جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۹۵

آشنایی با امکانات و تفریحات مهیج در دریاچه گهر

دریاچه گهر,تاریخچه دریاچه گهر,دریاچه گهر لرستاندریاچه گهر توسط اغلب اروپائیان و سیاحان به نام دریاچه ایران شناخته میشود
دریاچه گهر، نگین اشترانکوه لرستان است که به " آلپ ایران" شهرت دارد و زیباترین دریاچه کوهستانی کشور محسوب میشود و چون مسیری برای عبور ماشین ها ندارد تا حد زیادی از خرابی و الودگی توسط انسانها به دور مانده است. گردشگران داخلی و خارجی، سالانه میزبان این دریاچه هستند.

دریاچه گهر

نام یک دریاچه کوهستانی در ایران، دریاچه گهر می باشد که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه در استان لرستان و در جنوب شرقی دورود با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا بین بخش زز و ماهروی الیگودرز و شهرستان دورود قرار دارد. در میان رشته کوه های زاگرس و در دامنه اشترانکوه، دریاچه آب شیرین دائمی بوجود آمده که از اماکن دیدنی استان لرستان و سراسر کشور شناخته می شود.

غیراز قسمت مدخل دریاچه گهر (ضلع غربی) و قسمت مقابلش( ضلع شرقی) که دارای ساحلی ماسه ای می باشد سایر قسمت ها برای شنا مناسب است. ساحلی صخره ای این دریاچه در سایر نقاط، برای شنا توصیه نمیشود. جنگلی انبوه در قسمت پائین دریاچه، وجود دارد که در حال از بین رفتن است. جنگلی انبوه در قسمت بالای آن نیز وجود دارد که آن هم در معرض خطر نابودی است. جوی آبی از قسمت بالا، به دریاچه سرازیر میشود که در ادامه به دریاچه ای دیگر منتهی می شود. عمق این دریاچه کم است و با کمی دقت می توان ماهیان کف دریاچه را رویت کرد. جریان ورودی آب دریاچه گهر۱۰ فوت مکعب بر ثانیه و جریان خروجی آن حدود ۲۰ فوت مکعب بر ثانیه می باشد. در قسمت تحتانی این دریاچه چشمه هایی وجود دارد که سبب شده حجم آب خروجی آن افزایش یابد.

دریاچه گهر دورود,دریاچه گهر,دریاچه گهر دروددریاچه گهر به احتمال زیاد در اثر وقوع زمین لرزه ای بزرگ، بوجود آمده است

تاریخچه دریاچه گهر

توسط اغلب اروپائیان و سیاحان از دریاچه گهر به عنوان دریاچه ایران یاد می کنند که این شناخت حاصل معرفی یک زن انگلیسی به اسم ایزابلالوسی بیشوپ است که در طول ۳ماه توانست در سال ۱۸۹۰ میلادی در این منطقه تحقیق کرده و هزار کیلومتر راهپیمایی کند ولی نخستین کسی که توانست دریاچه گهر را کشف کند یک زمین شناس اتریشی به نام آ- رودلر بود. وی با اسناد معتبر تاریخی که داشت در سال ۱۸۸۸ میلادی موفق شد نامش را در تاریخ بعنوان کاشف دریاچه گهر ثبت کند. زمانیکه وی این دریاچه را کشف کرده بود از ارتفاعات اشترانکوه در دورود حرکت کرده بود. در سال ۱۸۹۱ میلادی اولین و قدیمی ترین عکس مستند تهیه شده از این دریاچه هم گرفته شده است که به یک سیاح فرانسوی به نام ژان ژاک دومرگان تعلق دارد.

نحوه شکل گیری دریاچه گهر

به احتمال زیاد بخاطر وقوع زمین لرزه ای بزرگ، دریاچه گهر بر روی گسل اصلی امروزی زاگرس به وجود آمئه است؛ به این ترتیب احتمالاً در اثر جنبش گسل و رویداد یک زمین لغزش سنگ ریزش تشکیل شده است.

بهترین فصل سفر به دریاچه گهر

بهترین زمان برای اینکه به دریاچه گهر سفر کنید، باتوجه به اینکه موقعیت آن در بین کوه های مرتفع است، در ماه های پایانی فصل بهار و اوایل فصل پائیز در نظر گرفته شده است. اکثرا در این منطقه برف می بارد. آب و هوای دریاچه گهر در شب ها بسیار سرد است و درصورت تمایل به ماندن در این منطقه در شب حتماً باید لوازم گرمایشی لازم را همراهتان داشته باشید. بطور کلی میتوانید در اکثر فصل ها غیراز فصل زمستان به دریاچه سفر کنید ولی در زمستان تنها کوه نوردان حرفه ای که کاملاً تجهیز هستند توانایی سفر به این منطقه را دارند، زیرا در این دریاچه، زمستان بسیار سردی در پیش رو است.

امکانات دریاچه گهر

در حوالی دریاچه گهر، امکانات رفاهی فراوانی وجود دارد. از جمله این امکانات میتوان به سرویس بهداشتی، کمپ محیط زیست ، پاسگاه نیروی انتظامی جهت حفظ امنیت گردشگران، سیستم روشنایی و آبخوری اشاره کرد.

لوازم مورد نیاز سفر به دریاچه گهر

لوازم مورد نیازی که برای سفر به دریاچه گهر نیاز دارید شامل کفش مناسب پیاده روی ، لباس راحت، دمپایی، لباس گرم، ضد آفتاب و عینک آفتابی ، چراغ قوه یا هدلایت، کرم ضد حشره، زیرانداز، چادر، پانچو، کیسه خواب، اجاق گاز، کبریت یا فندک، قابلمه و وسایل پخت و پز، وسایل بازی مانند بدمینتون و شطرنج می باشد. پایگاه بسیج و سوپری در یک طرف دریاچه وجود دارد که تقریباً از امکانات کاملی برخوردار است.

جاذبه های گردشگری دریاچه گهر

- دره نی گاه:

دره نی گاه یکی از دره های بسیار زیبا میباشد که در حوالی دریاچه گهر وجود دارد. این دریاچه سرشار از شقایق های رنگی و لاله است. میتوانید از میان مسیر دره نی گاه برای رسیدن به دریاچه گهر بزرگ، کوه پیمایی فوق العاده ای را داشته باشید.

ماهی خال قرمز دریاچه گهر,دریاچه گهر عکس,دریاچه گهردره نی گاه یکی از دره های بسیار زیبا در حوالی دریاچه گهر میباشد

- دریاچه گهر بزرگ:

عمق دریاچه گهر بزرگ بین ۴ تا ۳۰ متر است و حدود ۸۵ هکتار وسعت دارد و از چشمه های کوهستانی، آب آن تامین می شود. بستر دریاچه بزرگ، که شامل دو قسمت ماسه ای و صخره ایست و قسمت ماسه ای آن در ضلع غربی و شرقی دریاچه قرار دارد، سنگی است. فضای ماسه ای کنار دریاچه برای برپایی کمپ مکان جذابی به شمار می رود. این دریاچه بسیار جاری و روان است و به علت نوری که در طی روز به این دریاچه می تابد، رنگ آن فیروزه ایست.

رودخانه ورودی دریاچه گهر که به آن رودخانه تاپله میگویند، آب اصلی دریاچه را تامین میکند که آبی بسیار خنک و رنگی شفاف و بلورین با بستری سرشار از سنگ ریزه یا قلوه سنگ دارد که با کمی شتاب و بدون افت به دریاچه کوچک وارد می شود و بعد از طی کردن مسافت کوتاهی به دریاچه گهر وارد می شود. وجود بیدستانها در ساحل شرقی دریاچه گهر بزرگ، از ویژگیهای «بالا دره گهر» محسوب میشود.

- دریاچه گهر کوچک:

حدود ۲ کیلومتر از دریاچه گهر بزرگ، دریاچه دیگری به نام گهر کوچک وجود دارد که درختان بید زیبایی دارد که میتوانید در مسیر خود از میان آنها عبور کنید. تماشای ماهی ها در آب زلال این دریاچه سبب میشود به آرامشی بی وصف برسید. وسعت آب این بخش، ۵ هکتار است که از رودخانه تاپله تامین می شود. دریاچه گهر کوچک که در آن گاهی میتوان کف دریا و حرکت ماهیان را دید حدود ۲ متر عمق دارد.

- حیات وحش گهر:

دریاچه گهر برای آبزیان و دیگر حیوانات وحشی بعنوان یک زیستگاه مناسب محسوب میشود، منطقه حفاظت شده اشترانکوه با حیات وحش متنوع شامل حیواناتی از قبیل بز، قوچ، آهو، کل، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوه ای، کفتار، روباه، شغال، خرگوش و انواع پرنده ها مثل عقاب، کبک، شاهین، تیهو است و در این دریاچه، آبزیانی زندگی می کنند که از آنها میتوان به مارماهی، لاک پشت، قورباغه و ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز اشاره کرد.

دریاچه گهر,دریاچه گهر کجاست,دریاچه گهر بزرگعمق دریاچه گهر بزرگ بین ۴ تا ۳۰ متر است و حدود ۸۵ هکتار وسعت دارد

- پوشش گیاهی منطقه:

پوشش گیاهی منطقه ی دریاچه گهر سرشار از درختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار کهور، انار، گز، و موی وحشی است و وجود لاله های واژگون، شقایق، زنبق و لاله وحشی تاج خروسی و اختر، باعث شده تا زیبایی آن دوچندان شود.

تفریحات مهیج در دریاچه گهر

دریاچه گهر برای شما بعنوان یک پکیج کامل تور تفریحی مناسب می باشد و کم تر کسی هست که برای سفر به این مکان زیبا ترغیب نشود. این دریاچه علاوه بر تمامی این تفریحات، برای اسکان کردن مکانی دنج و آرام میباشد و قدم زدن در آن سواحل، هر شخصی را به خود جذب میکند.

* کوه نوردی:

بعلت موقعیت کوهستانی دریاچه گهر که در بین کوه های زاگرس و منطقه حفاظت شده اشترانکوه قرار دارد، فعالیت هایی مانند کوهنوری و پیاده روی های طولانی در این منطقه فراهم شده تا بدون هر گونه آلودگی در هوایی پاک فعالیت های ورزشی داشته باشید.

* قایق سواری:

قایق سواری یکی از پرطرفدارترین تفریحات دریاچه گهر به شمار میرود. خود را سوار بر قایقی تصور کنید که شما را در دل این دریاچه به دیدار ماهی ها میبرد و همچنین میتوانید به زیبایی های اطرافتان از زاویه ای دیگر نگاه کنید.

دریاچه گهر کوچک,دریاچه گهر,شنا در دریاچه گهراز طریق رودخانه ورودی دریاچه گهر که رودخانه تاپله نام دارد، آب اصلی دریاچه تامین میشود

* اسکی روی آب:

اسکی روی آب یکی از فعالیت های تفریحی دریاچه گهر میباشد که طرفداران فراوانی را ترغیب کرده است. به دلیل عمق کم این دریاچه، اسکی روی آب آنچنان خطرناک نیست و میتوانید با خیال راحت از انجام چنین ورزشی روی آب لذت ببرید ولی در صورت تمایل داشتن به اسکی پر هیجان میتوانید در نزدیکی دریاچه گهر به دریاچه کیو خرم بروید ولی در این منطقه شنا ممنوع شده است.

* ماهی گیری:

آتش روشن کردن در کنار چادر و کباب کردن ماهی دودی پس از اینکه تفریحاتتان تمام شد، میتواند بسیار لذتبخش و دلچسب باشد. ماهی گیری تا اواسط خردادماه، ممنوع است و چنانچه از طرفداران خاص ماهی گیری هستید باید در تابستان به این دریاچه سفر کنید. ماهی هایی که در دریاچه گهر به وفور دیده میشوند شامل ماهی سیاه، زردپر، مارآبی و قزل آلا می باشد.

مسیر دسترسی به دریاچه گهر

از دو مسیر میتوانید به دریاچه گهر بروید که یکی از آنها آسانتر از دیگریست. در ادامه آن ها را شرح میدهیم:

>> مسیر دروود:

بعد از رسیدن به دورود باید به سمت روستاهای درب آستانه و شاه پیر والی بروید و بعد در ۱۷ کیلومتری شهر دورود، راه چشمه خیوه را در پیش بگیرید. تا این قسمت از مسیر، جاده آسفالته است و می توانید با ماشین این مسیر را طی کنید. از چشمه خیوه تا دریاچه گهر ۱۸ کیلومتر مسافت مالرو پیشرو دارید که میتوانید این مسیر را پیاده یا با قاطر بروید. در پارکینگ، ماشینتان را بگذارید و قاطر کرایه کنید. مسیر دریاچه گهر سخت است و زمان بیشتری یعنی چیزی حدود ۵ ساعت یا بیشتر در راه خواهید بود ولی امنیتش بیشتر است.

مسیر دریاچه گهر,آب و هوای دریاچه گهر,دریاچه گهردریاچه گهر برای آبزیان و دیگر حیوانات وحشی زیستگاه مناسبی محسوب میشود

>> مسیر الیگودرز:

از الیگودرز تا دریاچه گهر، مدت سه ساعت و نیم راه ماشین رو و یک ساعت و نیم راه پیاده دارد. به همین منظور باید از شهرستان الیگودرز حرکت کرده و مسیر ۶۵ کیلومتری ماشین رو را ادامه دهید. روستاهایی که بر سر راهتان قرار دارند شامل روستای جوشان، ززم، برم، خان آباد هستند. دشت بزرگی که در اردیبهشت پوشیده از لاله های واژگون است، پس از این روستاهامی باشد. بعد از طی کردن کردن ۲۰ کیلومتر از مسیربا ماشین، به تپه تاپله می رسید. در این جا باید ماشین خود را در پارکینگ قرار دهید و ۷ کیلومتر پیاده بروید. روستای طیان، نخستین روستا میباشد که پس از آن به دریاچه گهر می رسید. مسیر الیگودرز کوتاه تر است ولی بعضی می گویند خیلی امنیت ندارد.

>> کوهنوردی:

چنانچه قصد دارید کوهنوردی کنید باید از این مسیر به دریاچه گهر بروید. برای رسیدن به دریاچه گهر باید از سمت ازنا در مسیر قطار تهران، خرمشهر در ایستگاه دربند پیاده شوید و به تیبان بروید و سپس کوهنوردی خود را آغاز کنید. این مسیر دارای شیب زیادیست و باید امادگی کامل و تجهيزات مناسب را داشته باشید.

دریاچه گهر,مسیر دریاچه گهر از درود,تفریحات مهیج در دریاچه گهرنخستین کسی که موفق به کشف دریاچه گهر شد یک زمین شناس اتریشی به نام آ- رودلر بود

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش