابراین سیاست، زمینه‌ی ارتقای هرچه بهتر ورزش را فراهم می‌کند، اما دخالت اجرایی در ورزش ندارد. 

* حضور فعالی در رسانه‌های اجتماعی دارید. ارزیابی تان از کارکرد این رسانه چیست؟

رسانه‌های اجتماعی امروز در ایران مانند دیگر نقاط دنیا نقش مهمی ایفا می‌کنند. من به آن نسلی که با رسانه‌های دیجیتال بزرگ شده‌اند تعلق ندارم، از همین‌رو این پدیده برای من یک دنیای جدید به حساب می‌آمد. چیزی که رسانه‌های دیجیتال را برایم جذاب می‌کند آن است که می‌توان واکنش کاربران را مستقیم دریافت کرد. 

* در کنار فعالیت در رسانه‌های اجتماعی، حضور پررنگی هم در میان مردم ایران دارید. این اقدامات چگونه با مأموریت‌تان در حوزه دیپلماسی گره می‌خورد؟

وقتی حرف از دیپلماسی می‌شود، در ذهن بسیاری از مردم گفتگو‌های محرمانه پشت در‌های بسته و یا مراسم استقبالی که هوش از سر می‌برد، تداعی می‌شود. همه‌ی این‌ها وجود دارد و هر کدام هم اهمیت خود را دارد، اما آنچه در قرن بیست‌ویکم اهمیت دارد آن است که ما دیپلمات‌ها به جمع مردم برویم. برای همین سعی می‌کنم با مردم زیاد به گفتگو بنشینم. گوش سپردن به حرف‌هایشان مهم است. شنیدن حرفهای‌شان باعث می‌شود که کشور میزبان را بهتر درک کنیم. نه فقط باید با سیاسیون و تصمیم‌گیرندگان ارتباط داشت، بلکه باید با دیگران هم ارتباط داشت. مثلاً من یک بار خواهران مشهور ووشو‌کار (خواهران منصوریان) را ملاقات کردم. دیدار هیجان‌انگیزی بود که در آن چیز‌های زیادی از ورزش ایران و موقعیت بانوان ورزشکار یاد گرفتم. برای شخص من مهم آنست که بدانم یک شهروند عادی ایرانی، خواه خانم، خواه آقا، درباره آلمان چگونه فکر می‌کند. چه چیز‌های مثبتی از آلمان در ذهن خود دارند و البته در چه مواردی نگاه انتقادی به آلمان دارند؟

* یک روز تعطیل سفیر جمهوری فدرال آلمان چطور سپری می‌شود؟

(می‌خندد) ... ما در اینجا از یک‌شنبه تا پنج‌شنبه کار می‌کنیم. روز جمعه مردم در برلین سرکارند و روز شنبه هم مردم تهران سرکار می‌روند. این امر باعث می‌شود که گاهی اوقات ملاقات‌ها و تماس‌های تلفنی در این دو روز تعطیل انجام شود. به‌خصوص در این روز‌هایی که به‌خاطر برجام و مسائل دیگر غالباً مجبوریم سریع عکس‌العمل نشان دهیم. ولی خب، روز‌های تعطیل واقعی هم داریم. مطالعه را دوست دارم و گاهی هم از اینکه چیزی بپزم، لذت می‌برم، زمستان در پیست‌های بسیار خوبی که ایران برای اسکی دارد به اسکی می‌پردازم، تابستان هم مرا اغلب در کوه‌های اطراف، مشغول کوه‌پیمایی می‌بینید. 

* در خصوص فرهنگ و تمدن ایران چه دیدگاهی دارید؟ چه چیزی در این فرهنگ شما را به خودش جذب کرده است؟

ایران کشوری است که تاریخ باشکوهی دارد. حتی پیش از اینکه برای اولین‌بار به ایران سفر کنم هم، اسم تخت‌جمشید و اصفهان را شنیده بودم. وقتی برای دیدن‌شان به آنجا رفتم، به شدت تحت تأثیر قرار گرفتم، اما از همه جالب‌توجه‌تر، خودِ مردمِ ایران هستند. فرقی نمی‌کند، چه نوگرا باشند، چه سنتی، در اینجا آدم‌های اندیشمند و روشنفکر بسیاری می‌یابید که با دیدی باز راجع به کشورشان سخن می‌گویند. این به طور قطع به این برمی‌گردد که ایران تاریخی کهن و مسحور‌کننده دارد. شاعران و متفکران بزرگی، چون مولانا (رومی)، حافظ و فردوسی تا به امروز مردم این سرزمین را تحت تأثیر خود قرار داده‌اند. آنچه همواره باعث شگفتی من می‌شود این است که ایرانیان زیادی را می‌بینم که با تاریخ علوم انسانی آلمان به خوبی آشنایند. (می‌خندد) حرف از کانت یا هِـگِـل که می‌شود، گاهی از خودم هم بهتر آن‌ها را می‌شناسند. 

* به کدام‌یک از شهر‌های ایران سفر کرده‌اید؟ شهر مورد علاقه شما کجاست؟

(می‌خندد) ایران شهر‌های زیادی دارد که از لحاظ تاریخی و فرهنگی بسیار جذاب هستند. سعی می‌کنم در طول مدت مأموریتم به عنوان سفیر در ایران، تا حد امکان از شهر‌های زیادی دیدن کنم. تا به الان شهر‌های زیادی دیده‌ام، برخی را حتی چندبار. بیشتر از همه از اصفهان و تبریز خوشم آمد، اما از یزد، همدان، کرمان، بم، اهواز، ارومیه، سمنان یا رشت هم خوشم آمد. در دامغان آن‌طورکه راهنمایم به من گفت از قدیمی‌ترین مسجد ایران دیدن کردم؛ یک بنای بسیار جالب توجه چندین بارهم در شهر‌های مقدس مشهد و قم بوده‌ام. از کویر ایران هم خیلی خوشم آمد، از کلوت اطراف کرمان، باغ و بوستان‌های ایرانی، همانند آنچه که در باغ شازده در ماهان وجود دارد.

فتح‌الله فتحی

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۶ اردیبهشت
    لیگ برتر روسیه
    اورال - روستوف
    ۱۶:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    اميد قطر - امید ژاپن
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    مس رفسنجان - پیکان
    ۱۷:۴۵
  • اردیویسه هلند
    هیرنفین - آیندهوون
    ۲۰:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - آاس رم
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الریاض - الاهلی عربستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • اردیویسه هلند
    ایگلز - فاینورد
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - کلیولند کاوالیرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش