جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۳۵

آشنایی با رشته گردشگری و دروس آن در طول دوره تحصیل

رشته گردشگری,رشته گردشگری چیست,شرایط ورود به رشته گردشگریرشته گردشگری بهترین راه برای آشنایی با فرهنگ های مختلف است
مجموعه ی گردشگری، دربرگیرنده ی تمامی فعالیت های اقتصادی و اجتماعی مرتبط با اوقات فراغت و سفر می باشد. وظیفه متخصصین رشته گردشگری، فراهم کردن بهترین اوقات برای مشتریانشان است.

رشته گردشگری

در قرن ها ی پیش و یا حتی پیش از میلاد مسیح، گردشگری در دنیا بوجود آمد. صنعت گردشگری در جهان در چندین سال گذشته ، پیشرفت چشمگیری داشته است. یکی گرایش های کنکور سراسری که رشته گردشگری( مدیریت جهانگردی) نام دارد، به عنوان یک رشته نوپا در کشور ایران شناخته میشود و سابقه ی آن کم تر از سایر رشته هاست.

چندین رشته مرتبط با گردشگری در نظام اموزشی ایران وجود دارند که رشته ی« مدیریت جهانگردی» از معروف ترین آنها به شمار می رود. از دیگر رشته های قابل تدریس در دانشگاه ها می توان به رشته های جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، گردشگری مذهبی، علوم اجتماعی و برنامه ریزی گردشگری، مدیریت هتلداری و رشته کارافرینی گردشگری اشاره کرد. هریک از این رشته ها به بررسی موضوع گردشگری به صورت تخصصی از حیطه های مختلف می پردازد. بازار کار هرکدام از آنها متمایز از یکدیگر و خاص است.

گردشگری، متشکل از سه شکل اساسی گردشگری داخلی، گردشگری خارجی و گردشگری برون مرزی می باشد. درامد اصلی مشاغل مختلف از طریق گردشگری داخلی بدست می آید و متأسفانه عقیده ی داوطلبان رشته گردشگری اینست که با تحصیل در این رشته به گشت و سفر، مشغول می شوند درحالیکه اشتباه است و تنها به مسایل تئوری و نظری در دانشگاه ها و مراکز اموزشی گردشـگری می پردازند. البته باتوجه به دانشگاه مورد نظرتان در طول دوره تحصیلی، تعداد گشت و سفرها به ندرت فراهم میشود.

تاریخچه رشته گردشگری

سیاحان و جهانگردان از گذشته های دور به سفر میرفتند و هرودوت از قدیمی ترین آنها محسوب میشود که از سفرهایش اطلاعاتی برجای مانده است. با این وجود مسافرت به ندرت اتفاق می افتاد. به تدریج ، سبک های زندگی در قرن نوزدهم و دنیای صنعتی دچار تغییراتی شد و تفریح و مسافرت به برنامه های زندگی مردم اضافه شد. صنایع بزرگ توریسم تا به امروز به بزرگ ترين صنایع کشورهای توریستی تبدیل شده است.

واحدهای درسی رشته گردشگری,فرصت های شغلی گردشگری,رشته گردشگریرشته گردشگری، دید افراد را بازتر می کند

اموزش علم جهانگردی و گردشگری هم زمان با تأسیس اداره جلب سیاحان خارجی از سال ۱۳۱۴ شمسی در ایران به صورت علمی آغاز شد و به صد نفر از خدمه و آشپزهای کشور در سه دوره آموزشی، مهمان داری را آموزش دادند. سازمان جلب سیاحان در سال ۱۳۴۲ اقدام به تاسیس مدرسه مهمان خانه داری کرد و نخستین دوره کوتاه مدت توریسم را از سال ۱۳۴۵ در ایران برگزار کرد. در سال ۱۳۷۴ و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رشته ی« مدیریت جهانگردی» برای نخستین بار در دانشگاه علامه طباطبایی تهران تأسیس شد و با گذشت زمان به دانشگاه های دیگر کشور انتقال یافت.

آموزش های رشته گردشگری

دانشجویان در رشته گردشگری به توسعه و تمرین مهارت های اصلی نظارتی، وظایف اداری، تفکر انتقادی، برنامه ریزی و توسعه برنامه و همچنین مهارت های پیشرفته ارتباطی و رهبری می پردازند. باتوجه به ضروری بودن این امور در تمامی مشاغل، باز هم گردشگری با روش های خاص میتواند چالش برانگیز و سودآور باشد.

به طور کلی رشته گردشگری به بررسی حوزه مطالعاتی و تحقیقاتی خود که جنبه های جسمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گردشگری، بازارهای گردشگری و مقاصد اصلی ترین بخش یادگیری هستند؛ می پردازد.

شرایط ورود جهت اخذ رشته تفریح و گردشگری

برای تحصیل در رشته تفریح و گردشگری باید به مواردی همچون مؤسسه، کشور انتخابی و دوره های اموزشی خود توجه کنید. این مدرک، حالت رقابتی دارد؛ به این خاطر که نیازمند علاقه مفرط به مشاغل و عناوین مرتبط با تفریح و گردشگری و کسب نمرات بسیار عالی می باشد. شما باید در مصاحبه ها برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد تفریح و سرگرمی ، شرکت کنید. اخذ این مدرک بین المللی، علاوه بر تمامی موارد مذکور، به اثبات مهارت های زبانی نیاز دارد.

واحدهای درسی اصلی و تخصصی دانشگاهی رشته گردشگری

- دروس اصلی رشته گردشگری:

از دروس اصلی رشته گردشگری می توان به مکالمه زبان انگلیسی تخصصی۱ و۲، امور اجرایی غذا و نوشابه، ارتباط با مشتری، عملیات واحدهای اقامتی، اخلاق حرفه ای در گردشگری، عملیات واحدهای پذیرایی، ارتباط میان فرهنگی، تاریخ تمدن های باستان جهان، معماری و هنر جهان و تاریخ جهان اشاره کرد.

- دروس تخصصی رشته گردشگری:

دروسی همچون توسعه پایدار گردشگری، اوقات فراغت و گردشگری، مدیریت مراکز تفریحی، مکالمه زبان انگلیسی تخصصی ۳، مکالمه زبان انگلیسی تخصصی۴، گردشگری بین الملل، مدیریت سیستمهای حمل و نقل و چالشهای حرفه ای در صنعت، مدیریت رویدادها، روش تحقیق و پروژه، مدیریت برگزاری مراسم همایش ها و نمایشگاه های بین المللی، مدیریت بازاریابی گردشگری، گردشگری الکترونیک و تشریفات از دروس تخصصی رشته گردشگری محسوب میشود.

شرایط ورود به رشته گردشگری,دروس تخصصی رشته گردشگری,رشته گردشگری چیستگردشگری، راهی برای تمدد اعصاب و ایجاد نشاط محسوب میشود

بازار کار رشته گردشگری

بازار کار رشته گردشگری باتوجه به رشته، تخصص و گرایش گردشگری شما، متفاوت است. بازار کار برای متخصص جهانگردی، بسیار زیاد است و فارغ التحصیل این رشته می توانند باتوجه به خلاقیت و نوآوری خود، در قسمت بازار کار این صنعت، فعالیت کنند.

تمامی دانشجویان این رشته به دلیل کمبود نیروی کار متخصص در صنعت جهانگردی کشور به بازار کار، جذب میشوند و میتوانند بعنوان مدیر فنی و یا تورگردان در دفاتر خدمات مسافرتی و یا در سازمان ایرانگردی و جهانگردی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی کار کنند.

شما برای ورود به بازار کار صنعت گردشگری، مجبور نیستید که در این رشته تحصیل کنید و یا فارغ التحصیل این رشته گردشگری باشید. به عنوان مثال ، مردم بر این عقیده اند که بازار کار گردشگری صرفاً به راهنمایی تور، محدود میشود وهدف برخی از افراد برای تحصیل در این رشته اینست که راهنمای تور شوند در حالیکه برای راهنمای تور شدن، نیازی نیست که مدرک دانشگاهی داشته باشید.

درصورت تمایل به راهنمای تور شدن، باید به سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور مراجعه کنید. بدین ترتیب برای شرکت در دوره های تخصصی راهنمایی تور باید در چند ازمون شرکت کنید و کارت راهنمایی تور بگیرید. همین شرایط برای افتتاح آژانس های گردشگری و دریافت گواهینامه مدیر فنی آژانس ها هم صدق می کند. بنابراین توجه کنید که داشتن مدرک دانشگاهی لازمه ورود به بازار کار گردشگری نیست و اگر در چند روزه کوتاه مدت شرکت کنید؛ مجوز ورود به بازار کار را دارید.

محل زندگی شما از دیگر موضوعات مهم محسوب میشود. اماکنی با جاذبه های گردشگری زیاد، موجب رونق گردشگری میشود. بنابراین، پایتخت کشور و شهرهای گردشگرپذیر و یا گردشگر فرست در زمینه گردشگری، فرصت های شغلی بیشتری دارند.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

فارغ التحصیلان رشته مدیریت جهانگردی برای تحصیل در یکی از گرایش های مدیریت جهانگردی نظیر مدیریت بازاریابی جهانگردی و برنامه ریزی و توسعه جهانگردی باید در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنند و رشته مدیریت جهانگردی را انتخاب کنند.

دروس تخصصی رشته گردشگری,رشته گردشگری چیست,بازار کار رشته گردشگریرشته گردشگری بعنوان یکی از مهیج ترین رشته های تحصیلی میباشد

همچنین دانش آموختگان کارشناسی مدیریت صنعتی باید پس از ازمون کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های مجموعه مدیریت، تحصیلات خود را ادامه دهند که از این گرایشها می توان به مدیریت صنعتی( همه گرایش ها)، مدیریت دولتی( همه گرایش ها)، مدیریت بازرگانی( همه گرایش ها)، مدیریت فناوری اطلاعات( همه گرایش ها)، مالی( همه گرایش ها)، مدیریت تکنولوژی( همه گرایش ها)، کارافرینی( همه گرایش ها)، مدیریت حمل و نقل دریایی بین قاره ای، مدیریت منابع انسانی( همه گرایش ها)، مدیریت بازرگانی دریایی، مدیریت امور شهری، مدیریت اجرایی( با ۲ گرایش)، مدیریت کسب و کار( همه گرایش ها) اشاره کرد.

فرصت های شغلی گردشگری

فرصت های شغلی گردشگری عبارتند از:

* مراکز و نهاد های دولتی( میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداری ها، استان داری ها)

* مدیریت کنفرانس ها، رویداد ها و جشنواره ها

* پژوهش در حوزه جهانگردی و ایرانگردی

* کارشناس بازاریابی یا مدیر بازاریابی

* مدیر فروش یا کارشناس فروش

* کارشناس روابط عمومی

* کارمند آژانس مسافرتی

* راهنمای تور و گردشگری

* مدیر روابط عمومی

* استاد دانشگاه

* مدیریت هتل

فارغ التحصیلان رشته گردشگری، مجوز فعالیت در بخش ها و سازمان هایی همچون کارمند بانک، کارمند بیمه و مدیر انتشارات را دارند.

رشته گردشگری,شرایط ورود به رشته گردشگری,دروس تخصصی رشته گردشگریرشته گردشگری بطور کلی حوزه مطالعاتی و تحقیقاتی را مورد بررسی قرار میدهد

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش