جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۴۷ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۳۶۵۵
فستیوال ها و جشنواره های هنری

ستاره های غیرمنتظره یک اختتامیه کم حاشیه

جشنواره فجر۳۸ با برتری «خورشید»‌پایان‌یافت

جشنواره فجر38,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

سی‌وهشتمین جشنواره ملی فیلم فجر شب گذشته با برگزاری مراسم اختتامیه و اعلام برندگان به پایان رسید و فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی که از نیمه‌های جشنواره به این رویداد سینمایی رسید، برنده بزرگ این دوره بود. مراسم اختتامیه با تأخیری کم، سرعتی بالا و نظمی مناسب برگزار شد و سیمرغ‌هایی که برای اولین بار در تاریخ جشنواره، در داخل کشور تولید شده بود به برندگان رسید. در ادامه، گزارشی از این مراسم را که با اجرای محمدرضا شهیدی‌فرد، دیشب به صورت زنده روی آنتن شبکه نمایش سیما رفت، می‌خوانید:

۱- «روز صفر» برنده نگاه نو

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه به «دابر» به کارگردانی سعید نجاتی اهدا شد و مستند «جایی برای فرشته ها نیست» به کارگردانی سام کلانتری، بهترین فیلم مستند جشنواره شد. در ادامه مهم ترین جایزه بخش نگاه نو به فیلم «روز صفر» اهدا شد و این فیلم، جایزه بهترین فیلم این بخش را دریافت کرد. جالب این که ملکان در سالن حضور نداشت و جایزه‌اش را کسی دریافت نکرد. چهار عنوان از پنج فیلم این بخش در بخش سودای سیمرغ هم حضور داشتند و رکورد تازه‌ای را در جشنواره فجر رقم زده بودند. در این رقابت تنگاتنگ، دو فیلم «شنای پروانه» و «روز صفر» در بخش اصلی هم حضوری موفق داشتند و نظر جمع زیادی از منتقدان و مخاطبان را جلب کردند.

۲- بزرگداشت فریدون جیرانی

برنامه بعدی، مراسم بزرگداشتی بود که برای فریدون جیرانی، فیلم ساز و روزنامه‌نگار مشهدی برگزار شد. با پخش نماهنگی از وی، نوبت به این بخش از مراسم رسید و غلامرضا موسوی و مهدی صباغ‌زاده از سینماگران پیش کسوت و هم‌نسل این فیلم ساز روی سن حاضر شدند تا از فریدون جیرانی بگویند. بعد از سخنان این دو چهره باسابقه سینمای ایران، فریدون جیرانی نیز تنها ۱۵ ثانیه پشت میکروفن رفت و در سخنانی بسیار کوتاه، از وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و مسئولان جشنواره تشکر کرد.

۳- جایزه ویژه حاج‌قاسم

پس از این بزرگداشت، نماهنگی کوتاه از سردار   سلیمانی پخش شد. شهیدی‌فرد مجری مراسم نام چند خانواده شهید را برد و آنان مورد تشویق قرار گرفتند. پس از این، نخستین تندیس بهترین فیلم با مضمون جهاد و مقاومت، با عنوان جایزه ویژه سردار سلیمانی با حضور مسئولان وزارت ارشاد، سازمان سینمایی و خانه سینما، به فیلم «آبادان یازده ۶۰» اهدا شد. حسن کلامی تهیه کننده این فیلم محصول سازمان اوج، این جایزه را که به نشانه انتساب به سردار سلیمانی، مزین به عنوان «سرباز وطن» شده بود، دریافت کرد.

۴- تقسیم جوایز فنی بین «خروج» و «روز صفر»

در ادامه، اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ آغاز شد. بهترین جلوه‌های ویژه بصری به محمد برادران برای فیلم «خروج» اهدا شد. سیمرغ بهترین جلوه‌های ویژه میدانی به محسن روزبهانی برای «روز صفر» رسید و او به رکورد ویژه ۱۰ سیمرغ بلورین در این شاخه دست یافت. در ادامه سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی نیز به مهرداد میرکیانی برای «خروج» رسید.

۵- «شنای پروانه» موفق در جوایز فرعی

سیمرغ بلورین طراحی لباس به امیر ملک‌پور برای فیلم «روز صفر» رسید. کیوان مقدم برای طراحی صحنه «خورشید» سیمرغ گرفت و مهدی صالح کرمانی و آرش قاسمی برای فیلم «شنای پروانه»، جایزه بهترین صدای جشنواره سی‌وهشتم را دریافت کردند. در ادامه مراسم که بسیار سریع و بدون حاشیه برگزار می‌شد، سیمرغ بلورین بهترین موسیقی به بامداد افشار برای فیلم «پوست» رسید. او پس از دریافت جایزه خود، از حسین علیزاده که با فیلم «آتابای» دیگر نامزد این بخش بود، یاد کرد. آخرین جوایز این بخش، بهترین تدوین و بهترین فیلم برداری بود که به ترتیب به اسماعیل علیزاده برای «شنای پروانه» و مرتضی نجفی برای فیلم «تومان» اهدا شد.

۶- سیمرغ‌ها برای مکمل‌های «شنای پروانه»

حدود ساعت ۲۱، اهدای جوایز بازیگری آغاز شد. طناز طباطبایی برای فیلم «شنای پروانه» بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد و نخستین سیمرغ خود را به خانه برد. او در سخنانی کوتاه از والدین خود و کارگردان، تهیه‌کننده و همبازی‌های خود در «شنای پروانه» تشکر کرد. دیگر جایزه بازیگری مکمل نیز به بازیگر «شنای پروانه» رسید و امیر آقایی این جایزه را دریافت کرد. او پس از دریافت این جایزه، در سخنانی که توسط صداوسیما ممیزی شد، به زینب ابوطالبی مجری تلویزیون کنایه زد و گفت: «خانمی از رسانه ملی گفت اگر کسی مثل ما فکر نمی‌کند از ایران جمع کند، برود. رفتن را به کسی می‌گویند که بیاید، اما ما بودیم و ریشه در خاک سرزمین مان داشته‌ایم و داریم.» سخنان وی با استقبال حاضران در سالن مواجه شد.

۷- صحبت های احساسی کودکان کار در «خورشید»

لوح تقدیر هیئت داوران به چهار بازیگر کودک و نوجوان فیلم «خورشید» شامل ابوالفضل و شمیلا شیرزاد، روح‌ا... زمانی و سیدمهدی موسوی اهدا شد. آن‌ها که پیشتر از کودکان کار بودند و بازی‌شان در این فیلم با موضوع کودکان کار، مورد توجه قرار گرفته بود، سخنانی احساسات‌برانگیز ایراد کردند که مورد استقبال حاضران در سالن قرار گرفت. شمیلا شیرزاد که بغض کرده بود، گفت: «من یک کودک افغانستانی هستم که در کشورم جنگ است و صلح نیست. من در مترو برای گذران زندگی کار می‌کنم. امیدوارم روزی برسد که در جهان هیچ کودک کاری وجود نداشته باشد.»

۸- غافلگیری‌های متفاوت در جوایز نقش اول

در اهدای هر دو سیمرغ بهترین بازیگران نقش اول، نوعی غافلگیری رخ داد. ابتدا نازنین احمدی برای فیلم «ابر بارانش گرفته» برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد؛ این در حالی بود که همگان شانس پریناز ایزدیار را برای «سه کام حبس» بیشتر می‌دانستند. در ادامه نیز جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد به پیمان معادی برای «درخت گردو» رسید. این جایزه هم به نوعی غافلگیری داشت، زیرا معادی اعلام کرده بود خود را به اختتامیه خواهد رساند، اما این اتفاق نیفتاد و او با پیامی ویدئویی، از داوران تشکر کرد. این در حالی بود که پیمان معادی پیش از جشنواره، این رویداد را تحریم کرده بود.

۹- انتقادات سعید راد از تحریمی‌ها

سعید راد عضو هیئت داوران هنگام اهدای سیمرغ بهترین بازیگر نقش اصلی مرد، با اشاره به برخی برگزیدگان و شرکت‌کنندگان در جشنواره که در مراسم اختتامیه غایب بودند، گفت: «سینما هستی است. حرکت رو به جلو است. دوست داشتم استادانی که با آن‌ها کار کرده‌ام این جا باشند. ما شکست‌خورده نیستیم. تعجب می‌کنم استادان بزرگی مثل احمدرضا درویش، ابراهیم حاتمی‌کیا و مسعود کیمیایی که با آن‌ها کار کرده‌ام چرا امروز نیستند؟ قهر برای چیست؟ کجای دنیا برای ما دست زده‌اند به جز این جا؟ این بچه‌ها (بازیگران فیلم خورشید) به ما درس می‌دهند. کسانی که این بالا جایزه گرفتند برای آن‌ها دست زدیم. حالا این کارها برای من غریبه است که چرا نمی‌آیند تا جایزه‌های خود را بگیرند؟»

۱۰- تقسیم جوایز اصلی به نفع «خورشید»

جایزه بهترین فیلم نامه به نیما جاویدی و مجید مجیدی برای «خورشید» رسید و جایزه ویژه هیئت داوران به سعید ملکان برای «روز صفر» اهدا شد. نکته عجیب این بود که هیچ کدام از دست‌اندرکاران این فیلم با وجود موفقیت‌های فوق‌العاده و دریافت پنج سیمرغ بلورین، در مراسم اختتامیه حضور پیدا نکردند؛ غیبتی که به نظر می‌رسد به خاطر اعتراض به دو جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی بود.

در ادامه محمدحسین مهدویان جایزه بهترین کارگردانی را برای فیلم «درخت گردو» دریافت کرد. او در سخنانی که با استقبال حاضران مواجه شد، گفت: «باعث افتخار من بود که امشب نامم در کنار مجید مجیدی بود.» همچنین «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد تا با سه جایزه، شب موفقی داشته باشد. سیمرغ بلورین فیلم برگزیده تماشاگران نیز به عنوان پنجمین جایزه «شنای پروانه» به این فیلم رسید.

مصطفی قاسمیان 

khorasannews.com
  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های آنشرلی

دیالوگ های آنشرلی در این مقاله از سرپوش به بررسی جذابیت های دیالوگ های آنشرلی در سینما و تئاتر می‌پردازیم. آنشرلی، با تاریخچه‌ای غنی در حوزه فرهنگ و هنر، دارای دیالوگ‌هایی است که علاوه بر ارتقاء داستان، به عنوان نمونه‌هایی برجسته از زبان هنری در این صنایع شناخته می‌شوند. اثر آنشرلی  کتاب "آنشرلی" نوشته لوسی ماد مونتگمری، داستان دختری به نام آن شرلی است که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. آن شرلی دختری کنجکاو، مهربان و خلاق است که با دیالوگ های خود، شخصیتی دوست داشتنی و ماندگار در ذهن خوانندگان ایجاد کرده است. انیمیشن آنشرلی انیمیشن "آنشرلی" که در سال ۱۹۷۹ در ژاپن ساخته شده است، اقتباسی از رمان "آن در گرین گیبلز" نوشته لوسی ماد مونتگمری است. این انیمیشن، داستان دختری به نام آن شرلی را روایت می کند که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. شخصیت های آنشرلی شخصیت های اصلی انیمیشن آنشرلی عبارتند از: آن شرلی: دختری کنجکاو، مهربان و خلاق که با موهای قرمز و شخصیت دوست داشتنی خود، یکی از محبوب ترین شخصیت های ادبیات کودکان است. مریلا کاترین کاتبرت: خواهر بزرگ تر ماتیو کاتبرت که با برادرش در مزرعه گرین گیبلز زندگی می کند. مریلا زنی سخت کوش و جدی است که در ابتدا از حضور آن شرلی در خانه خود خوشحال نیست. ماتیو کاتبرت: برادر کوچک تر مریلا که مردی مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیانا براری: دختر همسایه کاتبرت ها که با آن شرلی دوست می شود. دیانا دختری مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیالوگ های انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، از این قرار است که آن شرلی، دختری یتیم که در یتیم خانه بزرگ شده است، توسط خواهر و برادری به نام های مریلا و ماتیو کاتبرت به فرزندخواندگی پذیرفته می شود. مریلا و ماتیو، آن شرلی را برای کمک به انجام کارهای خانه و مزرعه می خواهند. آن شرلی، با موهای قرمز آتشین و شخصیت دوست داشتنی خود، به سرعت با مریلا و ماتیو و همچنین با همسایه آنها، دیانا براری، دوست می شود. آن شرلی، با ماجراجویی ها و شیطنت های خود، زندگی کاتبرت ها را زیر و رو می کند و به آنها یاد می دهد که چگونه از زندگی لذت ببرند. نکات مثبت آنشرلی انیمیشن آنشرلی، از جمله انیمیشن های ماندگار و خاطره انگیزی است که با داستان جذاب و شخصیت های دوست داشتنی خود، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. از جمله نکات مثبت این انیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد: - داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، داستانی جذاب و پرکشش است که مخاطبان را از ابتدا تا انتها درگیر خود می کند. - شخصیت های انیمیشن آنشرلی، از جمله آن شرلی، مریلا، ماتیو و دیانا، شخصیت هایی دوست داشتنی هستند که مخاطبان با آنها ارتباط برقرار می کنند. - انیمیشن آنشرلی، پیام های مثبتی مانند اهمیت خانواده، دوستی و امید را به مخاطبان خود منتقل می کند. دیالوگ های شخصیت آنشرلی دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بیانگر شخصیت او هستند. او دختری کنجکاو و ماجراجو است که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید است. این ویژگی در دیالوگ های او به وضوح دیده می شود. برای مثال، در یکی از دیالوگ ها، آنشرلی از معلم خود می پرسد: "حتی اگر دنیا بد باشد، همیشه چیزهای خوب هم وجود دارد." " تصور اینکه شما یک ملکه هستید واقعا عالی است. شما بدون هیچ گونه ناراحتی از آن لذت می برید و هر زمان که بخواهید می توانید از ملکه بودن دست بردارید، کاری که در زندگی واقعی نمی توانید انجام دهید." "این یک چیز خوب در مورد این جهان است ... همیشه بهارهای بیشتری وجود دارد." "وقتی فکر می‌کنم قرار است اتفاق خوبی بیفتد، به نظر می‌رسد که بر روی بال‌های انتظار پرواز می‌کنم. و سپس اولین چیزی که متوجه می شوم با یک ضربت به زمین می افتم. اما واقعاً ماریلا، قسمت پرواز تا زمانی که ادامه دارد با شکوه است... مثل اوج گرفتن در غروب خورشید است. من فکر می‌کنم که تقریباً تاوان ضربه را می‌پردازد." "خب، نمی توان یکدفعه عادت دختر بچه بودن را کنار گذاشت." "شاید... شاید... عشق به طور طبیعی از یک دوستی زیبا آشکار شد، مانند گل رز طلایی که از غلاف سبزش می لغزد."  "این یک ایده دوست داشتنی است، دایانا؛ زندگی کردن به گونه ای که نامت را زیبا کنی، حتی اگر در آغاز زیبا نبود... آن را در افکار مردم برای چیزی آنقدر دوست داشتنی و دلپذیر قرار می دهد که هرگز به تنهایی به آن فکر نمی کنند." "شاید، به هر حال، عاشقانه مانند یک شوالیه که سوار اسب می‌شود، با شکوه و هیاهوی وارد زندگی انسان نشده باشد. شاید مثل یک دوست قدیمی از راه‌های آرام به سمت آدم خزید..." "خب، همه ما اشتباه می کنیم، عزیزم، پس فقط آن را پشت سر بگذار. ما باید از اشتباهات خود پشیمان باشیم و از آنها درس بگیریم، اما هرگز آنها را با خود به آینده منتقل نکنیم." "من معتقدم که زیباترین و شیرین ترین روزها، روزهایی نیستند که در آن اتفاقات بسیار باشکوه یا شگفت انگیز یا هیجان انگیزی رخ دهد، بلکه فقط روزهایی هستند که لذت های کوچک ساده ای را به ارمغان می آورند و به آرامی یکدیگر را دنبال می کنند، مانند مرواریدهایی که از یک رشته می لغزند." "من از دوستی بسیار سپاسگزارم. زندگی را بسیار زیبا می کند." "این بدترین دوران بزرگ شدن است و من در حال درک آن هستم. چیزهایی که در دوران کودکی خیلی می‌خواستی، وقتی به آنها دست پیدا می‌کردی، به نظرت چندان شگفت‌انگیز به نظر نمی‌رسند." "آیا خوب نیست که فکر کنیم فردا روز جدیدی است که هنوز هیچ اشتباهی در آن وجود ندارد." دیالوگ های ماندگار آنشرلی "این خیلی خوب است که در مورد غم ها بخوانید و تصور کنید که قهرمانانه از طریق آنها زندگی می کنید، اما وقتی واقعاً آنها را دارید، خیلی خوب نیست" "خیلی آسان است که شرور باشی بدون اینکه بدانی." "اما واقعاً ماریلا، نمی‌توان در چنین دنیای جالبی برای مدت طولانی غمگین ماند، می‌تواند؟" "زندگی ارزش زیستن را دارد تا زمانی که خنده در آن باشد." "تجربه من این بوده است که شما تقریباً همیشه می توانید از چیزهایی لذت ببرید، اگر تصمیم خود را محکم بگیرید که این کار را انجام دهید." "دنیای قدیمی عزیز تو بسیار دوست داشتنی هستی و من خوشحالم که در تو زنده هستم." "چرا مردم باید برای دعا زانو بزنند؟ اگر واقعاً می خواستم دعا کنم به شما می گویم که چه کار می کردم. من به تنهایی یا در جنگل های عمیق و عمیق به یک میدان بزرگ بزرگ می رفتم و به آسمان - بالا - بالا - بالا - به آن آسمان آبی دوست داشتنی نگاه می کردم که انگار پایانی برای آن وجود ندارد. آبی بودن و سپس من فقط یک دعا را احساس می کنم." "این یکی از مزایای سیزده سالگی است که شما خیلی بیشتر از زمانی که فقط دوازده ساله بودید می دانید" "تا زمانی که نمردی هرگز از غافلگیر شدن در امان نیستی" "کیک‌ ها یک عادت وحشتناک دارند که وقتی می‌ خواهید خوب باشند بد می‌ شوند" "آنه تمام عاشقانه هایت را رها نکن اندکی از آن چیز خوبی است البته نه زیاد اما کمی از آن را حفظ کن" دیالوگ های زیبای آنشرلی سخن پایانی درباره دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بخشی از جذابیت این شخصیت دوست داشتنی هستند. این دیالوگ ها، شخصیت، امید، خوش بینی و عشق به طبیعت آنشرلی را به خوبی بیان می کنند. گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش