دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۰۵۱

ویزای شینگن چیست؟ (+نکات مهم برای اخذ ویزای شینگن)

ویزای شینگن,انواع ویزای شینگن,ویزای شینگن چیستدرخواست ویزای شینگن
ویزای شینگن سندی است که برای سفر به کشورهای منطقه شینگن از جانب مقامات مربوطه برای شخص متقاضی صادر می شود.

تاریخچه پیدایش ویزای شینگن

مفهوم ویزای شینگن، نخستین بار در سال ۱۹۸۵ مطرح شد. در واقع در سال ۱۹۸۵، عهدنامه ای تحت عنوان پیمان شینگن بین پنج کشور آلمان غربی، هلند، بلژیک، فرانسه و لوکزامبورگ بسته شد که برپایه آن، اتباع کشورهای نامبرده برای سفر به دیگر کشورهای عضو پیمان از اخذ ویزا معاف شدند. از سوی دیگر شهروندان کشورهای خارج از پیمان شینگن، با اخذ ویزایی تحت عنوان ویزای شینگن میتوانند به همه کشورهای شینگن سفر کنند.

بدین ترتیب در صورتیکه تصمیم سفر به اروپا را دارید؛ حتماً به ویزای شینگن فکر کنید برای اینکه با دریافت ویزای شینگن یک کشور میتوانید از سایر کشورهای شینگن نیز دیدن کنید. لازم به یادآوری است که امروزه کشورهای متعددی عضو پیمان شینگن هستند که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.

ویزای شینگن چیست؟

ویزای شینگن بی تردید یکی از مهم ترین و مشهورترین ویزاها در جهان است. اروپا از نظر ویزا گرفتن برای ایرانیان به سه بخش شینگن، بریتانیا و کشورهای اتحادیه و اروپای شرقی تقسیم می شود. 

اگرچه شینگن اصطلاحی رایج در ایران است، ولی تلفظ درست آن شنگن Schengen zone است. کشورهای اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین، ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن محسوب می شوند.

قرارداد شینگن Schengen نام خود را از دهکده ای به همین نام در لوکزامبورگ قرض گرفته است جایی که مرز این کشور با آلمان و فرانسه تلاقی می کند و اکنون بطور سالانه محدوده شنگن تنها از محدوده اروپا پذیرای ۱.۲۵ میلیارد بازديد کننده است.

ویزای شینگن می تواند توسط هر یک از کشورهای عضو این پیمان صادر شود و با رعایت بعضی قوانین، دارنده آن میتواند در مدت زمان اعتبار ویزا بدون مشکل در هر یک از کشورهای منطقه شینگن تردد نماید. دارندگان ویزای شینگن، امکان سفر به ۲۶ کشور اروپایی را دارند، که ۲۲ کشور از این تعداد، عضو اتحادیه اروپا می باشند، به همین خاطر، تعداد متقاضیان ویزای شنگن، هرسال و بطور پیوسته در حال افزایش است.

مسافران خارج از منطقه شینگن میتوانند با در اختیار داشتن ویزای شینگن، تحت زمان و شرایط مشخصی، به هر یک از کشورهای عضو این پیمان سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند. ویزای شینگن طبق هدف سفر و مدت زمان اقامت دارای انواع مختلفی است و برای هر یک از انواع آن هم مدارک خاصی باید عرضه شوند. 

انواع ویزای شینگن

درخواست ویزای شینگن,ویزای شینگنمدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن

بسته به هدف و ماهیت سفر، نوع ویزای شینگن متقاضی تعیین می گردد. بنابراین انواع ویزای شینگن تعیین کننده نحوه و شرایط ورود شما به یک یا چند کشور حوزه شینگن خواهد بود.  ویزای شینگن به ۳ دسته کلی طبقه بندی میشوند :

۱. ویزای عادی شینگن( USV)

ویزای عادی شینگن به مثابه ی روادید یکی از کشورهای عضو منطقه ی شینگن برای حمل ونقل یا اقامت در منطقه ی موردنظر است که برای مدت زمانی خاص و حداکثر تا ۹۰ روز در هر دوره ی شش ماهه اعتبار دارد که از تاریخ ورود شخص به منطقه ی شینگن آغاز می شود. باتوجه به اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه دسته ی “ A ”، “ B ”، و “ C ” تقسیم می شود.

۲. ویزای معتبر در منطقه ی محدود( LTV)

این نوع از ویزا به شما اجازه می دهد فقط به کشور صادرکننده ی ویزای شینگن یا در برخی موارد، به کشورهای دیگری از منطقه ی شینگن سفر کنید که نام ها آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند. به جز کشورهایی که نام شان هنگام درخواست ویزا ذکر شده اند، اینگونه ی خاص ویزا برای سفر به کشورهای دیگر عضو شینگن که نامی از آنها برده نشده اند، معتبر نیست.

۳. ویزای ملی

ویزای ملی دسته ی “D ” به افرادی اعطا می شود که برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای شینگن شوند. البته ویزای ملی به افرادی اعطا می شود که قصد دارند در دوره ی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای شینگن اقامت کنند که پس از پایان دوره ی مشخص باید به کشورشان بازگردند.

ویزای عادی شینگن چیست؟

با توجه به اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه دسته ی “ A ”، “ B ”، و “ C ” تقسیم می شود.

دسته ی “ A ” به ویزای ترانزیت فرودگاهی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد بدون وارد شدن به کشورهای منطقه ی شینگن، تنها در محدوده ی بین المللی فرودگاه های این کشورها تردد کند. ویزای ترانزیت فرودگاهی برای افرادی اجباری است که از یک کشور غیر شینگن به کشور غیر شینگن دیگر مسافرت می کنند و باید در یکی از فرودگاه های کشورهای عضو شینگن هواپیمای شان را عوض کنند.

دسته ی “B” به ویزای ترانزیتی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد ظرف حداکثر پنج روز با وسیله ی نقلیه ی شخصی، اتوبوس، یا هواپیمای شخصی به مقصد یک کشور غیر شینگن از منطقه ی شینگن عبور کند.

دسته ی “C” به ویزای کوتاه مدتی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد بسته به مدت اعتبار ویزای اش، دوره ی زمانی معینی را در کشورهای عضو شینگن اقامت کند.

مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن

انواع ویزای شینگن,مدارک لازم برای ویزای شینگن,ویزای شینگنانواع مختلف ویزای شینگن

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن در اکثر کشورهای عضو این پیمان شبیه به یکدیگر است و تنها در بعضی از جزئیات و موارد، تفاوت اندکی دارند. لازم به ذکر است که این مدارک باید همراه با ترجمه ی رسمی به سفارت ارائه شود. مدارک اصلی مورد نیاز شامل موارد زیر است:

۱- فرم تکمیل شده درخواست: این فرم از جانب سفارت کشور مقصد فرستاده می‌شود. ممکن است فرم‌ها کمی در جزئیات با یکدیگر تفاوت داشته باشند. لذا فرم را باید از سفارت مربوطه دریافت کرد.

۲- اصل گذرنامه و گذرنامه های قبلی. گذرنامه اصلی باید دارای شش ماه اعتبار باشد.

۳- ۲ قطعه عکس پرسنلی رنگی تمام رخ با زمینه ی سفید: عکسی که برای ویزا مدنظر سفارت است باید دارای پس‌زمینه‌ای سفید و پرسنلی تمام‌رخ و رنگی باشد. نکته‌ی مهم این است که عکس موردنظر باید با ظاهر فعلی مسافر همخوانی داشته باشد.

۴- مدارک‌ شغلی فرد مانند فیش حقوقی، گواهی اشتغال به تحصیل یا کار، جواز و باید به‌طور کامل ارائه شود. منابع مالی هم باید به‌طور دقیقی مشخص باشد.گردش حساب در اخذ ویزا ضروری می‌باشد.

۵- رزرو بلیت رفت و برگشت به کشور مقصد

۶- بیمه مسافرتی: متقاضیان ویزا باید برای کل مدت زمان سفر بیمه مسافرتی فردی یا جمعی داشته باشند. شرکت بیمه گذار نیز باید نماینده معتبری در کشور مقصد داشته باشد.

۷- ارائه واچر هتل و یا اجاره‌نامه منزل: مدارک مربوط به محل اقامت‌تان در حوزه شینگن را به افسران ویزا ارائه کنید. برای اثبات محل اقامت‌تان می‌توانید واچر هتل، اجاره‌نامه یک منزل یا خوابگاه و یا مدارک مربوط به محل اقامت میزبان‌تان به افسران ویزا ارائه کنید. محل اسکان شما باید در دعوت‌نامه به‌طور مشخص ذکرشده باشد و این مکان می‌بایست اتاقی مجزا برای میزبانی شما در طول مدت سفر داشته باشد.

بیمه مسافرتی ویزای شینگن

درصورتی که در یکی از کشورهای عضو شینگن دچار مشکل شدید، باتوجه به هزینه های بالای درمان، داشتن بیمه مسافرتی شینگن برای شما بسیار مفید خواهد بود.

علت ریجکتی ویزای شینگن

ویزای شینگن,اخذ ویزای شینگن,ویزای شینگن توریستیدلایل ریجکت ویزای شینگن

عدم موافقت کنسولگری و افسر پرونده برای درخواست ویزای شینگن را ریجکتی ویزای شینگن می گویند. این مسئله دلایل متعددی دارد و هر پرونده شرایط متفاوتی دارد و چنانچه ریجکت شوید برای حداقل ۶ ماه نمی توانید برای ویزای شینگن اقدام کنید،

مهم ترین دلایل رد شدن ویزای شینگن عبارتند از:

  • اعتبار پاسپورت کمتر از ۳ ماه
  • ارائه نامه مرجع بی اعتبار
  • عدم اثبات تمکن مالی
  • داشتن سو پیشینه
  • نداشتن برنامه مشخص و قابل قبول
  • عرضه مدارک جعلی است که ۹۹ درصد رد می شود
  • ارائه توضیحات ناکافی در مورد دلایل سفر
  • داشتن پاسپورت مخدوش یا آسیب دیده
  • عدم ارائه هدف مشخص از سفر
  • ارائه گواهی تولد یا ازدواج نامعتبر
  • بیمه نامه نامعتبر مسافرتی

چه کسانی نیاز به ویزای شینگن ندارند؟

  • کسانی که گرین کارت( کارت سبز) امریکا را دارند.
  • کسانی که گذرنامه ایالت متحده آمریکا را دارند.
  • کسانی که همسر آن ها اقامت یکی از کشورهای شینگن را دارد.
  • خدمه پرواز.
  • سیاستمداران.

بیمه مسافرتی برای ویزای شینگن چیست؟

بیمه درمانی مسافرتی تان می بایست برای در کل طول مدت اقامت شما در منطقه شینگن معتبر باشد و حداقل هزینه مواقع اضطراري پزشکی را پوشش بدهد. بیمه مسافرتی شامل موارد زیر میباشد :

  • نوع بیمه مسافرتی ارتباط مستقیم با مقصد سفر دارد.
  • بیمه مسافرتی برای محافظت از مسافرین دربرابر خطرات و حوادث احتمالی سفر استفاده می شود.
  • در بسياري از سفارت ها بیمه نامه مسافرتی برای صدور ویزا اجباری است.
  • بیمه مسافرتی بسياري از حوادث ناگوار احتمالی در یک سفر را تحت پوشش قرار می دهد و حمایت کامل از مسافران را در صورت وقوع این حوادث تعهد می نماید.
  • مدت بیمه مسافرتی باید متناسب با مدت اقامت یا سفر انتخاب شود و تاریخ شروع بیمه نامه مسافرتی از تاریخ خروج از کشور مبداء و درج مهر گمرک محاسبه می شود.
  • این حمایت و انجام تعهدات بیمه گر توسط شرکتهای کمک رسان طرف قرارداد شرکتهای بیمه انجام می شود.

پرسش های متداول در خصوص ویزای شینگن

ویزای شینگن,انواع ویزای شینگن,علت رد شدن ویزای شینگناقدامات لازم برای اخذ ویزای شینگن

درامد و حقوقتان چقدر است؟

شما حتما باید تمکن مالی خود را ارائه دهید.

اقامتتان برای چه مدت به طول خواهد انجامید؟

باید به صورت کامل و واضح هدف از سفر خود و برنامه ای که دارید را بیان کنید.

محل اقامتتان کجا خواهد بود؟

شما ملزم به عرضه یک سند تائید شده هستید که نشان می دهد برای کل سفر خود در منطقه شینگن در کجا اسکان خواهید داشت.

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش