سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۱۰۵

نکات طلایی درباره بلیط چارتر

بلیط چارتر,بلیط چارتر هواپیما,پرواز چارتریبلیط چارتری
پرواز چارتر گل سرسبد خرید بلیط محسوب می شود که با هزینه کمتر می توان آن را دریافت کرد، به همین دلیل می گویند اگر خواستار بلیط چارتر و ارزان تر هستی باید همیشه یک چمدان آماده گوشه اتاقت داشته باشی، در ادامه این مقاله سرپوش به توضیح این نوع بلیط و پرواز مربوط به آن خواهیم پرداخت.

انواع بلیط:

در ابتدا باید اشاره کنیم که دو نوع بلیط وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

- بلیط سیستمی

- بلیط چارتری 

بلیط سیستمی:

این نوع از بلیط از طریق شرکت های هواپیمایی یا ایرلاین ها خریداری می شود و کاملا مطابق با برنامه عرضه شده به فروش می رسند و معمولا سه ماه قبل از تاریخ مشخص است. این نوع از بلیط ها قیمت ثابتی دارند و در صورتی که شما قصد کنسل کردن آن را داشته باشید مقداری از وجه پرداخت شده کسر می شود.

بلیط چارتر:

در این نوع از پروازها؛ تعدادی یا همه صندلی های پرواز، از مدتی قبل توسط آژانس یا شرکت های هواپیمایی خریداری می شوند و با قیمتی مورد نظر خودشان به فروش می رسند. این نوع از بلیط ها به طور معمول از طریق خود ایرلاین ها توزیع نمی شوند و برای خریداری آنها باید به آژانس های هواپیمایی مراجعه کرد، در حقیقت آژانس های هواپیمایی از قبل این بلیط ها را از ایرلاین خریداری کرده اند و آنها را به مسافرین و سایر آژانس ها می فروشند، این کار به صورت عمده توسط آژانس های هواپیمایی صورت می گیرد و بعد از آن به صورت تکی به فروش می رسند در نتیجه منفعت اقتصادی به دنبال دارد البته این موضوع به نفع مسافران نیز هست.

پرواز چارتری به چه معنا است؟

قبل از توضیح مفصل درباره پرواز چارتری باید مفهوم خود کلمه چارتر را متوجه شویم؛ چارتر در لغت به معنی دربست کرایه کردن است، به طور کلی در پروازهای چارتری همه یا تعدادی از صندلی های پرواز توسط شخصی حقیقی یا حقوقی برای مدت معینی اجاره می شود، این تعریف می تواند ساده ترین توضیح برای پرواز چارتری باشد.

چارترکننده ها آژانس‌های هواپیمایی یا دفاتر خدمات گردشگری یا حتی اپراتورهای دیگر هستند که اقدام به چارتر کردن یک پرواز در مسیرهایی معین می کنند. پروازهای چارتر قیمت کمتری نسبت به بلیط های سیستمی دارند زیرا این بلیط ها از پیش خریداری می شوند و برای خریدار و مشتری ارزان تر تمام خواهد شد، این موضوع تقریبا شبیه به بازار عمده فروش ها است.

چارتردهنده در آن سوی شرکت هواپیمایی قرار دارد که همه یا تعدادی از صندلی های پرواز خود را اجاره داده است. تعاملی که بین چارتردهنده و چارترکننده برقرار می شود برای دو طرف منفعت دارد، زیرا چارتر دهنده از فروش بلیط های خود در طول مدتی معین مطمئن می شود و چارترکننده هم اختیار کاملی برای تعیین قیمت پرواز چارتر دارد و می تواند با توجه به شرایط زمانی و تبلیغات بلیط های خود را با قیمت های مختلفی به فروش برساند.

بلیط چارتر,بلیط چارتر هواپیما,خرید بلیط چارتربلیط های قسمت مناسب چارتری

استفاده از پروازهای چارتری فقط برای آژانس‌های هواپیمایی و دفاتر خدمات گردشگری نیستند بلکه بسیاری از شرکت‌ها، سازمان‌ها، ادارت دولتی و سازمان‌های خصوصی و... از این امکان برای رفت و آمد کارمندان، مدیران، همایش و نشست های کاری و... استفاده می کنند، به این ترتیب آنها می توانند علاوه بر نظم و برنامه ریزی در اقدامات خود، از هزینه های تحمیلی بکاهند. این سازمان‌ها و شرکت‌های چارترکننده دارای تسهیلات ویژه‌ای هستند که از طرف شرکت‌های هواپیمایی برای آنها در نظر گرفته می شود.

البته لازم به ذکر است اصطلاح چاتر تنها برای بلیط های هواپیمایی نیست، بلکه می توان برای هر وسیله‌ی نقلیه‌ی عمومی دیگر که تعداد زیادی صندلی دارد از این قابلیت استفاده کرد. مراکز اقامتی و هتل ها نیز که دارای تعداد زیادی تخت و اتاق هستند نیز می توانند چارتر شوند، البته این اتفاق هم می افتد، برای مثال آژانس گردشگری تعداد زیادی از تخت های یک هتل را برای مدت معینی اجاره می کند و به مشتریان خود ارائه می دهد. در این موقعیت هم سازمان‌ها و ارگان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی دخیل هستند و می توانند برای ماموریت کارمندان خود، تعدادی از تخت‌های اتاق‌های هتل را کرایه کنند.

بلیط چارتر همان بلیط لحظه آخری است؟

گاهی ممکن است بلیط هایی که توسط آژانس هواپیمایی از ایرلاین خریداری شده به فروش نرسند به همیت دلیل برای پیشگیری از زیان؛ قیمت بلیط ها را کاهش می دهد که به این نوع بلیط لحظه آخری گفته می شود. این بلیط ها نسبت به بلیط های چارتری قیمت کمتری دارند، در واقع ارزان ترین نوع بلیط های هواپیمایی هستند.

تفاوت بلیط چارتر با پرواز لاو چیست؟

در صورتی که تعداد زیادی از بلیط های یک پرواز به فروش نرسند و ظرفیت های صندلی خالی زیاد باشد، خود ایرالاین کلاس پروازی ایجاد می کند که به آن کلاس لاو گفته می شود. قیمت این نوع بلیط هم مانند پرواز چارتری ارزان است و قابلیت کنسلی هم ندارند و تفاوتی که با بلیط چارت دارد در ارائه دهنده است که پرواز لاو توسط خود ایرلاین ارائه می شوند.

بلیط چارتر,بلیط چارتر هواپیما,فروش بلیط چارترتفاوت پرواز چارتر با پرواز لاو

معایب و مزایای بلیط چارتری چیست؟

بلیط های چارتری قیمت کمتری دارند ولی در برابر پرداخت پول کمتر همان امکانات بلیط سیستمی دریافت می شود، اما در کنار این مزیت معایبی هم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود:

بلیط چاتری همیشه ارزانتر نیستند:

بسته به زمانی که قصد خریداری دارید قیمت این نوع بلیط متفاوت خواهد بود، اگر شما قصد سفر در مسیرهای پرتردد یا در ایام پیک سفر را دارید، ممکن است قیمت این نوع بلیط از نوع سیستمی هم بیشتر باشد.

بلیط کودکان نیم بها نیست:

در پروازهای چارتری تقسیم بندی سنی وجود ندارد و بلیط برای گروه های سنی یکسان است، بنابراین اگر در سفر شما تعداد زیادی کودک حضور دارند، ممکن است خریداری بلیط سیستمی مناسب و به صرفه تر تمام شود. تنها قیمت بلیط چارتر نوزادان زیر ۲ سال کمتر از قیمت بلیط بزرگسالان است.

عدم اعمال تخفیف برای جانبازان:

در اوقات خاصی پروازهای معمولی برای جانبازان یا معمولان تخفیف هایی اعمال می کنند که این موقعیت برای پروازهای چارتری فراهم نیست.

پس گرفته نمی شود:

بلیط های چارتری برخلاف بلیط های سیستمی قابلیت استرداد ندارند و شما نمی توانید آنها را کنسل کنید.

مطابق با آنچه در مطالب بالا ارائه شد، اگر قصد سفری در تاریخی مطمئن و مقصدی معین دارید، بلیط های چارتری گزینه خوبی خواهند بود، که می توانید آنها را با پولی کمتر و امکاناتی برابر با پرواز معمولی خریداری کنید. در مسیرهای پرترددی مانند؛ تهران، مشهد، کیش، استانبول و... پروازهای چارتری معمولا وجود دارند و قابل خریداری هستند.

بلیط چارتر,بلیط چارتر هواپیما,بلیط چارتر چیستعدم استرداد بلیط های چارتری

قیمت بلیط های چارتری چگونه است؟

قیمتی که بلیط های چارتری دارند کاملا متفاوت هستند و بسته به مقصد، زمان سفر و کلاسی که انتخاب می کنید متغیر خواهند بود اما اگر بخواهیم به شکل مقایسه ای قیمت را گزارش دهیم به طور مثال باید بگوییم؛ بلیط سیستمی برای مسیر تهران مشهد هزینه ای ۳۰۰ هزارتومنی دارد در حالی که بلیط چاتری همین مسیر با ۱۵۰ هزار تومن تمام می شود، البته در این دو نوع بلیط هیچ تفاوتی بین امکانات مشاهده نمی شود و تفاوت قیمت ها فقط مربوط به نوع بلیط است.

بلیط چارتر,بلیط چارتر هواپیما,بلیط چارتر ارزانقیمت های بلیط های چارتر

خرید بلیط چارتری:

خریداری این نوع بلیط به دو روش حضوری و اینترنتی صورت می گیرد، که روش اول تقریبا منسوخ شده است و در روش دوم ساده تر در زمانی کمتر بلیط قابل خریداری است، البته باید از سایت های معتبر صورت بگیرد.

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش