سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۴۱ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۸۴۸
چهره ها در سینما و تلویزیون

رضا ناجی:

بازیگرم ولی من جلوی دوربین بازی نمی‌کنم!

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,رضا ناجی
«من اصلا بازی نمی‌کنم. درسته که اسمم رضا ناجی بازیگره ولی من جلوی دوربین بازی نمی‌کنم. من در قالب اون شخصیت جلوی دوربین می‌ روم و زندگی می‌کنم.»

به گزارش تسنیم، رضا ناجی، فعالیت هنری‎اش را از اوایل دهه ۴۰ به‎عنوان بازیگر تئاتر آغاز کرده و تا امروز بیش از پنجاه سال کار پیوسته را در سه عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون تجربه کرده است. او به معنی دقیق کلمه بازیگری غریزی است.

 

بازیگری که سعی می‌کند مدام خودش را جای نقش بگذارد و از خودش چیزهایی را به نقش اضافه کند. طوری که رفتار و بینش و منش خود شخصیت ناجی را بیشتر می‌بینیم که در نقش‌های مختلف نمود عینی پیدا می‎کند تا حدی که بارها این شائبه پیش آمده که بر اساس شخصیت او، فیلمنامه و یا پلان‎ها نوشته می‌شود و یا او فیلمنامه‌ها را کمتر می‎خواند و بیشتر به‎طور بداهه کار می‎کند. او بیشترین همکاری را در سینمای ایران با مجید مجیدی داشته که به‎خاطر این همکاری‌ها، جوایز معتبری از جشنواره‌های داخلی و خارجی دریافت کرده است که از جمله می‎توان به فیلم‌های «بچه‌های آسمان»، «آواز گنجشک‌ها»، «باران» و... اشاره کرد. این‎روزها فیلم «نهنگ عنبر ۲» با بازی ناجی روی به پرده سینماست و به این بهانه با رضا ناجی گفت‌وگو کرده‎ایم. البته با این توضیح که به‎خاطر شیرینی خاص لحن و ادبیات ناجی این بار برعکس همیشه سعی کرده‎ایم تا زبان محاوره و لحن او حفظ شود تا برخورد بی‌واسطه، راحتی و ساده و صمیمی‎بودن او با سوالات و در کل با زندگی، شاید بهتر و بیشتر قابل شناساسایی باشد.

 

شما اولین بازیگر سینمای ایران هستید که جایزه بازیگری جشنواره برلین را کسب کردید. بیشترین همکاری را با مجید مجیدی داشته و در واقع در فیلمهایش درخشیده‌اید. اما در چند سال اخیر در فیلمهای جدی کمتر بازی کرده‎اید و بیشتر سمت کارهای صرفا تجاری رفته‎اید. چطور به این روند رسیدید ؟

کارم که تغییری نکرده، منتها کاری نیست که به من پیشنهاد بشه. بعد از «آواز گنجشک‌ها» به‎ من کاری هنری با نام «ترنج» پیشنهاد شد که  آقای مجبی راعی آن را ساخت که در آن بازی کردم اما بعد از آن کار هنری به من پیشنهاد نشده. اگر هم پیشنهاد می‌شد صددرصد قبول می‌کردم. حالا بازیگر نباید بیکار بمونه وگرنه بیکاری که فایده‌ای نداره. انسان باید کار کنه. بالاخره به منم پیشنهاد می‎کنند و طنز کار می‌کنیم اجتماعی یا گیشه‎ای. حالا هر چه پیش آید خوش آید.بالاخره ما نباید بیکار بمونیم. هنرمند بیکار بمونه دق می‌کنه!

 

شما در فیلم «نهنگ عنبر» با رضا عطاران همکاری کرده‎اید. شیوه همکاری‌تان به چه شکلی بود؟ از نظر شما سامان مقدم به‎عنوان کارگردان چه وجه تمایزی با کارگردان‎های دیگر دارد؟

با رضا عطاران خیلی خوب کارکردم. بده بستان‌های ما خیلی عالی بود. کار بسیار خوب و مردم پسند بود. سامان مقدم هم این جور کارها رو بیشتر دوست داره. فیلمشون هم در گیشه جواب می‌ده. مردم هم دوست دارن. کارمون عالی بود.

 

«نهنگ عنبر ۲» در همان روز اول موفق شد بهترین فروش افتتاحیه سینمای ایران را داشته باشد. با این فیلم‌ها انگار شمایلی تازه از شما در حال شکل‎گرفتن است که بیشتر در کارهای تجاری بازی می‎کنید. آیا قصد دارید به این روند ادامه دهید؟ به‎خصوص این‎که در فیلم اخیر حسین فرح‏بخش هم بازی کرده اید که کاری کمدی است.

 

فرح‎بخش از من برای بازی در کار دعوت کرد که کار بسیار خوبی بود. آن فیلم هم صددرصد در گیشه بهترین جواب را می‌دهد و فیلمی مردم‎پسند است. هنری نیست ولی تجاری و گیشه‌ای هست. بالاخر پیشنهاد‌ها این طوری میشه و ما قبول می‎کنیم.چاره‌ای نداریم. نباید بیکار بنشینم و منتظر کار هنری باشیم. کار هنری هم اگه بخوان، من همیشه در خدمت این کارگردان‌ها هستم. کارهای زیادی در این زمینه کردم. مثل «آواز گنجشک‌ها»، «باران»، «بچه‌های آسمان» و...

 

به‎خاطر بازی در فیلم‌های مجید مجیدی خیلی‌ها عنوان کردند که شخصیت‌ها به شخصیت واقعی خودتان شبیه است و به‎خاطر همین خودتان را زندگی می‌کنید، به‎جای این‎که بازی کنید. آیا بازی در فیلم‌های «نهنگ عنبر» هم به شخصیت شما نزدیک بوده؟ درواقع به‎نظر می‌رسد که بازیگری غریزی هستید. درکل شیوه تحلیل شما از فیلمنامه و نقش به چه صورتی است؟

 من اصلا بازی نمی‌کنم. درسته که اسمم رضا ناجی بازیگره ولی من جلوی دوربین بازی نمی‌کنم. من جلوی دوربین می‌رم در قالب اون شخصیت و زندگی می‌کنم. هر نقشی که به من بدن و هر فیلمنامه‌ای که به من بدن من سعی می‌کنم از اجتماع آن شخصیت را پیدا کنم و برم جلوی دوربین. مثلا الان سریال «دیوار به دیوار» از ما پخش می‌شه که تو این کار نقش وکیلی رو رفتم. خب مردم می‌پسندن و می‎گن واقعیه. یا مثلا در «نهنگ عنبر» که دوست رضا هستم و کاری که انجام می‌دم واقعیت داره. نمونه این شخصیت‌ها در اجتماع ما هست. من الهام‏ گرفته از اجتماع هستم. در واقع من با شخصیت زندگی می‌کنم.

 

به‌نظر می‌رسد بازیگر بداهه‏پردازی هستید. چقدر در فیلمنامه دخل و تصرف می‌کنید و چطور بداهه‎پردازی را با نظر کارگردان انطباق می‌دهید؟

به‎هیچ وجه این‎طور نیست که خودم کار کنم، بلکه نقطه به نقطه فیلمنامه را کار می‌کنم. بوده فیلم‎هایی که در آن‎ها چند صحنه بداهه هم کار کردم مثل فیلم «بچه‌های آسمان» اما در کل حرف اول و آخر را فیلمنامه و کارگردانی می‌زنن. مثلا خسرو معصومی که با هم چند فیلم را کار کردیم در چند مصاحبه گفته که ناجی به‎شدت حرف کارگردان را گوش می‌کند. درکل به‎طور کامل حرف کارگردان را گوش می‌دم و کمتر پیش می‌یاد از خودم چیزی رو اضافه کنم. مگر این‎که جاهای خالی باشه و پیشنهاد کنم که باز هم نظر کارگردان حرف آخر را می‌زنه و به خودم اجازه نمی‎دم که روی حرف کارگردان حرفی بزنم.

 

شما کارتان را از بازیگری تئاتر شروع کردید اما به اندازه‌ای که در سینما شناخته شده هستید در تئاتر به‎خصوص در ۱۰ سال اخیر فعال نبوده‎اید. چرا از تئاتر فاصله گرفتید؟

من ۴۷ سال کار تئاتر کردم اما دیگه از این کار. خسته شدم و انگیزه‌ای برای کار‎کردن در تئاتر ندارم. اصلا من از تئاتر به سینما اومدم.

 

شما تجربه کارکردن با بهترین بازیگران سینمای ایران را دارید. از پرویز پرستویی گرفته تا رضا عطاران. کدام یک از این همکاری‌ها برای شما بیشتر لذتبخش بوده است؟

همه خوب. همه عالی بودند و تا حالا پیش نیامده که با بازیگری به مشکل بخورم. در واقع طوری با هم کار می‎کنیم که بهترین همکاری رو داشته باشیم. با استاد پرستویی چند تا کار کردم و همین‎طور استادای دیگه.

 

مجید مجیدی در چند سال اخیر دو فیلم ساخته است؛ یکی فیلم محمد (ص) و دیگری که در هند فیلمبرداری‌اش انجام شده.آیا برای بازی در این فیلم‎ها به شما پیشنهاد دادند؟

به من پیشنهادی نشد اگه پیشنهاد می‌شد صددرصد قبول می‌کردم.

 

درحال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟

درحال حاضر هنوز قراردادی نبسته‎ام. دو تا پروژه به من پیشنهادشده که نمی‌تونم اسمشون رو بگم. حالا منتظریم که ببینم چه می‌شود.

 

آیا شما فیلم «خانه» ساخته اصغر یوسفی‏نژاد را دیده‏اید؟ تصویربرداری این کار در سرزمینی که در آن‌جا به‎دنیا آمده‎اید انجام‎شده و نشان می‌دهد که هنرمندان ساکن شهرستان چه ظرفیت و استعداد بالقوه‌ای دارند.

«خانه» ساخته دوست عزیزم است اما متاسفانه نتونستم ببینمش. درباره‎اش خیلی تعریف و تمجید شنیدم و خیلی جایزه گرفته. در شهرستان بازیگر خوب خیلی زیاد داریم اما بهشون توجهی نمی‌شه و بهتره فیلم‌های بیشتری مثل «خانه» ساخته بشه. 

 

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش