پنجشنبه ۰۶ مهر ۱۴۰۲
۱۵:۳۷ - ۲۰ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۶۴۴
مدیریت فرهنگی

روزهای بی‌رونق | تالار هنر تا اطلاع ثانوی اجرا ندارد

بلیط سینما و تئاترع

برپایه گزارش منتشرشده در مورد این جلسه، حاضران در آن پیرامون «شناسایی راهکارهای مختلف برای تداوم رونق و کمک به اقتصاد سینما، توسعه تعاملات با تلویزیون و شهرداری برای گسترش بسترهای تبلیغاتی فیلم‌ها و تدبیر شورای صنفی در چینش جدول اکران فیلم و غیره» بحث کردند. این همه اما در حالی مطرح شده است که نگاهی به آمار فروش فیلم‌ها در سایت سمفا (سامانه مدیریت فروش و اکران سینما) نشان از افت ۸۰درصدی مخاطبان سینما در دو بازه زمانی یکم تا نوزدهم شهریور و یکم تا نوزدهم مهر دارد. دو بازه زمانی، پیش و پس از اتفاقات اخیر. این آمار نشان می‌دهد در شرایط فعلی نه‌تنها نیم‌بها شدن بلیت سینماها که حتی رایگان شدن‌اش نیز نمی‌تواند مخاطب را به سالن سینما برگرداند.

آمار چه می‌گوید؟

اگر نگاهی به آمار فروش سینماها در بازه زمانی اول تا ۱۹ مهر ۱۴۰۱ بیندازیم می‌بینیم که فروشِ ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی آن حاصل حضور۲۸۷ هزار نفر بوده است. اما مدت مشابه آن را هم ببینیم. از اول تا ۱۹ شهریور. آمار فروش، ۳۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و حاصل حضور یک میلیون و ۹۰ هزار نفر بوده است. همین آمار نشان‌دهنده اثرات وضعیت موجود است. شرایط خوب نیست و در دو مدت زمانی مشابه کاهشی حدودا ۸۰ درصدی را مشاهده می‌کنیم. این اتفاقات در حالی رخ داده است که قرار بود از ۶ مهر شاهد اکران دو فیلم «ملاقات خصوصی» امید شمس و «گیجگاه» عادل تبریزی باشیم که هنوز اتفاق نیفتاده است. پس در حالی که به علت شرایط بحرانی موجود، فیلم جدیدی اکران نشده است و تعدادی از سینماها نیز سالن‌های خود را تعطیل کرده‌اند، تا شرایط آرام نشود نیم‌بها شدن بلیت نمی‌تواند موجب رخ دادن اتفاقی تازه شود.

در همین راستا، امید شمس، کارگردان «ملاقات خصوصی» در جواب اینکه آیا زمانی برای اکران به آن‌ها اعلام شده است یا خیر به «هم‌میهن» چنین می‌گوید: «زمانی اعلام نشده است و اگر هم اعلام شود با توجه به شرایط موجود و حال و احوال مردم ترجیح می‌دهیم فیلم را اکران نکنیم.»

او ادامه می‌دهد: «در حال حاضر و با توجه به فیلترینگ اعمال‌شده هیچ امکانی برای تبلیغ فیلم‌های روی پرده وجود ندارد و اگر هم امکانی باشد با توجه به حال و هوای مردم ترجیح می‌دهیم چنین کاری نکنیم.»

شمس نیم‌بها شدن بلیت را نیز در این شرایط موثر نمی‌داند و معتقد است وقتی مردم حال‌شان خوب نیست، سینما رفتن در اولویت‌شان قرار ندارد و مشکل‌شان در حال حاضر نه بهای بلیت که نبود رمقی برای تماشای فیلم است. او معتقد است در این شرایط حتی اگر سینماها رایگان شوند باز هم نمی‌توان امیدی به پر شدن سالن‌ها داشت.

نیم بها شدن بلیت سینما تاثیری بر بازگشت مخاطب ندارد

امیرحسین علم‌الهدی، مدیر فرهنگی و کارشناس اقتصاد سینما در گفت‌وگو با «هم‌میهن» در این مورد چنین می‌گوید: «به نظر من این تصمیم نمی‌تواند تاثیری بر آمار فروش فیلم‌ها بگذارد. چون شرایط جامعه خاص است و اتفاقات یک ماه گذشته نشان از تاثیر منفی این شرایط بر آمار مخاطبان سینما داشته است. همه این‌ها به این معناست که سینما در شرایط این‌چنینی نمی‌تواند به عرضه و تقاضایی که در روزگار حیات طبیعی خود داشته ادامه دهد و نیم‌بها شدن بلیت هیچ تاثیری بر این اتفاق ندارد و باید تأمل و مشاهده کرد که شرایط جامعه به چه سمت‌وسویی می‌رود و آیا به آرامش خواهیم رسید یا نه. سینما همچنان اولویت قشری که تا پیش از این به آن مراجعه می‌کردند نیست و توجهی به آن نخواهند داشت. پس در مجموع بعید می‌دانم که نیم‌بها شدن بلیت بتواند عامل محرکی برای رونق دوباره سینماها باشد، چون در حال حاضر مساله نه بهای بلیت که بحران جاری است.»

نگاهی به سه‌شنبه‌ها، روز پرفروش سینما

تا پیش از این، سه‌شنبه‌ها همواره به عنوان روز پررونق سالن‌های سینما شناخته می‌شد. علم‌الهدی با اشاره به این موضوع می‌افزاید: «به این دو عدد نگاه کنید. روز سه‌شنبه، از منظر آمدن مخاطب به سینما عموما روز خوب سینمای ایران است. پیش از وقوع این اتفاقات، سه‌شنبه ۲۲شهریور را ببینیم؛ ۱۶۰ هزار نفر به سینما رفته‌اند، حالا زمان تنظیم گزارش ما، سه‌شنبه ۱۹شهریور را ببینیم؛ چیزی حدود ۱۹ هزار نفر به سینما رفته‌اند؛ عددی که تا پایان شب نهایتا به ۲۵ هزار نفر خواهد رسید. عدد را نگاه کنید متوجه می‌شوید چه اتفاقی در حال وقوع است.»

آن‌چه در شورای راهبردی اکران مطرح شده است، «شناسایی راهکارهای مختلف برای تداوم رونق و کمک به اقتصاد سینما، توسعه تعاملات با تلویزیون و شهرداری برای گسترش بسترهای تبلیغاتی فیلم‌ها و تدبیر شورای صنفی در چینش جدول اکران فیلم و غیره» زمین تا آسمان با وضعیت موجود متفاوت است. علم‌الهدی در پاسخ به اینکه این میزان از تفاوت فضای آن جلسه با فضای موجود جامعه به چه دلیل است، می‌گوید: «من در آن شورا نبوده‌ام و نمی‌توانم در موردش اظهارنظری کنم، اما شاید ذکر اینکه شرایط، شرایطی حاد است از سوی چنین شوراهایی ضرورتی نداشته باشد.

هرچند در مقام کارشناسی شرایط را برای سینما رفتن شرایط مطلوبی ندانند. تلویزیون، شهرداری و... در زمان آرامش می‌توانند تا حدی محرک مخاطب برای رفتن به سینما باشند، اما در حال حاضر قشر سینمارویی که ما می‌شناختیم و به سینما تعلق خاطر داشت، به چیز دیگری می‌اندیشد و در جست‌وجوی خبرهای دیگری است. این شرایط، شرایطی خاص است و ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم مردم به سینما بروند و آمار و ارقام هم نشان می‌دهد این مطالبات اجتماعی تاثیر خود را بر این قشر گذاشته و باید تحمل کرد تا شرایط آرام شود؛ هرچند نمی‌دانیم این آرامش کِی و چه زمانی بازخواهد گذشت.» 

تالار هنر تا اطلاع ثانوی اجرا ندارد/اولویت امنیت مخاطبان کودک است

مهر نوشت: مدیر تالار هنر اعلام کرد با توجه به شرایط فعلی و به جهت ایجاد شرایط مناسب برای حضور مخاطبان کودک و نوجوان آثار این سالن، تالار هنر تا اطلاع ثانوی اجرایی ندارد.

بلیط سینما و تئاترع

جلیل رفیعی مدیر تالار هنر درباره وضعیت اجراهای این فضای تئاتری که مختص گروه سنی کودک و نوجوان است، گفت: متأسفانه حدود ۱۵ روز است که اجرایی نداریم و به دلیل اینکه مخاطبان ما خانواده‌ها، کودکان و نوجوانان هستند، صلاح دیده شد که تا اطلاع ثانوی اجرایی نداشته باشیم.

وی یادآور شد: در هفته‌های گذشته و برای اینکه بتوانیم اجرا داشته باشیم، ساعت اجرای نمایش «کتابخورها» را به ساعت ۱۷ موکول کردم ولی متأسفانه تماشاگران تمایلی به حضور در تالار هنر نشان ندادند و به خاطر اینکه اجرای نمایش با تعداد مخاطبان کم برای گروه مقرون به صرفه نبود، گروه تصمیم گرفتم که فعلاً اجرای خود را متوقف کند.

رفیعی با اشاره به اینکه نمایش «کتابخورها» آمادگی لازم را برای از سرگیری اجراها در صورت ایجاد شرایط مناسب دارد، افزود: تمرین‌های گروه‌های دیگر را هم که در نوبت اجرای تالار هنر قرار دادند تعطیل نکرده‌ایم و گروه‌ها مشغول تمرین آثار خود هستند.

مدیر تالار هنر در پایان سخنان خود تأکید کرد: مخاطبان تالار هنر، خانواده‌ها، کودکان و نوجوانان هستند به همین خاطر باید شرایط مناسب برای حضور در تالار هنر برای‌شان فراهم باشد. امنیت خانواده‌ها و فرزندان‌شان اولویت ما و برای‌مان بسیار مهم است.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
جی پی مورگان بیوگرافی جی پی مورگان: مردی که بانکداری را متحول کرد

تاریخ تولد: ۱۷ آوریل ۱۸۳۷

محل تولد: هارتفورد، کنتیکت

ملیت: آمریکایی

حرفه: بانکدار و سرمایه گذار

محل تحصیل: دانشگاه گوتینگن

درگذشت: ۳۱ مارس ۱۹۱۳

ادامه
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش